Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
xangel87 píše:
Omites to souhlasím, já pana Fořta taky moc nemusím, abych pravdu řekla
No já po přečtení té jeho knížky taky pozměnila trochu úhel pohledu (chvílemi jsem to fakt nechápala a knížku chtěla vyhodit, byl na mě příliš „militantní“), ale jinak mi v pořadu Pod pokličkou vždycky přišel celkem rozumný… Myslím, že každý se musí trochu řídit i vlastním úsudkem, nikdo není bůh ![]()
Jste to tu včera ještě pěkně rozjely.
Jak vidím v obchodech bude nadbytek paštik. ![]()
Jak dlouho myslíte, že max vydrží ta domácí paštika v lednici? Dělala jsem ji ve středu a dneska už mi ta chuť připadá divná ![]()
Venny, jsou to vnitřnosti, já bych víc jak dva dny nedala.
Já ji dělala včera večer, tak počítám s tím, že zítra je poslední možnost si pochutnat.
Jinak ohledně těch másel je fakt, že posuzovat chuť a posouvat díky ní na příčkách je ošidné, chuť je strašně individuální a každému chutná něco jiného. Ovšem s tou objektivitou dTestu jste mě dost nahlodaly. ![]()
S pracími prášky - už jsem i přemýšlela, že objednám německý prášek (máme to daleko, musím přes net) a porovnám složení na obalu i okem. Na mmb jsem nedávno narazila na paní, která takhle dováží německou drogerku.
Hm tak ta už poletí do koše
příště ji radši udělám jen z poloviční dávky a na víkend, přes týden manžel chodí až večer, takže ji nemá kdo jíst ![]()
My jí taky máme asi zbytečně moc, uvidím zítra večer. Asi to chce domluvit nějakou návštěvu, která by si dala. ![]()
Já bych ji příště zkusila rozdělit na dvě části, jednu na snězení hned a tu druhou bych zkusila dát do nějaké zavařovačky a sterilovat… to by mělo vydržet, manžel takhle ve skleničce vozí domácí paštiku z jednoho vinného sklípku… a pak by měla vydržet… každopádně bych to asi zkusila, maximálně ji pak vyhodím, naštěstí to není nějaká extra drahá záležitost, abych nad tím brečela…
Drahý to sice není, ale abych pokaždý půlku vyhodila, to zas tak plýtvat nechci, buď zkusím sterilovat
, nebo udělám jen půlku, zbytek jater dám na mrazák nebo zpracuju jinak
Venny píše:
Drahý to sice není, ale abych pokaždý půlku vyhodila, to zas tak plýtvat nechci, buď zkusím sterilovat, nebo udělám jen půlku, zbytek jater dám na mrazák nebo zpracuju jinak
Myslela jsem vyhodit to sterilované, kdyby se to nepovedlo… ne pokaždé to, co se nesní… jinak u nás to nesnězení asi nehrozí, když si k tomu sedne manžel se synem, tak většinou všeho spíš pochybí… ![]()
Venny píše:
Jak dlouho myslíte, že max vydrží ta domácí paštika v lednici? Dělala jsem ji ve středu a dneska už mi ta chuť připadá divná
U nás? Tak dvě hodiny… Ta by se nestačila zkazit…
Nelisa píše:
Jinak ohledně těch másel je fakt, že posuzovat chuť a posouvat díky ní na příčkách je ošidné, chuť je strašně individuální a každému chutná něco jiného. Ovšem s tou objektivitou dTestu jste mě dost nahlodaly.
S pracími prášky - už jsem i přemýšlela, že objednám německý prášek (máme to daleko, musím přes net) a porovnám složení na obalu i okem. Na mmb jsem nedávno narazila na paní, která takhle dováží německou drogerku.
Tak ta německá drogerie se dá koupit i u Vietnamců, kupuju si tam třeba ten Softlan a voní lépe než kdejaká česká aviváž ![]()
Nelisa píše:
A co zamrazit celou paštiku, ne jen játra?
To by taky možná šlo… ![]()
MUFICE píše:Nelisa píše:Tak ta německá drogerie se dá koupit i u Vietnamců, kupuju si tam třeba ten Softlan a voní lépe než kdejaká česká aviváž
Jinak ohledně těch másel je fakt, že posuzovat chuť a posouvat díky ní na příčkách je ošidné, chuť je strašně individuální a každému chutná něco jiného. Ovšem s tou objektivitou dTestu jste mě dost nahlodaly.
Jo? Tam by mě nenapadlo hledat německou drogerku.
Ti, co prodávají u nás, mají oblečení, boty, hračky, ale aviváž jsem u nich neviděla. Musím se zajít podívat. ![]()