Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Capelucita píše:
Holky, snažím se teĎ vymyslet, jak si založit zahrádku na balkoně. Děsně mě láká nasadit si tu rajčata, možná okurku. Papriky mi přijdou, že by jedna moc nerodila. Děsně mě lákají nějaké zakrslé ovocné stromky, ale to jsem viděla jen v knížkách. Nebo třeba maliny. nemáte s tím některá, byť zprostředkovaně, zkušenosti?
tchýně má citrony a olivy a normálně rostou. Babička si pěstuje na balkoně bylinky a slunečnice. Ale rajčata nevím. ![]()
loni jsem viděla u kamarádky rajčata, papriky a kanadskou borůvku - musela dost přihnojovat, ale rostlo a plodilo všechno … k tomu nějaké bylinky …
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím… ![]()
Adriana píše:
Ahoj holky, potřebuju tipy na potraviny ev. drogerii co si kupujete.Ted najíždíme režim bez éček a drogerii bio odbouraletlnou bez parabenů a tak.Ne,že bych to zaváděla nějak striktně, ale postupně.K potravinám, budu kupovat pro nás věci bez škodlivých éček, ale zas nebudu řešit třeba párek v rohlíku v zoo nebo oběd v restauraci…
K té drogerii, používala jsem běžně dostupné věci typu Jar,Cif,Ariel,Lenor atd.A jelikož mám lupenku jen mytí nádobí bylo peklo.Ruce jsem z toho měla vysušený a popraskaný do krve.Pak třeba vytírání atd další peklo…A mohla bych pokračovat dlouho.Ted jsem našla výrobky Ecovac a náhodou na ně narazila v Bille.Měli teda jen jar a aviváž.A za ten jar jsem štastná, nedráždí je skvělej.Neznáte někdo tuhle značku?Ráda bych nakoupila ve velkým prostředky pro domácnost.Ale mám skušenosti jen s jarem… Nebo jinou značku z přírodních zdrojů..Děkuju moc, Adriana
Ahoj, já kupuju na mytí Frosch (univerzální na podlahy, vanu, umyvadlo atp, octový dávám taky do vytírání, myji záchody, všude kde je potřeba trochu dezinfikovat, na nádobí…) Nádobí myju zásadně v rukavicích. Jakmile si na to zvykneš, tak ti to nebude dělat problém, ale pozor, voda ti nesmí natéc dovnitř, jinak je to ještě horší, než bez nich. Jsem atopik, tak tohle opatření bylo nezbytné kvůli exému. Vytírám mopem, takže se nedotýkám.
macin píše:
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím…
My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
kolozubka píše:macin píše:My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím…
No právě… myslím, že měly prostě málo země na kvalitní plody… A vloni jsem konečně přesedlala na zahrádku a zase mi je napadla hniloba
. Si moc nevybereš ![]()
macin píše:kolozubka píše:No právě… myslím, že měly prostě málo země na kvalitní plody… A vloni jsem konečně přesedlala na zahrádku a zase mi je napadla hnilobamacin píše:My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím…. Si moc nevybereš
To je plíseň bramborová a musí se stříkat měďnatým postřikem. U nás má nastarosti manžel, tak už ví kdy, takže se ho můžu zepstat. Jak to nepostříkáš, tak máš téměř 100% jistotu, že je budeš mít napadený.
K té rebarboře - měla by se sklízet jen do letního slunovratu, protože pak v ní prý stoupá obsah kyseliny šťavelové. Jinak je to výborná zelenina, já jí miluju. Máme jí v polostínu a tam se jí výborně daří. Nemá ráda suché stanoviště.
Kamarádka pěstuje na balkoně rajčata, papriky, bylinky, jahody a myslím, že se chystala i na maliny a meloun
Takže s chutí do toho ![]()
Super stránky o lokálních nákupek, trhy, bedýnky, farmy ..... ![]()
kolozubka píše:macin píše:To je plíseň bramborová a musí se stříkat měďnatým postřikem. U nás má nastarosti manžel, tak už ví kdy, takže se ho můžu zepstat. Jak to nepostříkáš, tak máš téměř 100% jistotu, že je budeš mít napadený.kolozubka píše:No právě… myslím, že měly prostě málo země na kvalitní plody… A vloni jsem konečně přesedlala na zahrádku a zase mi je napadla hnilobamacin píše:My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím…. Si moc nevybereš
Jé, to by mě zajímalo.. no my odjeli na týden na dovču, bylo chladno a pršelo, po návratu byly 2 třetiny úrody k čudu ![]()
Veverysek píše:Capelucita píše:
Holky, snažím se teĎ vymyslet, jak si založit zahrádku na balkoně. Děsně mě láká nasadit si tu rajčata, možná okurku. Papriky mi přijdou, že by jedna moc nerodila. Děsně mě lákají nějaké zakrslé ovocné stromky, ale to jsem viděla jen v knížkách. Nebo třeba maliny. nemáte s tím některá, byť zprostředkovaně, zkušenosti?Jak jí přezumovávají? Venku? V bytě? Ve sklepě máme dost tmu a relativně teplo (a plno krámů).
tchýně má citrony a olivy a normálně rostou. Babička si pěstuje na balkoně bylinky a slunečnice. Ale rajčata nevím.
Capelucita píše:Veverysek píše:Capelucita píše:
Holky, snažím se teĎ vymyslet, jak si založit zahrádku na balkoně. Děsně mě láká nasadit si tu rajčata, možná okurku. Papriky mi přijdou, že by jedna moc nerodila. Děsně mě lákají nějaké zakrslé ovocné stromky, ale to jsem viděla jen v knížkách. Nebo třeba maliny. nemáte s tím některá, byť zprostředkovaně, zkušenosti?Jak jí přezumovávají? Venku? V bytě? Ve sklepě máme dost tmu a relativně teplo (a plno krámů).
tchýně má citrony a olivy a normálně rostou. Babička si pěstuje na balkoně bylinky a slunečnice. Ale rajčata nevím.
přezimovávají v bytě.
macin píše:kolozubka píše:Jé, to by mě zajímalo.. no my odjeli na týden na dovču, bylo chladno a pršelo, po návratu byly 2 třetiny úrody k čudumacin píše:To je plíseň bramborová a musí se stříkat měďnatým postřikem. U nás má nastarosti manžel, tak už ví kdy, takže se ho můžu zepstat. Jak to nepostříkáš, tak máš téměř 100% jistotu, že je budeš mít napadený.kolozubka píše:No právě… myslím, že měly prostě málo země na kvalitní plody… A vloni jsem konečně přesedlala na zahrádku a zase mi je napadla hnilobamacin píše:My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
Tak večer se ho zeptám a napíšu ti to sem. ![]()
Právě ty stromky, o kterých jsem četla a viděla na fotkách, tak by měly být schopny přezimovat v mrazuvzdorných květináčích.