Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi těch Poláků fakt líto…Já si přečetla ten článek a začla jsem uvažovat, co jsem si za jídlo v Polsku koupila, když jsme tam občas jezdívali na nákupy…A to to bylo jen pár věcí a už si říkám, bůhví co jsem sežrala…No a oni to jedli denně x let ![]()
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy. ![]()
Sumaya píše:
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy.
to jsem taky slyšela + to že když u nás zkusili některé receptury ze západu, tak klesl prodej. To vidím i u chlapa, párky a uzeniny mu s vyšším obsahem masa nechutnaj.
lucenka píše:Sumaya píše:to jsem taky slyšela + to že když u nás zkusili některé receptury ze západu, tak klesl prodej. To vidím i u chlapa, párky a uzeniny mu s vyšším obsahem masa nechutnaj.
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy.
Tak já salámy atd už ani nejím. Zjistila jsem, že se mi tím zlepšila alergie..je teď v útlumu.
Víš co bych zakázala? Prodávání čokoládové „hmoty“, která snad nemá ani 1 % čokolády. Štve mě, že když jsou Vánoce nebo Velikonoce, jsou toho plný obchody, a tak důchodci to berou po kilech a jsou strašně šťastní, že nakoupili čokoládové vajíčko, kus za 4,–kč.
Oni by možná to prťavý písmo ani nepřečetli žejo.
Ale vím, kolik toho vyhodíme do koše, když babička koupí bratrům tyto „čokolády“. Fuj, ani na polevu to není.
Sumaya píše:lucenka píše:Sumaya píše:to jsem taky slyšela + to že když u nás zkusili některé receptury ze západu, tak klesl prodej. To vidím i u chlapa, párky a uzeniny mu s vyšším obsahem masa nechutnaj.
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy.Tak já salámy atd už ani nejím. Zjistila jsem, že se mi tím zlepšila alergie..je teď v útlumu.
Víš co bych zakázala? Prodávání čokoládové „hmoty“, která snad nemá ani 1 % čokolády. Štve mě, že když jsou Vánoce nebo Velikonoce, jsou toho plný obchody, a tak důchodci to berou po kilech a jsou strašně šťastní, že nakoupili čokoládové vajíčko, kus za 4,–kč.
Oni by možná to prťavý písmo ani nepřečetli žejo.
Ale vím, kolik toho vyhodíme do koše, když babička koupí bratrům tyto „čokolády“. Fuj, ani na polevu to není.
Tak to je bohužel zákon nabídky a poptávky. Dokud to někdo bude kupovat, co by to neprodávali. Na západě by si to asi nikdo nekoupil.
No jo, to je jako když vidíš americký film od tvůrce, který ČR v životě neviděl - budou tam rozpadlé baráky, vybydlené paneláky, po ulicích jezdit koňská tažení s hnojem a žigulíky.Nějak takhle bylo zobrazené Slovensko ve filmu Eurotrip
Nevím název teď.Prostě jsme pro ně ta chudá komunistická země
A nedivím se jim.
Ale když už jsi Sumayo zmínila ty prací prášky, tak testy dtestu dokázaly, že tohle je pověra a nesmysl a prášky z Německa i ČR jsou na naprosto stejné úrovni.Prostě hoax no.A můžu potvrdit, kupuju tekutý Ariel jak v Čechách, tak v Německu a je to prašť jako uhoď…
xangel87 píše:
No jo, to je jako když vidíš americký film od tvůrce, který ČR v životě neviděl - budou tam rozpadlé baráky, vybydlené paneláky, po ulicích jezdit koňská tažení s hnojem a žigulíky.Nějak takhle bylo zobrazené Slovensko ve filmu EurotripNevím název teď.Prostě jsme pro ně ta chudá komunistická země
A nedivím se jim.
Ale když už jsi Sumayo zmínila ty prací prášky, tak testy dtestu dokázaly, že tohle je pověra a nesmysl a prášky z Německa i ČR jsou na naprosto stejné úrovni.Prostě hoax no.A můžu potvrdit, kupuju tekutý Ariel jak v Čechách, tak v Německu a je to prašť jako uhoď…
Asi jo, jinak prý je v DM drogerii prášek na praní (Denk-mit) a ten získal číslo 1 v D-testu. Je prý lepší než ostatní dražší. ![]()
xangel87 píše:
No jo, to je jako když vidíš americký film od tvůrce, který ČR v životě neviděl - budou tam rozpadlé baráky, vybydlené paneláky, po ulicích jezdit koňská tažení s hnojem a žigulíky.Nějak takhle bylo zobrazené Slovensko ve filmu EurotripNevím název teď.Prostě jsme pro ně ta chudá komunistická země
A nedivím se jim.
Tenhle film? http://www.csfd.cz/…61-eurotrip/
Některé komentáře to hezky popisují. ![]()
Ještě mám dotaz na šunkovar, kdo v něm děláte šunku, jak dlouho taková šunka vydrží? Protože mi ji moc nejíme, ale občas jo. Přijde mi, že jí musí být z toho šunkovaru děsně moc. ![]()
Neliso - Já mám ještě ten starý šunkovar, co jsme doma používali, když jsem byla malá… myslím, že je hliníkový. Šunka z něj je k rychlé spotřebě, nemáš tam žádné konzervanty. A ono to působí velké, ale musíš si uvědomit, že šunky je sotva polovina výšky toho šunkovaru. Já ji nedávno zkoušela podle receptu z pořadu „Jste to, co jíte“. Byla z třičtvrtěkila vepřového, lžíce medu, sůl a voda (kolik přesně už nevím). Postup je takový, že maso nakrájíš na tak velké kousky, jakou chceš mít mozaiku šunky, osolíš, přidáš med a vodu, a musíš dlouho hníst, až z toho bude taková mazlavá „kejda“. Je to důležité, protože jen tak se z masa uvolní cosi, co pak působí jako pojivo. Necháš uležet (teď nevím, jak dlouho, musela bych dohledat), zase prohněteš, klidně dvakrát a pak nacpeš do střeva na tlačenku, svážeš a nacpeš do šunkovaru. Pružinou stlačíš a dáš vařit. Vařít se smí jen na max. 80-85°C, myslím, že asi hodinu. Recept a postup je určitě na stránkách „Jste to co jíte“. My dali o dost míň soli, než tam psali, ale je fakt, že byla mdlá… dala bych o trochu míň, než je v receptu (myslím, že 20 g?). Podle mě se dá i ovonět uzeným, ochutit čímkoli, co máte rádi. My doma dělali králičí šunku, tam se trochu uzeného dávalo a byla naprosto luxusní, vždycky se po ní zaprášilo.
EDIT: ten recept i s postupem jsem našla… http://www.iprima.cz/…hem-vlakniny
Nelisa píše:
Macin, díky, no právě to kilo masa mi přijde hrozně moc.
No problém je v tom, že když to uděláš z menší dávky, nestlačíš ji tak dobře, aby Ti držela pěkně pohromadě… aspoň já na to ještě nepřišla… Leda bys měla nějakou žáruvzdornou vložku, kterou bys mohla místo kusu masa vložit. Ono to zní divně, ale pokud uvidíš, jak ten princip funguje, bude Ti to jasné.
Njn, tak pak jedině udělat takový kusanec a rozdat v rámci rodiny nebo přátel.
Nelisa píše:xangel87 píše:Tenhle film? http://www.csfd.cz/…61-eurotrip/
A nedivím se jim.
Některé komentáře to hezky popisují.
Jj, kde se chce pobavit a vidět, jak vypadá v amerických očích Bratislava http://www.youtube.com/watch?… . ![]()