Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Barush píše:
V květináči libeček moc nejede, je to vytrvalý keř a dorůstá docela dost velké výšky, takže v květináči bude spíš živořit.
No neměla jsem přímo květináč, ale 60 cm truhlík a byl tam jen ten libeček a kadeřavá petržel… v druhém truhlíku jsem měla pažitku, rozmarýn a bazalku… rozmarýn a bazalka byly jak šílené, rostlo to jak z vody, pažitka tak normálně a ta petrželka byla taky jak splašená… libeček slibně začal a pak se nějak zastavil…
Regina Hero píše:
Holky, a pěstujete někdo v květináči libeček? Já to zkusila a moc se mu nedařilo…
Já libeček nerada, ale taky myslím, že jako rebarbora potřebuje hodně placu ![]()
Riki3 píše:
Přidávám se k dnešní chvále na Vaši diskusi, občas sem nakouknu a jste opravdu inspirující![]()
Z rebabory se mi sbíhají sliny … jen ji nemám kde pěstovat
Ráda bych zkusila jogurt, jak jste tady psaly. Nevíte, co bych mohla použít na odkapání namísto plínky? Utěrku?
Bavlněná utěrka nebo gáza by šla.
omites píše:
Mamka má na zahrádce 2 rebarbory a nikdy nevíme co s tím. Tak já se ozvu, až se to bude dát použíta vy mi tady určitě poradíte, co s tím udělat. Ale marmeládu nechci, jak jsem psala, u nás se jí moc nesní.
Jinak veškeré bylinky pěstuji na zahrádce, kde se jim super daři. V květináči mi to vždycky chcíplo. Zahrádku mám malinkou, ale vydindala jsem si tam bylinkový koutek. Takhle vypadá… A manžel má ještě v jiné části koutek s mátou, tu jsme k ostatním bylinkám nechtěla. Nasuší si to a celou zimu z toho máš čaj do práce. V létě je zas super vyluhovaný v citrusové vodě.
Super ![]()
Riki3 píše:
Přidávám se k dnešní chvále na Vaši diskusi, občas sem nakouknu a jste opravdu inspirující![]()
Z rebabory se mi sbíhají sliny … jen ji nemám kde pěstovat
Ráda bych zkusila jogurt, jak jste tady psaly. Nevíte, co bych mohla použít na odkapání namísto plínky? Utěrku?
Já ti nevím, nějaký řídký ručník? Něco na způsob bavlněné plíny…
![]()
Rebarboru chceme zasadit na zahrádku na chatu. Ale zatím nemáme tu chatu.
Pozemek teda jo, a základy taky. Tak až budeme budovat zahrádku.
Spolužačka ze školy říkala, že oni dělají rebarborový závin. My ji doma jedli jen s cukrem.
janine24 píše:Ukulina píše:nevím, ono to nadýchání je asi spíš dusíkem nebo když tam dáš sníh z bílků, ale to byl nějakej recept krkovička a sníh, to už radši udělám jen játra a trochu másla k tomuxangel87 píše:Zkus. Paštika mi chutná, ale je taková hodně hutná, jestli mi rozumíte, já bych ji potřebovala nadýchanější. Ale jak na to? Bez dusíku
Ukulino díky, z té vrstvy másla nahoře se mi dělalo trošku blivno, zkusím hooodně ubrat
Tak nakonec s domácí houskou byla výborná! Super jsou v ní ty brusinky! Sníh to neee, brrr ![]()
Capelucita píše:
Rebarboru chceme zasadit na zahrádku na chatu. Ale zatím nemáme tu chatu.Pozemek teda jo, a základy taky. Tak až budeme budovat zahrádku.Spolužačka ze školy říkala, že oni dělají rebarborový závin. My ji doma jedli jen s cukrem.
Naše mami dělala fantastický rebarborový koláč - valašský frgál. Mňam!
Riki3 píše:
Na ČT 24 zrovna běží Hydepark k potravinám.
budu si to muset najít na netu, až půjde manžel spát ![]()
Ráda bych zkusila jogurt, jak jste tady psaly. Nevíte, co bych mohla použít na odkapání namísto plínky? Utěrku?Já ti nevím, nějaký řídký ručník? Něco na způsob bavlněné plíny…
Něco hodně savého - plínka je úplně mokrá, dala by se ždímat.
neumisa píše:janine24 píše:jen ji tam nesmí objevit žádná důchodkyně, dost na tom, že mi ořezávají kosatceneumisa píše:no rebarbora je základ
nepruďte s rebarborou, já ji miluju a tady nikde není … vloni jsem vydyndala oddenek (nebo z čeho to roste) a šoupla na předzahrádku do kouta, tak sna d přežila zimu a chytne se …![]()
![]()
ty jo
kosatce jsou moje slabost, s tchánovou pomocí se mi daří pěstovat krásný, a chytnout někoho jak mi je ořezává tak vraždím
![]()
Ukulina píše:Capelucita píše:Naše mami dělala fantastický rebarborový koláč - valašský frgál. Mňam!
Rebarboru chceme zasadit na zahrádku na chatu. Ale zatím nemáme tu chatu.Pozemek teda jo, a základy taky. Tak až budeme budovat zahrádku.Spolužačka ze školy říkala, že oni dělají rebarborový závin. My ji doma jedli jen s cukrem.
Máš pravdu, babička dělala koláče se žmolenkou. Mnam.
omites- s dovolením tvoji bylinkovou zahrádku použiji jako inspiraci
vždycky to tam nějak nasázím, ale tohle je moooc pěkný ![]()
rebarboru máme na zahradě a má místo asi 1,5×1,5 metru, a do výšky vždycky aspoň metr, takže v květináči nevím jestli by rostla ![]()
nejlepší je hnedka z jara, ty mladý výhonky, už se na ni těším ![]()
lucenka píše:omites píše:taky chci něco podobného. My sice máme obr zahradu, ale těžko hledám nějaký vhodný místo. Všechno okupuje tchán se svými stromky
Mamka má na zahrádce 2 rebarbory a nikdy nevíme co s tím. Tak já se ozvu, až se to bude dát použíta vy mi tady určitě poradíte, co s tím udělat. Ale marmeládu nechci, jak jsem psala, u nás se jí moc nesní.
Jinak veškeré bylinky pěstuji na zahrádce, kde se jim super daři. V květináči mi to vždycky chcíplo. Zahrádku mám malinkou, ale vydindala jsem si tam bylinkový koutek. Takhle vypadá… A manžel má ještě v jiné části koutek s mátou, tu jsme k ostatním bylinkám nechtěla. Nasuší si to a celou zimu z toho máš čaj do práce. V létě je zas super vyluhovaný v citrusové vodě.
Ale zatím bylinky úspěšně pěstuju v květináči a v létě dávám na letní byt na zahradu.
Lucenko, manželovo teta měla bylinkové záhony na zahradě kolem stromů. Díky stromům byly v přirozeném stínu a nespálilo je slunko, třeba by na to tchán přistoupil.
Riki 3 na odkapání používám starou jetou utěrku
, taková ta tenčí, ale na tohle poslouží ještě dobře ![]()
Rebarboru miluju, jen mi nedělá dobře na žaludek, ale je jenom v létě, tak to vždycky překonám a dobrovolně se zakyselím
. Marmelády zní hodně lákavě, ale my spotřebujeme tak jednu skleničku za rok ![]()