Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
macin píše:Venny píše:dala bys prosím odkaz na ten chleba? díky!
já si koření objednávám tady případně je tam složení, takže si můžeš namíchat sama (i když to chce hmoždíř)a ten chleba z apetitu se včera povedl a je moc dobrejmůj první chleba z trouby, jinak peču v pekárně
akorát jak mají psaný na konci receptu- dost rychle tmavnul, takže jsem přikryla alobalem a snížila teplotu
Venny píše:macin píše:http://www.apetitonline.cz/…-chleba.htmlVenny píše:dala bys prosím odkaz na ten chleba? díky!
já si koření objednávám tady případně je tam složení, takže si můžeš namíchat sama (i když to chce hmoždíř)a ten chleba z apetitu se včera povedl a je moc dobrejmůj první chleba z trouby, jinak peču v pekárně
akorát jak mají psaný na konci receptu- dost rychle tmavnul, takže jsem přikryla alobalem a snížila teplotu
díky moc!
Dnes jsem v globusu nakoupila na paštiku, akorát jsem tam nesehnala koření pěti vůní.
Která už jste zkoušela, Black orchid psala že ho kupuje v Tescu, všechny jste ho tam sehnaly? Nebo ještě někde jinde? Nebo dělaly paštiku bez něj
?
Děkuji pěkně ![]()
crazzi píše:
Dnes jsem v globusu nakoupila na paštiku, akorát jsem tam nesehnala koření pěti vůní.
Která už jste zkoušela, Black orchid psala že ho kupuje v Tescu, všechny jste ho tam sehnaly? Nebo ještě někde jinde? Nebo dělaly paštiku bez něj?
Děkuji pěkně
já jsem dala provensálské byliny a bylo to super. ![]()
Máme tady tesco a v něm nemáme tohle koření
, dávala jsem Kuře 7 bylin + trochu pepře, příště plánuju jemnější variantu provensálské + tymián navíc (je v provensálském, ale máme ho rádi), jatýrka jsem zrovna dneska koupila. ![]()
Taky jsem dnes nakoupila suroviny na paštiku
Koření v Intersparu neměli, manžel byl vyslán po cestě domů do Tesco a nenašel, zato přivezl asi sedm pytlíků kořenících směsek (dostal poučení, že nemá kupovat 50% soli
) Takže zítra vyrážím do Plzně k Antonínovi a koupím koření čerstvé! A dala jsem si závazek, že koření už jen tam ![]()
Taky by mě zajímalo nějaké univerzální koření do té paštiky, když nemám doma to speciální:think:
Nevím teda, co je v tom koření, co mělo být v Tesco. Tady je složení, co jsem našla u Antonína: badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř. Ovšem bez poměrů, ha! TAkže skoro k ničemu ![]()
http://www.koreni.cz/detail.php?…
Já našla tohle:
Směs koření pěti vůní
Jedná se o čínskou směs pěti druhů koření, která se skládá ze stejných dílů mletého sečuánského pepře neboli fagary, badyánu, skořice čínské (kasiové) nebo pravé, hřebíčku a fenyklu. Směs má jemnou chuť a užívá se velmi často při přípravě různých orientálních, hlavně asijských jídel. I u nich pak nejčastěji k vepřovému a hovězímu masu, ke kterému se nejvíc hodí.
http://nakoupimeprovas.shop5.cz/…ni-25-g.html
KOření pěti vůní… dělá to Avokádo…
Díky za info, ale asi bude jednodušší, když tam plácnu to provensálské koření, které mám v mrazáku ![]()
Můžem udělat paštikové hody
Ještě musím objednat ten šunkovar.
Jen na chleba si zatím netroufám ![]()
Ukulina píše:
Můžem udělat paštikové hodyJeště musím objednat ten šunkovar.
Jen na chleba si zatím netroufám
no ja bych ten chleba zkusila, ale nemam pekarnu a v troube nevim nevim ![]()
janik73 píše:Ukulina píše:no ja bych ten chleba zkusila, ale nemam pekarnu a v troube nevim nevim
Můžem udělat paštikové hodyJeště musím objednat ten šunkovar.
Jen na chleba si zatím netroufám
Já mám pekárnu už pár let v krabici ve skříni. Loni jsme rekonstruovali, manžel ji našel a už rok ji „vyndaváme“ ![]()