Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
KatkaX píše:werunka89 píše:http://dolcevita.blog.cz/…estkovy-dzem
jo a já od jedné paní co dělá domácí marmelády koupila nejlepší na světě,švestková s vínem a ořechama vlašskejma,to je slast,a na palačince aaaaaa..zkuste,ale recept nevim..už at mám pekárnu a taky zkusím marmošky
nooo to bude přesně ona,díky,hned jsem si to uložila,už jen aby se urodily mamce švestky ![]()
princeznaII píše:werunka89 píše:
už at mám pekárnu a taky zkusím marmoškymě přijde pekárna na marmelády nevhodná - je malá - kolik tam toho dáš? 0,5 kg ?
jo jasně míchá to za tebe,ale kolik várek budeš muset udělat? mezitím pořád umývat nádobku
( aspon já mám pekárnu na max 0,5 kila sypkého podílu)
to si radši na chvilku stoupnu k plotně k obrhrnci,trošku si zamíchám
dám kusy ovoce velké jak chci a za hodinku mám marmelád na dva roky do zásoby
No já ani nevím jak se to v ní dělá,ale taky bych radší po menším a víc druhů,ale uvidím jak se to vlastně dělá,jestli to bude výhodnější pro mě v tý pekárně nebo v hrnci,to je vlastně fakt,že je to v hrnci taky raz dva. Já to nikdy nedělala. Jen přesnídávky. Moc dobrou jsem dělala malýmu hrušky a jakblka,a vůbec jsem nepřidávala další cukr,stačilo,a moc mu chutnalo ![]()
tak jsem byla par dni v CR a zarazila me jedna vec
v obchode (byla to Billa) cisto,velky vyber vyrobku,prodavacky usmevave,prijemne a bylo tam skoro prazdno,vedle Tesko,prodavaci skoro nikde,protivni ,zbozi priserne,nemohla jsem koupit ani blby spek,bez chemie pouze s kuchynskou soli,vyber zeleniny des a obchod byl plny ![]()
takze chyba bude opravdu v lidech
v sobotu na trhu byl domaci uzenar,vse mel bez chemie, bez soji ,s velkym podilem masa,samozrejme tomu odpovidala cena,tak ten uz zajemce pomerne mel,ale ze by se lidi pretrhli se mi zrovna nezdalo,nejvic me dostal vyrok jedne kolemdouci,ktera prohlasila,ze pan je s takovymi cenami „prase“
zrejme radeji da polovinu ceny a obsah masa a chemikalii neresi
werunka89 píše:KatkaX píše:nooo to bude přesně ona,díky,hned jsem si to uložila,už jen aby se urodily mamce švestkywerunka89 píše:http://dolcevita.blog.cz/…estkovy-dzem
jo a já od jedné paní co dělá domácí marmelády koupila nejlepší na světě,švestková s vínem a ořechama vlašskejma,to je slast,a na palačince aaaaaa..zkuste,ale recept nevim..už at mám pekárnu a taky zkusím marmošky
Je výborná, podle Šárčina receptu jsem ji dělala a kam se hrabou kupované! ![]()
mmonica píše:
v obchode (byla to Billa) cisto,velky vyber vyrobku,prodavacky usmevave,prijemne a bylo tam skoro prazdno,vedle Tesko,prodavaci skoro nikde,protivni ,zbozi priserne,nemohla jsem koupit ani blby spek,bez chemie pouze s kuchynskou soli,vyber zeleniny des a obchod byl plny
takze chyba bude opravdu v lidechv sobotu na trhu byl domaci uzenar,vse mel bez chemie, bez soji ,s velkym podilem masa,samozrejme tomu odpovidala cena,tak ten uz zajemce pomerne mel,ale ze by se lidi pretrhli se mi zrovna nezdalo,nejvic me dostal vyrok jedne kolemdouci,ktera prohlasila,ze pan je s takovymi cenami „prase“
No jo, je to tak, že to lidí neřeší a je to smutný. Ale zase se jich musím zastat, že každý na to nemá peníze a když je maminka a má jen mateřskou a počítá každou korunu, tak pak se to nedá… ![]()
Veverysek píše:mmonica píše:No jo, je to tak, že to lidí neřeší a je to smutný. Ale zase se jich musím zastat, že každý na to nemá peníze a když je maminka a má jen mateřskou a počítá každou korunu, tak pak se to nedá…
v obchode (byla to Billa) cisto,velky vyber vyrobku,prodavacky usmevave,prijemne a bylo tam skoro prazdno,vedle Tesko,prodavaci skoro nikde,protivni ,zbozi priserne,nemohla jsem koupit ani blby spek,bez chemie pouze s kuchynskou soli,vyber zeleniny des a obchod byl plny
takze chyba bude opravdu v lidechv sobotu na trhu byl domaci uzenar,vse mel bez chemie, bez soji ,s velkym podilem masa,samozrejme tomu odpovidala cena,tak ten uz zajemce pomerne mel,ale ze by se lidi pretrhli se mi zrovna nezdalo,nejvic me dostal vyrok jedne kolemdouci,ktera prohlasila,ze pan je s takovymi cenami „prase“
to je samozrejme pravda,ale to by meli resit jinak,nez krmenim rodiny a deti svinstvem,pokud clovek nema na poctivy jidlo,tak je asi ve spolecnosti,kde zije neco spatne,vsimla jsem si jak malo lide meli v kosicich zeleniny,je to moc smutne
mmonica píše:Veverysek píše:mmonica píše:No jo, je to tak, že to lidí neřeší a je to smutný. Ale zase se jich musím zastat, že každý na to nemá peníze a když je maminka a má jen mateřskou a počítá každou korunu, tak pak se to nedá…
zrejme radeji da polovinu ceny a obsah masa a chemikalii neresiNo, ale toho kvalitnějšího jídla člověk zase sní méně a třeba jeden celozr.rohlík mě zasytí více než 2 bílé rohlíky. A když si člověk k tomu dá ještě 2 plátky kvalitní šunky a kus zeleniny, tak je nacpaný k prasknutí
mmonica píše:Veverysek píše:to je samozrejme pravda,ale to by meli resit jinak,nez krmenim rodiny a deti svinstvem,pokud clovek nema na poctivy jidlo,tak je asi ve spolecnosti,kde zije neco spatne,vsimla jsem si jak malo lide meli v kosicich zeleniny,je to moc smutnemmonica píše:No jo, je to tak, že to lidí neřeší a je to smutný. Ale zase se jich musím zastat, že každý na to nemá peníze a když je maminka a má jen mateřskou a počítá každou korunu, tak pak se to nedá…
třeba jsi s tím košíkem bez ovoce a zeleniny viděla mě
v tescu koupím maximálně banány, ale chodím tam na dlouhotrvanlivé potraviny a dneska malýmu pro odrážedlo
a sobě kytičku tulipánů pro radost.
Sehnala jsem slepice, hurá, budou domácí vajíčka
Už se jich nemůžu dočkat.
už aby bylo léto, dochází mi zásoby marmelád. Úplně nejlepší je rebarborová s ananasem a ořechy.
lucenka píše:
už aby bylo léto, dochází mi zásoby marmelád. Úplně nejlepší je rebarborová s ananasem a ořechy.
Týjo, posouváš moji představivost. Mám čistě rebarborovou, jahodovorebarborovou, rebarboru s broskví a rebarborovočernorybízovou. Ananasu by mi bylo líto, ale ta kombinace s ořechy ![]()
janine24 píše:lucenka píše:Týjo, posouváš moji představivost. Mám čistě rebarborovou, jahodovorebarborovou, rebarboru s broskví a rebarborovočernorybízovou. Ananasu by mi bylo líto, ale ta kombinace s ořechy
tak ty tvoje bych si taky hned dala, hlavně tu s rybízem
S těma ořechy je to fakt mňamka, včera jsme dojedli poslední. Jenom bych potřebovala někde sehnat sazenice rebarbory. Babička už má starou a už to není ono, ani se jí už nechce se rozmnožit ![]()
Tak jsem přijela z nákupu ze Sparu, jsem tam stála jak trotl u pultu se šunkou, naprosto bezradná.Paní prodavačka se mě ptala, co chci, tak sjem se jí zeptala, kde je nejvíc masa.Ona okamžitě ochotně začla vyjíždět jeden lístek s obsahem za druhým a podávala mi to, ať si to přečtu
No nic to nemění na tom, že nejvíc měla dětská, i přesto to ale bylo ubohých 83% a tři prdelky éček ![]()
Holky je do té domací paštiky opravdu třeba tolik másla? Bych raději nějakou dietnější variantu, hubnem ![]()
Joo, já jsem sem zapomněla dát Sumaye fotku chlebíku, tak tady je
Byl vynikající…
lucenka píše:janine24 píše:tak ty tvoje bych si taky hned dala, hlavně tu s rybízemlucenka píše:Týjo, posouváš moji představivost. Mám čistě rebarborovou, jahodovorebarborovou, rebarboru s broskví a rebarborovočernorybízovou. Ananasu by mi bylo líto, ale ta kombinace s ořechy
už aby bylo léto, dochází mi zásoby marmelád. Úplně nejlepší je rebarborová s ananasem a ořechy.S těma ořechy je to fakt mňamka, včera jsme dojedli poslední. Jenom bych potřebovala někde sehnat sazenice rebarbory. Babička už má starou a už to není ono, ani se jí už nechce se rozmnožit
Tak rebarbora je u nás jako plevel a roste a roste. I když je fakt, že nešetrně obrytá jeden rok taky moc neplodila. Ať splašíš sazenice a rozjede se to. Já jí mám fakt ráda.
xangel87 píše:
Holky je do té domací paštiky opravdu třeba tolik másla? Bych raději nějakou dietnější variantu, hubnem
Já dělala podle Apetitu, ale recept už nemám. Máslo se tam dávalo jen nahoru, na polití ![]()