Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, tak jsem na tuto diskuzi narazila náhodou a přidávám se s názorem k vám. Mám kousek před porodem, jsem bez partnera a peněz nějak moc není, ale než kvantitu upřednostňuji kvalitu. Mám vyzkoušené, že kvalitní potraviny sníme mnohem méně, takže v konečné fázi to není až taková položka. U nás bohužel farmářské trhy když jsou bývají prodejci zneužívány, nakoupí v kaufu a pak to tam prodávaj jako vlastní BIO, síla, ale teď, když už budu doma snad někoho na domácí produkty objevím. A tu paštiku, o které tu někdo psal určitě vyzkouším, jen co se dostanu do masny, paštiky mám ráda, ale tu průmyslůově dělanou nekupuju, tak se už těším, až si ji po x letech namažu na pečivo. Mňam…
Anička14 píše:
Ahojky, tak jsem na tuto diskuzi narazila náhodou a přidávám se s názorem k vám. Mám kousek před porodem, jsem bez partnera a peněz nějak moc není, ale než kvantitu upřednostňuji kvalitu. Mám vyzkoušené, že kvalitní potraviny sníme mnohem méně, takže v konečné fázi to není až taková položka. U nás bohužel farmářské trhy když jsou bývají prodejci zneužívány, nakoupí v kaufu a pak to tam prodávaj jako vlastní BIO, síla, ale teď, když už budu doma snad někoho na domácí produkty objevím. A tu paštiku, o které tu někdo psal určitě vyzkouším, jen co se dostanu do masny, paštiky mám ráda, ale tu průmyslůově dělanou nekupuju, tak se už těším, až si ji po x letech namažu na pečivo. Mňam…
ANi já ji dělala včera a naházela tam sušené brusinky a byla moc dobrá,.akorát nejím játra,tak jsem ji darovala mamce a tatkovi,ale skleničku sem nechala doma pro malýho,ten jedinej to u nás jí
a je to strašně jednoduchý a rychlý.
Jen se myslím játra nemají moc v těhu ![]()
Ten díl o jogurtu jsem sice viděla, ale nechytla informaci, jak si paní dělá jogurt doma, každopádně tam ukazovali v laboratoři, že krom těch dobrých bakterií rostou i ty špatné, jak už tu někdo psal. A fakt doporučovali raději koupit. ![]()
Paštiku jsem zkusila z krkovičky a je sice dobrá, ale zdaleka ne tak, jako ta játrová.
Holky, co máte šunkovar, z čeho je? Já viděla hliníkový a u toho mám strach, že se z něj bude uvolňovat hliník a za pár let budu mít alzheimera. ![]()
werunka89 píše:Anička14 píše:ANi já ji dělala včera a naházela tam sušené brusinky a byla moc dobrá,.akorát nejím játra,tak jsem ji darovala mamce a tatkovi,ale skleničku sem nechala doma pro malýho,ten jedinej to u nás jí
Ahojky, tak jsem na tuto diskuzi narazila náhodou a přidávám se s názorem k vám. Mám kousek před porodem, jsem bez partnera a peněz nějak moc není, ale než kvantitu upřednostňuji kvalitu. Mám vyzkoušené, že kvalitní potraviny sníme mnohem méně, takže v konečné fázi to není až taková položka. U nás bohužel farmářské trhy když jsou bývají prodejci zneužívány, nakoupí v kaufu a pak to tam prodávaj jako vlastní BIO, síla, ale teď, když už budu doma snad někoho na domácí produkty objevím. A tu paštiku, o které tu někdo psal určitě vyzkouším, jen co se dostanu do masny, paštiky mám ráda, ale tu průmyslůově dělanou nekupuju, tak se už těším, až si ji po x letech namažu na pečivo. Mňam…a je to strašně jednoduchý a rychlý.
Jen se myslím játra nemají moc v těhu
Ty jo, ty brusinky jsou super nápad
Já včera taky paštiku zkusila, dala jsem do ní provensálské koření a je výborná
Příště zkusím ty brusinky, pak taky mandle… mňam!!!
Jinak chci přidat svou zkušenost se zakysanou smetanou. V Penny jsem chtěla sáhnout po Madetě (cena 14,90), ale cosi mi říkalo, ať si přečtu složení. A ona je zahuštěná škrobem
Vedle byla levná slovenská za 9,90 (taková ta jejich značka Price, s hnědou etiketou) a tam žádný s.ačky nejsou. Pak se řiďte podle ceny nebo osvědčené značky ![]()
To maso se nedotýká šunkovaru napřímo, dává se to „střeva“ - na salámy nebo na tlačenku…
na šunkovar jsem se ptala v domácích potřebách - tak prý to, co se sem vozí za bratru 600,– je hliník z Číny (název Orion?) a ty kvalitní kousky made in Deutchland stojí od 1500,– výš … tož si vyber, člověče …
Od 1500,– výš? ![]()
No pokud je to ve střevě. ![]()
Holky, dík za informace. ![]()
Nelisa píše:
Od 1500,– výš?
No pokud je to ve střevě.
Holky, dík za informace.
jojo … a docela tomuhle člověku věřím, posledně mě přesvědčil, že si nemám kupovat tu drahou pánev, ale vzít tu levnější vedle, protože je kvalitnější
prý ty levné šunkovary ani neobjednal, protože šmejdy prodávat nechce - a ty drahé neobjednal proto, že by je nikdo za ty prachy nekoupil. ![]()
Jinak chci přidat svou zkušenost se zakysanou smetanou. V Penny jsem chtěla sáhnout po Madetě (cena 14,90), ale cosi mi říkalo, ať si přečtu složení. A ona je zahuštěná škrobemVedle byla levná slovenská za 9,90 (taková ta jejich značka Price, s hnědou etiketou) a tam žádný s.ačky nejsou. Pak se řiďte podle ceny nebo osvědčené značky
TAk Joplait či jak se to píše je taky se škrobem
Tohle mě už prostě nebaví! Nákup bude trvat dvě hodiny s takovou!
Budem číst i složení mlíka? Díky za info!
neumisa píše:Nelisa píše:Hmm… Babo raď, já zatím neobjednala nic pro svou neakčnost, takže teď mám další aspekt nerozhodnost
Od 1500,– výš?
Holky, dík za informace.
jojo … a docela tomuhle člověku věřím, posledně mě přesvědčil, že si nemám kupovat tu drahou pánev, ale vzít tu levnější vedle, protože je kvalitnější![]()
![]()
prý ty levné šunkovary ani neobjednal, protože šmejdy prodávat nechce - a ty drahé neobjednal proto, že by je nikdo za ty prachy nekoupil.
Zakysanou smetanu kupuju už jedině „Chef de creme“ od Joplait, ta je bez škrobu a kvalitní… zatím nezklamala
neumisa píše:Nelisa píše:jojo … a docela tomuhle člověku věřím, posledně mě přesvědčil, že si nemám kupovat tu drahou pánev, ale vzít tu levnější vedle, protože je kvalitnější
Od 1500,– výš?
Holky, dík za informace.![]()
![]()
prý ty levné šunkovary ani neobjednal, protože šmejdy prodávat nechce - a ty drahé neobjednal proto, že by je nikdo za ty prachy nekoupil.
To je dost zajímavý. Tak to si ten šunkovar neobjednám, i když jsem nad ním přemýšlela. A 1500 je už až moc pro mě, když jsem na mateřské. Možná k vánocům od rodičů. ![]()
neumisa píše:Nelisa píše:jojo … a docela tomuhle člověku věřím, posledně mě přesvědčil, že si nemám kupovat tu drahou pánev, ale vzít tu levnější vedle, protože je kvalitnější
Od 1500,– výš?
Holky, dík za informace.![]()
![]()
No bodejť, 1500,– za něco, co je pro většinu lidí zbytečnost. ![]()
Hm, Vánoce za námi…kdy že mám ty narozky?
![]()
S těmi jogurty jsem to taky slyšela, bavily jsme se o tom s kámoškama. Podle mne je to bysnys. Si vemte, že by si co druhý člověk začal dělat jogurty doma, tak by šly všechny ty mega firmy do háje. Jak si to zpočítáte, tak domácí jogurt vyjde na max.na 4kč. Navíc bych dost pochybovala o sterilním prostředí třeba v danone. Už se mi stalo, že jsem našla plíseň na jogurtu před koncem min.tvr., navíc ta minimální trvanlivost např.měsíc je taky dost podivná. ![]()
Nelisa píše:
Ten díl o jogurtu jsem sice viděla, ale nechytla informaci, jak si paní dělá jogurt doma, každopádně tam ukazovali v laboratoři, že krom těch dobrých bakterií rostou i ty špatné, jak už tu někdo psal. A fakt doporučovali raději koupit.![]()
Paštiku jsem zkusila z krkovičky a je sice dobrá, ale zdaleka ne tak, jako ta játrová.
Holky, co máte šunkovar, z čeho je? Já viděla hliníkový a u toho mám strach, že se z něj bude uvolňovat hliník a za pár let budu mít alzheimera.
Je hliníkový, ale to maso dovnitř dáváš v takovém tom střevě, jak tlačenku… takže s hliníkem do styku nepřijde…