Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no toto! teď jsem zjistila, že se mi SAMA snědla všechna slunečnicová semínka
budou mít ty housky suché, pažravci jedni! A až objevím toho SAMA, tak poletí z domu! ![]()
Příspěvek upraven 14.03.12 v 17:48
neumisa píše:
no toto! teď jsem zjistila, že se mi SAMA snědla všechna slunečnicová semínka![]()
![]()
budou mít ty housky suché, pažravci jedni! A až objevím toho SAMA, tak poletí z domu!
Já teď dodělala pomazánku z Holandie, ještě jsem tam mrskla trochu smetany, aby nebyla tak jogurtově nakyslá. Přidala strouhanou mrkev (ta to jen obarvila, je bez chuti
), šalotku, pažitku, pepř a mletý kmín a je dobrá!
neumisa píše:
no toto! teď jsem zjistila, že se mi SAMA snědla všechna slunečnicová semínka![]()
![]()
budou mít ty housky suché, pažravci jedni! A až objevím toho SAMA, tak poletí z domu!
Musíš kupovat jiný druh slunečnice, tahle byla nějaká samožerná, ta dlouho nevydrží
![]()
Regina Hero píše:neumisa píše:Musíš kupovat jiný druh slunečnice, tahle byla nějaká samožerná, ta dlouho nevydrží
![]()
![]()
![]()
![]()
tady by přežila jen bojová slunečnice, musela by ovládat sebeobranu, být opásána dynamitem a držet prstík na spoušti
![]()
neumisa píše:Regina Hero píše:tady by přežila jen bojová slunečnice, musela by ovládat sebeobranu, být opásána dynamitem a držet prstík na spouštineumisa píše:Musíš kupovat jiný druh slunečnice, tahle byla nějaká samožerná, ta dlouho nevydrží
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No ale nechci vidět, co by to udělalo s tím chlebem při pečení a co s vámi při jezení… ty výbuchy a výstřely… hahaha… pak byste si museli koupit obrněný kryt na žaludek… ![]()
jste mi musely udělat těma houskama chutě
Takže už dělám tyhle: www.pojdte-dal.cz/viewtopic.php?…
Ale chtěla jsem je posypat kmínem, jenom se zapomněl koupit ![]()
právě jsem „mluvila“ se známou, co má chov slepic kvůli vejcím … „výrobní hodnota“ domácího vejce je 1,80 (krmení má vlastní, nekupuje ho), prodává za 2,50, aby se jí zaplatila nafta a čas …
Jamoni vítej a tleskám, žes přečetla celou diskuzi
S tím masem, no to je kekeš, já si fakt snad dám na zahradu kuřata, krávu a prase či co??? ![]()
Neumiso díky za info, chtěla jsem taky pořídit slepice a každej mě tu zrazuje, že co stojí krmení, že se to ¨nevyplatí, blá blá…Tak už abych šla stavět kurník ![]()
Capelucita píše:
Nám loni otevřeli masnu v takovém malém obchodním centříčku (nechci psát centru, je to takový sídlištní „dům služeb“) a mají tam úžasný maso. Vozí ho z Kosovy Hory. Jen kdyby tu ještě otevřel nějaký služný zelinář a pekař. Jinak tu máme albert a to je na nic. Můžete mi některá nechat svůj recepžík na chleba nebo ty houstičky? Chtěla bych začít píct z celozrných mouk. Používáte je některá?
Recept z celozrnné mouky (určitě odpovídá zdravému stravování, mám ho od kolegy, kterému byl doporučen na problémy s trávením) - kilo celozrnné mouky (pšeničné, žitné nebo namíchat, samotná žitná se špatně zpracovává), kus droždí (nejlépe vážené ze zdravé výživy, když není, tak klasická kostka), 1/2 litru vody (popř. přidat podle potřeby), 1 a 1/2 lžičky soli. Vše se důkladně uhněte a hned strčí do trouby a peče, dokud není upečené (čas ani stupně po mě nechtěj). Jo, a nenechává se to vykynout.
xangel87 píše:
Jamoni vítej a tleskám, žes přečetla celou diskuziS tím masem, no to je kekeš, já si fakt snad dám na zahradu kuřata, krávu a prase či co???
Neumiso díky za info, chtěla jsem taky pořídit slepice a každej mě tu zrazuje, že co stojí krmení, že se to ¨nevyplatí, blá blá…Tak už abych šla stavět kurník
My měli slepice, když jsem byla malá, kupoval se jim šrot, myslím, ale hlavně se jim dávaly všechny zbytky z kuchyně! Sežerou všechno!
Ukulina píše:xangel87 píše:My měli slepice, když jsem byla malá, kupoval se jim šrot, myslím, ale hlavně se jim dávaly všechny zbytky z kuchyně! Sežerou všechno!
Jamoni vítej a tleskám, žes přečetla celou diskuziS tím masem, no to je kekeš, já si fakt snad dám na zahradu kuřata, krávu a prase či co???
Neumiso díky za info, chtěla jsem taky pořídit slepice a každej mě tu zrazuje, že co stojí krmení, že se to ¨nevyplatí, blá blá…Tak už abych šla stavět kurník
přesně tak, slepice jsou děsně nenáročný, strejda jim dává obilí, občas se vypustí na čerstvou trávu a jinak se jim dávají zbytky- slupky od zeleniny, namočený starší pečivo, prostě cokoli co zbyde- lepší než drtič odpadů ![]()
a i kdyby to vyšlo dráž- domácí je domácí, už jen ta krásná barva žloutku, skoro oranžová ![]()
Já vás nějak nestíhám dočíst. ![]()
Ta paštika z apetitu se nejlíp jí za tepla, krásně se maže, jinak je fakt, že je hutná, ale i tak mňam.
Máslo nahoru vůbec neliju.
Kdo nemůže sehnat rebarboru, tak tady je jeden tip: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
omites - proč ne mátu k ostatním bylinkám?
Taky ji chci letos vysadit, tak ať neudělám chybu. Zahrádku máš přímo výstavní. ![]()
Knedlíky dělám hrnkové, ty z obchodu mi chutnají jako papír. ![]()
Z toho skorozkaženýho masa se mi zas udělalo nevolno, to je hrozný. Já tady u nás vařím podle toho, jaké maso má nejdelší trvanlivost (a jestli k něčemu vypadá), takže neplánuju obědy podle chuti nebo nápadu, ale podle obsahu mražáku v obchodě. ![]()
Jo a barva vajíček - i v obchodě najdete krásně žluté žloutky, prý se slepicím přidává do žrádla barvivo.
![]()
Máta je hrozný plevel, takže jí plánuju taky jinam než ostatní bylinky, aby je nepřeválcovala.
Semínka rebarbory jsem letos taky koupila, ale prý špatně klíčí. Tak doufám, že někde seženu sazeničku. Kdybych jich nakonec měla víc, tak s naší spotřebou by to nevadilo ![]()
jj přesně, máta je děsný plevel a zaneřádila by ti další bylinky. Máme ji separé
. A nebo se doporučuje dát k ostatním bylinkám do země v květináči.