Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
chuanitka píše:
Calpelucito, do chleba mléko vůbec nedávám, jen vodu
Taky tak.
Ukulina píše:
Na ČRo 2 je rozhovor o složení potravin s fyzioložkou a spoluautorkou knihy Doba jedová. Zrovna mluví o aspartamu.
V červnu vyjde druhý díl Doby jedové. ![]()
Ukulina píše:MUFICE píše:Volně na lince, případně přehodím utěrku. Lepšímu chlebu to nevadí a neztvrdne.
Jak skladujete chleba, aby zůstal co nejdéle křupavý? Když to strčím do igelitáku, tak druhý den je měkký a někdy i gumový
Tak já ho nakonec večer přikryla tou utěrkou a nezměkl ![]()
jamoni píše:
Ještě k těm slepicím. Doma jsme je chovali pořád, nyní je chová babička, já jsem přestěhovaná, ale vajíčka pořád máme. Ono i přes zimu jsou občas žloutky bledé, je to dané nedostatkem beta karotenu. Ten je např. v kukuřici, nebo ho získávají, když se pasou a žerou hmyz. Opravdu jsou nenáročné, jak už tu zaznělo. Kupujeme jen obilí, jinak namoč. chleba, kyselé mléko, zbytky, odřezky zeleniny a hlavně od jara dopodzimu se pasou a sbírají hmyz.
Ve velkochovech samozřejmě nic takového nemají, proto se jim přidává betakaroten umělý. Takže to bych tak zle neviděla, je to něco jako když jíte vit. A (vlastně beta karoten), vadí mi spíš způsob, jakým jsou ti chudáci chovaní.Nelisa píše:
Já vás nějak nestíhám dočíst.![]()
Ta paštika z apetitu se nejlíp jí za tepla, krásně se maže, jinak je fakt, že je hutná, ale i tak mňam.
Máslo nahoru vůbec neliju.
Kdo nemůže sehnat rebarboru, tak tady je jeden tip: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
omites - proč ne mátu k ostatním bylinkám?
Taky ji chci letos vysadit, tak ať neudělám chybu. Zahrádku máš přímo výstavní.
Knedlíky dělám hrnkové, ty z obchodu mi chutnají jako papír.
Z toho skorozkaženýho masa se mi zas udělalo nevolno, to je hrozný. Já tady u nás vařím podle toho, jaké maso má nejdelší trvanlivost (a jestli k něčemu vypadá), takže neplánuju obědy podle chuti nebo nápadu, ale podle obsahu mražáku v obchodě.
Jo a barva vajíček - i v obchodě najdete krásně žluté žloutky, prý se slepicím přidává do žrádla barvivo.![]()
Když jsem byla malá, tak jsme doma slepice měli (cca 7-10 ks) a vajec bylo furt dostatek. Krmili jsme je zbytkama, zrním a skořápkama. Ale nejhorší bylo, že nám pak na dvůr lezly krysy
![]()
macin píše:beckie píše:Tak to jsi dobrá, že umíš ciabattuxangel87 píše:Je fakt, že u posledních jsem měla taky tvrdou kůrku, ale to jsem je dost přepekla - jsem na ně zapomněla! Ty včerejší jsou na sebeobranu a ty co zadělávám teď asi taky nedopadnou, protože ani kvásek se ne a ne hnout, tak já už nevím, postup stále stejný, suroviny taky.
Beckie já to tak mám taky s houskama, proto už je nepeču.Po upečení dejme tomu, ale mají takovou moc tvrdou kůrku…Zvlášt spodek.Druhý den to rozhodně beton je, to už je nepoživatelné…
Já ráda používám, že „jako z krámu to není“, protože nějak nevím, jak to jinak popsat…A to jsem dělala i rohlíky s názvem „rohlík jako dech“ a bylo to to samé, gumáky prostě![]()
Asi na to hodím taky bobek, jenže já umím už jen ciabattu a na chleba si netroufnu, nemám pekárnu a vůbec jsem srab.
, ty já pokaždé hodila do popelnice, bylo to nepoživatelné
. Máš nějaký osvědčený recept?
Dobrá ciabatta je z té směsi z Lidlu, pekla jsem jí v neděli a vydržela mi až do středy
Jenom jsem tam přidala různá semínka a nakrájené olivy ![]()
MUFICE píše:macin píše:Dobrá ciabatta je z té směsi z Lidlu, pekla jsem jí v neděli a vydržela mi až do středybeckie píše:Tak to jsi dobrá, že umíš ciabattuxangel87 píše:Je fakt, že u posledních jsem měla taky tvrdou kůrku, ale to jsem je dost přepekla - jsem na ně zapomněla! Ty včerejší jsou na sebeobranu a ty co zadělávám teď asi taky nedopadnou, protože ani kvásek se ne a ne hnout, tak já už nevím, postup stále stejný, suroviny taky.
Beckie já to tak mám taky s houskama, proto už je nepeču.Po upečení dejme tomu, ale mají takovou moc tvrdou kůrku…Zvlášt spodek.Druhý den to rozhodně beton je, to už je nepoživatelné…
Já ráda používám, že „jako z krámu to není“, protože nějak nevím, jak to jinak popsat…A to jsem dělala i rohlíky s názvem „rohlík jako dech“ a bylo to to samé, gumáky prostě![]()
Asi na to hodím taky bobek, jenže já umím už jen ciabattu a na chleba si netroufnu, nemám pekárnu a vůbec jsem srab.
, ty já pokaždé hodila do popelnice, bylo to nepoživatelné
. Máš nějaký osvědčený recept?
Jenom jsem tam přidala různá semínka a nakrájené olivy
Zrovna tu jsem zkoušela dvakrát a pokaždé byla na vyhození… ![]()
Mufice, krysy? No to aby si člověk chov pořádně rozmyslel. Nám od sousedů prolezl potkan (chovají spoustu hospodářských zvířat, my jen psa
), pak jsem ho musela uklízet, takže při představě, že mi to u baráku lozí pořád, brr. Asi si slepice nepořídím.
![]()
Nelisa píše:
Mufice, krysy? No to aby si člověk chov pořádně rozmyslel. Nám od sousedů prolezl potkan (chovají spoustu hospodářských zvířat, my jen psa), pak jsem ho musela uklízet, takže při představě, že mi to u baráku lozí pořád, brr. Asi si slepice nepořídím.
![]()
Taky jsem měli nějaké potkany, když naši měli slepice. A smrděl jim ten jejich dvorek, naši je nepouštěli mimo, jinak byly slepičince všude.
Já nejsem venkovskej typ, takže bych jiné zvíře kromě psa nevydržela. Kamarádka tchýně má slepice, takže máme vajíčka od ní, takže ty jsou OK. Spíš bych chtěla sehnat nějakou lepší zeleninu a maso…
A potkan! Fuj, to bych nepřežila. Brrrrr. ![]()
Veverysek píše:
Já nejsem venkovskej typ, takže bych jiné zvíře kromě psa nevydržela. Kamarádka tchýně má slepice, takže máme vajíčka od ní, takže ty jsou OK. Spíš bych chtěla sehnat nějakou lepší zeleninu a maso…A potkan! Fuj, to bych nepřežila. Brrrrr.
Tak si zasadte zeleninu u tchýně na zahrádce. Já se chystám zasadit mrkev, petržel, ředkvičky a nějaké bylinky ![]()
Veverysek píše:
Já nejsem venkovskej typ, takže bych jiné zvíře kromě psa nevydržela. Kamarádka tchýně má slepice, takže máme vajíčka od ní, takže ty jsou OK. Spíš bych chtěla sehnat nějakou lepší zeleninu a maso…A potkan! Fuj, to bych nepřežila. Brrrrr.
Njn, já musela, měla jsem na zahradě děti a manžela v práci. Husí kůže po těle, ale nedalo se nic dělat. A to nemluvím o tom, že nebyl úplně mrtvej. ![]()
Fen-fire píše:
Nám krysy od slepic vychytal kocour, prostě koloběh přírody
A tchánovi zas slepice vychytá kuna ![]()
I proto je nechci.
A on má smůlu na takové potvory, že jich má pět a má za den jedno až dvě vajíčka ![]()
Tak housky na druhý pokus byly dokonalé, asi nejlepší co se mi kdy povedly, vláčné, křupavé, no snědli jsme je k obědu všechny…teď jdu najít ten recept na ciabattu