Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no já právě dělala šunku dnes. šunkovar mě stál 300,– v tescomě,nebo ten orion,nevim,ale zahlídla jsem tu značku v prodejně kde maj tescomu,tak asi maj mix. dost mě sklamal ten hliník,do jídla nepřejde,ale po prvním vaření je tam už vidět rýha pokud sahala voda a celé dolů je to zašlé. navíc moc nepopsali jak to maso stlačit,nějak to nechápu. máte ho ještě někdo kdo by poradil? šunka chutná spíš jak vařené maso ne šunka a při řezání odpadává spíš ořez jak u gyrosu než plátek šunky ![]()
tak sem celkem z toho sklamaná,sem se těšila jak budem jíst už jen masovou šunku,ale na to kolik je s tím práce,výsledek nic moc..
jo a já od jedné paní co dělá domácí marmelády koupila nejlepší na světě,švestková s vínem a ořechama vlašskejma,to je slast,a na palačince aaaaaa..zkuste,ale recept nevim..už at mám pekárnu a taky zkusím marmošky
Venny píše:
já dělávám ještě broskvovou marmeládu, a od švagrové jsem měla moc dobrou pomerančovou, ale to chce dělat kolem mikuláše, to jsou pomeranče nejlepší,
loni jsme dělala i třešňovou, ale ta byla úplně bez chuti- a kolik práce mi dalo to vypeckovat
na vypeckovávání mám stroj … je k nezaplacení ![]()
neumisa píše:Venny píše:na vypeckovávání mám stroj … je k nezaplacení
já dělávám ještě broskvovou marmeládu, a od švagrové jsem měla moc dobrou pomerančovou, ale to chce dělat kolem mikuláše, to jsou pomeranče nejlepší,
loni jsme dělala i třešňovou, ale ta byla úplně bez chuti- a kolik práce mi dalo to vypeckovat
já ho měla taky- půjčenej od tety, ale i tak to dalo práci
Ukulina píše:Jinak chci přidat svou zkušenost se zakysanou smetanou. V Penny jsem chtěla sáhnout po Madetě (cena 14,90), ale cosi mi říkalo, ať si přečtu složení. A ona je zahuštěná škrobemTAk JoplaVedle byla levná slovenská za 9,90 (taková ta jejich značka Price, s hnědou etiketou) a tam žádný s.ačky nejsou. Pak se řiďte podle ceny nebo osvědčené značky
it či jak se to píše je taky se škrobemTohle mě už prostě nebaví! Nákup bude trvat dvě hodiny s takovou!
Budem číst i složení mlíka? Díky za info!
jj škrob je ve všem - třeba i v kečupu. Jogurty a tvarohy už mám pročtené k vůli malému. Jsme ochotná ještě koupit se škrobem ale jsem alergická na modifikovaný škrob!!! ![]()
šunkovar jsem ukradla babičce, ale ještě jsem se nerozhoubala v něm tu šunku udělat ![]()
Venny píše:
Ahoj, do třešňové marmelády je potřeba dát nějaký alkohol, aby měla chuť. Dělala jsem jí s Limoncellem (citrónový likér) a byla výborná
Byla je to správné slovo, už není … švagrová dávala bílé víno, ale nebylo to ono. I když asi záleží, jaké použiješ.
werunka89 píše:
jo a já od jedné paní co dělá domácí marmelády koupila nejlepší na světě,švestková s vínem a ořechama vlašskejma,to je slast,a na palačince aaaaaa..zkuste,ale recept nevim..už at mám pekárnu a taky zkusím marmošky
Ahojky, nečetla jsem diskuzi, jen hl.příspěvek, na který chci reagovat
Hlásím se, že jsme jedni z těch, co opravdu řeší, co si kupují
Takže určitě nepodporujeme žádné odpadky, jak je to zde napsáno.
Bohužel si myslím, že dokud neodejde generace nynějších lidí ve věku cca 50+ a nenastoupíme my, tak se nás ty „odpadky“ držet budou jako klíšťata.
Přítelova máma je „odpaďačka“ č.1. Nic lepšího než ARO nebo Euroshopper u ní nenajdete. Diví se, jak je tlustá, jak jsou s jejím druhém nemocní a pořád řeší zažívací problémy a přitom stačí otevřít jejich ledničku…
Minule nás sepsula, že jsme jí ke kávě nabídli mléko a ne smetanu nebo šlehačku, že na ní šetříme
Její káva značky no name se totiž výhradně podává se šlehačkou
že je to euroshopper, to už je přeci vedlejší ![]()
Za mě mají velkou podporu farmářské trhy, farmářské bedýnky a především české produkty
![]()
LadyTommy píše:Minule nás sepsula, že jsme jí ke kávě nabídli mléko a ne smetanu nebo šlehačku, že na ní šetřímeJejí káva značky no name se totiž výhradně podává se šlehačkou
že je to euroshopper, to už je přeci vedlejší
Taky si dávám do kafe plnotučné mléko, smetana a šlehačka je na mě moc tučná. Jednou mi jí nalila teta do kafe a plavala mi v tom kafi mastná oka ![]()
werunka89 píše:
už at mám pekárnu a taky zkusím marmošky
mě přijde pekárna na marmelády nevhodná - je malá - kolik tam toho dáš? 0,5 kg ?
( aspon já mám pekárnu na max 0,5 kila sypkého podílu)
jo jasně míchá to za tebe,ale kolik várek budeš muset udělat? mezitím pořád umývat nádobku ![]()
to si radši na chvilku stoupnu k plotně k obrhrnci,trošku si zamíchám
dám kusy ovoce velké jak chci a za hodinku mám marmelád na dva roky do zásoby
princeznaII píše:werunka89 píše:
už at mám pekárnu a taky zkusím marmoškymě přijde pekárna na marmelády nevhodná - je malá - kolik tam toho dáš? 0,5 kg ?
jo jasně míchá to za tebe,ale kolik várek budeš muset udělat? mezitím pořád umývat nádobku
mám titanový hrnec, ten míchá sám
. Respektive, sem tam pomíchat se musí, ale hmota se nepřilepuje, takže se nemusí míchat furt.
Ale dělala jsem v něm jenom domácí přesnídávky. Nedávno jsme dojedli poslední. Marmeládu moc nejíme, je v ní hodně cukru, takže nám stačí to, co dostaneme od babičky.
princeznaII píše:werunka89 píše:
už at mám pekárnu a taky zkusím marmoškymě přijde pekárna na marmelády nevhodná - je malá - kolik tam toho dáš? 0,5 kg ?
jo jasně míchá to za tebe,ale kolik várek budeš muset udělat? mezitím pořád umývat nádobku
Já tam dala asi kilo ovoce a mě zas vyhovuje, že si udělám víc různých druhů nebo kombinací ovoce. Včera jsem snídala svojí pomerančovomandarinkovozázvorovou a ![]()
Holky prosím, prosím, kdo děláte domácí přesnidávku, podělte se o ověřený recept. Děkuji
Aničko, úplně jednoduše. Uvařit ovoce, rozmixovat, vroucí nacpat do skleniček, zavřít a otečit víčkem dolů. Nechat 24h a uklidit. Skelničky a víčka myju v myčce a víčka mám šroubovací, nejlíp od přesnídávky Hello.
Někdo to ještě zavařuje v troubě nebo zavařovacím hrnci.
Ale mě ty, co jim chytla víčka fakt v pohodě vydrželi. Zplesnivěli asi 3. Co víčka nechytla, asi tak 15% (ale já měla i třeba od Hamánka a tak a tyhle měli někdy problém chytnout), tak jsem dala do mrazáku.
omites píše:
Aničko, úplně jednoduše. Uvařit ovoce, rozmixovat, vroucí nacpat do skleniček, zavřít a otečit víčkem dolů. Nechat 24h a uklidit. Skelničky a víčka myju v myčce a víčka mám šroubovací, nejlíp od přesnídávky Hello.
Někdo to ještě zavařuje v troubě nebo zavařovacím hrnci.
Ale mě ty, co jim chytla víčka fakt v pohodě vydrželi. Zplesnivěli asi 3. Co víčka nechytla, asi tak 15% (ale já měla i třeba od Hamánka a tak a tyhle měli někdy problém chytnout), tak jsem dala do mrazáku.
souhlasím ve všech bodech, přesně takhle jsem dělal přesnídavky svým klukům … akorát do mražáku to nikdy nestihly
Hello drží perfektně i po několikerém použití, Hamánek je slabší … a nejlépe drží ta červená víčka, bohužel už nevím, co to bylo za značku, obaly jsou dávno pryč.