Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50122
19.3.12 15:42
Nelisa píše:
Kdoule - vajíčka, co kupuju v obchodě, vždycky otevřu a podívám se, jestli jsou celá, protože mě štve, že bývají nakřaplý. Taky kontroluju krabičku zespod, protože už se mi stalo, že byla suchá, tím pádem mě to netrklo a doma jsem zjistila, že je tam přilepené zaschlé vyteklé vajíčko, zespod už jen suchý flek. A přitom odklopením víka se to nedalo poznat, akorát to vajíčko nešlo vyndat, lepilo to jak kanagon. :mrgreen:

Taky to tak dělám, kolikrát projedu 5-6 balení, než si vyberu :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoule
19.3.12 15:50
MUFICE píše:
Nelisa píše:
Kdoule - vajíčka, co kupuju v obchodě, vždycky otevřu a podívám se, jestli jsou celá, protože mě štve, že bývají nakřaplý. Taky kontroluju krabičku zespod, protože už se mi stalo, že byla suchá, tím pádem mě to netrklo a doma jsem zjistila, že je tam přilepené zaschlé vyteklé vajíčko, zespod už jen suchý flek. A přitom odklopením víka se to nedalo poznat, akorát to vajíčko nešlo vyndat, lepilo to jak kanagon. :mrgreen:
Taky to tak dělám, kolikrát projedu 5-6 balení, než si vyberu :mrgreen: :pankac:

Dělám to taky, ale někdy se vybrat nedá - v každé krabce nějaké nedobré - a přehazovat přímo vajca už mi přijde hodně přes čáru, taky za tu cenu a s tím popisem kvality na krabici mi to přijde hodně blbý :? Ale i ty vajíčka, který vlastně teď ani tolik nezdražily (protože byly drahý už předtím), mívají hodně tenkou skořápku, takové ty poloprůhledné pavoučky, z kterých se halt doma na lepším světle někdy vyklube prasklina a ne pavouček… Brala jsem roky domácí vejce, proto mi asi ten rozdíl tak štve. Vejce od slepic z kurníku, nijak nemyté a nečištěné, bylo na pohled prostě čisté, a ne obalené trusem s pírky, případně s prasklinami…

• Citovat
  • Upravit
14721
19.3.12 15:51

Kdo tu chtěl fotku chleba? :dance: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoule
19.3.12 15:53
Fen-fire píše:
Kamarádka pěstuje na balkoně rajčata, papriky, bylinky, jahody a myslím, že se chystala i na maliny a meloun 8o Takže s chutí do toho :kytka:

Na našem balkoně orientovaném přímo na sever neroste kromě bylinek nic, letité pokusy už mě poučily. Jsem ráda, že mi jakž takž uschne prádlo, i když o sušení na slunci nemůže být řeč. Musela bych nějak balkon zasklít, ale konstrukce tomu nenahrává, navíc jsme byli upozorněni, že severák by nám to pěkně rozezvučel, takže mít svolení všech sousedů… což je nepravděpodobný.

• Citovat
  • Upravit
23505
19.3.12 16:32
macin píše:
kolozubka píše:
macin píše:
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím… :nevim:
My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
No právě… myslím, že měly prostě málo země na kvalitní plody… A vloni jsem konečně přesedlala na zahrádku a zase mi je napadla hniloba :-(. Si moc nevybereš :nevim:

Mám je na balkoně, rozhodně nic nehnojím a pohoda. Krásně plodí a sklízím ještě, když už na zahrádce nic neroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
19.3.12 20:18
chuanitka píše:

Vypadá krásně! Já pekla znovu housky a byly lepší, nechala jsem je dýl kynout a pronětla je víckrát mezi kynutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.3.12 20:31

Janička: chleba je úžasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
19.3.12 20:42
chuanitka píše:

Jůůů, tak ten vypadá krásně :kytka: Já jsem dneska poprvé zapla pekárnu a už se to tam hněte, ale nezdály se mi moc kvasnice co jsem tam dávala a teda nevím nevím, jestli z toho něco bude. Dívala jsem se na recepty do pekárny a nikde není napsané, na jakou je to velikost, tak nevím, co z toho vypadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.3.12 20:52
Fen-fire píše:
chuanitka píše:
Jůůů, tak ten vypadá krásně :kytka: Já jsem dneska poprvé zapla pekárnu a už se to tam hněte, ale nezdály se mi moc kvasnice co jsem tam dávala a teda nevím nevím, jestli z toho něco bude. Dívala jsem se na recepty do pekárny a nikde není napsané, na jakou je to velikost, tak nevím, co z toho vypadne :roll:

To je jednoduché, spočítej si, kolik čeho je a vyjde ti konečná hmotnost chleba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
19.3.12 21:02
Regina Hero píše:
Fen-fire píše:
chuanitka píše:
Jůůů, tak ten vypadá krásně :kytka: Já jsem dneska poprvé zapla pekárnu a už se to tam hněte, ale nezdály se mi moc kvasnice co jsem tam dávala a teda nevím nevím, jestli z toho něco bude. Dívala jsem se na recepty do pekárny a nikde není napsané, na jakou je to velikost, tak nevím, co z toho vypadne :roll:
To je jednoduché, spočítej si, kolik čeho je a vyjde ti konečná hmotnost chleba…

Ježiš to mě nenapadlo, děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
19.3.12 21:48

Založila jsem skupinu pro mamky co se snaží žít bez zbytečné chemie: https://www.emimino.cz/…-103975/.Tímto vás srdečně zvu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.3.12 08:02
Adriana píše:
Založila jsem skupinu pro mamky co se snaží žít bez zbytečné chemie: https://www.emimino.cz/…-103975/.Tímto vás srdečně zvu :kytka:

nemáš ten odkaz špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.3.12 10:07
kolozubka píše:
macin píše:
kolozubka píše:
macin píše:
kolozubka píše:
macin píše:
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím… :nevim:
My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
No právě… myslím, že měly prostě málo země na kvalitní plody… A vloni jsem konečně přesedlala na zahrádku a zase mi je napadla hniloba :-(. Si moc nevybereš :nevim:
To je plíseň bramborová a musí se stříkat měďnatým postřikem. U nás má nastarosti manžel, tak už ví kdy, takže se ho můžu zepstat. Jak to nepostříkáš, tak máš téměř 100% jistotu, že je budeš mít napadený.
Jé, to by mě zajímalo.. no my odjeli na týden na dovču, bylo chladno a pršelo, po návratu byly 2 třetiny úrody k čudu :zed:
Tak večer se ho zeptám a napíšu ti to sem. :mavam:

Ten postřik se jmenuje Kuprikol. Pozor na ochrannou lhůtu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
20.3.12 10:20
janine24 píše:
Adriana píše:
Založila jsem skupinu pro mamky co se snaží žít bez zbytečné chemie: https://www.emimino.cz/…-103975/.Tímto vás srdečně zvu :kytka:
nemáš ten odkaz špatně?

Mně to taky nešlo otevřít, jelikož je tam navíc to slovo „tímto“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.3.12 10:23

Aha, už to vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek