Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holcinky, neprecetla jsem celou diskuzi - jen zakladatelku, tak pridavam tip, jestli neznate - ja kupuji vzdy maso ve velkem tady www.jehnecimaso.cz - jedna se o ceske farmare prevazne a maso NEMA chybu, je to nadhera - v zadnem supermarketu bych si maso netroufla koupit - kydkoliv jsem tak ucinila, tak jakmile se jej rozbalila, tak bylo zelene - no humus proste. Vzdy koupim 2× rocne - na jare a na podzim (to kupuji i divocinu) a napasuju mrazak - fakt je to nebe a dudy! ![]()
skritek Petra píše:
Ahoj holcinky, neprecetla jsem celou diskuzi - jen zakladatelku, tak pridavam tip, jestli neznate - ja kupuji vzdy maso ve velkem tady www.jehnecimaso.cz - jedna se o ceske farmare prevazne a maso NEMA chybu, je to nadhera - v zadnem supermarketu bych si maso netroufla koupit - kydkoliv jsem tak ucinila, tak jakmile se jej rozbalila, tak bylo zelene - no humus proste. Vzdy koupim 2× rocne - na jare a na podzim (to kupuji i divocinu) a napasuju mrazak - fakt je to nebe a dudy!
Úplně vidím na té stránce, jak je to kuřátku žluté, jak to má být! Když jsem bydlela v Madridu, tak jste takové maso mohli sehnat normálně v supermarketu a tady v PL jsem to ještě neviděla a v ČR snad taky ne.
Kéž by byla taková strana i tady v PL. ![]()
Veverysku - ted bydlime ve Francii a ja takove uzasne maso kupuji kazdy tyden na trhu - farmarske trhy jsou tady 3× tydne a to je proste nadhera - to je uplne jine nez u nas v CR, ja to u nas miluju, ale ta dostupnost potravin je fakt silena!!! ![]()
skritek Petra píše:
Ahoj holcinky, neprecetla jsem celou diskuzi - jen zakladatelku, tak pridavam tip, jestli neznate - ja kupuji vzdy maso ve velkem tady www.jehnecimaso.cz - jedna se o ceske farmare prevazne a maso NEMA chybu, je to nadhera - v zadnem supermarketu bych si maso netroufla koupit - kydkoliv jsem tak ucinila, tak jakmile se jej rozbalila, tak bylo zelene - no humus proste. Vzdy koupim 2× rocne - na jare a na podzim (to kupuji i divocinu) a napasuju mrazak - fakt je to nebe a dudy!
To vypadá lákavě, škoda že bydlíme kousek za místem rozvozu a máme mrtvý mrazák ![]()
Etikety poctivě čtu, když si něco kupuju poprvý a nebo po dlouhý době.
Co mě štve, že bydlím v polabí, zemědělců je tu víc než dost v okolí, ale trhy nejbližší v Praze kam i oni jezdí, o bedýnkách si můžu nechat zdát. Nikdo z nich třeba nemá na vratech, prodávám to a to, prijďte v tolik hodin (na to jsem zvyklá z chaty) A já nemám povahu je jít otravovat jestli by mi něco neprodali.
Jinak měla jsem tu kámošku z Anglie, a děsně se divila, proč tak kritizujem tesco. Když uviděla ovoce a zeleninu, tak rychle pochopila.
Kde případně jakým tescu kupuješ to koření 5 vůní? V těch našich v okolí co se tváří jako hyper jsem ho nenašla.
nevíte, jestli je někde v blízkosti Olomouce taky takový prodej čerstvého masa? Pražští mají skutečně větší výběr a my, zemědělský kraj, abychom kupovali maso v hypermarketu. Jsou tu občas farmářské trhy i s masem - jak mám vědět, že to nekupují v makru? Musí mít nějaké certifikáty, že to je přímo od nich - tedy zvířata chované v čechách a zpracované taky v čechách? Díky za rady. ![]()
macin píše:
Adri a ostatní, víte, co mi přijde ale hrozný? Že i někteří členové vlastní rodiny se na mě dívají jako na prudu a exota, která to moc řeší…. Jinak už dlouho studuju etikety a když se mi něco nezdá, tak to prostě nekoupím. Mám to štěstí, že mám brambory, mrkev, cibuli a vajíčka od rodiny, mléko kupuju jedině bio, jogurty jen ty „jogurtové“, zvažuji koupi pekárny… Maso kupuju ne podle toho, co si vymyslím na vaření, ale jaké vyhodnotím jako nej. Samozřejmě v ohledem na peněženku a možnosti.
Macin, na mě taky koukali divně, ale muže jsem na čtení etiket atd utáhla rychle a čte je.Naši byli tvrdší oříšek, ale taky už aspoň malej nekupujou sračky.Taky žiju na vesnici a snažím se sama něco vypěstovat.Měli jsme ředkve,mrkev,rajčata, papriky,okurky a spoustu bylin.Ted jsem si zasadila semínka bylinek a rajčat.Tak snad to vzejde a zase budou trhy
, tak budeme chodit.Ještě přemýšlím o bedýnkách a mase.
Mishka85 píše:
nevíte, jestli je někde v blízkosti Olomouce taky takový prodej čerstvého masa? Pražští mají skutečně větší výběr a my, zemědělský kraj, abychom kupovali maso v hypermarketu. Jsou tu občas farmářské trhy i s masem - jak mám vědět, že to nekupují v makru? Musí mít nějaké certifikáty, že to je přímo od nich - tedy zvířata chované v čechách a zpracované taky v čechách? Díky za rady.
V areálu fakultní nemocnice je řeznictví. ![]()
skritku, tak to je slusna web site… jinak taky bydlim kousek za rozvozem…
Jani, tak se zkus domluvit s neky, kdo v tom rozvozovem pasmu bydli
- ja to tak vzdycky delam pro brachu, taky bydli za rozvozem, tak to vzdy vse dovezou k nam a pak si pro to bracha prijede - u nas to vzdycky vypada jako na jatkach, cerstveho masa kopy vsude ![]()
skritek Petra píše:
Ten obchod je super, moc díky. Bydlíme v místě závozu ![]()
skritek Petra píše:
Jani, tak se zkus domluvit s neky, kdo v tom rozvozovem pasmu bydli- ja to tak vzdycky delam pro brachu, taky bydli za rozvozem, tak to vzdy vse dovezou k nam a pak si pro to bracha prijede - u nas to vzdycky vypada jako na jatkach, cerstveho masa kopy vsude
Mě by se to též líbilo, ale 300 km za rozvozem je to trochu nepraktické… ![]()
xangel87 píše:
Jitkabobule, jestli si to psala ty, tohle mě taky točí, že u pultů netuším složení uzeniny, podíl masaKdyž kupuju v Tescu u pultu kuřecí prsní šunku, zjistím to, až když mi jí podají do ruky a tím pádem je na ní štítek…Ani výrobce tam není! Prodavaček jsem se ani ptát nezkoušela, je mi jasné, že to vědět nebudou
Tak kupuju tu samou, vyhovující, dokonala…
Podle mě jsou ty prodavačky líný, že řeknou, že neví složení. Složení tam určitě mají. Nejednou jsem viděla za prodavačkou nápis „složení výrobku k nahlédnutí u obsluhy“ ..nebo něco takového.
Přiznám se, že dřív jsem složení potravin taky neřešila. Změna nastala, když jsem začala docházet k výživové poradkyni a v televizi se začali objevovat pořady jako Jste to, co jíte nebo Polreich. Postupem času si složení hlídám čím dál víc a zjišťuji, že vážně nemusím kupovat tuny nekvalitního jídla, stačí míň toho kvalitního a najezená jsem daleko líp.
Je fakt, že v sezóně máme vlastní zeleninu, ovoce, celý rok vajíčka a vepřové maso, a díky vašim tipům jsem dneska hledala i farmáře v okolí s jiným masem
Čekáme rodinu a asi i tím si budu složení hlídat víc, jsem zvědavá jak moc narazím u babiček a spol až budou chtít kupovat chemické jupíky a podobné „lahůdky“.
Myslím si, že lidí, kteří si složení hlídají je čím dál víc, ale přibývají pomalu, je pravda, že dokud to budou lidi kupovat, bude se to prodávat, bohužel.
já žila několik let v Německu - a tam co se dalo sehnat + nabídka různých cizokrajných jídel byla neuvěřitelná… (Turecko, Afrika, Asie…)
no, návrat do ČR byl v tomto směru těžký ![]()
Venny, nj, pokud nebudeš chtít, aby dítě jedlo blafy, budeš muset být tvrdá.Já jsme za exota, co „moc čte“ a „moc řeší“ a je mi to úplně fuk, aspoň vím, že kluk jí jen kvalitní stravu, babičky ať mi škubnou
Zrovna mi kluk poprvé strávil 3 dny u jedné bábi, tak dostal komplet jídlo s sebou raději ![]()