Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4034
11.3.12 15:22

Holky, udělejte si domácí „Holandii“, ta v obchodech je předražená a je to vlastně úplně jednoduché. Kdybyste chtěly, napíšu recept. Jinak chleba jsem taky dělala v pátek ručně a v troubě. V pekárně mi vypadla hřídel a než se objedná nová nádoba, tak budu muset péct takto. Jinak s tou lučinou jsem to už zkoušela taky a je to super!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
11.3.12 15:34

a jak teda na tu domácí holandii?
mě se chladí paštika,tak jsem zvědavá.a tu lučinu si chci taky zkusit.
a chleba,ale nesehnala jsem ještě žitnou mouku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
11.3.12 15:39

Zahřeju 1 litr mléka „do vlažna“ (doporučuje se 40st.), do toho dám 1 malou holandii, asi 2 lžíce sušeného mléka, rozliju do skleniček a zabalím do peřiny. Dělám to většinou ráno, večer vytáhnu, dám do lednice a mám jogurty. Vydrží v lednici týden. Do další várky už dávám svůj jogurt, takže už ani holandii nekupuju. Ochucenou dělám tak, že dám do skleničky předem nutelu nebo libovolné ovoce se lžičkou medu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.3.12 20:27

Holky, kdo se koukáte na Jste to, co jíte?
Včera tu byla kamarádka a zrovna jsme mluvily o jogurtech a ona mi říkala, že prý v tomto pořadu nedávno právě říkali o těch domácích jogurtech, že jsou prý špatné, že nejsou zdravé, že nejdou udělat tak, aby byly správné nebo co… a prý tam tu paní i vzali do výrobny jogurtů, kde jí ukazovali, jak se jogurty dělají a co prý dělala špatně, takže už si doma jogurty dělat nebude… popravdě mi to přišlo jako pořádná masáž výrobce jogurtů (nedivila bych se, kdyby ji vzali do Danone) a nějak se mi to nechce věřit… tak co je na tom pravdy nebo co se tam vlastně říkalo?
Já právě občas jogurty doma taky dělám, tak by mě zajímalo, co měli za argumenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
11.3.12 21:08

Regino nebylo argumentem, že v domácím jogurtu nejsou ty bakterie? Na druhou stranu když to vyrábíš pomocí malé Hollandie, tak by tam ty bakterie měli být z ní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.3.12 21:15
xangel87 píše:
Regino nebylo argumentem, že v domácím jogurtu nejsou ty bakterie? Na druhou stranu když to vyrábíš pomocí malé Hollandie, tak by tam ty bakterie měli být z ní… :nevim:

No to právě nevím, co bylo tím argumentem, kámoška to pustila z hlavy se slovy, že není blbá, aby dělala doma jogurty, když malé kupují jen Kostíky, protože jiné nechce… jinak jogurty se takhle dělaly odjakživa, co to člověk vymyslel a nemám dojem, že by bylo něco tak strašně špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.3.12 21:21

Nedávno to tady někdo hledal, nestíhám hledat tu diskusi. Ale prý to bylo tak, že ta paní si jogurt nedělala v jogurtovači a teplotu zkoušela prstem do jogurtu zapíchnutým. Info teď už ze třetí ruky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
11.3.12 21:23
Regina Hero píše:
xangel87 píše:
Regino nebylo argumentem, že v domácím jogurtu nejsou ty bakterie? Na druhou stranu když to vyrábíš pomocí malé Hollandie, tak by tam ty bakterie měli být z ní… :nevim:
No to právě nevím, co bylo tím argumentem, kámoška to pustila z hlavy se slovy, že není blbá, aby dělala doma jogurty, když malé kupují jen Kostíky, protože jiné nechce… jinak jogurty se takhle dělaly odjakživa, co to člověk vymyslel a nemám dojem, že by bylo něco tak strašně špatně…

Oni se tam bavili o tom, že při výrobě domácího jogurtu se udělá plíseň, která nejde vidět. Ukazoval jí to na tom sklíčku, takže vlastně doporučil, že je lepší ten jogurt kupovat než dělat doma. Myslím, to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
11.3.12 21:24
xangel87 píše:
Jinak ještě tip na domácí mazání na pečivo („Lučina“).
Koupíte jednu velkou bílou Hollandii, do cedníku dáte čistou látkovou plenu, cedník dáme nad hrnec.Do něj pak vyklopíte Hollandii a necháte 24 hodin okapat.Poté už jen dochutit dle fantazie.Zrovna to dělám, mám to v ledničce, zítra přidám česnek, sůl a pažitku a budu mít na pár dní zdravoučké mazání ;)

můžu se zeptat, to to mám nechat normálně venku třeba na lince? Myslím těch 24hodin, nebo to mám fláknout do lednice? Se ptám zase jak dement :oops: :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
11.3.12 21:25

Bulino raději jsem to dala do lednice a dala jsem na to poklici, aby mi to neoschlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
11.3.12 22:31
xangel87 píše:
Bulino raději jsem to dala do lednice a dala jsem na to poklici, aby mi to neoschlo :)

díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
11.3.12 23:04
Regina Hero píše:
Včera tu byla kamarádka a zrovna jsme mluvily o jogurtech a ona mi říkala, že prý v tomto pořadu nedávno právě říkali o těch domácích jogurtech, že jsou prý špatné, že nejsou zdravé, že nejdou udělat tak, aby byly správné nebo co… a prý tam tu paní i vzali do výrobny jogurtů, kde jí ukazovali, jak se jogurty dělají a co prý dělala špatně, takže už si doma jogurty dělat nebude… popravdě mi to přišlo jako pořádná masáž výrobce jogurtů (nedivila bych se, kdyby ji vzali do Danone) a nějak se mi to nechce věřit… tak co je na tom pravdy nebo co se tam vlastně říkalo?
Já právě občas jogurty doma taky dělám, tak by mě zajímalo, co měli za argumenty…

To byl nějaký starý díl? Minule tam byl ten kamionák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
11.3.12 23:04

Dneska jsem pekla ciabattu s olivama a je moc dobrá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.3.12 23:24
MUFICE píše:
Regina Hero píše:

Jo, nějaký starší… nevím, kdy to dávali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
12.3.12 08:43
Regina Hero píše:
MUFICE píše:
Regina Hero píše:
Jo, nějaký starší… nevím, kdy to dávali…

Mě to právě taťka taky říkal,že to tam viděl. A že říkali, že je špatné to že jak se tam množí ty živé kultury,že se množí i ty špatné bakterie,že se to pořádně nevyčistí a množí se to dobré i špatné. Tak nevím,jestli by pomohlo skleničky sterilizovat nebo vysavovat? :nevim:
Dnes jdu vařit šunku,jak dlouho ji vaříte? já myslela,že jsem tu četla hodinu,a v návodu je 2 hodiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová