Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
15.3.12 19:49
beckie píše:
Tak housky na druhý pokus byly dokonalé, asi nejlepší co se mi kdy povedly, vláčné, křupavé, no snědli jsme je k obědu všechny…teď jdu najít ten recept na ciabattu

Vypadají fakt skvěle :potlesk: Mohla by si sem hodit odkaz na recept, prosím? Jestli už tu je, tak se omlouvám, ale nestíhám už všechno sledovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
15.3.12 20:47

Holky, prosím nějaký osvědčený recept na chleba ;) a nemáte ještě nějaký recept na chleba, který by byl podobný Bavorskému? ;)

• Citovat
  • Upravit
4132
15.3.12 21:07
Riki3 píše:
beckie píše:
Tak housky na druhý pokus byly dokonalé, asi nejlepší co se mi kdy povedly, vláčné, křupavé, no snědli jsme je k obědu všechny…teď jdu najít ten recept na ciabattu
Vypadají fakt skvěle :potlesk: Mohla by si sem hodit odkaz na recept, prosím? Jestli už tu je, tak se omlouvám, ale nestíhám už všechno sledovat :roll:

Já je dělám z kvásku ( asi 30 g kvasnic, trocha cukru - lžíce, vlažné mléko - tak deci a půl, a hrstka hl. mouky ), no a z to něj po nakvašení dávám asi 450 g hl. mouky, vajíčko, sůl a podle potřeby popř. dolévám vlažné mléko; těsto musí být vláčné ale nesmí se lepit…každopádně dnes byly opravdu jako z obchodu, dala jsem méně kvasnic, méně mléka tak deci.....a k mouce do těsta jsem přisypala
ještě tak lžičku sušených kvasnic a půl lžičky sody, dlouho hnětla, nechala 45 min kynout, znova prohnětla a nechala kynout dalších 45 min, pak upletla housky, potřela vajíčkem, posypala a nechala asi 15 min kynout, pak dala do na 200°C vyhřáté trouby na 3 minutky, pak stáhla na 180 °C a nechala zezlátnout…přesný recept někde mám ale najust nemůžu tu svoji knížku s recepty najít, takže píšu po paměti.....zkus to jako já, podle citu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.3.12 21:08
Nelisa píše:
beckie - nádhera :palec:

děkuju a moc dobrý snad poprvý jako z pekárny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.3.12 21:42
beckie píše:
Nelisa píše:
beckie - nádhera :palec:
děkuju a moc dobrý snad poprvý jako z pekárny

Vypadají krásně! Snad se k takovým taky propeču :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
16.3.12 10:29

Včera jsem si krájela chleba a byl ještě zabalenej. Říkám mamce..co to je? Byl nějak tvrdej..fakt hnus. Mamka se na to koukla (ona ho kupuje vždy a nikdy nebyl problém) a říká..„To bude asi včerejší, co neprodali!“ Jasně, byl z hypermarketu, ale jak si můžou dovolit prodávat včerejší chleba? To už jsou tak zoufalí? :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
16.3.12 10:30
beckie píše:
:jazyk: :jazyk: :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
16.3.12 10:32
Sumaya píše:
Včera jsem si krájela chleba a byl ještě zabalenej. Říkám mamce..co to je? Byl nějak tvrdej..fakt hnus. Mamka se na to koukla (ona ho kupuje vždy a nikdy nebyl problém) a říká..„To bude asi včerejší, co neprodali!“ Jasně, byl z hypermarketu, ale jak si můžou dovolit prodávat včerejší chleba? To už jsou tak zoufalí? :roll: :roll:

Já si minule koupila loupáky,takové ty sypané mákem a tvrdé jako beton, chtěla jsem je jít reklamovat, jeden stál 7 Kč, ale přítel mi to rozmluvil, že to nemá smysl. Ale jsou nehorázně drzí..... :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50126
16.3.12 10:36
beckie píše:
Sumaya píše:
Včera jsem si krájela chleba a byl ještě zabalenej. Říkám mamce..co to je? Byl nějak tvrdej..fakt hnus. Mamka se na to koukla (ona ho kupuje vždy a nikdy nebyl problém) a říká..„To bude asi včerejší, co neprodali!“ Jasně, byl z hypermarketu, ale jak si můžou dovolit prodávat včerejší chleba? To už jsou tak zoufalí? :roll: :roll:
Já si minule koupila loupáky,takové ty sypané mákem a tvrdé jako beton, chtěla jsem je jít reklamovat, jeden stál 7 Kč, ale přítel mi to rozmluvil, že to nemá smysl. Ale jsou nehorázně drzí..... :zed:

No, ono je nejlepší si to pečivo nabírat pytlíkem nebo tou igelit.rukavicí. Když se mi to zdá tvrdé, tak to neberu. Tento týden jsem byla odpoledne v Penny a všechno pečivo bylo tvrdé jak beton :cert: , tak jsem jim ho tam nechala a doma si upekla svůj chleba :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
16.3.12 11:03
beckie píše:

Tak ty se povedly! :palec: Závidím. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26235
17.3.12 09:33

jsem vzteklá … vaječná bába na trhu se strhla s davem a zdražila … české vejce 5,– Kč, německé z farmy 4,– .Já tomu prostě nerozumím, jak může dovozové ve stejné kvalitě stát míň než domácí??? Jak můžou mít Němci o tolik nižší výrobní náklady, že se to vyplatí vozit sem a prodávat levněji než české???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
17.3.12 10:26
Sumaya píše:

nejsou už tak zoufalí,to dělali normálně vždy, jen teď si toho člověk víc všímá

btw u nás na vsi mají v obchodě balený krájený chléb, který mají na regálech klidně tři čtyři dny
chléb marokko dokonce i týden, zcela legálně dle data spotřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
17.3.12 12:31

Podle mě je nehnusnější balený chleba v Tescu, ten se fakt nedá pozřít a celkově i jejich „čerstvé“ pečivo je nepoživatelné :cert: Dobré pečivo mají v Bille, tam mi i chutná a přijde mi čerstvé :palec: V každém případě pekárničku už mám na cestě, tak se těším :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
17.3.12 14:01
neumisa píše:
jsem vzteklá … vaječná bába na trhu se strhla s davem a zdražila … české vejce 5,– Kč, německé z farmy 4,– .Já tomu prostě nerozumím, jak může dovozové ve stejné kvalitě stát míň než domácí??? Jak můžou mít Němci o tolik nižší výrobní náklady, že se to vyplatí vozit sem a prodávat levněji než české???

V Německu stojí 10 vajec 1,08 EUR. Takže zhruba 25,– Kč za 10 vajec…tzn 2,50 za 1 vejce. Taťka dovezl z Něm, když jel kolem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
17.3.12 14:07
beckie píše:
Sumaya píše:
Já si minule koupila loupáky,takové ty sypané mákem a tvrdé jako beton, chtěla jsem je jít reklamovat, jeden stál 7 Kč, ale přítel mi to rozmluvil, že to nemá smysl. Ale jsou nehorázně drzí..... :zed:

Loupák za 7,– Kč? 8o 8o Já jsem si jednou chtěla koupit hanácký koláč s povidlím a tvarohem…přišla jsem k regálu..na ruce sáček, že si vezmu a najednou jsem vyrušila hejno ovocných mušek…fuj.. mi bylo špatně. Schválně jsem si sáhla na okraj koláče a bylo to tak tvrdý, že jsem nic nezmáčkla. Bůh ví, jak dlouho to tam bylo. Byl to Albert. A jednou se mi taky stalo, když jsem si koupila celozrnný rohlík, že byla přímo uvnitř zapečená velká jehla na šití! Sem na to přišla, když jsem se v půlce zakousla, tak se mi málem vylomil zub. Tam se to nemohlo dostat omylem z výroby, ale někdo to tam schválně dal..fakt to byla jehla na šití. Nikam jsem to ale nehlásila, protože jsem na to narazila doma a oni by mě ještě nařkli, že jsem to tam doma zapíchla ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová