Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3839
29.2.12 13:07
Veverysek píše:
Black_Orchids píše:
jitkabokule píše:
grispelda píše:
Nedávno tady byl deníček o mamince s dítětem, které mělo hrozný atopický ekzém. Jak tři roky jezdili po doktorech a nemocnicích a nakonec ten ekzém odbourali tím, že přestali nakupovat v supermarketech, chleba si pekli vlastní, šunku si dělali doma apod. Poradil jim to nějaký léčitel, ale mohl jim to poradit i někdo jiný, to je jedno. Někdo má organizmus silnější a vyrovná se i s blafy a někomu nekvalitní jídlo opravdu viditelně škodí…
jak se dělá šunka?
šunkovaru
A co se do toho dává? Jaký je recept třeba na kuřecí šunku?

vykostěný kuře bez kůže na kousky, prolít nálevem ze lžičky cukru a 2 lžiček soli a decky vody, nechat 2 dny odležet a pak dle návodu vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
29.2.12 13:07

Sračky nekupuji,již jednou jsem tady diskutovala v jedné dizkusi ohledně kvality výrobků u nás a např v německu.TO co je u nás I.jakost,v německu hážou prasatům :nevim: Mám domácí pekárnu,co můžu to upeču,vajíčka domácí,přez sezonu rajčatka,papriky,okurky.bydlím na vesnici,takže mám možnost i domácího masíčka.JInak taky doporučiji Bedýnky,myslím,že to tu psala Black O.
Bohužel ale vzhledem k cenám potravin a výdělkům musí hodně lidí kupovat sračky,protože na lepší nemá :nevim: A v tom je kámen úrazu.Všechno je dražší a dražší a lidé,kteří nemají zdaleka ani průměrný plat je strašně hodně.No a pak je tady skupina lidí,kteří strčí do huby všechno,je ji jedno co kupují,hlavně,že se můžou nažrat :? Já třeba čtu etikety a většinou to co vemu do ruky,vrátím :? Koukám kolem sebe a téměř nikdo ty etikety nečte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.2.12 13:10
Black_Orchids píše:
romype píše:
Black_Orchids píše:
Veverysek píše:
Adriana píše:
a ještě něco : http://www.stream.cz/…tske-pastiky
Paštiky jsem úplně zavrhla v rodině, fuj. :poblion: Jsem se kolikrát dívala, že třeba jen 10% je maso… Dítěti bych nikdy paštiku nedala.
paštiku dělám domácí… jinak mlíko, vejce, máslo, jogurty si objednávám přes freshbedynky.cz
Můžeš sem prosím tě hodit recept na tu domácí paštiku, jestli ti to nebude vadit? Díky.
dělám podle tohoto receptu
jinak to koření 5ti vůní je k dostání v Tescu.
Paštika je fakt skvělá, vždycky když jedem na návštěvu k rodině, tak mě prosí, jestli bych ji nepřivezla :-)
no a hlavně vím, co v tom je.

Je to jednoduché… určitě bude výborná, jak paštiky nemusím, tak tohle zkusím… naposledy jsem ve Slovenském Grobu jedla husí paštiku a ta byla výborná… a než tam pojedeme příště, tak zkusím udělat doma tuhle… díky za recept… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
29.2.12 13:11

Adri a ostatní, víte, co mi přijde ale hrozný? Že i někteří členové vlastní rodiny se na mě dívají jako na prudu a exota, která to moc řeší… :zed:. Jinak už dlouho studuju etikety a když se mi něco nezdá, tak to prostě nekoupím. Mám to štěstí, že mám brambory, mrkev, cibuli a vajíčka od rodiny, mléko kupuju jedině bio, jogurty jen ty „jogurtové“, zvažuji koupi pekárny… Maso kupuju ne podle toho, co si vymyslím na vaření, ale jaké vyhodnotím jako nej. Samozřejmě v ohledem na peněženku a možnosti.

Příspěvek upraven 29.02.12 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.2.12 13:14
Katka86 píše:
Sračky nekupuji,již jednou jsem tady diskutovala v jedné dizkusi ohledně kvality výrobků u nás a např v německu.TO co je u nás I.jakost,v německu hážou prasatům :nevim: Mám domácí pekárnu,co můžu to upeču,vajíčka domácí,přez sezonu rajčatka,papriky,okurky.bydlím na vesnici,takže mám možnost i domácího masíčka.JInak taky doporučiji Bedýnky,myslím,že to tu psala Black O.
Bohužel ale vzhledem k cenám potravin a výdělkům musí hodně lidí kupovat sračky,protože na lepší nemá :nevim: A v tom je kámen úrazu.Všechno je dražší a dražší a lidé,kteří nemají zdaleka ani průměrný plat je strašně hodně.No a pak je tady skupina lidí,kteří strčí do huby všechno,je ji jedno co kupují,hlavně,že se můžou nažrat :? Já třeba čtu etikety a většinou to co vemu do ruky,vrátím :? Koukám kolem sebe a téměř nikdo ty etikety nečte.

Taky nečtu etikety u toho, co znám a mám vyzkoušené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
29.2.12 13:19
Regina Hero píše:
Katka86 píše:
Bohužel ale vzhledem k cenám potravin a výdělkům musí hodně lidí kupovat sračky,protože na lepší nemá :nevim: A v tom je kámen úrazu.Všechno je dražší a dražší a lidé,kteří nemají zdaleka ani průměrný plat je strašně hodně.No a pak je tady skupina lidí,kteří strčí do huby všechno,je ji jedno co kupují,hlavně,že se můžou nažrat :? Já třeba čtu etikety a většinou to co vemu do ruky,vrátím :? Koukám kolem sebe a téměř nikdo ty etikety nečte.
Taky nečtu etikety u toho, co znám a mám vyzkoušené…

No jo,ale když se podívám,jak si maminka naivně strká do košíku dětskou „zdravou“ šunku a ani nepodívá,že tam jsou dva řádky éček a maso pramála.Stačí velký napsát pro děti a to jim stačí.A pochybuji že těch 100 lidí,co jsem potkala Tescu,že všechny zajímá co jí a mají potraviny naštudované,tudíš nemusí etikety číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
29.2.12 13:20

No, tak taky už mám výrobky u kterých vím, že jsou OK, takže už se na etiketu nedívám.

Mám ještě jeden dotaz, jak můžu poznat dobrej jogurt? Jde o to, že bydlím v PL a Holandii jsem tu nenašla, o který každý říká, že je nejlepší. Tak jak poznat pravý dobrý jogurt? :nevim: Já je radši ani nekupuju. Jen občas Activii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
29.2.12 13:20

Jitkabobule, jestli si to psala ty, tohle mě taky točí, že u pultů netuším složení uzeniny, podíl masa :cert: Když kupuju v Tescu u pultu kuřecí prsní šunku, zjistím to, až když mi jí podají do ruky a tím pádem je na ní štítek…Ani výrobce tam není! Prodavaček jsem se ani ptát nezkoušela, je mi jasné, že to vědět nebudou :cert: Tak kupuju tu samou, vyhovující, dokonala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
29.2.12 13:21
Katka86 píše:
No jo,ale když se podívám,jak si maminka naivně strká do košíku dětskou „zdravou“ šunku a ani nepodívá,že tam jsou dva řádky éček a maso pramála.Stačí velký napsát pro děti a to jim stačí.A pochybuji že těch 100 lidí,co jsem potkala Tescu,že všechny zajímá co jí a mají potraviny naštudované,tudíš nemusí etikety číst.

Ale já to tak taky dřív dělala, než jsem se o tohle zajímala. Že jak bylo napsáno dětský, tak jsem měla pocit, že to mělo být dobrý. :oops: Jenže když se dívám i na příkrmy pro děti, tak je to šílený. Nikde už nemáme záruku kvality. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
29.2.12 13:22

Veverysek - jednodušše, dle složení.Čím míň je tam věcí, tím líp.Jogurt se dá v pohodě udělat z mléka a kultur, pokud je tam něco navíc, nekupuju, proč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
29.2.12 13:23

Katko já naopak potraviny s označením „pro děti“ nekupuju, páč to paradoxně nikdy pro děti nebývá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
29.2.12 13:24
xangel87 píše:
Jitkabobule, jestli si to psala ty, tohle mě taky točí, že u pultů netuším složení uzeniny, podíl masa :cert: Když kupuju v Tescu u pultu kuřecí prsní šunku, zjistím to, až když mi jí podají do ruky a tím pádem je na ní štítek…Ani výrobce tam není! Prodavaček jsem se ani ptát nezkoušela, je mi jasné, že to vědět nebudou :cert: Tak kupuju tu samou, vyhovující, dokonala… :nevim:

Já jsem to těm lidím, co se ptali (když jsem tam pracovala jako brigádnice) ( a ještě jen tak mimochodem - za tu dobu co jsem tam pracovala (půl roku) se zeptali asi dva) zjišťovala takhle: Přitížila jsem něčím váhu a nechala jsem si vytisknout štítek a podala jsem ho zákazníkovi. Můžeš se zeptat na to samý, akorát se připrav, že asi většina těch lidí, ať zákazníci nebo pracovníci se budou tvářit otráveně, ale co na tom, přece to za to stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
29.2.12 13:26
macin píše:
Adri a ostatní, víte, co mi přijde ale hrozný? Že i někteří členové vlastní rodiny se na mě dívají jako na prudu a exota, která to moc řeší… :zed:.Příspěvek upraven 29.02.12 v 13:25

Přesně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
29.2.12 13:27
Ukulina píše:
macin píše:
Adri a ostatní, víte, co mi přijde ale hrozný? Že i někteří členové vlastní rodiny se na mě dívají jako na prudu a exota, která to moc řeší… :zed:.Příspěvek upraven 29.02.12 v 13:25
Přesně!

Mám to taky tak. Taky se na mě dívaj divně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
29.2.12 13:28
xangel87 píše:
Katko já naopak potraviny s označením „pro děti“ nekupuju, páč to paradoxně nikdy pro děti nebývá :lol:

No právě,ale lidi to kupujou a v jakém množství :nevim: Stačí se jen podívat do regálů-např.dobrá máma v akci za 4,90 Kč a regál prázdný,pod tím cedulka-vážení zákazníci,omlouváme se,zboží je momentálně vyprodáno.Co k tomu víc dodat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová