Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já dneska poprvé pekla rohlíčky a jsou naprosto boží.Pracný to ani moc není..Takže,sbohem pokaděným a jinak „zušlechťovaným“ rohlíkům.Zejtra zkusím chlebík.Rohlíky asi nevydrží ![]()
andrys23 píše:
Taky se snažím kupovat „lepší“ jídlo,né to nejlevnější,ale zase není na to opravdu nej.Co je podle Vás kvalitní,co kupujete za sýry,salámy,mléko atd.
Bohužel možnost čerstvých potravin nemáme.
tak sýry nekupuju tavené, salámy žádné (občas koupím nějaký sušený salám z Itálie), ani párky (jen dovezené nebo domácí klobásy, kde je 98% masa), šunku s min. 90%masa, krabicové mléko ne, jen čerstvé - dobré je Olma (to samé máslo i jogurty). jogurty zásadně jen bílé - dávám do nich své marmelády, ovoce nebo med.
maso vepřové mám z bio farmy Sasov (tam mají i šunky, sádla, klobásy atd), jehněčí z bio farmy v Bílých Karpatech na Moravě, hovězí buď z místních chovů nebo od známého, co vozí super maso z Argentiny. Ryby jsou dobré v Brně z Pohořelic, v Praze kupuju v Palladiu v Sea food shopu.
Ovo&zel vozí bedýnky 1× týdně nebo nakupuji v Kunratické stodole v Praze (ti jezdí pro zboží 2× týdně do Německa)… no a spoustu jiných specialit všude možně po Praze nebo si vozím ze zahraničí…
nakupováním trávím docela dost času
naštěstí se dá hodně věcí už objednat do domu.
vaření a jídlo je prostě moje úchylka
(a boty)
mafino asi takhle - když jedeme na návštěvu k tchýni, samo malému nevařím jídlo s sebou, to už by i mě přišlo moc a nedivila byh se, kdyby se urazila…Tchýně jemu uvaří zvlášt třeba mrkev s hovězím a bramborama a vážně nezkoumám, odkud to hovězí má
Až takhle to nehrotím…(ovšem pozor, takhle vzorná vždy nebývala, musela jsem jí zpracovat
. A že to byl boj, ona sama třeba dávala svému synovi párky ve 3 měsících ).Ale jogurt třeba s sebou vezmu.Za prvé nemám jistotu, že tam nějaký bude mít, za druhé mu nehodlám dávat Dobrou mámu bo Maxíka.Takže tu jednu Hollandii prostě přibalím…
Když tam byl teď na ty 3 dny, zabalila jsem mu jen čerstvé bio mléko k pití, zásobu Holandií a uvařila oběd na dva dny, ale to jen proto, že jsem si nebyla jistá, jestli na to bude mít tchýně čas.V pečivu, šunce, sýru, mazání na pečivo, v tom všem jsem jí nechala volnou ruku, kluk je živej, je to dobrý ![]()
Asi takhle - já tu stravu nehrotím, nepotřebuju mít vše bio, nepotřebuju, aby mi dovezli jehně až do baráku a přede mnou zabili, abych měla superjistotu, že je čerstvé
Ani na to nemám finanční možnosti.
Jen čtu složení a vybírám výrobky, kde je toho ve složení nejmíň.Proč koupit věc, kde je 10 éček, když ta samá věc se dá koupit bez nich.Andrys to je i odpověď pro tebe, koukej po věcech, co jsou co „nejjednodušší“. A taky aby obsahovaly co nejvíc té základní složky (šunka - maso, kečup - rajčata).jde to i bez zruinování, já mám taky holej zadek
![]()
Jo, tak to je jasný. To to děláš dost podobně, jako já. Já jen neřeším ty jogurty, nebo spíš nemusím. Mamce jsem řekla, které má Štěpánek rád a on a je proto ráda kupuje, byť jsou nejdražší na trhu. No a mlíko… U nás jsme pořád na sunaru ![]()
Jinak vidím, že tři nejdražší písmena v dějinách marketingu tady jednou naplno. Já jsem dost skeptik a nemyslím si, že na půdě, kde se 60 let hospodařilo klasicky, tedy s použitím chemických hnojiv lze vypěstovat cokoli ve skutečné BIO kvalitě ![]()
tropické ovoce (mango, dragon fruit) kupuju u vietnamců, protože se o něj narozdíl od většiny čechů umí starat.
Mám teď celkem hluboko do kapsy, ale i mezi levnými výrobky se dají najít kvalitní, jenom to chce pořádně hledat. Teď třeba kupuju 400g bílého jogurtu za 9,90 a obsahuje jenom mléko, mléčné kultury, laktobacily.
Holky, tak dnes jsem opet padla po precteni tohoto clanku, to je proste fakt mazec
http://www.novinky.cz/…-silnic.html?…
To vypada tak, ze kazdy si budeme muset koupit na dvorek jednu kravku, jednu kozu, udelat si maly zahonek a proste se vratit ke svym predkum a VSE si doma sama zpracovavat, vzdyt se opravdu neda nicemu verit, co clovek koupi!!!
skritek Petra píše:
Holky, tak dnes jsem opet padla po precteni tohoto clanku, to je proste fakt mazec To vypada tak, ze kazdy si budeme muset koupit na dvorek jednu kravku, jednu kozu, udelat si maly zahonek a proste se vratit ke svym predkum a VSE si doma sama zpracovavat, vzdyt se opravdu neda nicemu verit, co clovek koupi!!!
A od roku 1999.
![]()
To je mazec, co???? no uplne se mi zvedl kybl, je to proste nehoraznost!
skritek Petra píše:
Holky, tak dnes jsem opet padla po precteni tohoto clanku, to je proste fakt mazec To vypada tak, ze kazdy si budeme muset koupit na dvorek jednu kravku, jednu kozu, udelat si maly zahonek a proste se vratit ke svym predkum a VSE si doma sama zpracovavat, vzdyt se opravdu neda nicemu verit, co clovek koupi!!!
jo to jsem otevřela při snídani. Hodně rychle mě přešla chuť na jídlo. Aspoň se náš kohoutí důchodce pořádně najedl
a na léto mu musím koupit nové baby, které s námi zase zůstanou do důchodu
nikdo v rodině je nedokáže zabít, takže jsme tu měli 2 roky 4 slepice za jedno vajíčko týdně ![]()
Lucenko, i ty 4 vajicka tydne mirne zavidim
… jelikoz jsme prazaci, tak slepicky nebo ovecky mit doma nemuzeme, tak mame alespon tu zahradu, kde si vse pestujeme sami … a vajicka shanim od znamych a o mase jsem uz psala, to nakupuji pres web … a holky me tady inspirovali na sunkovar - ted ho maji v Tescome jen za 280Kc, tak do toho jdu! ![]()
Nad tím šunkovarem dost přemýšlím.
Není ani tak drahý.
O té soli mi řekl včera přítel, že mu to řekli kolegové, tak jsem mu nevěřila.
My kupujeme polskej žlutej sýr.
Asi budeme muset přesedlat, fuj. A to je drahej, ale kdo ví, co tam je. ![]()
Já nějak nechápu, proč nahrazují zrovna sůl, když je i normálně za babku
Kolik stojí pro nás „běžné“ spotřebitele, kilo 5,–Kč? Fakt nechápu.
Mafino já jsem k bio taky dost skeptická, ale u nás v krámu jiné plnotučné čerstvé mléko nemají ![]()
xangel87 píše:
Já nějak nechápu, proč nahrazují zrovna sůl, když je i normálně za babkuKolik stojí pro nás „běžné“ spotřebitele, kilo 5,–Kč? Fakt nechápu.Mafino já jsem k bio taky dost skeptická, ale u nás v krámu jiné plnotučné čerstvé mléko nemají
To jsou překupníci, ne výrobci, výrobci netušili, že nahrazují. A překupníci si namastili kapsy.
Nelisa píše:xangel87 píše:To jsou překupníci, ne výrobci, výrobci netušili, že nahrazují. A překupníci si namastili kapsy.
Já nějak nechápu, proč nahrazují zrovna sůl, když je i normálně za babkuKolik stojí pro nás „běžné“ spotřebitele, kilo 5,–Kč? Fakt nechápu.Mafino já jsem k bio taky dost skeptická, ale u nás v krámu jiné plnotučné čerstvé mléko nemají
tak to se z toho fakt zblaznim… jeste, se budu muset vratit k pestovani dalsi zeleniny a ovoce no a nedej boze ke slepicim, vejce mame od teticky, takze kdyz vidim cenu na krame, dnes jsem videla v Bille 30ks za 130 czk, malem me svihlo, marmelady, nejake kompoty, okurky mame sve, no a pres leto holt je to co zahrada da, loni jsme meli hodne mrkve a cukety, taky brambor a jahod tak letos uvidime co sklidime…