Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
2.3.12 12:43

Holky a nezkoušely jste domácí chleba bez pekárny? My jsme si doma založili kvásek a manžel upekl chleba v troubě, to bylo super. :palec: Pekárnu máme taky, ale používáme ji jen na míchání kynutého těsta. :mrgreen: Chleba z ní mi moc nechutná.
A taky je zajímavý, že třeba Billa nebo Tesco dokážou udělat dobrý obyč. chleba z vody a mouky a třeba takový Albert tam narve všelijaké ty zlepšovací přípravky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
2.3.12 12:48

Neli, jak sis' pripravila kvasek, muzes se podelit o zkusenost? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
2.3.12 12:51

jj, Nelisa, dělám to taky tak, v pekárně těsto, zbytek v troubě…
S tím pravým kváskem to může být zajímavé, já jsem se nikdy nerozhoupala k tomu ho udělat…Trochu se mi příčí že mi tu má něco kvasit třeba 14 dnů… :lol:

Tak já jdu dát pekárně ještě šanci a udělat v ní vánočku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.3.12 12:53

Jasně :D , našla jsem super stránky:
http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php
Fakt ale je, že to krmení kvásku je trochu náročnější, pokud člověk založí svůj vlastní, asi je lepší nechat si poslat nebo si říct někde v pekařství, kde už mají starší kvásek a jen ho dokrmovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.3.12 12:55

xangel87 - jóó kdyby jen 14 dnů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
2.3.12 13:24

Neli, my jsme vcera prave byli na exkurzi v Bio Pekarne, bylo tu super, pec, kde se vyhriva drevem a ten chleba, proste lahoda … a pan, ktery takto pece si udrzuje kvasek takto uz 25 let!!! Mazec, co? Tak si rikam, ze by bylo fajn, kdyby mi trosku kvasku nekdo daroval prave - ale kde sehnat takto pekarnu, no nevim :) … jeste nez odjedeme z Francie (tady ted bydlime) zpet do CR, tak si zajdu asi do te Bio pekarny a reknu si o trosku kvasku a uz budu jen prikrmovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
2.3.12 13:45

Musím se s vámi podělit o svou nedávnou zkušenost - koupila jsem v Albertu maso - po hooodně dlouhé době - byly to vepřové plátky
manžel normálně jednou za čas udělá nákup masa u spolehlivého řezníka - jenže toho má teď moc, nechtěla jsem ho honit, já sama se tam nedostanu…no co, projednou že - u masa jsem zvyklá koukat jen na datum spotřeby a max původ - no a celkově ho tak okouknu jestli to není nějekej přebalenej zelenáč - znáte to…

jaké bylo moje překvapení, když jsem ho doma hodila na pénev a maso vypustilo takový divný šlem - říkám si co to je - jdu se do koše ještě jednou podívat na obal - a koukám vzadu složení: vepřové maso 85% !!!!!!!! a za tím ještě posáno složení jakéhosi slaného nálevu plného éček a konzervantů!!!!!!
Aniž by to bylo někde zvýrazněno - maso bylo naloženo v jakési přesolené sračce bez chuti a zápachu - přitom na obale bylo nahoře napsáno jen Vepřové maso plátky - nic o nálevu nebo marinádě
To byl šok - příště už se i u masa budu dívat na složení - jestli je to 100% maso 8o 8o :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
2.3.12 13:46

Ty jo,25 let…To jsem netusila,ze az takhle dlouho se muze krmit…Neliso uz vim,proc jsem ho nakonec nedelala - v receptech nebyva a ja bych nevedela, kolkk ho dat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.3.12 13:58

Jj, kvásek se dědí. Ten náš je už teda kaput, chudák nevydržel naši péči - odjeli jsme na dovolenou, no berte s sebou kvásek. :mrgreen: Příště ho dáme hlídat babičce. :lol:

kostickaa - to je teda síla, člověk aby hlídal úplně všechno, i to, jestli je maso opravdu masem. :zed: Správně by tam přece mělo být psané „křehčené vepřové plátky“, no ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.3.12 14:02
skritek Petra píše:
Neli, my jsme vcera prave byli na exkurzi v Bio Pekarne, bylo tu super, pec, kde se vyhriva drevem a ten chleba, proste lahoda … a pan, ktery takto pece si udrzuje kvasek takto uz 25 let!!! Mazec, co? Tak si rikam, ze by bylo fajn, kdyby mi trosku kvasku nekdo daroval prave - ale kde sehnat takto pekarnu, no nevim :) … jeste nez odjedeme z Francie (tady ted bydlime) zpet do CR, tak si zajdu asi do te Bio pekarny a reknu si o trosku kvasku a uz budu jen prikrmovat :)

To si tam určitě zajdi, takovej kvásek je hotovej poklad. :pankac:

Jo a to množství, to je trochu problém, no. Chce to zkoušet, doporučené množství „tak nějak kydnout“. :mrgreen:

Jinak teda by mě zajímalo, jak se dělají kvasnice, ale viděla bych to na podobný proces. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
2.3.12 14:04

nemáte někdo recept na ten chleba v troubě?pekárnu ještě nemám a dost mě to láká.ale vůbec sem netušila o nějakém pečování o kvásek,nejde to z noráml kvasnic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.3.12 14:07
kostickaa píše:
Musím se s vámi podělit o svou nedávnou zkušenost - koupila jsem v Albertu maso - po hooodně dlouhé době - byly to vepřové plátky
manžel normálně jednou za čas udělá nákup masa u spolehlivého řezníka - jenže toho má teď moc, nechtěla jsem ho honit, já sama se tam nedostanu…no co, projednou že - u masa jsem zvyklá koukat jen na datum spotřeby a max původ - no a celkově ho tak okouknu jestli to není nějekej přebalenej zelenáč - znáte to…jaké bylo moje překvapení, když jsem ho doma hodila na pénev a maso vypustilo takový divný šlem - říkám si co to je - jdu se do koše ještě jednou podívat na obal - a koukám vzadu složení: vepřové maso 85% !!!!!!!! a za tím ještě posáno složení jakéhosi slaného nálevu plného éček a konzervantů!!!!!!
Aniž by to bylo někde zvýrazněno - maso bylo naloženo v jakési přesolené sračce bez chuti a zápachu - přitom na obale bylo nahoře napsáno jen Vepřové maso plátky - nic o nálevu nebo marinádě
To byl šok - příště už se i u masa budu dívat na složení - jestli je to 100% maso 8o 8o :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

nebylo křehčené? nebo křehké?
jinak je to hnus a já můžu říct, že v albertovi již po jistých zkušenostech maso fakt nekupuji.. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
2.3.12 14:08

Holky, kvásek jsem viděla prodávat na farmářských trzích, konkrétně ve středu na Pankráci. Jinde jsem ho zatím neviděla. Příště ho asi zkusím koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
2.3.12 14:10

právě že nebylo - tohle bylo něco úplně jinýho - skutečně naložený v éčkách pro delší trvanlivost - obal jsem doma schválně jako raritu ukazovala i manželovi…ten málem vrhnul - hnus okamžitě putoval do koše a k večeři byly jen brambory s podušenou zeleninou
já jinak obaly dost zkoumám - přijde mi že to nezabere moc času - jendou to přelousknete a příště už jdete pro výrobky najisto…akorát občas musí člověk výrobce zase okouknout, jestli výrobek nějak nevylepšil :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
2.3.12 14:12

Jo, jinak já dnes koupila vepřovou panenku u řezníka (jestli se tak dá pojmenovat obchod, co funguje vedle Penny), tak snad bude dobrá… Vepřové jsem kupovala jen párkrát, odjakživa jsme měli domácí od rodiny, ale jak už není děda, dostáváme jen sporadicky maso… tak jsem na to zvědavá, je fakt, že když jsem koupila balené, tak přesně tak divně zapáchalo a šel z něj trochu šlem… ale říkala jsem si, že to asi neumím připravit… teda už je to delší dobu… Dobrou zkušenost s masem mám z Globusu, kupuju tam kromě jiného telecí pro malou a to je výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová