Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5505
29.2.12 13:31

Ahoj holcinky, neprecetla jsem celou diskuzi - jen zakladatelku, tak pridavam tip, jestli neznate - ja kupuji vzdy maso ve velkem tady www.jehnecimaso.cz - jedna se o ceske farmare prevazne a maso NEMA chybu, je to nadhera - v zadnem supermarketu bych si maso netroufla koupit - kydkoliv jsem tak ucinila, tak jakmile se jej rozbalila, tak bylo zelene - no humus proste. Vzdy koupim 2× rocne - na jare a na podzim (to kupuji i divocinu) a napasuju mrazak - fakt je to nebe a dudy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
29.2.12 13:38
skritek Petra píše:
Ahoj holcinky, neprecetla jsem celou diskuzi - jen zakladatelku, tak pridavam tip, jestli neznate - ja kupuji vzdy maso ve velkem tady www.jehnecimaso.cz - jedna se o ceske farmare prevazne a maso NEMA chybu, je to nadhera - v zadnem supermarketu bych si maso netroufla koupit - kydkoliv jsem tak ucinila, tak jakmile se jej rozbalila, tak bylo zelene - no humus proste. Vzdy koupim 2× rocne - na jare a na podzim (to kupuji i divocinu) a napasuju mrazak - fakt je to nebe a dudy! :)

Úplně vidím na té stránce, jak je to kuřátku žluté, jak to má být! Když jsem bydlela v Madridu, tak jste takové maso mohli sehnat normálně v supermarketu a tady v PL jsem to ještě neviděla a v ČR snad taky ne. :nevim: Kéž by byla taková strana i tady v PL. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
29.2.12 13:40

Veverysku - ted bydlime ve Francii a ja takove uzasne maso kupuji kazdy tyden na trhu - farmarske trhy jsou tady 3× tydne a to je proste nadhera - to je uplne jine nez u nas v CR, ja to u nas miluju, ale ta dostupnost potravin je fakt silena!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.2.12 14:21
skritek Petra píše:
Ahoj holcinky, neprecetla jsem celou diskuzi - jen zakladatelku, tak pridavam tip, jestli neznate - ja kupuji vzdy maso ve velkem tady www.jehnecimaso.cz - jedna se o ceske farmare prevazne a maso NEMA chybu, je to nadhera - v zadnem supermarketu bych si maso netroufla koupit - kydkoliv jsem tak ucinila, tak jakmile se jej rozbalila, tak bylo zelene - no humus proste. Vzdy koupim 2× rocne - na jare a na podzim (to kupuji i divocinu) a napasuju mrazak - fakt je to nebe a dudy! :)

To vypadá lákavě, škoda že bydlíme kousek za místem rozvozu a máme mrtvý mrazák :(
Etikety poctivě čtu, když si něco kupuju poprvý a nebo po dlouhý době.
Co mě štve, že bydlím v polabí, zemědělců je tu víc než dost v okolí, ale trhy nejbližší v Praze kam i oni jezdí, o bedýnkách si můžu nechat zdát. Nikdo z nich třeba nemá na vratech, prodávám to a to, prijďte v tolik hodin (na to jsem zvyklá z chaty) A já nemám povahu je jít otravovat jestli by mi něco neprodali.

Jinak měla jsem tu kámošku z Anglie, a děsně se divila, proč tak kritizujem tesco. Když uviděla ovoce a zeleninu, tak rychle pochopila.

Kde případně jakým tescu kupuješ to koření 5 vůní? V těch našich v okolí co se tváří jako hyper jsem ho nenašla.

• Citovat
  • Upravit
1577
29.2.12 15:29

nevíte, jestli je někde v blízkosti Olomouce taky takový prodej čerstvého masa? Pražští mají skutečně větší výběr a my, zemědělský kraj, abychom kupovali maso v hypermarketu. Jsou tu občas farmářské trhy i s masem - jak mám vědět, že to nekupují v makru? Musí mít nějaké certifikáty, že to je přímo od nich - tedy zvířata chované v čechách a zpracované taky v čechách? Díky za rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
29.2.12 15:31
macin píše:
Adri a ostatní, víte, co mi přijde ale hrozný? Že i někteří členové vlastní rodiny se na mě dívají jako na prudu a exota, která to moc řeší… :zed:. Jinak už dlouho studuju etikety a když se mi něco nezdá, tak to prostě nekoupím. Mám to štěstí, že mám brambory, mrkev, cibuli a vajíčka od rodiny, mléko kupuju jedině bio, jogurty jen ty „jogurtové“, zvažuji koupi pekárny… Maso kupuju ne podle toho, co si vymyslím na vaření, ale jaké vyhodnotím jako nej. Samozřejmě v ohledem na peněženku a možnosti.

Macin, na mě taky koukali divně, ale muže jsem na čtení etiket atd utáhla rychle a čte je.Naši byli tvrdší oříšek, ale taky už aspoň malej nekupujou sračky.Taky žiju na vesnici a snažím se sama něco vypěstovat.Měli jsme ředkve,mrkev,rajčata, papriky,okurky a spoustu bylin.Ted jsem si zasadila semínka bylinek a rajčat.Tak snad to vzejde a zase budou trhy :srdce: , tak budeme chodit.Ještě přemýšlím o bedýnkách a mase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.12 15:34
Mishka85 píše:
nevíte, jestli je někde v blízkosti Olomouce taky takový prodej čerstvého masa? Pražští mají skutečně větší výběr a my, zemědělský kraj, abychom kupovali maso v hypermarketu. Jsou tu občas farmářské trhy i s masem - jak mám vědět, že to nekupují v makru? Musí mít nějaké certifikáty, že to je přímo od nich - tedy zvířata chované v čechách a zpracované taky v čechách? Díky za rady. :kytka:

V areálu fakultní nemocnice je řeznictví. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
29.2.12 16:44

skritku, tak to je slusna web site… jinak taky bydlim kousek za rozvozem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
29.2.12 16:50

Jani, tak se zkus domluvit s neky, kdo v tom rozvozovem pasmu bydli :) - ja to tak vzdycky delam pro brachu, taky bydli za rozvozem, tak to vzdy vse dovezou k nam a pak si pro to bracha prijede - u nas to vzdycky vypada jako na jatkach, cerstveho masa kopy vsude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
29.2.12 16:58
skritek Petra píše:

Ten obchod je super, moc díky. Bydlíme v místě závozu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.2.12 16:59
skritek Petra píše:
Jani, tak se zkus domluvit s neky, kdo v tom rozvozovem pasmu bydli :) - ja to tak vzdycky delam pro brachu, taky bydli za rozvozem, tak to vzdy vse dovezou k nam a pak si pro to bracha prijede - u nas to vzdycky vypada jako na jatkach, cerstveho masa kopy vsude :)

Mě by se to též líbilo, ale 300 km za rozvozem je to trochu nepraktické… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
29.2.12 18:00
xangel87 píše:
Jitkabobule, jestli si to psala ty, tohle mě taky točí, že u pultů netuším složení uzeniny, podíl masa :cert: Když kupuju v Tescu u pultu kuřecí prsní šunku, zjistím to, až když mi jí podají do ruky a tím pádem je na ní štítek…Ani výrobce tam není! Prodavaček jsem se ani ptát nezkoušela, je mi jasné, že to vědět nebudou :cert: Tak kupuju tu samou, vyhovující, dokonala… :nevim:

Podle mě jsou ty prodavačky líný, že řeknou, že neví složení. Složení tam určitě mají. Nejednou jsem viděla za prodavačkou nápis „složení výrobku k nahlédnutí u obsluhy“ ..nebo něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
29.2.12 18:28

Přiznám se, že dřív jsem složení potravin taky neřešila. Změna nastala, když jsem začala docházet k výživové poradkyni a v televizi se začali objevovat pořady jako Jste to, co jíte nebo Polreich. Postupem času si složení hlídám čím dál víc a zjišťuji, že vážně nemusím kupovat tuny nekvalitního jídla, stačí míň toho kvalitního a najezená jsem daleko líp.
Je fakt, že v sezóně máme vlastní zeleninu, ovoce, celý rok vajíčka a vepřové maso, a díky vašim tipům jsem dneska hledala i farmáře v okolí s jiným masem :palec: Čekáme rodinu a asi i tím si budu složení hlídat víc, jsem zvědavá jak moc narazím u babiček a spol až budou chtít kupovat chemické jupíky a podobné „lahůdky“.
Myslím si, že lidí, kteří si složení hlídají je čím dál víc, ale přibývají pomalu, je pravda, že dokud to budou lidi kupovat, bude se to prodávat, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
29.2.12 18:55

já žila několik let v Německu - a tam co se dalo sehnat + nabídka různých cizokrajných jídel byla neuvěřitelná… (Turecko, Afrika, Asie…)
no, návrat do ČR byl v tomto směru těžký :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
29.2.12 19:08

Venny, nj, pokud nebudeš chtít, aby dítě jedlo blafy, budeš muset být tvrdá.Já jsme za exota, co „moc čte“ a „moc řeší“ a je mi to úplně fuk, aspoň vím, že kluk jí jen kvalitní stravu, babičky ať mi škubnou ;) Zrovna mi kluk poprvé strávil 3 dny u jedné bábi, tak dostal komplet jídlo s sebou raději :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová