Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4880
2.3.12 23:33
Weru píše:
Sumaya píše:
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy. :roll:
A presne takhle nas berou skoro vsude. Ziju v NL a kdyz reknu, ze jsem z CR, za prve temer nevi, kde CR je a spojuji me s ukrajinou, polskem nedej boze s Ruskem :roll: . Nekdy se az stydim za to odkud jsem, kdyz se na me divaji jak, kdybychom snad nemeli ani tramvaj :cert:

Možná si topletou proto, jak tu u nás byli Rusáci, jak jsme byli pod železnou oponou. Spíš slyším, že jsme ještě Československo. :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
2.3.12 23:38

Jinak k diskuzi. Já vím, že lipánek atd někdo nedává vůbec a někdo jo. Já dítě nemám, ale jen tak jsem se koukla na myslím jahodovej a Duo a je tam přidané barvivo E 120 tuším…to je karmín a když jsem četla z čeho to je, tak se mi udělalo zle. Je to z usušených mrtvých broučků :poblion: Toto barvivo je i v paštikách, salámech atd.
Je to nevhoodný pro děti, může způsobovat alergie atd..se divím, že to dají do dětskýho jogurtu. Já vím, že to je jak jehla v kupce sena, že tu je hodně nezdravých potravin.
Ale to jen tak na okraj, co jsem třeba nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
3.3.12 08:07

Dneska se nedá v potrvainářství věřit ničemu.Každý kdo tam někdy pracoval tak ví o čem to je.Udělat to co nejlevněj a prodat co nejdráž.Nejlépe řídit se podle hesla udělej si sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
3.3.12 08:43
Sumaya píše:
Jinak k diskuzi. Já vím, že lipánek atd někdo nedává vůbec a někdo jo. Já dítě nemám, ale jen tak jsem se koukla na myslím jahodovej a Duo a je tam přidané barvivo E 120 tuším…to je karmín a když jsem četla z čeho to je, tak se mi udělalo zle. Je to z usušených mrtvých broučků :poblion: Toto barvivo je i v paštikách, salámech atd.
Je to nevhoodný pro děti, může způsobovat alergie atd..se divím, že to dají do dětskýho jogurtu. Já vím, že to je jak jehla v kupce sena, že tu je hodně nezdravých potravin.

Tvl, no to si děláš srandu!!! :cert: Já teda Lipánka občas koupila, ale odteď už budu dělat zásadně domácího. Díky za info :kytka: Já mám totiž doma malou autistku a chci se vyvarovat toho, abych jí do těla zbytečně přidávala víc s.aček než je nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
3.3.12 09:13

Ale v obyčejným lipánku nic takového není,jen ten cukr no-lipánek mi vyšel nej ze všech těch bobíků a pribiňáků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
3.3.12 09:41

Jj, Sumayo, tohle barvivo je snad ve všech červených jogurtech (tedy v těch kvalitních ne)…Je to humus, kdysi jsem to psala kamarádce, když říkala, že dává malému jahodovou Dobrou mámu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
3.3.12 09:50

tak dobrou mámu bych za jogurt zrovna nepovažovala :mrgreen: stačilo mi jednou do toho kelímku nakouknout a ta hmota neviděůa jogurt ani z pendolína :pocitac:

ale docela mě štve, že to tak 3× týdně cpou dětem ve školní jídelně jako dezert k obědu :cert: kdyby místo toho radši dávali ovoce …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
3.3.12 10:13
Sumaya píše:

fuj, tak to je hnusný. :poblion: Dobrý vědět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
3.3.12 10:22

Neumiso fakt jo 8o Nj, 5,–Kč za kelímek, nekupto :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
3.3.12 10:24

Tak já pribiňáky a pod.nedávám malýmu a sama je taky nejím.Jen hollandia nebo choceňský.Taky žasnu nad tím co se prodává a řeknu vám,že si radši koupím kvalitní.A to nijak na rozdávání nemáme.Koupila jsem si knížecku o chemkách a otrávený jídlo prostě doma nejíme.Pak jsou z toho rakoviny a děti maj alergie.A to samý třeba vrtačka za stovku.Jak to může někdo koupit :zed: Kamarád dostal bity do vrtačky k ty za stovku a nezašroubol ani jeden vrut všechny se vymlely.Ale někdo to prej kupovat musí,aby se ty věci rozbijeli,vyráběli nové a lidi měli práci.Ale co se toho pak valí na smetištích je všem fuk :cert: No a co tak čtu tak,aby dítě radši nechodilo ve škole na obědy a jedlo doma :cert: :cert: Sama si pamatuju,že jsem ty blafi v jídelně taky nejedla a nevěřím,že se to za 15let změnilo :cert: Fuj to jsem se rozčílila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
3.3.12 12:21
xangel87 píše:
Weru píše:
xangel87 píše:
No jo, to je jako když vidíš americký film od tvůrce, který ČR v životě neviděl - budou tam rozpadlé baráky, vybydlené paneláky, po ulicích jezdit koňská tažení s hnojem a žigulíky.Nějak takhle bylo zobrazené Slovensko ve filmu Eurotrip :?: Nevím název teď.Prostě jsme pro ně ta chudá komunistická země :roll: A nedivím se jim.
Ale když už jsi Sumayo zmínila ty prací prášky, tak testy dtestu dokázaly, že tohle je pověra a nesmysl a prášky z Německa i ČR jsou na naprosto stejné úrovni.Prostě hoax no.A můžu potvrdit, kupuju tekutý Ariel jak v Čechách, tak v Německu a je to prašť jako uhoď…
Tak to musim vyvratit, fakt je to rozdil. Mati mi vzdycky s sebou nabali milion veci :roll: a jednou z nich je i Ariel, kterej se mi nerozpousti v pracce a nevypere, kdyz koupim v Nemecku nebo NL, tak bez problemu , alespon ja mam s timhle ten problem.
To je zajímavé, ale jak říkám, testovalo se to a v dtestu jasně psali, že tohle je stará pověra a nesmysl…A já mám zkušenost stejnou jako oni :nevim:
:nevim: , fakt mi ted stoji prasek v zasobniku a je tvrdej jak sutr, po jednom vyprani :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
3.3.12 12:22
Sumaya píše:
Weru píše:
Sumaya píše:
O tom byla diskuze v televizi, že proč jsou u nás horší potraviny než v Německu nebo USA, proč CocaCola u nás chutná jinak než v USA, proč je prášek na praní kvalitnější v Německu než u nás. Tak tam bylo řečeno, že Česká republika je ten nižší národ, kde i nároky lidu jsou menší, takže nevadí, když se tu budou prodávat s.ačky…patříme do stejné skupiny, jako Poláci, Ukrajinci, Bělorusové atd. Prostě jsme označení jako národ nižší třídy. :roll:
A presne takhle nas berou skoro vsude. Ziju v NL a kdyz reknu, ze jsem z CR, za prve temer nevi, kde CR je a spojuji me s ukrajinou, polskem nedej boze s Ruskem :roll: . Nekdy se az stydim za to odkud jsem, kdyz se na me divaji jak, kdybychom snad nemeli ani tramvaj :cert:
Možná si topletou proto, jak tu u nás byli Rusáci, jak jsme byli pod železnou oponou. Spíš slyším, že jsme ještě Československo. :P :P

No, nam nekdo na disce rekl, ze mame takovej typickej oblicej. Ja si teda rusky nepripadam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
3.3.12 12:42
xangel87 píše:
Neumiso fakt jo 8o Nj, 5,–Kč za kelímek, nekupto :roll:

fakt jo … jinak vaří dobře, denně jsou čerstvé saláty, i to ovoce se objevuje, jen touhle kejdou si to kazí … ale na druhou stranu chápu, že musí dodržet rozpočet, takže na kvalitnější a dražší prostě nejsou prachy …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
3.3.12 16:09
xangel87 píše:
Jj, Sumayo, tohle barvivo je snad ve všech červených jogurtech (tedy v těch kvalitních ne)…Je to humus, kdysi jsem to psala kamarádce, když říkala, že dává malému jahodovou Dobrou mámu :poblion:

Jo je to červené barvivo, ti broučci jsou myslím červení. Je to v těch jahodových jogurtech i v dobré mámě, jahodové aktivii, kostíci, pudink, surimi tyčinky, jahodové kefíry atd..je toho hodně. Jinak v těch vanilkovách toto není.

http://cs.wikipedia.org/…/Karm%C3%ADn Tady je i seznam potravin.

Popis:

Přírodní červené barvivo, vyráběné z vysušených těl hmyzu. Karmín je barvivo získané z košenily. Používá se jak v potravinách, tak v kosmetice. U citlivých jedinců, může způsobit alergické reakce a u dětí hyperaktivitu.

Jinak jsem čuměla tady na tu paštiku pro děti. Já teda paštiky sama nejím. Možná jste to viděly, a kdo ne, tak ať se podívá. Stojí to za shlédnutí.

http://www.stream.cz/…tske-pastiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
3.3.12 16:16

Jinak víte co jsem spozorovala? Já mám od dětství atopický ekzém, ale teď je v klidu. Občas se mi udělá menší vyrážka na ruce.
Přestala jsem jíst salámy, kořeněný jídla a pomazánky. Vše se zklidnilo. Tak 3 dny zpátky jsem schválně ochutnala 3 lžičky pomazánky, 2 kolečka salámu a včera a předevčírem jsem snědla kořeněný raciolky (mozzarella, olivy, rajče). Všude v těchto potravinách je docela dost éček. Z noci na dnes mě probudilo svědění obou malíčků na rukách, který jsem ze spaní škrabala, mám je trochu oteklý. Tak pravděpodobně to jsou alergeny, který bych neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová