Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6140
12.3.12 20:00

no já právě dělala šunku dnes. šunkovar mě stál 300,– v tescomě,nebo ten orion,nevim,ale zahlídla jsem tu značku v prodejně kde maj tescomu,tak asi maj mix. dost mě sklamal ten hliník,do jídla nepřejde,ale po prvním vaření je tam už vidět rýha pokud sahala voda a celé dolů je to zašlé. navíc moc nepopsali jak to maso stlačit,nějak to nechápu. máte ho ještě někdo kdo by poradil? šunka chutná spíš jak vařené maso ne šunka a při řezání odpadává spíš ořez jak u gyrosu než plátek šunky :nevim:
tak sem celkem z toho sklamaná,sem se těšila jak budem jíst už jen masovou šunku,ale na to kolik je s tím práce,výsledek nic moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
12.3.12 20:01

jo a já od jedné paní co dělá domácí marmelády koupila nejlepší na světě,švestková s vínem a ořechama vlašskejma,to je slast,a na palačince aaaaaa..zkuste,ale recept nevim..už at mám pekárnu a taky zkusím marmošky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
12.3.12 20:04
Venny píše:
já dělávám ještě broskvovou marmeládu, a od švagrové jsem měla moc dobrou pomerančovou, ale to chce dělat kolem mikuláše, to jsou pomeranče nejlepší,
loni jsme dělala i třešňovou, ale ta byla úplně bez chuti- a kolik práce mi dalo to vypeckovat :cert:

na vypeckovávání mám stroj … je k nezaplacení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
12.3.12 20:30
neumisa píše:
Venny píše:
já dělávám ještě broskvovou marmeládu, a od švagrové jsem měla moc dobrou pomerančovou, ale to chce dělat kolem mikuláše, to jsou pomeranče nejlepší,
loni jsme dělala i třešňovou, ale ta byla úplně bez chuti- a kolik práce mi dalo to vypeckovat :cert:
na vypeckovávání mám stroj … je k nezaplacení :mrgreen:

já ho měla taky- půjčenej od tety, ale i tak to dalo práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.3.12 21:23
Ukulina píše:
Jinak chci přidat svou zkušenost se zakysanou smetanou. V Penny jsem chtěla sáhnout po Madetě (cena 14,90), ale cosi mi říkalo, ať si přečtu složení. A ona je zahuštěná škrobem 8o Vedle byla levná slovenská za 9,90 (taková ta jejich značka Price, s hnědou etiketou) a tam žádný s.ačky nejsou. Pak se řiďte podle ceny nebo osvědčené značky :nevim:
TAk Jopla
it či jak se to píše je taky se škrobem :zed: Tohle mě už prostě nebaví! Nákup bude trvat dvě hodiny s takovou! :cert: Budem číst i složení mlíka? Díky za info!

jj škrob je ve všem - třeba i v kečupu. Jogurty a tvarohy už mám pročtené k vůli malému. Jsme ochotná ještě koupit se škrobem ale jsem alergická na modifikovaný škrob!!! :zed:

šunkovar jsem ukradla babičce, ale ještě jsem se nerozhoubala v něm tu šunku udělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.3.12 23:15
Venny píše:

Ahoj, do třešňové marmelády je potřeba dát nějaký alkohol, aby měla chuť. Dělala jsem jí s Limoncellem (citrónový likér) a byla výborná :dance: Byla je to správné slovo, už není … švagrová dávala bílé víno, ale nebylo to ono. I když asi záleží, jaké použiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
12.3.12 23:20
werunka89 píše:
jo a já od jedné paní co dělá domácí marmelády koupila nejlepší na světě,švestková s vínem a ořechama vlašskejma,to je slast,a na palačince aaaaaa..zkuste,ale recept nevim..už at mám pekárnu a taky zkusím marmošky

http://dolcevita.blog.cz/…estkovy-dzem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
12.3.12 23:26

Ahojky, nečetla jsem diskuzi, jen hl.příspěvek, na který chci reagovat

Hlásím se, že jsme jedni z těch, co opravdu řeší, co si kupují :pankac: Takže určitě nepodporujeme žádné odpadky, jak je to zde napsáno.

Bohužel si myslím, že dokud neodejde generace nynějších lidí ve věku cca 50+ a nenastoupíme my, tak se nás ty „odpadky“ držet budou jako klíšťata.

Přítelova máma je „odpaďačka“ č.1. Nic lepšího než ARO nebo Euroshopper u ní nenajdete. Diví se, jak je tlustá, jak jsou s jejím druhém nemocní a pořád řeší zažívací problémy a přitom stačí otevřít jejich ledničku…

Minule nás sepsula, že jsme jí ke kávě nabídli mléko a ne smetanu nebo šlehačku, že na ní šetříme 8o Její káva značky no name se totiž výhradně podává se šlehačkou :! že je to euroshopper, to už je přeci vedlejší :lol:

Za mě mají velkou podporu farmářské trhy, farmářské bedýnky a především české produkty :pankac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
12.3.12 23:40
LadyTommy píše:Minule nás sepsula, že jsme jí ke kávě nabídli mléko a ne smetanu nebo šlehačku, že na ní šetříme 8o Její káva značky no name se totiž výhradně podává se šlehačkou :! že je to euroshopper, to už je přeci vedlejší :lol:

Taky si dávám do kafe plnotučné mléko, smetana a šlehačka je na mě moc tučná. Jednou mi jí nalila teta do kafe a plavala mi v tom kafi mastná oka :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
13.3.12 07:28
werunka89 píše:
už at mám pekárnu a taky zkusím marmošky

mě přijde pekárna na marmelády nevhodná - je malá - kolik tam toho dáš? 0,5 kg ?
( aspon já mám pekárnu na max 0,5 kila sypkého podílu)

jo jasně míchá to za tebe,ale kolik várek budeš muset udělat? mezitím pořád umývat nádobku :zed:
to si radši na chvilku stoupnu k plotně k obrhrnci,trošku si zamíchám
dám kusy ovoce velké jak chci a za hodinku mám marmelád na dva roky do zásoby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.3.12 07:39
princeznaII píše:
werunka89 píše:

mě přijde pekárna na marmelády nevhodná - je malá - kolik tam toho dáš? 0,5 kg ?

jo jasně míchá to za tebe,ale kolik várek budeš muset udělat? mezitím pořád umývat nádobku :zed:
dám kusy ovoce velké jak chci a za hodinku mám marmelád na dva roky do zásoby

mám titanový hrnec, ten míchá sám :-P. Respektive, sem tam pomíchat se musí, ale hmota se nepřilepuje, takže se nemusí míchat furt.
Ale dělala jsem v něm jenom domácí přesnídávky. Nedávno jsme dojedli poslední. Marmeládu moc nejíme, je v ní hodně cukru, takže nám stačí to, co dostaneme od babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.3.12 08:32
princeznaII píše:
werunka89 píše:

dám kusy ovoce velké jak chci a za hodinku mám marmelád na dva roky do zásoby

Já tam dala asi kilo ovoce a mě zas vyhovuje, že si udělám víc různých druhů nebo kombinací ovoce. Včera jsem snídala svojí pomerančovomandarinkovozázvorovou a :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
13.3.12 08:40

Holky prosím, prosím, kdo děláte domácí přesnidávku, podělte se o ověřený recept. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.3.12 08:51

Aničko, úplně jednoduše. Uvařit ovoce, rozmixovat, vroucí nacpat do skleniček, zavřít a otečit víčkem dolů. Nechat 24h a uklidit. Skelničky a víčka myju v myčce a víčka mám šroubovací, nejlíp od přesnídávky Hello.
Někdo to ještě zavařuje v troubě nebo zavařovacím hrnci.
Ale mě ty, co jim chytla víčka fakt v pohodě vydrželi. Zplesnivěli asi 3. Co víčka nechytla, asi tak 15% (ale já měla i třeba od Hamánka a tak a tyhle měli někdy problém chytnout), tak jsem dala do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
13.3.12 08:54
omites píše:
Aničko, úplně jednoduše. Uvařit ovoce, rozmixovat, vroucí nacpat do skleniček, zavřít a otečit víčkem dolů. Nechat 24h a uklidit. Skelničky a víčka myju v myčce a víčka mám šroubovací, nejlíp od přesnídávky Hello.
Někdo to ještě zavařuje v troubě nebo zavařovacím hrnci.
Ale mě ty, co jim chytla víčka fakt v pohodě vydrželi. Zplesnivěli asi 3. Co víčka nechytla, asi tak 15% (ale já měla i třeba od Hamánka a tak a tyhle měli někdy problém chytnout), tak jsem dala do mrazáku.

souhlasím ve všech bodech, přesně takhle jsem dělal přesnídavky svým klukům … akorát do mražáku to nikdy nestihly :mrgreen: Hello drží perfektně i po několikerém použití, Hamánek je slabší … a nejlépe drží ta červená víčka, bohužel už nevím, co to bylo za značku, obaly jsou dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová