Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Adriana píše:
a ještě něco : http://www.stream.cz/…tske-pastiky
Paštiky jsem úplně zavrhla v rodině, fuj.
Jsem se kolikrát dívala, že třeba jen 10% je maso… Dítěti bych nikdy paštiku nedala.
Ukulina píše:
Pamatuju si to.Kdybych měla, tak mi líto těch peněz není.
Další věc je, že mimo Prahu je nabídka omezenější.
Já jsem v poslední době dost znechucená tím, jak musíme pořád něco zkoumat, kontrolovat složení, apriori nevěřit…
No jo, ale málokoho to zajímá. Lidi prostě jdou a házej do košíku, co viděj. Já si všechno ještě kontroluju a kolikrát ani na salámech není podíl masa.
To nechápu. Taky kupuju párky 93% a když jsem je dala sestře přítele, tak se mě ptá proč jsou tak hnusný, prostě už jsou lidi zvyklí na ty 50% srágory. ![]()
Veverysek píše:Adriana píše:Paštiky jsem úplně zavrhla v rodině, fuj.
a ještě něco : http://www.stream.cz/…tske-pastikyJsem se kolikrát dívala, že třeba jen 10% je maso… Dítěti bych nikdy paštiku nedala.
paštiku dělám domácí… jinak mlíko, vejce, máslo, jogurty si objednávám přes freshbedynky.cz
Nedávno tady byl deníček o mamince s dítětem, které mělo hrozný atopický ekzém. Jak tři roky jezdili po doktorech a nemocnicích a nakonec ten ekzém odbourali tím, že přestali nakupovat v supermarketech, chleba si pekli vlastní, šunku si dělali doma apod. Poradil jim to nějaký léčitel, ale mohl jim to poradit i někdo jiný, to je jedno. Někdo má organizmus silnější a vyrovná se i s blafy a někomu nekvalitní jídlo opravdu viditelně škodí…
Veverysek píše:Ukulina píše:Jo a taky mě zaráží fakt že například v řeznictví u Zemana které má pobočku v Penny se zeptám jakékoli(!)prodavačky na to,kolik mají třeba párky % masa a ona NEVÍ.Vystojím tam frontu,čučím na to zboží přemejšlím co koupím,ale nevykoukám nic,protože podle mne by měli mít u každé uzeniny uvedeno co je to zač - aspon kolik tam čeho je.Protože to tam není,tak až na mě dojde řada tak se začnu vyptávat prodavačky a ta - NEVÍ.Že by musela najít obal či co,a ten už nemá…lidi za mnou na mne smrdí pohledem,takže koupím to co se mi jeví ok a mastím pryč nepoučena,s pocitem že jsem opět byla za vola si nesu domů něco a nevím co.
Já jsem v poslední době dost znechucená tím, jak musíme pořád něco zkoumat, kontrolovat složení, apriori nevěřit…
No jo, ale málokoho to zajímá. Lidi prostě jdou a házej do košíku, co viděj. Já si všechno ještě kontroluju a kolikrát ani na salámech není podíl masa.To nechápu. Taky kupuju párky 93% a když jsem je dala sestře přítele, tak se mě ptá proč jsou tak hnusný, prostě už jsou lidi zvyklí na ty 50% srágory.
grispelda píše:
Nedávno tady byl deníček o mamince s dítětem, které mělo hrozný atopický ekzém. Jak tři roky jezdili po doktorech a nemocnicích a nakonec ten ekzém odbourali tím, že přestali nakupovat v supermarketech, chleba si pekli vlastní, šunku si dělali doma apod. Poradil jim to nějaký léčitel, ale mohl jim to poradit i někdo jiný, to je jedno. Někdo má organizmus silnější a vyrovná se i s blafy a někomu nekvalitní jídlo opravdu viditelně škodí…
jak se dělá šunka?
jitkabokule píše:grispelda píše:jak se dělá šunka?
jitkabokule píše:grispelda píše:jak se dělá šunka?
Vepřové maso se nacpe do šunkovaru a pomalu se to vaří… tchýně to měla doma a občas se jí ta šunka v tom povedla… většinou to nějak moc přesolila… je to taková kovová nádoba…http://tescomaeshop.cz/pomucky-do-kuchyne/orion2/ostatni6/sunkovar-al.html
Příspěvek upraven 29.02.12 v 12:48
jitkabokule píše:Veverysek píše:Ukulina píše:
Já jsem v poslední době dost znechucená tím, jak musíme pořád něco zkoumat, kontrolovat složení, apriori nevěřit…Jo a taky mě zaráží fakt že například v řeznictví u Zemana které má pobočku v Penny se zeptám jakékoli(!)prodavačky na to,kolik mají třeba párky % masa a ona NEVÍ.Vystojím tam frontu,čučím na to zboží přemejšlím co koupím,ale nevykoukám nic,protože podle mne by měli mít u každé uzeniny uvedeno co je to zač - aspon kolik tam čeho je.Protože to tam není,tak až na mě dojde řada tak se začnu vyptávat prodavačky a ta - NEVÍ.Že by musela najít obal či co,a ten už nemá…lidi za mnou na mne smrdí pohledem,takže koupím to co se mi jeví ok a mastím pryč nepoučena,s pocitem že jsem opět byla za vola si nesu domů něco a nevím co.
Proto nekupuju nebalenou šunku. Vydávat za šunku něco, co má 60 % masa… A pak ještě něco - je strašný, jaká je „kultura“ prodeje uzenin. Hodit jídlo do mikrotenového sáčku, to je jak pro zvířata!
Black_Orchids píše:jitkabokule píše:v šunkovarugrispelda píše:jak se dělá šunka?
A co se do toho dává? Jaký je recept třeba na kuřecí šunku?
Regina Hero píše:jitkabokule píše:Vepřové maso se nacpe do šunkovaru a pomalu se to vaří… tchýně to měla doma a občas se jí ta šunka v tom povedla… většinou to nějak moc přesolila… je to taková nerez nádoba…grispelda píše:jak se dělá šunka?
To se mi líbí!
Pořídím! Je jedno, jaké maso se použije?
Moji rodiče bydlí kousek od hranic s Německem a nakupují už téměř výhradně tam. Kupříkladu když kupovali kečup, táta vzal nějakej do ruky a Němka, co stála vedle, na tátu nechápavě zírala. Zatímco on se radoval z kečupu s šedesátiprocentním obsahem rajčat, oni by to nekoupili. Nakonec ho dav dovedl až ke kečupu s 88 procenty rajčat - a srovnejte to s těmi dostupnými u nás. Rajčata v kečupu? Hahaha. A přitom za to naši dali v přepočtu stejný prachy jako by dali u nás za řídkej protlak.
V „Máte slovo“ zástupce Aholdu říkal, že se u nás prodává kdejakej sajrajt proto, že to kupujeme. Mně je jedno, že si můžu vybrat. Mě zajímá, proč si nám vůbec někdo ten sajrajt dovolí podstrčit? Proč to jinde může fungovat, že zelenina vykazující známky brzkého vadnutí je stažena z prodeje, proč si to nikdo nedovolí prodávat to dál? Nemyslím, že na vině jsme my, kupující, ale vedení těchhle koncernů, který chce jenom vydělat a je mu u řitě, že se u nás rozmáhají nemoci z nekvalitní stravy.
Ukulina píše:Regina Hero píše:To se mi líbí!jitkabokule píše:Vepřové maso se nacpe do šunkovaru a pomalu se to vaří… tchýně to měla doma a občas se jí ta šunka v tom povedla… většinou to nějak moc přesolila… je to taková nerez nádoba…grispelda píše:jak se dělá šunka?
Nedávno tady byl deníček o mamince s dítětem, které mělo hrozný atopický ekzém. Jak tři roky jezdili po doktorech a nemocnicích a nakonec ten ekzém odbourali tím, že přestali nakupovat v supermarketech, chleba si pekli vlastní, šunku si dělali doma apod. Poradil jim to nějaký léčitel, ale mohl jim to poradit i někdo jiný, to je jedno. Někdo má organizmus silnější a vyrovná se i s blafy a někomu nekvalitní jídlo opravdu viditelně škodí…Pořídím! Je jedno, jaké maso se použije?
http://tescomaeshop.cz/…ovar-al.html
Jsou prý u toho i recepty… a píšou, že vepřové, drůbeží, králičí… prostě jaké chceš…
Black_Orchids píše:Můžeš sem prosím tě hodit recept na tu domácí paštiku, jestli ti to nebude vadit? Díky.Veverysek píše:paštiku dělám domácí… jinak mlíko, vejce, máslo, jogurty si objednávám přes freshbedynky.czAdriana píše:Paštiky jsem úplně zavrhla v rodině, fuj.
a ještě něco : http://www.stream.cz/…tske-pastikyJsem se kolikrát dívala, že třeba jen 10% je maso… Dítěti bych nikdy paštiku nedala.
romype píše:Black_Orchids píše:Můžeš sem prosím tě hodit recept na tu domácí paštiku, jestli ti to nebude vadit? Díky.Veverysek píše:paštiku dělám domácí… jinak mlíko, vejce, máslo, jogurty si objednávám přes freshbedynky.czAdriana píše:Paštiky jsem úplně zavrhla v rodině, fuj.
dělám podle tohoto receptu
jinak to koření 5ti vůní je k dostání v Tescu.
Paštika je fakt skvělá, vždycky když jedem na návštěvu k rodině, tak mě prosí, jestli bych ji nepřivezla ![]()
no a hlavně vím, co v tom je.