Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6555
3.3.12 16:28

Jj, Sumayo, to znám.Já jsem též atopik a v posl.době jsem to měla hrozný…To nebylo místo na těle, kde by nebyl suchý flek…Přisuzoala jsem to tomu, že mi atopák x let spal a „probudil“ ho porod…
Teď co jsme s manželem začli jíst zdravě (začlo to kvůli hubnutí), tak jsem relativně čistá…Možná to bude trošku tím, že jsem si koupila těl.mléko od Neutrogeny, je to zázrak, fakt super…Ale ta strava stopro taky dělá své…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
3.3.12 16:35

No tak ta paštika je humus, to množství masa a jater je úplně směšné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
3.3.12 17:01
xangel87 píše:
Jj, Sumayo, to znám.Já jsem též atopik a v posl.době jsem to měla hrozný…To nebylo místo na těle, kde by nebyl suchý flek…Přisuzoala jsem to tomu, že mi atopák x let spal a „probudil“ ho porod…
Teď co jsme s manželem začli jíst zdravě (začlo to kvůli hubnutí), tak jsem relativně čistá…Možná to bude trošku tím, že jsem si koupila těl.mléko od Neutrogeny, je to zázrak, fakt super…Ale ta strava stopro taky dělá své…

Možná to probudil fakt porod. Někomu se to projeví nebo zhorší a někomu naopak zklidní.
Já mám alergii na potraviny prý, ale moc nevím na které. To mi dělali před 15 lety ty testy. Mě to reaguje nejvíc na změnu počasí. Nejhorší je zima a pak je projev i odpověď na potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
3.3.12 17:12
lucenka píše:
mmonica píše:
marieondatra píše:
tak ja s vami souhlasim, ale bohuzel se asi pridavam k te vetsine co jsou popelnice. kuoujeme v akci a levne zbozi protoze momentalne penize proste nejsou. jo kdyz to jde tak taky rada trhy a tak. nastesti kralika,vejce,kurata,ovoce a zeleninu mame vlastni alespon neco. jo ale pultovy prodej tedy mepraktikuji. proste podle toho jak jsou penize tak se ji a sereme to a verte ze bude hur pokud kalousek nechcip… !! protoze co chysta tak je pro mne dost desive.
s tim musim souhlasit,spousta rodin na kvalitni potravinz nema a yrejme bude v CR hure http://www.novinky.cz/…mesicne.html?…
Tak jestli projde to zvednutí elektřiny, tak nebudu muset řešit kvalitu potravin, protože se půjdeme pást :cert: Už takhle musím promýšlet co koupit. Ještě že budu mít za chvíli svoje slepice, pak mám vlastní mrkev, ovoce a přemýšlím co dalšího dát na zahradu. A brambory budeme mít od místního pěstitele místo peněz za pronájem pole.

A to včera říkali, že podraží i plyn :cert: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
3.3.12 17:39
Veverysek píše:
No, tak taky už mám výrobky u kterých vím, že jsou OK, takže už se na etiketu nedívám.Mám ještě jeden dotaz, jak můžu poznat dobrej jogurt? Jde o to, že bydlím v PL a Holandii jsem tu nenašla, o který každý říká, že je nejlepší. Tak jak poznat pravý dobrý jogurt? :nevim: Já je radši ani nekupuju. Jen občas Activii.

Vhodný jogurt by měl mít 3-4% tůků, bílkovin a sacharidů. Hlavně neber ty 0% tuku, tam jsou nacpané škroby :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
3.3.12 17:43
MUFICE píše:
Veverysek píše:
No, tak taky už mám výrobky u kterých vím, že jsou OK, takže už se na etiketu nedívám.Mám ještě jeden dotaz, jak můžu poznat dobrej jogurt? Jde o to, že bydlím v PL a Holandii jsem tu nenašla, o který každý říká, že je nejlepší. Tak jak poznat pravý dobrý jogurt? :nevim: Já je radši ani nekupuju. Jen občas Activii.
Vhodný jogurt by měl mít 3-4% tůků, bílkovin a sacharidů. Hlavně neber ty 0% tuku, tam jsou nacpané škroby :poblion:

tak jsem skoukla, co mám v lednici: červený Florián 8% tuku, ale obsahuje škrob, muller mix 3,5% tuku, škrob na obalu neuveden …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
3.3.12 18:21
Sumaya píše:
lucenka píše:
Sumaya píše:
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy. :roll:
to jsem taky slyšela + to že když u nás zkusili některé receptury ze západu, tak klesl prodej. To vidím i u chlapa, párky a uzeniny mu s vyšším obsahem masa nechutnaj.

Tak já salámy atd už ani nejím. Zjistila jsem, že se mi tím zlepšila alergie..je teď v útlumu.

Víš co bych zakázala? Prodávání čokoládové „hmoty“, která snad nemá ani 1 % čokolády. Štve mě, že když jsou Vánoce nebo Velikonoce, jsou toho plný obchody, a tak důchodci to berou po kilech a jsou strašně šťastní, že nakoupili čokoládové vajíčko, kus za 4,–kč.
Oni by možná to prťavý písmo ani nepřečetli žejo.
Ale vím, kolik toho vyhodíme do koše, když babička koupí bratrům tyto „čokolády“. Fuj, ani na polevu to není.

Jo, ty polské rádoby čokolády jsou :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
3.3.12 18:23
xangel87 píše:
No jo, to je jako když vidíš americký film od tvůrce, který ČR v životě neviděl - budou tam rozpadlé baráky, vybydlené paneláky, po ulicích jezdit koňská tažení s hnojem a žigulíky.Nějak takhle bylo zobrazené Slovensko ve filmu Eurotrip :?: Nevím název teď.Prostě jsme pro ně ta chudá komunistická země :roll: A nedivím se jim.

Viděla jsem film Hostel a bylo to skoro to samé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka Požárová
3.3.12 18:27

Popelnice = nekvalitní a často i prošlé jídlo

Já si myslím, že řešením může být občas si dopřát něco kvalitního, ale nemusí to být každý den.
Dle mého úplně nejlepší názor na jídlo je myslím zde:
 http://www.ceskatelevize.cz/…11058160038/

• Citovat
  • Upravit
50122
3.3.12 18:41
skritek Petra píše:
Papavlinko, ja si kupuji smesi do pekarny v Lidlu od Nemcu, maji je vyborne, ten chleba se mi zda nadychanejsi a lahodnejsi, takze ja jsem spokojena :)

Taky už jsem tu směs z Lidlu vyzkoušela, chleba jsem pekla v troubě a byla jsem teda dost spokojená :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
3.3.12 18:42

A nebylo by lepší raděj nic nežrat. holky něco vím o tom jak to ve stravování chodí a kdyby jste věděli co je v těch vašich rádoby bio tak nejíte ani to. takže dál platte drrahe výrobky a naivně si myslete co zdravého a kvalitního nejíte. a ještě nějak nechápu to když tu teda každá tak poctivje kupujete kvalitu tak jakto že v superhyper marketech jsou vidět lidi kteří maj plné koše zboží v akcích mnohdy to ani nestíhaj doplnovat. lidi se o to pomalou perou. jak to???? a mléko kupujete kde s farmy nebomáte doma krávu ?

• Citovat
  • Upravit
639
3.3.12 18:46

taky počítáme kačky a přesto blivky plný éček a záhadných surovin kupujem většinou, jen když se zapomenem kouknout, co v tom je. I v tom slušnějším sortimentu upřednostňujem český a biovýrobky a pokud to maj za rohem v obchůdku, tak ani do supermarketu nejdu, i když je to tam dražší-na druhou stranu zas tam člověk koupí jen to co plánoval a ne blbosti navíc jak v supermarketu. Já úplně šílím z toho co maj v Bille za zeleninu a ovoce-je to buď nezralý, nebo nahnilý asi z osmdesáti procent. Často to vůbec nedozraje a už to hnije. Ještěže se stěhujem na venkov, počítám, že si dost vypěstujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
3.3.12 18:47

Koukněte na ten humáč, to mi poslala ségra.
http://www.stream.cz/…tske-pastiky

Jinak, dneska jsme byli na návštěvě u mamči a vyhrabala šunkovar! Tak nemusím kupovat. Holky a stál 77 kaček. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
3.3.12 18:54

anonymní, myslím, že zbytečně hrotíš … nikdo tady netvrdí, že kupuje jen samé bio a eko … je to jen o volbě a penězích, co kdo koupí. Nedělám si iluze, že moje zelenina z bedýnky je nejdokonalejší (ani to pěstitelka netvrdí), ale jde mi o to, že je česká a na můj stůl přicestovala ze vzdálenosti max 20 kilometrů, tedy že ji sklízeli zralou a dorostlou. Mlíko opravdu beru z farmy (kráva by se mi v paneláku chovala dost obtížně :mrgreen: ), ale netvrdím, že nekoupím i krabicové. Když mám příležitost, sáhnu po českém zboží. Ale to neznamená, že když výběr není, tak nekoupím nic a budu hladovět.

A že mají lidi plné košíky sajrajtů? Je to přece jejich věc a jejich volba …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
3.3.12 18:57
andrys23 píše:
Ale v obyčejným lipánku nic takového není,jen ten cukr no-lipánek mi vyšel nej ze všech těch bobíků a pribiňáků

Přesně tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová