Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
beckie píše:
Tak housky na druhý pokus byly dokonalé, asi nejlepší co se mi kdy povedly, vláčné, křupavé, no snědli jsme je k obědu všechny…teď jdu najít ten recept na ciabattu
Vypadají fakt skvěle
Mohla by si sem hodit odkaz na recept, prosím? Jestli už tu je, tak se omlouvám, ale nestíhám už všechno sledovat ![]()
Holky, prosím nějaký osvědčený recept na chleba
a nemáte ještě nějaký recept na chleba, který by byl podobný Bavorskému? ![]()
Riki3 píše:beckie píše:Vypadají fakt skvěle
Tak housky na druhý pokus byly dokonalé, asi nejlepší co se mi kdy povedly, vláčné, křupavé, no snědli jsme je k obědu všechny…teď jdu najít ten recept na ciabattuMohla by si sem hodit odkaz na recept, prosím? Jestli už tu je, tak se omlouvám, ale nestíhám už všechno sledovat
Já je dělám z kvásku ( asi 30 g kvasnic, trocha cukru - lžíce, vlažné mléko - tak deci a půl, a hrstka hl. mouky ), no a z to něj po nakvašení dávám asi 450 g hl. mouky, vajíčko, sůl a podle potřeby popř. dolévám vlažné mléko; těsto musí být vláčné ale nesmí se lepit…každopádně dnes byly opravdu jako z obchodu, dala jsem méně kvasnic, méně mléka tak deci.....a k mouce do těsta jsem přisypala
ještě tak lžičku sušených kvasnic a půl lžičky sody, dlouho hnětla, nechala 45 min kynout, znova prohnětla a nechala kynout dalších 45 min, pak upletla housky, potřela vajíčkem, posypala a nechala asi 15 min kynout, pak dala do na 200°C vyhřáté trouby na 3 minutky, pak stáhla na 180 °C a nechala zezlátnout…přesný recept někde mám ale najust nemůžu tu svoji knížku s recepty najít, takže píšu po paměti.....zkus to jako já, podle citu ![]()
Nelisa píše:
beckie - nádhera
děkuju a moc dobrý snad poprvý jako z pekárny
beckie píše:Nelisa píše:děkuju a moc dobrý snad poprvý jako z pekárny
beckie - nádhera
Vypadají krásně! Snad se k takovým taky propeču ![]()
Včera jsem si krájela chleba a byl ještě zabalenej. Říkám mamce..co to je? Byl nějak tvrdej..fakt hnus. Mamka se na to koukla (ona ho kupuje vždy a nikdy nebyl problém) a říká..„To bude asi včerejší, co neprodali!“ Jasně, byl z hypermarketu, ale jak si můžou dovolit prodávat včerejší chleba? To už jsou tak zoufalí?
![]()
beckie píše:
Tak housky na druhý pokus byly dokonalé, asi nejlepší co se mi kdy povedly, vláčné, křupavé, no snědli jsme je k obědu všechny…teď jdu najít ten recept na ciabattu
Sumaya píše:
Včera jsem si krájela chleba a byl ještě zabalenej. Říkám mamce..co to je? Byl nějak tvrdej..fakt hnus. Mamka se na to koukla (ona ho kupuje vždy a nikdy nebyl problém) a říká..„To bude asi včerejší, co neprodali!“ Jasně, byl z hypermarketu, ale jak si můžou dovolit prodávat včerejší chleba? To už jsou tak zoufalí?![]()
Já si minule koupila loupáky,takové ty sypané mákem a tvrdé jako beton, chtěla jsem je jít reklamovat, jeden stál 7 Kč, ale přítel mi to rozmluvil, že to nemá smysl. Ale jsou nehorázně drzí..... ![]()
beckie píše:Sumaya píše:Já si minule koupila loupáky,takové ty sypané mákem a tvrdé jako beton, chtěla jsem je jít reklamovat, jeden stál 7 Kč, ale přítel mi to rozmluvil, že to nemá smysl. Ale jsou nehorázně drzí.....
Včera jsem si krájela chleba a byl ještě zabalenej. Říkám mamce..co to je? Byl nějak tvrdej..fakt hnus. Mamka se na to koukla (ona ho kupuje vždy a nikdy nebyl problém) a říká..„To bude asi včerejší, co neprodali!“ Jasně, byl z hypermarketu, ale jak si můžou dovolit prodávat včerejší chleba? To už jsou tak zoufalí?![]()
No, ono je nejlepší si to pečivo nabírat pytlíkem nebo tou igelit.rukavicí. Když se mi to zdá tvrdé, tak to neberu. Tento týden jsem byla odpoledne v Penny a všechno pečivo bylo tvrdé jak beton
, tak jsem jim ho tam nechala a doma si upekla svůj chleba ![]()
beckie píše:
Tak ty se povedly!
Závidím. ![]()
jsem vzteklá … vaječná bába na trhu se strhla s davem a zdražila … české vejce 5,– Kč, německé z farmy 4,– .Já tomu prostě nerozumím, jak může dovozové ve stejné kvalitě stát míň než domácí??? Jak můžou mít Němci o tolik nižší výrobní náklady, že se to vyplatí vozit sem a prodávat levněji než české???
Sumaya píše:
nejsou už tak zoufalí,to dělali normálně vždy, jen teď si toho člověk víc všímá
btw u nás na vsi mají v obchodě balený krájený chléb, který mají na regálech klidně tři čtyři dny
chléb marokko dokonce i týden, zcela legálně dle data spotřeby
Podle mě je nehnusnější balený chleba v Tescu, ten se fakt nedá pozřít a celkově i jejich „čerstvé“ pečivo je nepoživatelné
Dobré pečivo mají v Bille, tam mi i chutná a přijde mi čerstvé
V každém případě pekárničku už mám na cestě, tak se těším ![]()
neumisa píše:
jsem vzteklá … vaječná bába na trhu se strhla s davem a zdražila … české vejce 5,– Kč, německé z farmy 4,– .Já tomu prostě nerozumím, jak může dovozové ve stejné kvalitě stát míň než domácí??? Jak můžou mít Němci o tolik nižší výrobní náklady, že se to vyplatí vozit sem a prodávat levněji než české???
V Německu stojí 10 vajec 1,08 EUR. Takže zhruba 25,– Kč za 10 vajec…tzn 2,50 za 1 vejce. Taťka dovezl z Něm, když jel kolem. ![]()
beckie píše:Sumaya píše:Já si minule koupila loupáky,takové ty sypané mákem a tvrdé jako beton, chtěla jsem je jít reklamovat, jeden stál 7 Kč, ale přítel mi to rozmluvil, že to nemá smysl. Ale jsou nehorázně drzí.....
Loupák za 7,– Kč?
Já jsem si jednou chtěla koupit hanácký koláč s povidlím a tvarohem…přišla jsem k regálu..na ruce sáček, že si vezmu a najednou jsem vyrušila hejno ovocných mušek…fuj.. mi bylo špatně. Schválně jsem si sáhla na okraj koláče a bylo to tak tvrdý, že jsem nic nezmáčkla. Bůh ví, jak dlouho to tam bylo. Byl to Albert. A jednou se mi taky stalo, když jsem si koupila celozrnný rohlík, že byla přímo uvnitř zapečená velká jehla na šití! Sem na to přišla, když jsem se v půlce zakousla, tak se mi málem vylomil zub. Tam se to nemohlo dostat omylem z výroby, ale někdo to tam schválně dal..fakt to byla jehla na šití. Nikam jsem to ale nehlásila, protože jsem na to narazila doma a oni by mě ještě nařkli, že jsem to tam doma zapíchla ne? ![]()