Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
15.3.12 12:57
chuanitka píše:
Calpelucito, do chleba mléko vůbec nedávám, jen vodu :wink:

Taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.3.12 12:57
Ukulina píše:
Na ČRo 2 je rozhovor o složení potravin s fyzioložkou a spoluautorkou knihy Doba jedová. Zrovna mluví o aspartamu.

V červnu vyjde druhý díl Doby jedové. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
15.3.12 12:59
Ukulina píše:
MUFICE píše:
Jak skladujete chleba, aby zůstal co nejdéle křupavý? Když to strčím do igelitáku, tak druhý den je měkký a někdy i gumový :nevim:
Volně na lince, případně přehodím utěrku. Lepšímu chlebu to nevadí a neztvrdne.

Tak já ho nakonec večer přikryla tou utěrkou a nezměkl :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
15.3.12 13:01
jamoni píše:
Ještě k těm slepicím. Doma jsme je chovali pořád, nyní je chová babička, já jsem přestěhovaná, ale vajíčka pořád máme. Ono i přes zimu jsou občas žloutky bledé, je to dané nedostatkem beta karotenu. Ten je např. v kukuřici, nebo ho získávají, když se pasou a žerou hmyz. Opravdu jsou nenáročné, jak už tu zaznělo. Kupujeme jen obilí, jinak namoč. chleba, kyselé mléko, zbytky, odřezky zeleniny a hlavně od jara dopodzimu se pasou a sbírají hmyz.
Ve velkochovech samozřejmě nic takového nemají, proto se jim přidává betakaroten umělý. Takže to bych tak zle neviděla, je to něco jako když jíte vit. A (vlastně beta karoten), vadí mi spíš způsob, jakým jsou ti chudáci chovaní.
Nelisa píše:
Já vás nějak nestíhám dočíst. :mrgreen:

Ta paštika z apetitu se nejlíp jí za tepla, krásně se maže, jinak je fakt, že je hutná, ale i tak mňam. :dance: Máslo nahoru vůbec neliju.

Kdo nemůže sehnat rebarboru, tak tady je jeden tip: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

omites - proč ne mátu k ostatním bylinkám? :think: Taky ji chci letos vysadit, tak ať neudělám chybu. Zahrádku máš přímo výstavní. :palec:

Knedlíky dělám hrnkové, ty z obchodu mi chutnají jako papír. :nevim:

Z toho skorozkaženýho masa se mi zas udělalo nevolno, to je hrozný. Já tady u nás vařím podle toho, jaké maso má nejdelší trvanlivost (a jestli k něčemu vypadá), takže neplánuju obědy podle chuti nebo nápadu, ale podle obsahu mražáku v obchodě. :zed:

Jo a barva vajíček - i v obchodě najdete krásně žluté žloutky, prý se slepicím přidává do žrádla barvivo. :nevim: :zed:

Když jsem byla malá, tak jsme doma slepice měli (cca 7-10 ks) a vajec bylo furt dostatek. Krmili jsme je zbytkama, zrním a skořápkama. Ale nejhorší bylo, že nám pak na dvůr lezly krysy :cert: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
15.3.12 13:03
macin píše:
beckie píše:
xangel87 píše:
Beckie já to tak mám taky s houskama, proto už je nepeču.Po upečení dejme tomu, ale mají takovou moc tvrdou kůrku…Zvlášt spodek.Druhý den to rozhodně beton je, to už je nepoživatelné…
Já ráda používám, že „jako z krámu to není“, protože nějak nevím, jak to jinak popsat…A to jsem dělala i rohlíky s názvem „rohlík jako dech“ a bylo to to samé, gumáky prostě :lol:
Je fakt, že u posledních jsem měla taky tvrdou kůrku, ale to jsem je dost přepekla - jsem na ně zapomněla! Ty včerejší jsou na sebeobranu a ty co zadělávám teď asi taky nedopadnou, protože ani kvásek se ne a ne hnout, tak já už nevím, postup stále stejný, suroviny taky. :roll: :roll: Asi na to hodím taky bobek, jenže já umím už jen ciabattu a na chleba si netroufnu, nemám pekárnu a vůbec jsem srab. :oops:
Tak to jsi dobrá, že umíš ciabattu :palec: , ty já pokaždé hodila do popelnice, bylo to nepoživatelné :-(. Máš nějaký osvědčený recept?

Dobrá ciabatta je z té směsi z Lidlu, pekla jsem jí v neděli a vydržela mi až do středy :pankac: Jenom jsem tam přidala různá semínka a nakrájené olivy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
15.3.12 13:06
MUFICE píše:
macin píše:
beckie píše:
xangel87 píše:
Beckie já to tak mám taky s houskama, proto už je nepeču.Po upečení dejme tomu, ale mají takovou moc tvrdou kůrku…Zvlášt spodek.Druhý den to rozhodně beton je, to už je nepoživatelné…
Já ráda používám, že „jako z krámu to není“, protože nějak nevím, jak to jinak popsat…A to jsem dělala i rohlíky s názvem „rohlík jako dech“ a bylo to to samé, gumáky prostě :lol:
Je fakt, že u posledních jsem měla taky tvrdou kůrku, ale to jsem je dost přepekla - jsem na ně zapomněla! Ty včerejší jsou na sebeobranu a ty co zadělávám teď asi taky nedopadnou, protože ani kvásek se ne a ne hnout, tak já už nevím, postup stále stejný, suroviny taky. :roll: :roll: Asi na to hodím taky bobek, jenže já umím už jen ciabattu a na chleba si netroufnu, nemám pekárnu a vůbec jsem srab. :oops:
Tak to jsi dobrá, že umíš ciabattu :palec: , ty já pokaždé hodila do popelnice, bylo to nepoživatelné :-(. Máš nějaký osvědčený recept?
Dobrá ciabatta je z té směsi z Lidlu, pekla jsem jí v neděli a vydržela mi až do středy :pankac: Jenom jsem tam přidala různá semínka a nakrájené olivy :pankac:

Zrovna tu jsem zkoušela dvakrát a pokaždé byla na vyhození… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.3.12 13:23

Mufice, krysy? No to aby si člověk chov pořádně rozmyslel. Nám od sousedů prolezl potkan (chovají spoustu hospodářských zvířat, my jen psa :mrgreen: ), pak jsem ho musela uklízet, takže při představě, že mi to u baráku lozí pořád, brr. Asi si slepice nepořídím. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.3.12 13:35
Nelisa píše:
Mufice, krysy? No to aby si člověk chov pořádně rozmyslel. Nám od sousedů prolezl potkan (chovají spoustu hospodářských zvířat, my jen psa :mrgreen: ), pak jsem ho musela uklízet, takže při představě, že mi to u baráku lozí pořád, brr. Asi si slepice nepořídím. :think: :mrgreen:

Taky jsem měli nějaké potkany, když naši měli slepice. A smrděl jim ten jejich dvorek, naši je nepouštěli mimo, jinak byly slepičince všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
15.3.12 13:41

Já nejsem venkovskej typ, takže bych jiné zvíře kromě psa nevydržela. Kamarádka tchýně má slepice, takže máme vajíčka od ní, takže ty jsou OK. Spíš bych chtěla sehnat nějakou lepší zeleninu a maso…

A potkan! Fuj, to bych nepřežila. Brrrrr. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
15.3.12 13:42

Nám krysy od slepic vychytal kocour, prostě koloběh přírody :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
15.3.12 13:44
Veverysek píše:
Já nejsem venkovskej typ, takže bych jiné zvíře kromě psa nevydržela. Kamarádka tchýně má slepice, takže máme vajíčka od ní, takže ty jsou OK. Spíš bych chtěla sehnat nějakou lepší zeleninu a maso…A potkan! Fuj, to bych nepřežila. Brrrrr. :lol:

Tak si zasadte zeleninu u tchýně na zahrádce. Já se chystám zasadit mrkev, petržel, ředkvičky a nějaké bylinky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.3.12 13:44
Veverysek píše:
Já nejsem venkovskej typ, takže bych jiné zvíře kromě psa nevydržela. Kamarádka tchýně má slepice, takže máme vajíčka od ní, takže ty jsou OK. Spíš bych chtěla sehnat nějakou lepší zeleninu a maso…A potkan! Fuj, to bych nepřežila. Brrrrr. :lol:

Njn, já musela, měla jsem na zahradě děti a manžela v práci. Husí kůže po těle, ale nedalo se nic dělat. A to nemluvím o tom, že nebyl úplně mrtvej. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.3.12 15:45
Fen-fire píše:
Nám krysy od slepic vychytal kocour, prostě koloběh přírody :lol:

A tchánovi zas slepice vychytá kuna :lol:
I proto je nechci.
A on má smůlu na takové potvory, že jich má pět a má za den jedno až dvě vajíčka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.3.12 15:54

Tak housky na druhý pokus byly dokonalé, asi nejlepší co se mi kdy povedly, vláčné, křupavé, no snědli jsme je k obědu všechny…teď jdu najít ten recept na ciabattu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.3.12 17:21

beckie - nádhera :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie