Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Peču když mládě večer spí, tzn.až po osmé, to mám na to klid
A poslední dobou bez pekárny, jsem nějak líná jí zapnout
A jinak peču s droždím…
Včera jsem kupovala regionální českolipský chléb a bylo na něm složení, tak jsem zaplesala - pšeničná mouka, žitná mouka, voda z hlubinného vrtu, kmín, sůl…
Že by to fakt šlo udělat bez zbytečných kejd? ![]()
xangel87 píše:
Peču když mládě večer spí, tzn.až po osmé, to mám na to klidA poslední dobou bez pekárny, jsem nějak líná jí zapnout
A jinak peču s droždím…Včera jsem kupovala regionální českolipský chléb a bylo na něm složení, tak jsem zaplesala - pšeničná mouka, žitná mouka, voda z hlubinného vrtu, kmín, sůl…
Že by to fakt šlo udělat bez zbytečných kejd?
Adriana píše:
Ahoj vespolek, tak přidávám foto avokáda z dnešní návštěvy Billa Rokycany.A ptám se informovanějších, je tohle ještě poživatelné nebo je to hnus shnilej?![]()
![]()
.Podle mě, tohle už má svý dobrý za sebou
limetky ted nic moc, spíš nic než moc, měly nějak málo světla při zrání a vypadaj docela vysušeně
ale u avokáda na první pohled nic špatného nevidím
![]()
jsou zelené druhy a jsou i černé druhy (jako třebas žlutá a červená jablka), spíš záleží jak moc měkké už bylo čím víc kaše tím víc zralé tím větší šance, že bude hnus
že je už špatné poznáš ale až po rozkrojení - zčernalá dužina už je špatná
beru proto radši avokádo ještě tvrdé a doma ho nechávám dojít
princeznaII píše:Adriana píše:
Ahoj vespolek, tak přidávám foto avokáda z dnešní návštěvy Billa Rokycany.A ptám se informovanějších, je tohle ještě poživatelné nebo je to hnus shnilej?![]()
![]()
limetky ted nic moc, spíš nic než moc, měly nějak málo světla při zrání a vypadaj docela vysušeně
beru proto radši avokádo ještě tvrdé a doma ho nechávám dojít![]()
jsou zelené druhy a jsou i černé druhy (jako třebas žlutá a červená jablka), spíš záleží jak moc měkké už bylo čím víc kaše tím víc zralé tím větší šance, že bude hnus
že je už špatné poznáš ale až po rozkrojení - zčernalá dužina už je špatná
Tyhle byli původně zelené
, zčernaly na prodejně.Do pár jsem zkusmo píchla prstem a do jednoho mi projel
.Měkký …
Adriana píše:princeznaII píše:Tyhle byli původně zelenéAdriana píše:
![]()
beru proto radši avokádo ještě tvrdé a doma ho nechávám dojít![]()
že je už špatné poznáš ale až po rozkrojení - zčernalá dužina už je špatná, zčernaly na prodejně.Do pár jsem zkusmo píchla prstem a do jednoho mi projel
.Měkký …
Škoda,že se dneska do Billy nedostanu, ale při první příležitosti je zkouknu, pokud teda ty avokáda neprotečou košíkem
.Je jich tam tuším 6, tak jsem zvědavá, jetsli je vyhodí nebo je tam nechaj
. ![]()
Capelucita píše:
Holky, a co máte za pekárny? A není toho chleba moc? Já jsem teď ve fázi změny stravovacích návyků - spolu se snahou otěhotnět jsem prošla detoxem a teď se snažím jít ještě víc zdravě, než jsem jedla (což jsem si nemyslela, že až tak moc půjde), takže konzumace pečiva šla u nás rapidně dolů. Proto mě zaujaly ty houstičky. A chleba pečete s kváskem nebo s droždím?
Já pekla včera housky poprvé. Bez pekárny, hnětl robot. Po dobu kynutí jsme byly na procházce a po návratu mi malá ještě zůstala spát v kočárku akorát na to zapletení a frknutí do trouby.
Není to opravdu náročné. Pekla jsem z droždí.
Jsem teď na mateřské a jak píše Regina Hero, před mateřskou jsem stíhala víc.
Hlavně ve větším klidu ![]()
já zas musím pochválit berounskou Billu, minulý týden měli fakt nádherné maso - kuřecí i hovězí. Ač v plastu, na pánvi nepustilo žádnou vodu, na omak pevné, bez zápachu a chuťově o třídu lepší než předtím. Nejspíš změnili dodavatele a k lepšímu
![]()
Nám loni otevřeli masnu v takovém malém obchodním centříčku (nechci psát centru, je to takový sídlištní „dům služeb“) a mají tam úžasný maso. Vozí ho z Kosovy Hory. Jen kdyby tu ještě otevřel nějaký služný zelinář a pekař. Jinak tu máme albert a to je na nic. Můžete mi některá nechat svůj recepžík na chleba nebo ty houstičky? Chtěla bych začít píct z celozrných mouk. Používáte je některá?
Capelucita píše:
Nám loni otevřeli masnu v takovém malém obchodním centříčku (nechci psát centru, je to takový sídlištní „dům služeb“) a mají tam úžasný maso. Vozí ho z Kosovy Hory. Jen kdyby tu ještě otevřel nějaký služný zelinář a pekař. Jinak tu máme albert a to je na nic. Můžete mi některá nechat svůj recepžík na chleba nebo ty houstičky? Chtěla bych začít píct z celozrných mouk. Používáte je některá?
K těm receptům - byla tady k tomu diskuse, pohledej. Mám ty recepty ještě na liště tady jsou:
http://www.mamincinyrecepty.cz/…liky-na-rano
http://ekucharka.net/…pt-na-housky tyto jsem pekla
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
ukulino díky, zkusím ty prostřední z poloviční várky - ne že bych tomu nevěřila, ale mám tu půl kostky droždí a nechce se mi pro nové
Jak dlouho je necháváš kynout?
neumisa píše:
ukulino díky, zkusím ty prostřední z poloviční várky - ne že bych tomu nevěřila, ale mám tu půl kostky droždí a nechce se mi pro novéJak dlouho je necháváš kynout?
Hodinu to kynulo u radiátoru ![]()
Ukulina píše:neumisa píše:Hodinu to kynulo u radiátoru
ukulino díky, zkusím ty prostřední z poloviční várky - ne že bych tomu nevěřila, ale mám tu půl kostky droždí a nechce se mi pro novéJak dlouho je necháváš kynout?
díky … ![]()
neumisa píše:Ukulina píše:díky …neumisa píše:Hodinu to kynulo u radiátoru
Není zač, ať se vydaří! ![]()
Ahoj holky, super diskuze, přečetla jsem ji skoro celou.Také se zajímám hodně o potraviny. Známý prodává stroje do řeznictví a nedávno vyprávěl, jaké podvody se s masem dělají. Firmy jsou ochotné utratit statisíce za stroje, protože se jim ty peníze vrátí prodejem upraveného masa a masných výrobků. Jsou například schopní udělat z téměř zkaženého masa ještě maso prodejné, zabalit ho a v atmosféře prodávat. Nikdy nekupuju maso v akcích. O křehčeném jste tu už psaly…to jsou podvody, člověk musí mít pořád oči na stopkách, mě to už vážně štve. Všechno si nevypěstuju a nevyrobím, takže nakupovat musíme. ![]()