Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3839
29.2.12 19:18
xangel87 píše:
Venny, nj, pokud nebudeš chtít, aby dítě jedlo blafy, budeš muset být tvrdá.Já jsme za exota, co „moc čte“ a „moc řeší“ a je mi to úplně fuk, aspoň vím, že kluk jí jen kvalitní stravu, babičky ať mi škubnou ;) Zrovna mi kluk poprvé strávil 3 dny u jedné bábi, tak dostal komplet jídlo s sebou raději :lol:

jj, na nepochopení rodiny taky narážím. občas je to ale úsměvné. měla jsem teď nějakou žaludeční virózu a moje matka volá mému manželovi a starostlivě se ho ptá: „prosimtě, a nemá to ona z těch bio-bedýnek?? kdo ví, co v tom je…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.2.12 19:20
xangel87 píše:
Venny, nj, pokud nebudeš chtít, aby dítě jedlo blafy, budeš muset být tvrdá.Já jsme za exota, co „moc čte“ a „moc řeší“ a je mi to úplně fuk, aspoň vím, že kluk jí jen kvalitní stravu, babičky ať mi škubnou ;) Zrovna mi kluk poprvé strávil 3 dny u jedné bábi, tak dostal komplet jídlo s sebou raději :lol:

Já jsem na to skoro zvyklá odjakživa, babička pořád četla složení a hlídala datumy a jen tak něco nekoupila… takže docela jsem spolužačkám v dětství záviděla salám junior nebo gothaj a nebo vysočinu nebo inovecký, co mívali k svačině, u nás se kupovala jen vepřová šunka ;) U první tchýně to zase bylo naprosto naopak, tam se jedlo vždy všechno, nic se nevyhazovalo, takže plesnivá marmeláda se odebrala a zbytek snědl… a já jsem byla „rozfrněná“, když jsem to odmítala jíst a nechtěla jsem to dávat ani dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.2.12 19:20
Black_Orchids píše:
xangel87 píše:
jj, na nepochopení rodiny taky narážím. občas je to ale úsměvné. měla jsem teď nějakou žaludeční virózu a moje matka volá mému manželovi a starostlivě se ho ptá: „prosimtě, a nemá to ona z těch bio-bedýnek?? kdo ví, co v tom je…“
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.2.12 19:47
Black_Orchids píše:
xangel87 píše:
jj, na nepochopení rodiny taky narážím. občas je to ale úsměvné. měla jsem teď nějakou žaludeční virózu a moje matka volá mému manželovi a starostlivě se ho ptá: „prosimtě, a nemá to ona z těch bio-bedýnek?? kdo ví, co v tom je…“
:lol: :lol: :lol:

Etikety taky už většinou nečtu, mám nastudováno.

A u pultu jsem žádala složení už x-krát, u uzenin i u pečiva (mmj proto, že potřebuju bez mlíka, které bývá u obojího), prodavačky nakonec vždycky našly složení, občas musí zajít kamsi dozadu, jednou jsem čekala pět minut a paní pak přišla celá nervózní s celým obrbalením a že tam jsou malinkatá písmenka a ona na ně nevidí, tak jestli si to můžu přečíst sama. Asi se vzadu celou tu dobu snažila zjistit, co to obsahuje, ale nenašla brýle. :mrgreen: Lidi za sebou prostě „nevidím“ a „neslyším“, většinou je to pak tak, že přijde jiná prodavačka, aby obsloužila ty za mnou, když ta moje hledá složení.
A složení zjišťovaly i na té váze, jak už tu někdo psal - zatížit a vyjet prázdný lístek. Ale nejde to v každém obchodě, ne všude mají na těch nálepkách složení psané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.12 20:28

No já se taky děsím okamžiku, až odevzdám dítě babičkám a budu tiše trnout, co za výhodné věci a zaručeně dětské mňamky (samozřejmě plné Éček a bůhvíčeho), k pití odtučněné krabicové mléko a podobné laskominy do nich budou cpát… Už jsem zvažovala, že i na návštěvy budu malé vozit její jídlo, protože bohužel často kvantita těžce převažuje nad kvalitou :zed:. A aby mi malá jedla „dětské“ hranolky (nějak jsem nepochopila, v čem byly dětské) a levné (akční) kuřecí maso osmažené na levném oleji… no už teď mám osypky… :roll: :oops:

Omlouvám se, radši posílám tento příspěvek anonymně, nerada bych si zavařila :oops:. Díky za pochopení. Jen jsem si musela postesknout…

• Citovat
  • Upravit
7887
29.2.12 20:48
Anonymní píše:
No já se taky děsím okamžiku, až odevzdám dítě babičkám a budu tiše trnout, co za výhodné věci a zaručeně dětské mňamky (samozřejmě plné Éček a bůhvíčeho), k pití odtučněné krabicové mléko a podobné laskominy do nich budou cpát… Už jsem zvažovala, že i na návštěvy budu malé vozit její jídlo, protože bohužel často kvantita těžce převažuje nad kvalitou :zed:. A aby mi malá jedla „dětské“ hranolky (nějak jsem nepochopila, v čem byly dětské) a levné (akční) kuřecí maso osmažené na levném oleji… no už teď mám osypky… :roll: :oops:Omlouvám se, radši posílám tento příspěvek anonymně, nerada bych si zavařila :oops:. Díky za pochopení. Jen jsem si musela postesknout…

tak ja mam jednu babicku vyresenou, nebot nakupuji ji ja, ale tchyni ne, tam proste kdyz Kubik jede dostava jidlo, navic trnu hruzou co si zase priveze a budu muset hodit do popelnice, i mleko mu davam sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
29.2.12 20:58

No tak já tedy mám své dítě ráda a snažím se mu dávat co nejlepší a je mi jasné, že rodiče nepředělám a že mu budou chtít „dopřát“, ale že bych kvůli tomu vozila jídlo pro dítě s sebou, to mi tedy fakt přijde ujeté. Jednou za čas navíc považuji za dobré, aby se malý imunizoval něčím, s čím se pak setká třeba ve školní jídelně apod. Držet dítě takhle sterilně to mi už fakt přijde mimo nehledě na to, že bych asi považovala za neslušné říct své matce, že vaří z blafů a že to malýmu dávat nebudu :nevim: Jo kdybysme tam byli obden, tak to možná, ale jednou za 14 dní na víkend to malého určitě nezabije :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.12 21:02

janik73 a jak to tchýně vzala? chvilku jsem nad tím uvažovala, ale nerada bych si v rodině dělala zle… bohužel ani u mamky si moc nemůžu být jistá, sice se stravují zdravěji, ale moje snahy o kvalitní a mnohdy logicky i bio stravování bez glutamátů, Éček a podobných srágor je hodně často nazíráno s despektem (slyším, že to moc řeším, že my to taky jedli a nic nám není a podobné řeči).. dokonce když jsem se chystala malé vařit první příkrm a mamce se zmínila, že jdu shánět mrkev, nejlépe bio, tak měla hodně sakrastické poznámky, jestli je to jako nutné… tak jsem jí řekla, že si prostě nemyslím, že první jídlo, které malé dám, nebude holandská mrkev plná bůhvíčeho koupená v Penny, když bydlím v zelinářském kraji… no je to smutné.

opět se omlouvám za anonym, ale je to pro mě hodně citlivé a ožehavé téma.

• Citovat
  • Upravit
7887
29.2.12 21:06

Anonymni, ani mi nemluv, kdyz jsem ji sdelila, ze si nepreji, aby varila z toho co vari, tak to byl na kordy, ale aby se ji valeli v lednici prosle jogurty atp, to odmitam, navic Kubi nesnasi krabicove nizkotucne mleko, takze mi to jednou za mesic projde…jinak v lete je to jine, to maji zeleninu na zahrade, ale jogurty a mliko stejne… navic tuny uzeniny, kterou kdyz vidim, tak ani ja bych to nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
29.2.12 21:12

Stačilo by aby si lidi četly složení výrobku.Není to vše jenom o ceně.I známí výrobce vyrábí hnusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
29.2.12 21:15

už nevím kdo sem dával odkaz na tu domácí paštiku z apetitu- je výborná :palec: měla jsem doma játra, tak jsem se do ní hned pustila, už manželovi nedovolím, aby si ji kupoval v obchodě :pankac: a myslím, že se dá i obměnit- třeba mandlemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
29.2.12 21:20
Mafina5 píše:
No tak já tedy mám své dítě ráda a snažím se mu dávat co nejlepší a je mi jasné, že rodiče nepředělám a že mu budou chtít „dopřát“, ale že bych kvůli tomu vozila jídlo pro dítě s sebou, to mi tedy fakt přijde ujeté. Jednou za čas navíc považuji za dobré, aby se malý imunizoval něčím, s čím se pak setká třeba ve školní jídelně apod. Držet dítě takhle sterilně to mi už fakt přijde mimo nehledě na to, že bych asi považovala za neslušné říct své matce, že vaří z blafů a že to malýmu dávat nebudu :nevim: Jo kdybysme tam byli obden, tak to možná, ale jednou za 14 dní na víkend to malého určitě nezabije :-)

Tak já na celodenní akce k tchánovcům vozím jídlo i pro nás dospělý a příjde mi to rozumnější než se cpát blafama nebo hladovět. Oni to přijali i když s řečma. Ale ví, že po jejich jídle nám bude zle nebo se i osypeme a to za to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
29.2.12 21:24
janine24 píše:
Mafina5 píše:
No tak já tedy mám své dítě ráda a snažím se mu dávat co nejlepší a je mi jasné, že rodiče nepředělám a že mu budou chtít „dopřát“, ale že bych kvůli tomu vozila jídlo pro dítě s sebou, to mi tedy fakt přijde ujeté. Jednou za čas navíc považuji za dobré, aby se malý imunizoval něčím, s čím se pak setká třeba ve školní jídelně apod. Držet dítě takhle sterilně to mi už fakt přijde mimo nehledě na to, že bych asi považovala za neslušné říct své matce, že vaří z blafů a že to malýmu dávat nebudu :nevim: Jo kdybysme tam byli obden, tak to možná, ale jednou za 14 dní na víkend to malého určitě nezabije :-)
Tak já na celodenní akce k tchánovcům vozím jídlo i pro nás dospělý a příjde mi to rozumnější než se cpát blafama nebo hladovět. Oni to přijali i když s řečma. Ale ví, že po jejich jídle nám bude zle nebo se i osypeme a to za to nestojí.

tak to je presne, ja si tam dam tak maximalne vodu…nebo caj, ktery si ale musim udelat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
29.2.12 21:46

No tak u nás to asi není tak hrozný, z čeho naši vařej - prošlý věci určitě nemají a ani z tou kvalitou to není asi tak dramatický, jak píšete. Tak možná kdyby to bylo tak děsné, tak bych se chovala taky kdo ví jak… Ale v situaci ve který jsem by mi přišlo úplně nepředstavitelný, kdybych měla mamce říct, že malýmu dám něco jinýho, než mu nabízí ona. Když mu samozřejmě chce z lásky dopřát to nejlepší a třeba jen neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
29.2.12 21:56

Taky se snažím kupovat „lepší“ jídlo,né to nejlevnější,ale zase není na to opravdu nej :( .Co je podle Vás kvalitní,co kupujete za sýry,salámy,mléko atd.
Bohužel možnost čerstvých potravin nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová