Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6555
14.3.12 12:45

Peču když mládě večer spí, tzn.až po osmé, to mám na to klid :) A poslední dobou bez pekárny, jsem nějak líná jí zapnout :mrgreen: A jinak peču s droždím…

Včera jsem kupovala regionální českolipský chléb a bylo na něm složení, tak jsem zaplesala - pšeničná mouka, žitná mouka, voda z hlubinného vrtu, kmín, sůl… :dance: Že by to fakt šlo udělat bez zbytečných kejd? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
14.3.12 12:46
xangel87 píše:
Peču když mládě večer spí, tzn.až po osmé, to mám na to klid :) A poslední dobou bez pekárny, jsem nějak líná jí zapnout :mrgreen: A jinak peču s droždím…Včera jsem kupovala regionální českolipský chléb a bylo na něm složení, tak jsem zaplesala - pšeničná mouka, žitná mouka, voda z hlubinného vrtu, kmín, sůl… :dance: Že by to fakt šlo udělat bez zbytečných kejd? :lol:
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
14.3.12 13:53
Adriana píše:
Ahoj vespolek, tak přidávám foto avokáda z dnešní návštěvy Billa Rokycany.A ptám se informovanějších, je tohle ještě poživatelné nebo je to hnus shnilej? :poblion: :poblion: :nevim: .Podle mě, tohle už má svý dobrý za sebou :think:

limetky ted nic moc, spíš nic než moc, měly nějak málo světla při zrání a vypadaj docela vysušeně

ale u avokáda na první pohled nic špatného nevidím :nevim: :think:
jsou zelené druhy a jsou i černé druhy (jako třebas žlutá a červená jablka), spíš záleží jak moc měkké už bylo čím víc kaše tím víc zralé tím větší šance, že bude hnus
že je už špatné poznáš ale až po rozkrojení - zčernalá dužina už je špatná

beru proto radši avokádo ještě tvrdé a doma ho nechávám dojít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
14.3.12 14:33
princeznaII píše:
Adriana píše:
Ahoj vespolek, tak přidávám foto avokáda z dnešní návštěvy Billa Rokycany.A ptám se informovanějších, je tohle ještě poživatelné nebo je to hnus shnilej? :poblion: :poblion: :nevim: .Podle mě, tohle už má svý dobrý za sebou :think:

limetky ted nic moc, spíš nic než moc, měly nějak málo světla při zrání a vypadaj docela vysušeně

jsou zelené druhy a jsou i černé druhy (jako třebas žlutá a červená jablka), spíš záleží jak moc měkké už bylo čím víc kaše tím víc zralé tím větší šance, že bude hnus

beru proto radši avokádo ještě tvrdé a doma ho nechávám dojít

Tyhle byli původně zelené :mrgreen: , zčernaly na prodejně.Do pár jsem zkusmo píchla prstem a do jednoho mi projel :poblion: .Měkký …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
14.3.12 14:35
Adriana píše:
princeznaII píše:
Adriana píše:

beru proto radši avokádo ještě tvrdé a doma ho nechávám dojít
Tyhle byli původně zelené :mrgreen: , zčernaly na prodejně.Do pár jsem zkusmo píchla prstem a do jednoho mi projel :poblion: .Měkký …
:poblion: :poblion: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
14.3.12 14:41

:mrgreen: :mrgreen: Škoda,že se dneska do Billy nedostanu, ale při první příležitosti je zkouknu, pokud teda ty avokáda neprotečou košíkem :mrgreen: .Je jich tam tuším 6, tak jsem zvědavá, jetsli je vyhodí nebo je tam nechaj :think::poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.3.12 14:46
Capelucita píše:
Holky, a co máte za pekárny? A není toho chleba moc? Já jsem teď ve fázi změny stravovacích návyků - spolu se snahou otěhotnět jsem prošla detoxem a teď se snažím jít ještě víc zdravě, než jsem jedla (což jsem si nemyslela, že až tak moc půjde), takže konzumace pečiva šla u nás rapidně dolů. Proto mě zaujaly ty houstičky. A chleba pečete s kváskem nebo s droždím?

Já pekla včera housky poprvé. Bez pekárny, hnětl robot. Po dobu kynutí jsme byly na procházce a po návratu mi malá ještě zůstala spát v kočárku akorát na to zapletení a frknutí do trouby. :palec: Není to opravdu náročné. Pekla jsem z droždí.
Jsem teď na mateřské a jak píše Regina Hero, před mateřskou jsem stíhala víc. :) Hlavně ve větším klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26230
14.3.12 14:48

já zas musím pochválit berounskou Billu, minulý týden měli fakt nádherné maso - kuřecí i hovězí. Ač v plastu, na pánvi nepustilo žádnou vodu, na omak pevné, bez zápachu a chuťově o třídu lepší než předtím. Nejspíš změnili dodavatele a k lepšímu :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
14.3.12 16:38

Nám loni otevřeli masnu v takovém malém obchodním centříčku (nechci psát centru, je to takový sídlištní „dům služeb“) a mají tam úžasný maso. Vozí ho z Kosovy Hory. Jen kdyby tu ještě otevřel nějaký služný zelinář a pekař. Jinak tu máme albert a to je na nic. Můžete mi některá nechat svůj recepžík na chleba nebo ty houstičky? Chtěla bych začít píct z celozrných mouk. Používáte je některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.3.12 16:42
Capelucita píše:
Nám loni otevřeli masnu v takovém malém obchodním centříčku (nechci psát centru, je to takový sídlištní „dům služeb“) a mají tam úžasný maso. Vozí ho z Kosovy Hory. Jen kdyby tu ještě otevřel nějaký služný zelinář a pekař. Jinak tu máme albert a to je na nic. Můžete mi některá nechat svůj recepžík na chleba nebo ty houstičky? Chtěla bych začít píct z celozrných mouk. Používáte je některá?

K těm receptům - byla tady k tomu diskuse, pohledej. Mám ty recepty ještě na liště tady jsou:
http://www.mamincinyrecepty.cz/…liky-na-rano
http://ekucharka.net/…pt-na-housky tyto jsem pekla
 http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26230
14.3.12 16:45

ukulino díky, zkusím ty prostřední z poloviční várky - ne že bych tomu nevěřila, ale mám tu půl kostky droždí a nechce se mi pro nové :mrgreen: Jak dlouho je necháváš kynout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.3.12 16:49
neumisa píše:
ukulino díky, zkusím ty prostřední z poloviční várky - ne že bych tomu nevěřila, ale mám tu půl kostky droždí a nechce se mi pro nové :mrgreen: Jak dlouho je necháváš kynout?

Hodinu to kynulo u radiátoru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26230
14.3.12 16:50
Ukulina píše:
neumisa píše:

díky … :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.3.12 16:51
neumisa píše:
Ukulina píše:
neumisa píše:
díky … :hug:

Není zač, ať se vydaří! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
14.3.12 17:19

Ahoj holky, super diskuze, přečetla jsem ji skoro celou.Také se zajímám hodně o potraviny. Známý prodává stroje do řeznictví a nedávno vyprávěl, jaké podvody se s masem dělají. Firmy jsou ochotné utratit statisíce za stroje, protože se jim ty peníze vrátí prodejem upraveného masa a masných výrobků. Jsou například schopní udělat z téměř zkaženého masa ještě maso prodejné, zabalit ho a v atmosféře prodávat. Nikdy nekupuju maso v akcích. O křehčeném jste tu už psaly…to jsou podvody, člověk musí mít pořád oči na stopkách, mě to už vážně štve. Všechno si nevypěstuju a nevyrobím, takže nakupovat musíme. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová