Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo ještě o té paštice,hrozně mě láká,ale ani já ani přítel nejíme játra, a je to samé z jater,není nějaký takový super recept z něčeho jiného
ale třeba by nám chutnala i ta játrová,ale přítel by to asi nesměl vědět ![]()
Pekarnu mame taky doma a je to super, ja v podstate pecu porad chleba jen doma
, je to nadhera ![]()
Jinak k jogurtu jsem ted nasla toto … www"tecka"jogurtovac"tecka"com (pisu to jak matlas, protoze mi to admini zakazali vlozit s teckama
)… a prave tam pisou o „probiotickych naplnich“… tak to by mohl byt ten jogurt potom poradne husty - jak rikam, my to delame se lzickou jogurtu z predesleho dne a je to super - ale hodne ridke, takze spise neco mezi jogurtovym napojem a jogurtem ![]()
HOlky já mám taky pekárnu a už mi tu jen stojí a chytá prach, je nám z domácího chleba šoufl…Se nám prostě přejedl, fakt to nejde jíst denně delší dobu…I když ho člověk obměňuje…
marieondatra píše:
napis pro deti je bohuzel dost zavadejici. zrovna tuto sunku hodne kritizoval i Havlicek.bohuzel hodne lidi mamin a babicek na to moto detske slysi.
jeste dotaz domaci pastika se musi vzdy pect ci varit ? videla jsem v prostreno jak ji delala, ale mam dojem, ze uz ji dala jen ulezet.
jj, já moc odhodlání dělat paštiku syrovou a pak ji dát péct neměla dost odvahy a naopak mě to nenapadlo.
http://www.iprima.cz/…aci-pasticka
tady je ten recept z prostřeno, dělala jsem ji včera a fakt mňamka - akorát je jen z kuřecích jater a není tam to koření 5ti bylin, ale i tak je výborná a musím říct, že mi chutná víc, než kterákoli obchodová.
skritek Petra píše:
Pekarnu mame taky doma a je to super, ja v podstate pecu porad chleba jen doma, je to nadhera
Jinak k jogurtu jsem ted nasla toto … www"tecka"jogurtovac"tecka"com (pisu to jak matlas, protoze mi to admini zakazali vlozit s teckama
)… a prave tam pisou o „probiotickych naplnich“… tak to by mohl byt ten jogurt potom poradne husty - jak rikam, my to delame se lzickou jogurtu z predesleho dne a je to super - ale hodne ridke, takze spise neco mezi jogurtovym napojem a jogurtem
Ad k tomu jogurtovači, to se musím nějak registrovat a bude mi něco chodit pravidelně?
tak jogurtový nápoj je taky super ![]()
a to dáš teda do speciální nádoby aby to udělalo jogurt nebo jen třeba do sklenice na noc? to asi ne,co?a jaký je poměr?
Já bych to s tou popelnicí neviděla tak tragicky, jsou horší, podívejte jaký s*ačky žerou v Americe. Ostatně odtud pocházejí všechna zázračná dochucovadla a zvýrazňovače chuti. Mě je celkem putna co obchoďáky prodávají, já tam kupuji jen to co nekoupím ve vesnici a to mám odzkoušené zboží které nestřídám. Funguje tady na vesnici super obchod, lidi tady pěstují kde co a ti starší jsou rádi že si vydělají nějakou kačku. Takže ovoce, zeleninu, maso, vajíčka a některé mléčné výrobky kupuji od vesničanů. Co se týče zahraničních potravin tak raději si koupím kvalitní německý výrobek než český šmejd, pardon ale proč bych měla podporovat českého výrobce který dodává šmejdy? Pokud vím že výrobky jsou stejně kvalitní tak samozřejmě si vyberu ten náš, ale většina českých výrobků v našich obchodech nedosahuje kvality těch zahraničních.
Co se týče třeba másla tak v poslední době kupuji zásadně Irské máslo, až se Češi naučí dělat stejně kvalitní tak jej budu ráda kupovat.
Pro ty co mají domácí pekárnu, kupujete směsi nebo si děláte vlastní? Většina těch směsí totiž není vyrobena v ČR a pokud si budete dělat vlastní tak většina mouky taky není od nás.
Werus, ja mam jogurtovac na 500ml - tedy pul litru, a tam dam plnou lzici jogurtu a zbytek doleju mlekem, hodim do elektriny a na misto, kde se s tim nebude hybat po domu 10-12 hod (ohriva se na urcitou teplotu po celou dobu a tim to „kvasi“ a dela se jogurt) … vetsinou tedy toto udelam vecer a jdu se koukat na telku nebo spat a rano je super jogurtik ![]()
Ja netusim, jak to funguje s odkazem, co jsem poslala, jen, ze se tady holciny zminovali o tech probiotickych naplnich - tak jsem to nasla, ja sama je nepouzivam, jak rikam, jogurt delam z jogurtu ![]()
Papavlinko, ja si kupuji smesi do pekarny v Lidlu od Nemcu, maji je vyborne, ten chleba se mi zda nadychanejsi a lahodnejsi, takze ja jsem spokojena ![]()
mahja dekuji za odkaz. jen jsem asi trotl ale radeji se zeptam. jen osmahla ty jatra a pak uz nepekla a nevarila ze ? a jeste jedem dotaz mohou se jatra v tehu ?
skritek Petra píše:
Papavlinko, ja si kupuji smesi do pekarny v Lidlu od Nemcu, maji je vyborne, ten chleba se mi zda nadychanejsi a lahodnejsi, takze ja jsem spokojena
No to je uplně přesný, až se ti naši chytráci naučí vyrábět stejně kvalitní potraviny jako zahraniční výrobci tak si je ráda koupím.
Holky, a jakou tu pekárnu máte? Mamka si nedávno nějakou koupila a i když je prakticky od fochu, že bych z toho chleba byla nějaká urvaná, to jsem nebyla… Přišel mi trochu jak buchta. Mám radši chleby pevnější, s kůrkou… umí to některá pekárna?
Ono nektere potraviny jsou fajn, ale jine stoji za prd … vsak se o tom tady bavime
… to vis, musime si poradne vybirat a dat timto najevo, ze neco, co se tvari jako maslo a je to margarin, tak proste to neco nekoupime ![]()
Maci, ja mam pocit, ze mame doma tuto Moulinex OW302231 nerez a jsme velmi spokojeni - zalezi, na jaky program to mamca dala a jakou smes pouzila
… kurcicku to umi udelat poradnou a je pekne hutny ten chlebik ![]()
No vzhledem k tomu, že je z oboru, tak si míchala směs sama a rozumí tomu… jako nebyl špatný, ale čekala jsem asi prostě větší bombu… myslím, že má taky nějaký Moulinex… mrknu na ně, díky.