Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4595
20.3.12 10:37
kolozubka píše:
kolozubka píše:
macin píše:
kolozubka píše:
macin píše:
kolozubka píše:
macin píše:
Já měla na balkoně rajčata, ale moc neplodila a když, tak neměla nic moc chuť. Já ale moc nehnojím, tak to bylo asi tím… :nevim:
My hnojili granulovaným hnojem. Záleží, jak velké máš nádoby. Přeci jenom rajčata potřebují hodně živin.
No právě… myslím, že měly prostě málo země na kvalitní plody… A vloni jsem konečně přesedlala na zahrádku a zase mi je napadla hniloba :-(. Si moc nevybereš :nevim:
To je plíseň bramborová a musí se stříkat měďnatým postřikem. U nás má nastarosti manžel, tak už ví kdy, takže se ho můžu zepstat. Jak to nepostříkáš, tak máš téměř 100% jistotu, že je budeš mít napadený.
Jé, to by mě zajímalo.. no my odjeli na týden na dovču, bylo chladno a pršelo, po návratu byly 2 třetiny úrody k čudu :zed:
Tak večer se ho zeptám a napíšu ti to sem. :mavam:
Ten postřik se jmenuje Kuprikol. Pozor na ochrannou lhůtu. :mavam:

Díky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
20.3.12 12:22

Ahojda :)

Tak přikládám další info o výrobcích značky Madeta - v pomazánkovém másle je škrob taky. On je ale teda snad ve všech pomazánkových máslech, která se mi dostala do ruky, tak nevím, jestli by se vůbec dalo udělat bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
20.3.12 12:26

Já včera v obchodě koukala na cottige, máme rádi ten pažitkový. Docela mě vyděsilo složení oproti normálnímu bílému. A to samé s lučinou. Takže moje rozhodnutí bylo stejně jako u jogurtů - kašlu na ochucené výrobky, beru jen základní varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.3.12 13:31
Adriana píše:
Založila jsem skupinu pro mamky co se snaží žít bez zbytečné chemie: https://www.emimino.cz/…-103975/.Tímto vás srdečně zvu :kytka:

Dobrý nápad :pankac: :kytka: , dám znovu odkaz:
https://www.emimino.cz/…onky-103975/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.3.12 20:18
Nelisa píše:
Adriana píše:
Založila jsem skupinu pro mamky co se snaží žít bez zbytečné chemie: https://www.emimino.cz/…-103975/.Tímto vás srdečně zvu :kytka:
Dobrý nápad :pankac: :kytka: , dám znovu odkaz:
https://www.emimino.cz/…onky-103975/

Holky moc se omlouvám za špatnej odkaz :oops: .Blbne mi mezerník a Ježíšek mi ho nepřinesl, ač jsem si ho přála :( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.3.12 20:33
Capelucita píše:
Já včera v obchodě koukala na cottige, máme rádi ten pažitkový. Docela mě vyděsilo složení oproti normálnímu bílému. A to samé s lučinou. Takže moje rozhodnutí bylo stejně jako u jogurtů - kašlu na ochucené výrobky, beru jen základní varianty.

co se Lučiny týká. Taky mě to docela vyděsilo. V Albertu prodávají termizovaný sýr jejich značky, který má luxusní složení - tuším mléko,sýřidlo, sůl. Nic dalšího. Kupuju nám ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
20.3.12 20:38

Zatím jsem Vás jen četla, ale už i u nás se cosi děje. Syn včera zkoušel chleba (bez pekárny), ten nebyl nic moc, ale dneska se mu povedl krásně a je dobrý. Chystáme se i na paštiku.
Dík za inspiraci :palec:
 http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/…158467_n.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.3.12 20:40
laducha píše:
Zatím jsem Vás jen četla, ale už i u nás se cosi děje. Syn včera zkoušel chleba (bez pekárny), ten nebyl nic moc, ale dneska se mu povedl krásně a je dobrý. Chystáme se i na paštiku.
Dík za inspiraci :palec:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/…158467_n.jpg

no ten vypadá krásně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8621
20.3.12 20:49
Adriana píše:
Ahoj holky, potřebuju tipy na potraviny ev. drogerii co si kupujete.Ted najíždíme režim bez éček a drogerii bio odbouraletlnou bez parabenů a tak.Ne,že bych to zaváděla nějak striktně, ale postupně.K potravinám, budu kupovat pro nás věci bez škodlivých éček, ale zas nebudu řešit třeba párek v rohlíku v zoo nebo oběd v restauraci…
K té drogerii, používala jsem běžně dostupné věci typu Jar,Cif,Ariel,Lenor atd.A jelikož mám lupenku jen mytí nádobí bylo peklo.Ruce jsem z toho měla vysušený a popraskaný do krve.Pak třeba vytírání atd další peklo…A mohla bych pokračovat dlouho.Ted jsem našla výrobky Ecovac a náhodou na ně narazila v Bille.Měli teda jen jar a aviváž.A za ten jar jsem štastná :potlesk: , nedráždí je skvělej.Neznáte někdo tuhle značku?Ráda bych nakoupila ve velkým prostředky pro domácnost.Ale mám skušenosti jen s jarem… Nebo jinou značku z přírodních zdrojů..Děkuju moc, Adriana :P

Já už rok používám Missivu a jsem moc spokojená, doporučuju.
www.missiva.cz
neděs se cen, většina jejich výrobku jsou koncentráty, které se ředí 1:5-10, navíc pokud se zaregistruješ, máš ceny ještě o nějakých 25% nižší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
20.3.12 21:07

chleba vypada dobře - a je bez pekárny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.3.12 21:09
marti81 píše:
Adriana píše:
Ahoj holky, potřebuju tipy na potraviny ev. drogerii co si kupujete.Ted najíždíme režim bez éček a drogerii bio odbouraletlnou bez parabenů a tak.Ne,že bych to zaváděla nějak striktně, ale postupně.K potravinám, budu kupovat pro nás věci bez škodlivých éček, ale zas nebudu řešit třeba párek v rohlíku v zoo nebo oběd v restauraci…
K té drogerii, používala jsem běžně dostupné věci typu Jar,Cif,Ariel,Lenor atd.A jelikož mám lupenku jen mytí nádobí bylo peklo.Ruce jsem z toho měla vysušený a popraskaný do krve.Pak třeba vytírání atd další peklo…A mohla bych pokračovat dlouho.Ted jsem našla výrobky Ecovac a náhodou na ně narazila v Bille.Měli teda jen jar a aviváž.A za ten jar jsem štastná :potlesk: , nedráždí je skvělej.Neznáte někdo tuhle značku?Ráda bych nakoupila ve velkým prostředky pro domácnost.Ale mám skušenosti jen s jarem… Nebo jinou značku z přírodních zdrojů..Děkuju moc, Adriana :P
Já už rok používám Missivu a jsem moc spokojená, doporučuju.
www.missiva.cz
neděs se cen, většina jejich výrobku jsou koncentráty, které se ředí 1:5-10, navíc pokud se zaregistruješ, máš ceny ještě o nějakých 25% nižší :mavam:

Kouknu na to, děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.3.12 22:30

@laducha - krásnej chleba :potlesk: , k němu tu paštiku a bude to mňamka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
21.3.12 09:26
Nelisa píše:
@laducha - krásnej chleba :potlesk: , k němu tu paštiku a bude to mňamka. :D

Už je sežraný, bude synek muset upéct další :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
21.3.12 14:35

Jak jsme tu psaly o škrobu v zakysané smetaně - není v každé, objevila jsem, že není v dr. Halířovi a pak ve smetaně z Olmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
21.3.12 15:12

Ahoj holky, chci se zeptat, za oknem už mám sazenice fazolek, hrášku, rajčat, ředkviček, a tváří se, že nutně potřebují přesadit. Tak se ptám, můžu už ven, nebo raději ještě počkat a přesadit jen do větších květináčů a nechat ještě doma…jen pozn. půjdou na terasu do truhlíků né do půdy. ?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová