Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6140
7.3.12 19:10

Nemáte někdo recept na ozkoušený chlebík do trouby?z kvasnic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
7.3.12 19:17
Jančik píše:
Chuanitka dávám normální z vodovodu. Někdy, když mám převařenou, tak tu, ale většinou normální.
A chleba jde péct i bez pekárny. Těsto se snadno zadělá hnětacími háky ručního šlehače, pak se upeče v troubě. Ale těsto musí být tužší, jinak se chleba rozplácne a nedrží tvar.

A kolik toho kvásku se dává.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
7.3.12 19:47
werunka89 píše:
Nemáte někdo recept na ozkoušený chlebík do trouby?z kvasnic?

mě právě v míse kyne tento tak pak dám vědět jak dopadl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
7.3.12 21:28

Tak já dneska vyrazila na bez éčkový :mrgreen: nákup.Vyzbrojená znalostmi z chemie v jídle vyrazila do Tesca.Malý nakoupila bonbonky, čokoládky..Docela jsem se zapotila u šunky, vše pro děti plný drsných éček :( , ale pak jsem jí našla..Ani nebyla drahá :srdce: .Následovalo vybírání párečků, oblíbených prckem.A taky dělají :potlesk: , sice jen jedny a vypadají dost divně :think: , tak snad budou jedlý :mrgreen: .Koupila jsem i žitnou mouku a asi fakt zadělám na kvásek a upečeme si chlebík..A babi se nabídla, že ho pohlídá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
8.3.12 08:49

Kvásku dávám, kolik chci, je to jedno, dávám spíš víc, ale musíš si hlídat hustotu těsta. Zkousím rukou a když se lepí, tak přisypu mouky. Jinak můj osvědčený do touby je tento:
375ml vody,
75 ml podmáslí nebo syrovátky
900g mouky (dávám hladkou + trochu celozrné - asi 100g)
3 lžičky soli
3 lžičky kmínu
1,5 lžičky cukru
1,5 lžičky droždí
peču na 200 stupňů 20-25 minut podle barvy kůrky.
Je to velký chleba, ale vyrží dlouho čerstvý a nemusím péct každý den. Jednou nám vydržel 3 týdny a nezplesnivěl, to jsme ho ale nejedli, zapomněla jsem ho před dovolenou v chlebníku. :oops: Jinak domácí chleby mi snad ještě nezplesnivěly, aspoň vidím, že v tom kupovaném musí být plno sajrajtů, když třeba po 3 dnech zplesniví 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
8.3.12 12:45

Jančik, stačí tak krátce péct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
8.3.12 12:56

Taky jsem tomu nevěřila, ale stačí. Chleba je krásně propečený, kůrka křupkavá a po čerstvém chlebíku z trouby se můžeme utlouct. :mrgreen: Jinak to můžeš zkusit špejlí, ze začátku jsem to taky zkoušela takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
8.3.12 13:06
Jančik píše:
Kvásku dávám, kolik chci, je to jedno, dávám spíš víc, ale musíš si hlídat hustotu těsta. Zkousím rukou a když se lepí, tak přisypu mouky. Jinak můj osvědčený do touby je tento:
375ml vody,
75 ml podmáslí nebo syrovátky
900g mouky (dávám hladkou + trochu celozrné - asi 100g)
3 lžičky soli
3 lžičky kmínu
1,5 lžičky cukru
1,5 lžičky droždí
peču na 200 stupňů 20-25 minut podle barvy kůrky.
Je to velký chleba, ale vyrží dlouho čerstvý a nemusím péct každý den. Jednou nám vydržel 3 týdny a nezplesnivěl, to jsme ho ale nejedli, zapomněla jsem ho před dovolenou v chlebníku. :oops: Jinak domácí chleby mi snad ještě nezplesnivěly, aspoň vidím, že v tom kupovaném musí být plno sajrajtů, když třeba po 3 dnech zplesniví 8o

a postup ve zkratce? jen asi udělat kvásek a přisypat ostatní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
8.3.12 13:26

To je návod na kvasnicový. Pokud mám kvásek, tak dám jen asi polovinu množství kvasnic a ten kvásek, který mám udělaný. Pokud kvásek nemám, dávám plnou dávku kvasnic. Postup je takový, že v pokud děláš v pekárně, dáš nejdřív všechny tekuté přísady + ten kvásek a na to mouku, do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed mouky uděláš důlek, do kterého dáš kvasnice. Pokud v míse, tak vlastně stejně, dolů tekuté, na to mouku. A je jedna zásada, že sůl a kvasnice nesmí přijít do kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
8.3.12 13:46

tak dnes chci zkusit tu paštičku za apetitu,dost se obávám,protože játra nejíme,ale vypadá tak lákavě a luxusně,že takle upravená by mohla být i pro nás poživatelná a hlavně je aspon do sebe dostaneme,kdyžtak někoho podaruju,ale nevím kde koupit to koření 5 vůní,nevíte kde se dá sehnat?tesco tu nemáme,jen spary,alberty,penny,jednoty,kaufland,billa,nevíte jestli tady někde?nebo ve zdravé výživě třřeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
8.3.12 13:51

já si koření objednávám tady případně je tam složení, takže si můžeš namíchat sama (i když to chce hmoždíř)

a ten chleba z apetitu se včera povedl a je moc dobrej :dance: můj první chleba z trouby, jinak peču v pekárně
akorát jak mají psaný na konci receptu- dost rychle tmavnul, takže jsem přikryla alobalem a snížila teplotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.3.12 14:07

Já bych se zrovna u té játrové paštiky tak netrápila nad tím, že nemáš přesně to samé koření, játra jsou hodně výrazná sama o sobě. Každopádně my tady máme tesco a stejně neměli, takže jsme nahrazovali.
Jo a paštika se snědla celá do dvou dnů, takže moje obavy byly zbytečné. :lol:
Od Antonína jsme taky kupovali. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
8.3.12 14:12

ahaa aspoň vím o co jde :) díky moc. tak to zkusím nějak namíchat. než bych to objednala z netu..ten chlebík chci taky zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
8.3.12 14:12

domácí paštika 8o šoupněte odkaz, jo? Nebo je tady někde diskuzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
8.3.12 14:56
Venny píše:
já si koření objednávám tady případně je tam složení, takže si můžeš namíchat sama (i když to chce hmoždíř)a ten chleba z apetitu se včera povedl a je moc dobrej :dance: můj první chleba z trouby, jinak peču v pekárně
akorát jak mají psaný na konci receptu- dost rychle tmavnul, takže jsem přikryla alobalem a snížila teplotu

dala bys prosím odkaz na ten chleba? díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová