Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáte někdo recept na ozkoušený chlebík do trouby?z kvasnic?
Jančik píše:
Chuanitka dávám normální z vodovodu. Někdy, když mám převařenou, tak tu, ale většinou normální.
A chleba jde péct i bez pekárny. Těsto se snadno zadělá hnětacími háky ručního šlehače, pak se upeče v troubě. Ale těsto musí být tužší, jinak se chleba rozplácne a nedrží tvar.
A kolik toho kvásku se dává.Díky
werunka89 píše:
Nemáte někdo recept na ozkoušený chlebík do trouby?z kvasnic?
mě právě v míse kyne tento tak pak dám vědět jak dopadl
Tak já dneska vyrazila na bez éčkový
nákup.Vyzbrojená znalostmi z chemie v jídle vyrazila do Tesca.Malý nakoupila bonbonky, čokoládky..Docela jsem se zapotila u šunky, vše pro děti plný drsných éček
, ale pak jsem jí našla..Ani nebyla drahá
.Následovalo vybírání párečků, oblíbených prckem.A taky dělají
, sice jen jedny a vypadají dost divně
, tak snad budou jedlý
.Koupila jsem i žitnou mouku a asi fakt zadělám na kvásek a upečeme si chlebík..A babi se nabídla, že ho pohlídá ![]()
Kvásku dávám, kolik chci, je to jedno, dávám spíš víc, ale musíš si hlídat hustotu těsta. Zkousím rukou a když se lepí, tak přisypu mouky. Jinak můj osvědčený do touby je tento:
375ml vody,
75 ml podmáslí nebo syrovátky
900g mouky (dávám hladkou + trochu celozrné - asi 100g)
3 lžičky soli
3 lžičky kmínu
1,5 lžičky cukru
1,5 lžičky droždí
peču na 200 stupňů 20-25 minut podle barvy kůrky.
Je to velký chleba, ale vyrží dlouho čerstvý a nemusím péct každý den. Jednou nám vydržel 3 týdny a nezplesnivěl, to jsme ho ale nejedli, zapomněla jsem ho před dovolenou v chlebníku.
Jinak domácí chleby mi snad ještě nezplesnivěly, aspoň vidím, že v tom kupovaném musí být plno sajrajtů, když třeba po 3 dnech zplesniví ![]()
Taky jsem tomu nevěřila, ale stačí. Chleba je krásně propečený, kůrka křupkavá a po čerstvém chlebíku z trouby se můžeme utlouct.
Jinak to můžeš zkusit špejlí, ze začátku jsem to taky zkoušela takhle.
Jančik píše:
Kvásku dávám, kolik chci, je to jedno, dávám spíš víc, ale musíš si hlídat hustotu těsta. Zkousím rukou a když se lepí, tak přisypu mouky. Jinak můj osvědčený do touby je tento:
375ml vody,
75 ml podmáslí nebo syrovátky
900g mouky (dávám hladkou + trochu celozrné - asi 100g)
3 lžičky soli
3 lžičky kmínu
1,5 lžičky cukru
1,5 lžičky droždí
peču na 200 stupňů 20-25 minut podle barvy kůrky.
Je to velký chleba, ale vyrží dlouho čerstvý a nemusím péct každý den. Jednou nám vydržel 3 týdny a nezplesnivěl, to jsme ho ale nejedli, zapomněla jsem ho před dovolenou v chlebníku.Jinak domácí chleby mi snad ještě nezplesnivěly, aspoň vidím, že v tom kupovaném musí být plno sajrajtů, když třeba po 3 dnech zplesniví
a postup ve zkratce? jen asi udělat kvásek a přisypat ostatní?
To je návod na kvasnicový. Pokud mám kvásek, tak dám jen asi polovinu množství kvasnic a ten kvásek, který mám udělaný. Pokud kvásek nemám, dávám plnou dávku kvasnic. Postup je takový, že v pokud děláš v pekárně, dáš nejdřív všechny tekuté přísady + ten kvásek a na to mouku, do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed mouky uděláš důlek, do kterého dáš kvasnice. Pokud v míse, tak vlastně stejně, dolů tekuté, na to mouku. A je jedna zásada, že sůl a kvasnice nesmí přijít do kontaktu.
tak dnes chci zkusit tu paštičku za apetitu,dost se obávám,protože játra nejíme,ale vypadá tak lákavě a luxusně,že takle upravená by mohla být i pro nás poživatelná a hlavně je aspon do sebe dostaneme,kdyžtak někoho podaruju,ale nevím kde koupit to koření 5 vůní,nevíte kde se dá sehnat?tesco tu nemáme,jen spary,alberty,penny,jednoty,kaufland,billa,nevíte jestli tady někde?nebo ve zdravé výživě třřeba?
já si koření objednávám tady případně je tam složení, takže si můžeš namíchat sama (i když to chce hmoždíř)
a ten chleba z apetitu se včera povedl a je moc dobrej
můj první chleba z trouby, jinak peču v pekárně
akorát jak mají psaný na konci receptu- dost rychle tmavnul, takže jsem přikryla alobalem a snížila teplotu
Já bych se zrovna u té játrové paštiky tak netrápila nad tím, že nemáš přesně to samé koření, játra jsou hodně výrazná sama o sobě. Každopádně my tady máme tesco a stejně neměli, takže jsme nahrazovali.
Jo a paštika se snědla celá do dvou dnů, takže moje obavy byly zbytečné. ![]()
Od Antonína jsme taky kupovali. ![]()
ahaa aspoň vím o co jde
díky moc. tak to zkusím nějak namíchat. než bych to objednala z netu..ten chlebík chci taky zkusit
domácí paštika
šoupněte odkaz, jo? Nebo je tady někde diskuzi?
Venny píše:
já si koření objednávám tady případně je tam složení, takže si můžeš namíchat sama (i když to chce hmoždíř)a ten chleba z apetitu se včera povedl a je moc dobrejmůj první chleba z trouby, jinak peču v pekárně
akorát jak mají psaný na konci receptu- dost rychle tmavnul, takže jsem přikryla alobalem a snížila teplotu
dala bys prosím odkaz na ten chleba? díky!