Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ukulina píše:janik73 píše:Já mám pekárnu už pár let v krabici ve skříni. Loni jsme rekonstruovali, manžel ji našel a už rok ji „vyndaváme“Ukulina píše:no ja bych ten chleba zkusila, ale nemam pekarnu a v troube nevim nevim
Můžem udělat paštikové hodyJeště musím objednat ten šunkovar.
Jen na chleba si zatím netroufám
no ja jsem si ji nekoupila, nemela jsem nejak odvahu…
Paštiku jsem včera dělala taky. Koření v Tesco neměli, tak jsem to nějak nasypala z domácích zásob. Večer k ní upeču rohlíky, snad si návštěva pochutná
.
MF Dnes, nějaký článek o tom, jak vybírat potraviny. Teď to říkali ve Studiu 6. Ale nevím, jestli si to vůbec mám jít koupit, jestli se tam nedozvím to, co už vím
. Jako křehčené maso, místo jahod dobarveno řepou a tak…
omites píše:
MF Dnes, nějaký článek o tom, jak vybírat potraviny. Teď to říkali ve Studiu 6. Ale nevím, jestli si to vůbec mám jít koupit, jestli se tam nedozvím to, co už vím. Jako křehčené maso, místo jahod dobarveno řepou a tak…
videla jsem to, mozna ze si to koupim jestli ten clanek nenajdu na netu, to abychom zacali studovat vysokou skolu chemickou a na nakupy chodili na 3 az 4 hodky… to je silene…
ahoj tady sem našla taky dost levenj šunkovar http://www.prokuchare.cz/…skladem.html ![]()
už se na to moc těším,a ještě kdo ho máte,jaký se tam dává pytlík?obyč sáček asi ne,ne? že se nerozpustí tim vařením,jako že by změkl a tak?
janik73 píše:omites píše:videla jsem to, mozna ze si to koupim jestli ten clanek nenajdu na netu, to abychom zacali studovat vysokou skolu chemickou a na nakupy chodili na 3 az 4 hodky… to je silene…
MF Dnes, nějaký článek o tom, jak vybírat potraviny. Teď to říkali ve Studiu 6. Ale nevím, jestli si to vůbec mám jít koupit, jestli se tam nedozvím to, co už vím. Jako křehčené maso, místo jahod dobarveno řepou a tak…
ráno jsem si kousek přečetla u tchýně, odpo si to půjčím celé, z toho kousku- je to v podstatě obecné s příklady (přebalované sýry, výrobky pro děti nejsou pro děti, marketingové triky, atd. )ale jsem ráda, že se o tom zase píše, třeba se zase pár lidí chytne za nos až si to přečtou ![]()
Tak jsme absolvovali ochutnávku paštiky. Kořenili jsme tymiánem a provensálským. Dobrá je, jen jsem to trochu přehnala s česnekem a prý chutná podobně jako zabijačková. Do jedný části jsem namixovala trochu brusinek a ta mi chutná víc, je malinko do sladka a zajímavější.
Janik73 - kašli na pekárnu
, my ji máme, ale jen jsme tam míchali těsto, ten chleba tvaru krabice nám nějak nesedí, oku nelahodí
, prostě klasickej pecen má svý kouzlo. Pořiď si ošatku na vytvarování a je to. ![]()
Taky doufám, že díky podobným článkům, jako vyšel dneska v MF, se o tom bude čím dál víc mluvit, že to dojde lidem, kteří se nad tím doteď moc nezamýšleli. Já teda konkrétně tento článek nečetla, jen jsem o něm slyšela na Radiožurnálu.
Crazzi - díky za nápad s brusinkama. ![]()
Hoďte sem fotky vašich chlebů.
Chci taky nějaký zkusit, ale v normální troubě. ![]()
Nelisa píše:
Janik73 - kašli na pekárnu, my ji máme, ale jen jsme tam míchali těsto, ten chleba tvaru krabice nám nějak nesedí, oku nelahodí
, prostě klasickej pecen má svý kouzlo. Pořiď si ošatku na vytvarování a je to.
![]()
Taky doufám, že díky podobným článkům, jako vyšel dneska v MF, se o tom bude čím dál víc mluvit, že to dojde lidem, kteří se nad tím doteď moc nezamýšleli. Já teda konkrétně tento článek nečetla, jen jsem o něm slyšela na Radiožurnálu.
Crazzi - díky za nápad s brusinkama.
Teď mě tak napadá, že ten článek vezmu ukázat mojí babi
. To byl v neděli zas zážitek u oběda
na pití nám nabídla levnou noname colu a nějakej džus plnej éček a mě těhotné energydrink
tak jsem jí taktně vysvětlila, ať to příště vůbec nekupuje a dá nám raději obyč vodu.
Její představy o zdravé výživě jsou někdy úsměvné, děda je pohublej, babička vaří „zdravě“ a jemu to nechutná, si mi stěžovala, že chleba se sádlem by děda snědl i dva krajíce, ale s máslem jen půlku jednoho- samo, že mu to maže margarínem a pak se diví. Děda před lety prodělal bypass srdce a babička má pocit, že by mu trocha domácího sádla totálně ucpala cévy, ale že kupuje nejlevnější šunku, která kolem masa jen prošla a další „lahůdky“ , jí přijde ok
No asi ji objednám ke své výživové poradkyni, snad by jí trochu otevřela oči ![]()
Tak, byli jsme v Globusu a měli tam v akci másla a měli Dr.Halíře, tak jsem si vzpoměla a hned koupila…
macin píše:
Holky, kde se dá sehnat ošatka na kynutí chleba?
Mně ji kupovala kamoška a už je to delší čas. Objednávala ji někde přes net. Jinak asi v domácích potřebách. ![]()
Zkusmo jsem mrkla a našla třeba toto: http://www.pekarskyraj.cz/…nuti_chleba/
Nelisa píše:macin píše:Mně ji kupovala kamoška a už je to delší čas. Objednávala ji někde přes net. Jinak asi v domácích potřebách.
Holky, kde se dá sehnat ošatka na kynutí chleba?
Zkusmo jsem mrkla a našla třeba toto: http://www.pekarskyraj.cz/…nuti_chleba/
Díky!