Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to je humus
A pak vám řeknou, že v domácím jogurtu jsou špatné bakterie.
Si ani raději nepředstavuju, co je v tom kupovaném.
![]()
Chlap mi teď taky volal, v Německu malá vejce za 1.19e a maxi za 1.49e, takže taky veze ![]()
Sumaya píše:beckie píše:Loupák za 7,– Kč?Sumaya píše:Já si minule koupila loupáky,takové ty sypané mákem a tvrdé jako beton, chtěla jsem je jít reklamovat, jeden stál 7 Kč, ale přítel mi to rozmluvil, že to nemá smysl. Ale jsou nehorázně drzí.....
Včera jsem si krájela chleba a byl ještě zabalenej. Říkám mamce..co to je? Byl nějak tvrdej..fakt hnus. Mamka se na to koukla (ona ho kupuje vždy a nikdy nebyl problém) a říká..„To bude asi včerejší, co neprodali!“ Jasně, byl z hypermarketu, ale jak si můžou dovolit prodávat včerejší chleba? To už jsou tak zoufalí?![]()
![]()
Já jsem si jednou chtěla koupit hanácký koláč s povidlím a tvarohem…přišla jsem k regálu..na ruce sáček, že si vezmu a najednou jsem vyrušila hejno ovocných mušek…fuj.. mi bylo špatně. Schválně jsem si sáhla na okraj koláče a bylo to tak tvrdý, že jsem nic nezmáčkla. Bůh ví, jak dlouho to tam bylo. Byl to Albert. A jednou se mi taky stalo, když jsem si koupila celozrnný rohlík, že byla přímo uvnitř zapečená velká jehla na šití! Sem na to přišla, když jsem se v půlce zakousla, tak se mi málem vylomil zub. Tam se to nemohlo dostat omylem z výroby, ale někdo to tam schválně dal..fakt to byla jehla na šití. Nikam jsem to ale nehlásila, protože jsem na to narazila doma a oni by mě ještě nařkli, že jsem to tam doma zapíchla ne?
jo jo loupák za 7,–už pečivo nekupuju, kašlu na to, pokusím se něják naučit plácat chleba doma, housky už jsem snad vychytala, na loupáky mám taky recept a kupovaný fakt ne.....
a ta jehla…to je vážně hustý, to bych se asi neudržela a šla to do prodejny někomu píchnout pod jazyk… ![]()
beckie píše:Sumaya píše:jo jo loupák za 7,–už pečivo nekupuju, kašlu na to, pokusím se něják naučit plácat chleba doma, housky už jsem snad vychytala, na loupáky mám taky recept a kupovaný fakt ne.....beckie píše:Loupák za 7,– Kč?Sumaya píše:Já si minule koupila loupáky,takové ty sypané mákem a tvrdé jako beton, chtěla jsem je jít reklamovat, jeden stál 7 Kč, ale přítel mi to rozmluvil, že to nemá smysl. Ale jsou nehorázně drzí.....
Včera jsem si krájela chleba a byl ještě zabalenej. Říkám mamce..co to je? Byl nějak tvrdej..fakt hnus. Mamka se na to koukla (ona ho kupuje vždy a nikdy nebyl problém) a říká..„To bude asi včerejší, co neprodali!“ Jasně, byl z hypermarketu, ale jak si můžou dovolit prodávat včerejší chleba? To už jsou tak zoufalí?![]()
![]()
Já jsem si jednou chtěla koupit hanácký koláč s povidlím a tvarohem…přišla jsem k regálu..na ruce sáček, že si vezmu a najednou jsem vyrušila hejno ovocných mušek…fuj.. mi bylo špatně. Schválně jsem si sáhla na okraj koláče a bylo to tak tvrdý, že jsem nic nezmáčkla. Bůh ví, jak dlouho to tam bylo. Byl to Albert. A jednou se mi taky stalo, když jsem si koupila celozrnný rohlík, že byla přímo uvnitř zapečená velká jehla na šití! Sem na to přišla, když jsem se v půlce zakousla, tak se mi málem vylomil zub. Tam se to nemohlo dostat omylem z výroby, ale někdo to tam schválně dal..fakt to byla jehla na šití. Nikam jsem to ale nehlásila, protože jsem na to narazila doma a oni by mě ještě nařkli, že jsem to tam doma zapíchla ne?
a ta jehla…to je vážně hustý, to bych se asi neudržela a šla to do prodejny někomu píchnout pod jazyk…
To se ještě nedopékalo pečivo na prodejně. To určitě kupovali od nějakého velkého dodavatele a nevím, kdo to byl. Já si jen řekla, kdyby ten celozrnný rohlík dostalo do ruky dítě, tak to by se určitě píchlo. Teď to bylo v televizi asi 3 dny zpátky, že zapekli do rohlíku nějakou pichlavou sponu a fakt se to tam dostalo asi při výrobě a píchla si to do retu malá holčička. ![]()
Taky jsem vyslala tchýni do Německa pro vejce a došel mi Ariel, tak snad jí manža vyřídil, ať koupí i ten ![]()
Neumiso ty si z Berouna? Nejsou tam někdy farmářské trhy? Zrovna jsem kousek odtud, u našich v mé rodné vísce, tak že bych si něco dobrého odvezla domů
U nás na severu je to fakt zoufalství ![]()
1miss1 píše:
Holky, prosím nějaký osvědčený recept na chlebaa nemáte ještě nějaký recept na chleba, který by byl podobný Bavorskému?
Tak nejsem sice holka, ale snad to nevadí.
![]()
Chleba dělám občas nějakej takovejhle :
http://recepty.vareni.cz/…pivni-chleb/
Akorát tam nedávám to pivo, nahradím ho vodou, mouku taky moc neřeším jakou, jen aby jí bylo toho půl kila a toho droždí dávám celej sáček, nechce se mi ten zbytek schovávat.
Peču ho v pekárně.
xangel87 píše:
Taky jsem vyslala tchýni do Německa pro vejce a došel mi Ariel, tak snad jí manža vyřídil, ať koupí i ten
Neumiso ty si z Berouna? Nejsou tam někdy farmářské trhy? Zrovna jsem kousek odtud, u našich v mé rodné vísce, tak že bych si něco dobrého odvezla domůU nás na severu je to fakt zoufalství
jo jo, zakotvila jsem v Berouně … trhy jsou každou středu a sobotu, ale minimálně půlka prodejců jsou Vietnamci s textilem, pár hrabáků, zelinářů moc není … i když tuto sobotu byli dva prodejci s masem, 2 zelináři, vaječná bába a 5 prodavačů kytek a sazenic. Jo a 3 stánky s čokoládou - na sluníčku. ![]()
Holky jak tu někdo dával odkaz domacipekarny.dama.cz- jsou super
včera jsme měli doma oslavu, tak jsem pekla jogurtové dalamánky, škvarkové housky a chleba z podmáslí podle apetitu- a všichni jen mlaskali ![]()
tak mě to chytlo, že kupovat už asi nebudu (aspoň dokud budu na mateřské)
Tak jsem tady holky…Adriana mě pozvala
Takže Vás během dnešní noci dočtu…jindy mě bohužel dětičky nenechají… a pak něco písnu… ![]()
Jančik píše:
Tak to je humusA pak vám řeknou, že v domácím jogurtu jsou špatné bakterie.
![]()
já kupuju Holandii..myslíš, že je taky špatná?
beckie píše:
Tak housky na druhý pokus byly dokonalé, asi nejlepší co se mi kdy povedly, vláčné, křupavé, no snědli jsme je k obědu všechny…teď jdu najít ten recept na ciabattu
vypadají krásně…dáš recept?
Michala5 píše:Jančik píše:já kupuju Holandii..myslíš, že je taky špatná?
![]()
kjdepak, jestli je špatná Holandie, tak to můžu rovnou zabalit
Tu považuju za jeden z nejlepších jogurtů, co tu máme ![]()
Neumiso díky, tak se tam asi v sobotu stavím ![]()
xangel87 píše:
Beckie já to tak mám taky s houskama, proto už je nepeču.Po upečení dejme tomu, ale mají takovou moc tvrdou kůrku…Zvlášt spodek.Druhý den to rozhodně beton je, to už je nepoživatelné…
Já ráda používám, že „jako z krámu to není“, protože nějak nevím, jak to jinak popsat…A to jsem dělala i rohlíky s názvem „rohlík jako dech“ a bylo to to samé, gumáky prostě
Xangel, ja jsem delala tyhle (pred citaci odkaz) a byly super! Rohliky i housky. Normalne ruco fuco.
xangel87 píše:Michala5 píše:Jančik píše:já kupuju Holandii..myslíš, že je taky špatná?
![]()
kjdepak, jestli je špatná Holandie, tak to můžu rovnou zabalit
Neumiso díky, tak se tam asi v sobotu stavímTu považuju za jeden z nejlepších jogurtů, co tu máme
a ještě sem zajíždí mléčná dodávka s naprosto dokonalým tvarohem, sýrem a vynikajícím mlíkem - koukni, jestli ti nestaví někde poblíž …
Heineken píše:1miss1 píše:Tak nejsem sice holka, ale snad to nevadí.
Holky, prosím nějaký osvědčený recept na chlebaa nemáte ještě nějaký recept na chleba, který by byl podobný Bavorskému?
![]()
![]()
Chleba dělám občas nějakej takovejhle :
http://recepty.vareni.cz/…pivni-chleb/
Akorát tam nedávám to pivo, nahradím ho vodou, mouku taky moc neřeším jakou, jen aby jí bylo toho půl kila a toho droždí dávám celej sáček, nechce se mi ten zbytek schovávat.
Peču ho v pekárně.
Když jsem byla malá, tak babička taky zadělávala chleba pivem.