Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Weru píše:Sumaya píše:A presne takhle nas berou skoro vsude. Ziju v NL a kdyz reknu, ze jsem z CR, za prve temer nevi, kde CR je a spojuji me s ukrajinou, polskem nedej boze s Ruskem
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy.. Nekdy se az stydim za to odkud jsem, kdyz se na me divaji jak, kdybychom snad nemeli ani tramvaj
Možná si topletou proto, jak tu u nás byli Rusáci, jak jsme byli pod železnou oponou. Spíš slyším, že jsme ještě Československo.
![]()
Jinak k diskuzi. Já vím, že lipánek atd někdo nedává vůbec a někdo jo. Já dítě nemám, ale jen tak jsem se koukla na myslím jahodovej a Duo a je tam přidané barvivo E 120 tuším…to je karmín a když jsem četla z čeho to je, tak se mi udělalo zle. Je to z usušených mrtvých broučků
Toto barvivo je i v paštikách, salámech atd.
Je to nevhoodný pro děti, může způsobovat alergie atd..se divím, že to dají do dětskýho jogurtu. Já vím, že to je jak jehla v kupce sena, že tu je hodně nezdravých potravin.
Ale to jen tak na okraj, co jsem třeba nevěděla.
Dneska se nedá v potrvainářství věřit ničemu.Každý kdo tam někdy pracoval tak ví o čem to je.Udělat to co nejlevněj a prodat co nejdráž.Nejlépe řídit se podle hesla udělej si sám.
Sumaya píše:
Jinak k diskuzi. Já vím, že lipánek atd někdo nedává vůbec a někdo jo. Já dítě nemám, ale jen tak jsem se koukla na myslím jahodovej a Duo a je tam přidané barvivo E 120 tuším…to je karmín a když jsem četla z čeho to je, tak se mi udělalo zle. Je to z usušených mrtvých broučkůToto barvivo je i v paštikách, salámech atd.
Je to nevhoodný pro děti, může způsobovat alergie atd..se divím, že to dají do dětskýho jogurtu. Já vím, že to je jak jehla v kupce sena, že tu je hodně nezdravých potravin.
Tvl, no to si děláš srandu!!!
Já teda Lipánka občas koupila, ale odteď už budu dělat zásadně domácího. Díky za info
Já mám totiž doma malou autistku a chci se vyvarovat toho, abych jí do těla zbytečně přidávala víc s.aček než je nutné.
Ale v obyčejným lipánku nic takového není,jen ten cukr no-lipánek mi vyšel nej ze všech těch bobíků a pribiňáků
Jj, Sumayo, tohle barvivo je snad ve všech červených jogurtech (tedy v těch kvalitních ne)…Je to humus, kdysi jsem to psala kamarádce, když říkala, že dává malému jahodovou Dobrou mámu ![]()
tak dobrou mámu bych za jogurt zrovna nepovažovala
stačilo mi jednou do toho kelímku nakouknout a ta hmota neviděůa jogurt ani z pendolína ![]()
ale docela mě štve, že to tak 3× týdně cpou dětem ve školní jídelně jako dezert k obědu
kdyby místo toho radši dávali ovoce …
Sumaya píše:
Jinak k diskuzi. Já vím, že lipánek atd někdo nedává vůbec a někdo jo. Já dítě nemám, ale jen tak jsem se koukla na myslím jahodovej a Duo a je tam přidané barvivo E 120 tuším…to je karmín a když jsem četla z čeho to je, tak se mi udělalo zle. Je to z usušených mrtvých broučkůToto barvivo je i v paštikách, salámech atd.
fuj, tak to je hnusný.
Dobrý vědět. ![]()
Tak já pribiňáky a pod.nedávám malýmu a sama je taky nejím.Jen hollandia nebo choceňský.Taky žasnu nad tím co se prodává a řeknu vám,že si radši koupím kvalitní.A to nijak na rozdávání nemáme.Koupila jsem si knížecku o chemkách a otrávený jídlo prostě doma nejíme.Pak jsou z toho rakoviny a děti maj alergie.A to samý třeba vrtačka za stovku.Jak to může někdo koupit
Kamarád dostal bity do vrtačky k ty za stovku a nezašroubol ani jeden vrut všechny se vymlely.Ale někdo to prej kupovat musí,aby se ty věci rozbijeli,vyráběli nové a lidi měli práci.Ale co se toho pak valí na smetištích je všem fuk
No a co tak čtu tak,aby dítě radši nechodilo ve škole na obědy a jedlo doma
Sama si pamatuju,že jsem ty blafi v jídelně taky nejedla a nevěřím,že se to za 15let změnilo
Fuj to jsem se rozčílila.
xangel87 píše:Weru píše:To je zajímavé, ale jak říkám, testovalo se to a v dtestu jasně psali, že tohle je stará pověra a nesmysl…A já mám zkušenost stejnou jako onixangel87 píše:Tak to musim vyvratit, fakt je to rozdil. Mati mi vzdycky s sebou nabali milion veci
No jo, to je jako když vidíš americký film od tvůrce, který ČR v životě neviděl - budou tam rozpadlé baráky, vybydlené paneláky, po ulicích jezdit koňská tažení s hnojem a žigulíky.Nějak takhle bylo zobrazené Slovensko ve filmu EurotripNevím název teď.Prostě jsme pro ně ta chudá komunistická země
A nedivím se jim.
Ale když už jsi Sumayo zmínila ty prací prášky, tak testy dtestu dokázaly, že tohle je pověra a nesmysl a prášky z Německa i ČR jsou na naprosto stejné úrovni.Prostě hoax no.A můžu potvrdit, kupuju tekutý Ariel jak v Čechách, tak v Německu a je to prašť jako uhoď…a jednou z nich je i Ariel, kterej se mi nerozpousti v pracce a nevypere, kdyz koupim v Nemecku nebo NL, tak bez problemu , alespon ja mam s timhle ten problem.
Sumaya píše:Weru píše:Možná si topletou proto, jak tu u nás byli Rusáci, jak jsme byli pod železnou oponou. Spíš slyším, že jsme ještě Československo.Sumaya píše:A presne takhle nas berou skoro vsude. Ziju v NL a kdyz reknu, ze jsem z CR, za prve temer nevi, kde CR je a spojuji me s ukrajinou, polskem nedej boze s Ruskem
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy.. Nekdy se az stydim za to odkud jsem, kdyz se na me divaji jak, kdybychom snad nemeli ani tramvaj
![]()
No, nam nekdo na disce rekl, ze mame takovej typickej oblicej. Ja si teda rusky nepripadam ![]()
xangel87 píše:
Neumiso fakt joNj, 5,–Kč za kelímek, nekupto
fakt jo … jinak vaří dobře, denně jsou čerstvé saláty, i to ovoce se objevuje, jen touhle kejdou si to kazí … ale na druhou stranu chápu, že musí dodržet rozpočet, takže na kvalitnější a dražší prostě nejsou prachy …
xangel87 píše:
Jj, Sumayo, tohle barvivo je snad ve všech červených jogurtech (tedy v těch kvalitních ne)…Je to humus, kdysi jsem to psala kamarádce, když říkala, že dává malému jahodovou Dobrou mámu
Jo je to červené barvivo, ti broučci jsou myslím červení. Je to v těch jahodových jogurtech i v dobré mámě, jahodové aktivii, kostíci, pudink, surimi tyčinky, jahodové kefíry atd..je toho hodně. Jinak v těch vanilkovách toto není.
http://cs.wikipedia.org/…/Karm%C3%ADn Tady je i seznam potravin.
Popis:
Přírodní červené barvivo, vyráběné z vysušených těl hmyzu. Karmín je barvivo získané z košenily. Používá se jak v potravinách, tak v kosmetice. U citlivých jedinců, může způsobit alergické reakce a u dětí hyperaktivitu.
Jinak jsem čuměla tady na tu paštiku pro děti. Já teda paštiky sama nejím. Možná jste to viděly, a kdo ne, tak ať se podívá. Stojí to za shlédnutí.
Jinak víte co jsem spozorovala? Já mám od dětství atopický ekzém, ale teď je v klidu. Občas se mi udělá menší vyrážka na ruce.
Přestala jsem jíst salámy, kořeněný jídla a pomazánky. Vše se zklidnilo. Tak 3 dny zpátky jsem schválně ochutnala 3 lžičky pomazánky, 2 kolečka salámu a včera a předevčírem jsem snědla kořeněný raciolky (mozzarella, olivy, rajče). Všude v těchto potravinách je docela dost éček. Z noci na dnes mě probudilo svědění obou malíčků na rukách, který jsem ze spaní škrabala, mám je trochu oteklý. Tak pravděpodobně to jsou alergeny, který bych neměla.