Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
Super diskuze, dočítám vás pomalinku a na co jsem se chtěla zpetat, to už jste mi zodpověděly
Na pekárnu se taky chystám, ale chci pro začátek koupit nějakou levnější - buď z Tesca nebo z Liedlu, na obě slyším samou chválu, tak snad pro začátek bude stačit. Chlebík jsem dřív pekla v troubě, ale čím dýl jsem ho pekla, tím hůř dopadal
První byl super, desátý jsem vyhodila. Stejně tak jsem dopadla s vánočkou, z posledního pokusu jsem měla buchtu na celý plech ![]()
Paštiky dělám taky domácí a nedělám jenom z jater, ale zkoušela jsem i pomlít vařenou slepici (udělala jsem polívku) a ještě bažanta, dá se tam pomlít bůček, většinou kombinuju - něco suššího plus něco mastnějšího, ale podle mě se tam dá dát všechno, stejně tak s kořením. Výborné je zapéct takto udělanou paštiku do těsta, na výlety nebo na svačiny do práce je to mňamka ![]()
Jinak s tou výrobou domácích jogurtů pořád vnitřně bojuju, na jednu stranu mě to strašně láká, na druhou se bojím těch plísní, tak pořád
.
Co se týče nákupů, myslím, že se dá slušně nakoupit i v hypersuper, kupuju třeba bílé jogruty se složením pouze mléko, jogurtové kultury, je od Olmy a stojí čtyři kačky
. Jinak zeleninu kupuju od jara do podzimu na trhu, ale přes zimu jsem bezradná, v našem zelinářství je v zimě stejná ovozel jako v hypersuper, tak to si člověk nevybere. Taky dost řeším výběr šunky, v řeznictví je „nejlepší“ šunka s 80% masa a druhý den už je divně cítit
Naopak v Lidlu mají balenou šunku s podílem masa 93 až 97% (různé druhy), ale zase řeším, jestli se tam nemusí přidávat nějaké konzervanty, když je to balené, takže babo raď ![]()
Ale konzervanty budou i v té šunce od řezníka, ne? Pochybuju, že je bez.
Jen o tom člověk neví, protože si to nemá kde přečíst.
Jetě jsem si vzpoměla k těm paštikám - máslo tam nedávám vůbec, maximálně velkou lžíci domácího sádla a nahoru žádný tuk nedávám, stejně se to rychle sní, tak na co
Druhou půlku zavařím do sklenic a balím chlapovi na cesty ![]()
Nelisa píše:
Ale konzervanty budou i v té šunce od řezníka, ne? Pochybuju, že je bez.Jen o tom člověk neví, protože si to nemá kde přečíst.
No to já právě nevím, je to soukromý řezník, takže složení si tutlá, byl boj z nich vyrazit i ten podíl masa ![]()
Holky a jaké kupujete čaje? Já piju ráno a večer černý, do školy si beru zelený a taky vařím dcerce dětský, ale zatím jsem to moc neřešila a kupuju osvědčené co nám chutnají, na složení moc nekoukám ![]()
Nelisa píše:
Ale konzervanty budou i v té šunce od řezníka, ne? Pochybuju, že je bez.Jen o tom člověk neví, protože si to nemá kde přečíst.
Pokud řešíte složení šunek, koukněte sem: http://www.chemievjidle.cz/sunka
Tam jich je dost na výběr
![]()
Fen-fire píše:
Holky a jaké kupujete čaje? Já piju ráno a večer černý, do školy si beru zelený a taky vařím dcerce dětský, ale zatím jsem to moc neřešila a kupuju osvědčené co nám chutnají, na složení moc nekoukám
http://www.chemievjidle.cz/caj , poku Tě to zajímá,tady je spousta čajů a jejich složení ![]()
Fen-fire píše:
Adriano díky, stačí pohledat, že jo![]()
![]()
No já se těma stránkama prohrabávám už týden a nestačím se divit co je inzerováno jako „dětské“.Je mi líto, že jsem na ně nepřišla dřív
a krmila malou takovými jedy .Docela mi usnadnili výběr…
Já jsem právě tu dětskou šunku u nás koupila, měla největší podíl masa, ale jinak jsou to fakt hnusy
Moje holčička naštěstí není vybíravá, takže jí obyčejné bílé jogurty a celkem i všechno co ji dám, ale na lučině ji věčně taky držet nemůžu ![]()
Jak skladujete chleba, aby zůstal co nejdéle křupavý? Když to strčím do igelitáku, tak druhý den je měkký a někdy i gumový ![]()
Na ČRo 2 je rozhovor o složení potravin s fyzioložkou a spoluautorkou knihy Doba jedová. Zrovna mluví o aspartamu.
MUFICE píše:
Jak skladujete chleba, aby zůstal co nejdéle křupavý? Když to strčím do igelitáku, tak druhý den je měkký a někdy i gumový
Volně na lince, případně přehodím utěrku. Lepšímu chlebu to nevadí a neztvrdne.
MUFICE píše:
Jak skladujete chleba, aby zůstal co nejdéle křupavý? Když to strčím do igelitáku, tak druhý den je měkký a někdy i gumový
V utěrce a papírovým sáčku, ale navolno.