Poplatky za studium, více vysokých škol zároveň
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poplatky za studium více vysokých škol zároveň
Ahoj, jsme v nejspíše netypické situaci, kdy jsem nastoupila na dvě vysoké, ale jedna mi nic nepřenášela, takže jsem po semestru zanechala studium. Znamená to že teď na druhé vysoké už nemohu bezplatně prodlužovat?
A případně jaké poplatky by se mne týkaly v případě započetí něčeho bakalářského studia (pro shrnutí: 2 vysoké zároveň, na jedné studium ukončeno v prvním semestru, se začátkem druhahu bych pak ještě znova nastoupila na jinou školu do prvaku.)
Vím, že je to chaos…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejpřesněji ti odpoví na té škole, kam se hlásíš. Na mé škole se třeba poplatky za prodloužení studia - když už bylo vybráno studium zdarma, velmi často po žádosti děkanovi odpouštěly, nebo alepsoň snížily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ukončla si studium formálně, tedy poslala s papír? PRotože pokud ne, tak si nejspíš neúspěšně odstudovala 2 semestry a vyškrtli tě až po neprovedeném zápisu do druhého ročnííku.
Jinak pokud jsi v druháku někde a jinde si odstudovala jeden semestr, tak máš vyčerpané 3 semestry z celkového penza 8, tak ti zbývá ještě 5 semestrů bezplatného studia. Do konce řádného studia tam kde jsi ti zbývají 3 semestry. Takže pokud ani na té škole kde jsi zůstala nejsi extaticky šťastná, tak je pořád lepší to prostě dostudovat a dobře si vybrat magistra. Zlepšení studia co v tobě nevzbuzuje touhu hýkat štěstím zlepší třeba odjezd na erasmus někam, kde budeš řešti téma své bakalářky.
Pokud se na studium chceš vykašlat a zkusit to zase jinde, tak to udělej hned - pošli papír, na půl roku jdi do práce, udělej přijímačky a pak budeš muset další obor stihnout za 5 semestrů a nebo holt budeš platit poplatky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anca3333 píše:
Ahoj, jsme v nejspíše netypické situaci, kdy jsem nastoupila na dvě vysoké, ale jedna mi nic nepřenášela, takže jsem po semestru zanechala studium. Znamená to že teď na druhé vysoké už nemohu bezplatně prodlužovat?
A případně jaké poplatky by se mne týkaly v případě započetí něčeho bakalářského studia (pro shrnutí: 2 vysoké zároveň, na jedné studium ukončeno v prvním semestru, se začátkem druhahu bych pak ještě znova nastoupila na jinou školu do prvaku.)Vím, že je to chaos…
Nezáleží kdy jsi se na to vyprdla, ale kdy bylo studium oficiálně ukončeno a to se ti počítá na dny, jako vyčerpané studium. Takže to automaticky neznamená, že nemůžeš zadarmo prodlužovat. Záleží jak to vyjde.
A následně se ti to bude sčítat podle mě, takže by ti poplatky vyskočili už někdy v půlce Bc. Nejlepší je jednu dodělat a začít druhou, jelikož úspěšně dokončené studium se do toho nepočítá.
Ale za mě vymyslíš hovadiny. Dodelej jednu a pak se bav studováním dalších.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit