Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6555
2.3.12 14:16
werunka89 píše:
nemáte někdo recept na ten chleba v troubě?pekárnu ještě nemám a dost mě to láká.ale vůbec sem netušila o nějakém pečování o kvásek,nejde to z noráml kvasnic?

To víš, že jde, naopak 90% receptů je normálně na droždí, čerstvé i sušené… recepty čerpám odtud http://www.toprecepty.cz/…aci-pekarna/ .Je to sice na domácí pekárny, ale vše jde udělat i ručně, jediný rozdíl je, že takhle naházíš vše do pekárny a ona to zpracuje a upeče sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
2.3.12 14:18

Neliso tak to je vtipný, takže až pojedu na dovolenou, nebudu muset shánět hlídání jen pro psa, ale i pro kvásek? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
2.3.12 14:22
xangel87 píše:
werunka89 píše:
nemáte někdo recept na ten chleba v troubě?pekárnu ještě nemám a dost mě to láká.ale vůbec sem netušila o nějakém pečování o kvásek,nejde to z noráml kvasnic?
To víš, že jde, naopak 90% receptů je normálně na droždí, čerstvé i sušené… recepty čerpám odtud http://www.toprecepty.cz/…aci-pekarna/ .Je to sice na domácí pekárny, ale vše jde udělat i ručně, jediný rozdíl je, že takhle naházíš vše do pekárny a ona to zpracuje a upeče sama…

Díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
2.3.12 14:24

Není zač.Mimochodem ty slaninovo - cibulové vdolečky doporučuju, jsou nenáročné a výýýýýborné… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.3.12 14:25

xangel87 - ale kvásek má výhodu, když je venku hnusně, nemusíš ho jít vyvenčit, krmíš ho přímo na lince, neštěká na sousedy. :mrgreen: To by se mohlo shánět hlídání snáz. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veggi
2.3.12 14:26

Nečetla jsem celou diskuzi, takže jen přidávám svůj postřeh. V super/hyper marketech téměř nenakupuju, zeleninu nebo ovoce vůbec, prozatím ji kupuju u nás menším obchůdku (berou většinu od drobných podnikatelů, ale přiznám se, že nevím, jak ti daní farmáři hospodaří, takže bych chtěla něco ověřenějšího, co si můžu „osahat“)ale získala jsem kontakt na rodinu farmářů z okolí, kteří v zásadě ekologického zemědělství pěstují ovoce, zeleninu, můžou dodat od dalších farmářů kozí,ovčí, kravské produkty, vajíčka a dokonce dělají rozvozy na objednávku do našeho města. Maso se u nás jí zřídka, jen občas kuřecí/krůtí, který bych si už v supermarketu nekoupila vůbec, biokuřecí je strašně drahé, takže zatím marně hledám nějakou malou farmičku v okolí, kde bych ho mohla odebírat (zatím jsen našla jen hovězí nebo vepřové popř. jehněčí a to my doma nejíme). Většinu potravin kupuju ve zdravé výživě, podporuju tím jednak drobného podnikatele,kterému ten krámek patří a také zdraví nás doma, ne vše je i ve zdravé výživě v bio kvalitě, ale pokud ta možnost výběru je, vždy beru to bio. Zeleninu nebo mléčné produkty bych v marketu nekoupila vůbec, maximálně tak s označením bio (např. Billa má poměrně široký sortiment).
Jo a bohatí fakt nejsme (průměrný platy kolem 14 tis. oba), ale preferuju investici do svého zdraví, to si radši odpustím nějakou drahou návštěvu kosmetičky, pedikérky,manikérky nebo kadeřníka, nemáme doma drahou elektroniku, mobily, máme starší ojeté auto apod. Neříkám, že se dá v Kauflandu a spol koupit jen nekvalitní zboží, ale prostě je mi to celý proti srsti, celý ten kolos hyper-supermarketů, odrbávání vlastních zaměstnanců, dodavatelů, kdy díky právě takovýmhle firmám spousta farmářů skončila, protože řetězce tlačily výkupní ceny tak dolů, že to vedlo konci jejich farmářské živnosti a tam je pak ten původ dovozu sračkovitých potravin z dovozu ale také ošizování českých potravin.Takže nejen kvůli cenám či kvalitě/nekvalitě,ale prostě ty řetězce nepodporuju a hledám jiné alternativy a nesouhlasím s tvrzením, že zdravá strava a nenakupování v marketech je jen pro bohaté.

Příspěvek upraven 02.03.12 v 15:35

• Citovat
  • Upravit
6555
2.3.12 14:30
Nelisa píše:
xangel87 - ale kvásek má výhodu, když je venku hnusně, nemusíš ho jít vyvenčit, krmíš ho přímo na lince, neštěká na sousedy. :mrgreen: To by se mohlo shánět hlídání snáz. :lol:
:mrgreen: :mrgreen:
Jo a taky nemá 40 kg a není věčně od bahna :lol: To máš pravdu, toho mi pohlídá každej :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
2.3.12 14:32
xangel87 píše:
Nelisa píše:
xangel87 - ale kvásek má výhodu, když je venku hnusně, nemusíš ho jít vyvenčit, krmíš ho přímo na lince, neštěká na sousedy. :mrgreen: To by se mohlo shánět hlídání snáz. :lol:
Jo a taky nemá 40 kg a není věčně od bahna :lol: To máš pravdu, toho mi pohlídá každej :lol:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.3.12 14:32
xangel87 píše:
Nelisa píše:
Jo a taky nemá 40 kg a není věčně od bahna :lol: To máš pravdu, toho mi pohlídá každej :lol:
:lol: :lol: :lol: :pankac: Nemáte doma toho našeho? :mrgreen:
Asi dám o prázdninách babičkám losovat, která bude mít psa a která kvásek. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.3.12 14:50
Sumaya píše:
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy. :roll:

A presne takhle nas berou skoro vsude. Ziju v NL a kdyz reknu, ze jsem z CR, za prve temer nevi, kde CR je a spojuji me s ukrajinou, polskem nedej boze s Ruskem :roll: . Nekdy se az stydim za to odkud jsem, kdyz se na me divaji jak, kdybychom snad nemeli ani tramvaj :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.3.12 14:52
xangel87 píše:
No jo, to je jako když vidíš americký film od tvůrce, který ČR v životě neviděl - budou tam rozpadlé baráky, vybydlené paneláky, po ulicích jezdit koňská tažení s hnojem a žigulíky.Nějak takhle bylo zobrazené Slovensko ve filmu Eurotrip :?: Nevím název teď.Prostě jsme pro ně ta chudá komunistická země :roll: A nedivím se jim.
Ale když už jsi Sumayo zmínila ty prací prášky, tak testy dtestu dokázaly, že tohle je pověra a nesmysl a prášky z Německa i ČR jsou na naprosto stejné úrovni.Prostě hoax no.A můžu potvrdit, kupuju tekutý Ariel jak v Čechách, tak v Německu a je to prašť jako uhoď…

Tak to musim vyvratit, fakt je to rozdil. Mati mi vzdycky s sebou nabali milion veci :roll: a jednou z nich je i Ariel, kterej se mi nerozpousti v pracce a nevypere, kdyz koupim v Nemecku nebo NL, tak bez problemu , alespon ja mam s timhle ten problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
2.3.12 15:20
Weru píše:
Sumaya píše:
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy. :roll:
A presne takhle nas berou skoro vsude. Ziju v NL a kdyz reknu, ze jsem z CR, za prve temer nevi, kde CR je a spojuji me s ukrajinou, polskem nedej boze s Ruskem :roll: . Nekdy se az stydim za to odkud jsem, kdyz se na me divaji jak, kdybychom snad nemeli ani tramvaj :cert:

Mě bohatě stačilo, když jsem byla na gymplu na výměnným pobytu v Belgii, do nás před odjezdem profesorka hustila kdejaký informace o Belgii a Belgičani o ČR nevěděli vůbec nic, dokonce rodiče holky, kde jsem bydlela si mysleli, že jsme z Československa, a to jsem tam byla někdy těsně před vstupem do EU, a jiná holka se spolužačky ptala jestli doma máme televizi :roll: sme si tam připadali jako bychom přijeli někde z pralesa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.3.12 16:36
Venny píše:
Weru píše:
Sumaya píše:
A presne takhle nas berou skoro vsude. Ziju v NL a kdyz reknu, ze jsem z CR, za prve temer nevi, kde CR je a spojuji me s ukrajinou, polskem nedej boze s Ruskem :roll: . Nekdy se az stydim za to odkud jsem, kdyz se na me divaji jak, kdybychom snad nemeli ani tramvaj :cert:
Mě bohatě stačilo, když jsem byla na gymplu na výměnným pobytu v Belgii, do nás před odjezdem profesorka hustila kdejaký informace o Belgii a Belgičani o ČR nevěděli vůbec nic, dokonce rodiče holky, kde jsem bydlela si mysleli, že jsme z Československa, a to jsem tam byla někdy těsně před vstupem do EU, a jiná holka se spolužačky ptala jestli doma máme televizi :roll: sme si tam připadali jako bychom přijeli někde z pralesa
:lol: :lol: , tak to je presny. Pokud reknu Ceskoslovensko, tak jakz takz vedi, pritom mi prijde, ze holandani cestuji do Cr docela dost a casto :nevim: . Ja mam pocit, ze jsme jedina zeme s vseobecnymi znalostmi. Mne prijde, ze jine zeme se uci jen o nich samych :lol: .
Dcera ma nadprumerne vysledky ve skole…ze by ceska krev :think: :mrgreen:
Jinak po navsteve MUDr, kdyz jsem mela tlak 180/129 a ona mi rekla no jo v polsku nebo ukrajine je to jine, ze :cert: , se mi chtelo brecet
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
2.3.12 17:02
Weru píše:
xangel87 píše:
No jo, to je jako když vidíš americký film od tvůrce, který ČR v životě neviděl - budou tam rozpadlé baráky, vybydlené paneláky, po ulicích jezdit koňská tažení s hnojem a žigulíky.Nějak takhle bylo zobrazené Slovensko ve filmu Eurotrip :?: Nevím název teď.Prostě jsme pro ně ta chudá komunistická země :roll: A nedivím se jim.
Ale když už jsi Sumayo zmínila ty prací prášky, tak testy dtestu dokázaly, že tohle je pověra a nesmysl a prášky z Německa i ČR jsou na naprosto stejné úrovni.Prostě hoax no.A můžu potvrdit, kupuju tekutý Ariel jak v Čechách, tak v Německu a je to prašť jako uhoď…
Tak to musim vyvratit, fakt je to rozdil. Mati mi vzdycky s sebou nabali milion veci :roll: a jednou z nich je i Ariel, kterej se mi nerozpousti v pracce a nevypere, kdyz koupim v Nemecku nebo NL, tak bez problemu , alespon ja mam s timhle ten problem.

To je zajímavé, ale jak říkám, testovalo se to a v dtestu jasně psali, že tohle je stará pověra a nesmysl…A já mám zkušenost stejnou jako oni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
2.3.12 17:12

Tak jsem vás pilně přelouskala … a přiznávám bez mučení, že OVOZ beru přes bedýnku, mlíko na pití, tvaroh a sýr z farmářské dodávky (na vaření ne, tam stále vede krabice, neboť bychom brzy přišli na buben), maso radši u řezníka (ale i tam velmi vybírám) a pečivo ze sámošky. Pravda, česnek jsem minulý týden koupila čínský, protože český od podzimu jsme snědli nějak rychle :think:. Jogurt skoro vždy jen Florián nebo Hollandii.

Recept na paštiku jsem si uložila, zítra si na něj nakoupím a zkusím a při té cestě kouknu do domácích potřeb na šunkovar :mrgreen: . Jen budu muset vymyslet, jak říct šéfovi, že nutně potřebuju přidat na platu, protože chci jíst jako člověk :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová