Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nelisa píše:
Kdoule - vajíčka, co kupuju v obchodě, vždycky otevřu a podívám se, jestli jsou celá, protože mě štve, že bývají nakřaplý. Taky kontroluju krabičku zespod, protože už se mi stalo, že byla suchá, tím pádem mě to netrklo a doma jsem zjistila, že je tam přilepené zaschlé vyteklé vajíčko, zespod už jen suchý flek. A přitom odklopením víka se to nedalo poznat, akorát to vajíčko nešlo vyndat, lepilo to jak kanagon.
Taky to tak dělám, kolikrát projedu 5-6 balení, než si vyberu
![]()
MUFICE píše:Nelisa píše:Taky to tak dělám, kolikrát projedu 5-6 balení, než si vyberu
Kdoule - vajíčka, co kupuju v obchodě, vždycky otevřu a podívám se, jestli jsou celá, protože mě štve, že bývají nakřaplý. Taky kontroluju krabičku zespod, protože už se mi stalo, že byla suchá, tím pádem mě to netrklo a doma jsem zjistila, že je tam přilepené zaschlé vyteklé vajíčko, zespod už jen suchý flek. A přitom odklopením víka se to nedalo poznat, akorát to vajíčko nešlo vyndat, lepilo to jak kanagon.![]()
Dělám to taky, ale někdy se vybrat nedá - v každé krabce nějaké nedobré - a přehazovat přímo vajca už mi přijde hodně přes čáru, taky za tu cenu a s tím popisem kvality na krabici mi to přijde hodně blbý
Ale i ty vajíčka, který vlastně teď ani tolik nezdražily (protože byly drahý už předtím), mívají hodně tenkou skořápku, takové ty poloprůhledné pavoučky, z kterých se halt doma na lepším světle někdy vyklube prasklina a ne pavouček… Brala jsem roky domácí vejce, proto mi asi ten rozdíl tak štve. Vejce od slepic z kurníku, nijak nemyté a nečištěné, bylo na pohled prostě čisté, a ne obalené trusem s pírky, případně s prasklinami…
Fen-fire píše:
Kamarádka pěstuje na balkoně rajčata, papriky, bylinky, jahody a myslím, že se chystala i na maliny a melounTakže s chutí do toho
Na našem balkoně orientovaném přímo na sever neroste kromě bylinek nic, letité pokusy už mě poučily. Jsem ráda, že mi jakž takž uschne prádlo, i když o sušení na slunci nemůže být řeč. Musela bych nějak balkon zasklít, ale konstrukce tomu nenahrává, navíc jsme byli upozorněni, že severák by nám to pěkně rozezvučel, takže mít svolení všech sousedů… což je nepravděpodobný.
macin píše:kolozubka píše:No právě… myslím, že měly prostě málo země na kvalitní plody… A vloni jsem konečně přesedlala na zahrádku a zase mi je napadla hnilobamacin píše:My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím…. Si moc nevybereš
Mám je na balkoně, rozhodně nic nehnojím a pohoda. Krásně plodí a sklízím ještě, když už na zahrádce nic neroste.
chuanitka píše:
Kdo tu chtěl fotku chleba?![]()
Vypadá krásně! Já pekla znovu housky a byly lepší, nechala jsem je dýl kynout a pronětla je víckrát mezi kynutím.
chuanitka píše:
Jůůů, tak ten vypadá krásně
Já jsem dneska poprvé zapla pekárnu a už se to tam hněte, ale nezdály se mi moc kvasnice co jsem tam dávala a teda nevím nevím, jestli z toho něco bude. Dívala jsem se na recepty do pekárny a nikde není napsané, na jakou je to velikost, tak nevím, co z toho vypadne ![]()
Fen-fire píše:chuanitka píše:Jůůů, tak ten vypadá krásně
Já jsem dneska poprvé zapla pekárnu a už se to tam hněte, ale nezdály se mi moc kvasnice co jsem tam dávala a teda nevím nevím, jestli z toho něco bude. Dívala jsem se na recepty do pekárny a nikde není napsané, na jakou je to velikost, tak nevím, co z toho vypadne
To je jednoduché, spočítej si, kolik čeho je a vyjde ti konečná hmotnost chleba…
Regina Hero píše:Fen-fire píše:To je jednoduché, spočítej si, kolik čeho je a vyjde ti konečná hmotnost chleba…chuanitka píše:Jůůů, tak ten vypadá krásně
Já jsem dneska poprvé zapla pekárnu a už se to tam hněte, ale nezdály se mi moc kvasnice co jsem tam dávala a teda nevím nevím, jestli z toho něco bude. Dívala jsem se na recepty do pekárny a nikde není napsané, na jakou je to velikost, tak nevím, co z toho vypadne
Ježiš to mě nenapadlo, děkuju ![]()
Založila jsem skupinu pro mamky co se snaží žít bez zbytečné chemie: https://www.emimino.cz/…-103975/.Tímto vás srdečně zvu ![]()
Adriana píše:
Založila jsem skupinu pro mamky co se snaží žít bez zbytečné chemie: https://www.emimino.cz/…-103975/.Tímto vás srdečně zvu
nemáš ten odkaz špatně?
kolozubka píše:macin píše:Tak večer se ho zeptám a napíšu ti to sem.kolozubka píše:Jé, to by mě zajímalo.. no my odjeli na týden na dovču, bylo chladno a pršelo, po návratu byly 2 třetiny úrody k čudumacin píše:To je plíseň bramborová a musí se stříkat měďnatým postřikem. U nás má nastarosti manžel, tak už ví kdy, takže se ho můžu zepstat. Jak to nepostříkáš, tak máš téměř 100% jistotu, že je budeš mít napadený.kolozubka píše:No právě… myslím, že měly prostě málo země na kvalitní plody… A vloni jsem konečně přesedlala na zahrádku a zase mi je napadla hnilobamacin píše:My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím…. Si moc nevybereš
Ten postřik se jmenuje Kuprikol. Pozor na ochrannou lhůtu. ![]()
janine24 píše:Adriana píše:nemáš ten odkaz špatně?
Založila jsem skupinu pro mamky co se snaží žít bez zbytečné chemie: https://www.emimino.cz/…-103975/.Tímto vás srdečně zvu
Mně to taky nešlo otevřít, jelikož je tam navíc to slovo „tímto“