Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
13.3.12 20:01
Barush píše:
V květináči libeček moc nejede, je to vytrvalý keř a dorůstá docela dost velké výšky, takže v květináči bude spíš živořit.

No neměla jsem přímo květináč, ale 60 cm truhlík a byl tam jen ten libeček a kadeřavá petržel… v druhém truhlíku jsem měla pažitku, rozmarýn a bazalku… rozmarýn a bazalka byly jak šílené, rostlo to jak z vody, pažitka tak normálně a ta petrželka byla taky jak splašená… libeček slibně začal a pak se nějak zastavil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.3.12 20:04
Regina Hero píše:
Holky, a pěstujete někdo v květináči libeček? Já to zkusila a moc se mu nedařilo…

Já libeček nerada, ale taky myslím, že jako rebarbora potřebuje hodně placu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.3.12 20:05
Riki3 píše:
Přidávám se k dnešní chvále na Vaši diskusi, občas sem nakouknu a jste opravdu inspirující :kytka:

Z rebabory se mi sbíhají sliny … jen ji nemám kde pěstovat :,(

Ráda bych zkusila jogurt, jak jste tady psaly. Nevíte, co bych mohla použít na odkapání namísto plínky? Utěrku?

Bavlněná utěrka nebo gáza by šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.3.12 20:05
omites píše:
Mamka má na zahrádce 2 rebarbory a nikdy nevíme co s tím. Tak já se ozvu, až se to bude dát použít :-P a vy mi tady určitě poradíte, co s tím udělat. Ale marmeládu nechci, jak jsem psala, u nás se jí moc nesní.
Jinak veškeré bylinky pěstuji na zahrádce, kde se jim super daři. V květináči mi to vždycky chcíplo :nevim: . Zahrádku mám malinkou, ale vydindala jsem si tam bylinkový koutek. Takhle vypadá… A manžel má ještě v jiné části koutek s mátou, tu jsme k ostatním bylinkám nechtěla. Nasuší si to a celou zimu z toho máš čaj do práce. V létě je zas super vyluhovaný v citrusové vodě.

Super :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
13.3.12 20:06
Riki3 píše:
Přidávám se k dnešní chvále na Vaši diskusi, občas sem nakouknu a jste opravdu inspirující :kytka:

Z rebabory se mi sbíhají sliny … jen ji nemám kde pěstovat :,(

Ráda bych zkusila jogurt, jak jste tady psaly. Nevíte, co bych mohla použít na odkapání namísto plínky? Utěrku?

Já ti nevím, nějaký řídký ručník? Něco na způsob bavlněné plíny… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
13.3.12 20:32

Na ČT 24 zrovna běží Hydepark k potravinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
13.3.12 20:34

Rebarboru chceme zasadit na zahrádku na chatu. Ale zatím nemáme tu chatu. :lol: Pozemek teda jo, a základy taky. Tak až budeme budovat zahrádku.

Spolužačka ze školy říkala, že oni dělají rebarborový závin. My ji doma jedli jen s cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.3.12 20:43
janine24 píše:
Ukulina píše:
xangel87 píše:
Ukulino díky, z té vrstvy másla nahoře se mi dělalo trošku blivno, zkusím hooodně ubrat :)
Zkus. Paštika mi chutná, ale je taková hodně hutná, jestli mi rozumíte, já bych ji potřebovala nadýchanější. Ale jak na to? Bez dusíku :mrgreen:
nevím, ono to nadýchání je asi spíš dusíkem nebo když tam dáš sníh z bílků, ale to byl nějakej recept krkovička a sníh, to už radši udělám jen játra a trochu másla k tomu

Tak nakonec s domácí houskou byla výborná! Super jsou v ní ty brusinky! Sníh to neee, brrr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.3.12 20:44
Capelucita píše:
Rebarboru chceme zasadit na zahrádku na chatu. Ale zatím nemáme tu chatu. :lol: Pozemek teda jo, a základy taky. Tak až budeme budovat zahrádku.Spolužačka ze školy říkala, že oni dělají rebarborový závin. My ji doma jedli jen s cukrem.

Naše mami dělala fantastický rebarborový koláč - valašský frgál. Mňam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.3.12 20:45
Riki3 píše:
Na ČT 24 zrovna běží Hydepark k potravinám.

budu si to muset najít na netu, až půjde manžel spát :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.3.12 20:46
Já ti nevím, nějaký řídký ručník? Něco na způsob bavlněné plíny… :think: :nevim:

Něco hodně savého - plínka je úplně mokrá, dala by se ždímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
13.3.12 20:55
neumisa píše:
janine24 píše:
neumisa píše:
nepruďte s rebarborou, já ji miluju a tady nikde není … vloni jsem vydyndala oddenek (nebo z čeho to roste) a šoupla na předzahrádku do kouta, tak sna d přežila zimu a chytne se …
no rebarbora je základ :pankac:
jen ji tam nesmí objevit žádná důchodkyně, dost na tom, že mi ořezávají kosatce :pocitac: :pocitac: :pocitac:

ty jo 8o kosatce jsou moje slabost, s tchánovou pomocí se mi daří pěstovat krásný, a chytnout někoho jak mi je ořezává tak vraždím :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
13.3.12 20:56
Ukulina píše:
Capelucita píše:
Rebarboru chceme zasadit na zahrádku na chatu. Ale zatím nemáme tu chatu. :lol: Pozemek teda jo, a základy taky. Tak až budeme budovat zahrádku.Spolužačka ze školy říkala, že oni dělají rebarborový závin. My ji doma jedli jen s cukrem.
Naše mami dělala fantastický rebarborový koláč - valašský frgál. Mňam!

Máš pravdu, babička dělala koláče se žmolenkou. Mnam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
13.3.12 21:05

omites- s dovolením tvoji bylinkovou zahrádku použiji jako inspiraci :kytka: vždycky to tam nějak nasázím, ale tohle je moooc pěkný :palec:

rebarboru máme na zahradě a má místo asi 1,5×1,5 metru, a do výšky vždycky aspoň metr, takže v květináči nevím jestli by rostla :think:
nejlepší je hnedka z jara, ty mladý výhonky, už se na ni těším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
13.3.12 21:06
lucenka píše:
omites píše:
Mamka má na zahrádce 2 rebarbory a nikdy nevíme co s tím. Tak já se ozvu, až se to bude dát použít :-P a vy mi tady určitě poradíte, co s tím udělat. Ale marmeládu nechci, jak jsem psala, u nás se jí moc nesní.
Jinak veškeré bylinky pěstuji na zahrádce, kde se jim super daři. V květináči mi to vždycky chcíplo :nevim: . Zahrádku mám malinkou, ale vydindala jsem si tam bylinkový koutek. Takhle vypadá… A manžel má ještě v jiné části koutek s mátou, tu jsme k ostatním bylinkám nechtěla. Nasuší si to a celou zimu z toho máš čaj do práce. V létě je zas super vyluhovaný v citrusové vodě.
taky chci něco podobného. My sice máme obr zahradu, ale těžko hledám nějaký vhodný místo. Všechno okupuje tchán se svými stromky :zed: Ale zatím bylinky úspěšně pěstuju v květináči a v létě dávám na letní byt na zahradu.

Lucenko, manželovo teta měla bylinkové záhony na zahradě kolem stromů. Díky stromům byly v přirozeném stínu a nespálilo je slunko, třeba by na to tchán přistoupil.

Riki 3 na odkapání používám starou jetou utěrku :oops: , taková ta tenčí, ale na tohle poslouží ještě dobře :lol:

Rebarboru miluju, jen mi nedělá dobře na žaludek, ale je jenom v létě, tak to vždycky překonám a dobrovolně se zakyselím :lol: :lol: . Marmelády zní hodně lákavě, ale my spotřebujeme tak jednu skleničku za rok :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová