Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vespolek, tak přidávám foto avokáda z dnešní návštěvy Billa Rokycany.A ptám se informovanějších, je tohle ještě poživatelné nebo je to hnus shnilej?
.Podle mě, tohle už má svý dobrý za sebou ![]()
Adriana píše:
Ahoj vespolek, tak přidávám foto avokáda z dnešní návštěvy Billa Rokycany.A ptám se informovanějších, je tohle ještě poživatelné nebo je to hnus shnilej?![]()
![]()
.Podle mě, tohle už má svý dobrý za sebou
Limetky ani avokádo bych už fakt z tohodle zdroje nebrala
![]()
Venny píše:
omites- s dovolením tvoji bylinkovou zahrádku použiji jako inspiracivždycky to tam nějak nasázím, ale tohle je moooc pěkný
rebarboru máme na zahradě a má místo asi 1,5×1,5 metru, a do výšky vždycky aspoň metr, takže v květináči nevím jestli by rostla
nejlepší je hnedka z jara, ty mladý výhonky, už se na ni těším
je to udělané ze zbytků materiálu, co se používal jinde. Manžel to takhle hezky rozmístil. Říkáme tomu heliport
. Ale dobře se v té zahrádce pohybuje. Mám tam bylinky, co vyžadují spíše sluníčko a rostou tam krásně ![]()
omites píše:Venny píše:je to udělané ze zbytků materiálu, co se používal jinde. Manžel to takhle hezky rozmístil. Říkáme tomu heliport
omites- s dovolením tvoji bylinkovou zahrádku použiji jako inspiracivždycky to tam nějak nasázím, ale tohle je moooc pěkný
rebarboru máme na zahradě a má místo asi 1,5×1,5 metru, a do výšky vždycky aspoň metr, takže v květináči nevím jestli by rostla
nejlepší je hnedka z jara, ty mladý výhonky, už se na ni těším. Ale dobře se v té zahrádce pohybuje. Mám tam bylinky, co vyžadují spíše sluníčko a rostou tam krásně
krásný ![]()
janine24 píše:Adriana píše:Limetky ani avokádo bych už fakt z tohodle zdroje nebrala
Ahoj vespolek, tak přidávám foto avokáda z dnešní návštěvy Billa Rokycany.A ptám se informovanějších, je tohle ještě poživatelné nebo je to hnus shnilej?![]()
![]()
No já je nebrala, jen mi zaujalo to epesní avokádo,tak jsem vám to blejskla ![]()
Adriana píše:janine24 píše:No já je nebrala, jen mi zaujalo to epesní avokádo,tak jsem vám to blejsklaAdriana píše:Limetky ani avokádo bych už fakt z tohodle zdroje nebrala
![]()
No limetky by stály za podobnej hřích ![]()
janine24 píše:Adriana píše:No limetky by stály za podobnej hříchjanine24 píše:No já je nebrala, jen mi zaujalo to epesní avokádo,tak jsem vám to blejsklaAdriana píše:Limetky ani avokádo bych už fakt z tohodle zdroje nebrala
![]()
Ty aspoň vypadaly jedle ![]()
Adriana píše:janine24 píše:Ty aspoň vypadaly jedleAdriana píše:No limetky by stály za podobnej hříchjanine24 píše:No já je nebrala, jen mi zaujalo to epesní avokádo,tak jsem vám to blejsklaAdriana píše:Limetky ani avokádo bych už fakt z tohodle zdroje nebrala
![]()
Jedle? No vodsuď spíš hnusně ![]()
beckie píše:Ukulina píše:Taky doma peču pečivo, ale inspirovala jsem se až o víkendu koupím farmářský mlíko, tak jdu na jogurt. A paštiku taky o víkendu udělám, normálně ji teda nejíme, ale spíš proto, že kupovanou do pusy nevezmu a něják mě nenapadlo vytvořit si ji doma sama. Tak jsem zvědavá, jak dopadneme. Na kolik se zahřívá mléko na jogurt, popř. potřebuju potravinářský teploměr?beckie píše:Ano, hodně motivující
Jedna z nejhezčích a nejplodnějších diskusí tady na emiminu. Je radost Vás číst.![]()
![]()
Já dnes udělala paštiku (příště zkusít ta játra „naředit“ masem), upekla houstičky (na ty jsem pyšná, po dlouhé době jsem si troufla na kynuté těsto) a čekáme s prckem na manžela
Taky mám v lednici Holandii v plínce, na tu jsem hodně zvědavá!
Beckie, zahřívá se na 40°, poznáš to tak, že v něm 20 vteřin udržíš prst. Teploměr tedy nepotřebuješ ![]()
janine24 píše:Adriana píše:Jedle? No vodsuď spíš hnusnějanine24 píše:Ty aspoň vypadaly jedleAdriana píše:No limetky by stály za podobnej hříchjanine24 píše:No já je nebrala, jen mi zaujalo to epesní avokádo,tak jsem vám to blejsklaAdriana píše:Limetky ani avokádo bych už fakt z tohodle zdroje nebrala
![]()
Máš pravdu na fotce jsou o trošíčku horší
.Fujky fujky, už nevim kam chodit pro věci co nejsou pár hodin před rozkladem ![]()
Tak nad tím jsem přemýšlela taky, příště přidám víc smetany, jinak chuť super,
Ukulina píše:janine24 píše:Tak nakonec s domácí houskou byla výborná! Super jsou v ní ty brusinky! Sníh to neee, brrrUkulina píše:nevím, ono to nadýchání je asi spíš dusíkem nebo když tam dáš sníh z bílků, ale to byl nějakej recept krkovička a sníh, to už radši udělám jen játra a trochu másla k tomuxangel87 píše:Zkus. Paštika mi chutná, ale je taková hodně hutná, jestli mi rozumíte, já bych ji potřebovala nadýchanější. Ale jak na to? Bez dusíku
Ukulino díky, z té vrstvy másla nahoře se mi dělalo trošku blivno, zkusím hooodně ubrat
Ahoj holky. Vy pečete doma chleba a pečivo? To je úžasný!!! Včera jsem se zase nechala nachytat v obchodě na chleba. Tvářil se hezky a nakonec na to koukám, že má v sobě sojovou mouku a to mě fakt nebere. Jak pečete? A zvládáte pečení i jako zaměstnané ženy nebo tvoříte houstičky s dětma na mateřské?
Capelucito, paradoxně coby zaměstnaná jsem toho stihla daleko víc, než na mateřské… ha, jestli to nebude tím, že jsem v té době neseděla tady na eMiminu… hahahaha… jinak s pekárnou je to v pohodě, jen když dělám housky, tak zabere nějaký ten čas práce, než je udělám, upletu pletýnky a tak… ale těsto dělám v pekárně a nemusím se o nic starat… a taky od té doby, co mám pekárnu, tak dělám doma většinou i houskové knedlíky… přece jen čerstvé jsou čerstvé… ale když není čas, tak obchod o tři domy dál to jistí… ![]()
Capelucito děti nemám, práce je časově docela náročná a pečení stíhám. Chleba dávám do pekárny, dřív jsem o víkendu pekla klasiku bez pekárny, ale na to teď čas opravdu nemám. Housky - po příchodu z práce zadělám těsto ( v pekárně), umotám housky, nechám dokynout, frknu do trouby a za chvíli je pečeno. Netrvá to tak dlouho a hlavně má člověk představu co v nich je.
Holky nakupujete si mouku přímo ze mlýna? A nevíte o nějakém mlýně v Ústeckém/Karlovarském kraji?
Holky, a co máte za pekárny? A není toho chleba moc? Já jsem teď ve fázi změny stravovacích návyků - spolu se snahou otěhotnět jsem prošla detoxem a teď se snažím jít ještě víc zdravě, než jsem jedla (což jsem si nemyslela, že až tak moc půjde), takže konzumace pečiva šla u nás rapidně dolů. Proto mě zaujaly ty houstičky. A chleba pečete s kváskem nebo s droždím?