S vyznamenáním na zdrávku?

Anonymní
18.11.22 10:37

S vyznamenáním na zdrávku?

Dobrý den, mám dceru v deváté třídě, v osmé třídě měla vyznamenání a teď ho bude mít též. Dcera chce na zdravotnickou střední školu, protože chce být zdravotní sestra. Ale okolí a teda hlavně babička ji to dost rozmlouva, že na zdravku s vyznamenáním je ji škoda. Jaký na to mate pohled vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8524
18.11.22 10:40

Proč škoda? Jestli tam chce, tak ať tam jde. Mám taky dceru na zdrávce a fakt to není škola pro blbce. Somatologie, latina, to jsou dost těžký předměty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 10:42

Ja ji samozřejmě nic zakazovat nebudu. Ale zajímá mě názor i někoho jiného než rodiny

• Citovat
  • Upravit
15436
18.11.22 10:47
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dceru v deváté třídě, v osmé třídě měla vyznamenání a teď ho bude mít též. Dcera chce na zdravotnickou střední školu, protože chce být zdravotní sestra. Ale okolí a teda hlavně babička ji to dost rozmlouva, že na zdravku s vyznamenáním je ji škoda. Jaký na to mate pohled vy?

při tom, jak jsou letos deváťáci silný ročník, tak se jí bude vyznamenání určitě u přijímaček hodit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
18.11.22 10:48

A kdo by měl jít na zdrávku? Děcka s trojkama čtyřkama…? Nemyslím si že zdrávka je škola pro blbce…a hlavně dcera ať jde na jakou školu ona chce!!! Ona tu práci jednou bude vykonávat ne babička její…

Příspěvek upraven 18.11.22 v 10:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
18.11.22 10:48

Takže na zdravku mají chodit jen podprůměrný žáci protože těch šikovných je na zdravku škoda? Není to trochu paradox když se posléze na budoucí sestry kladou tak velké nároky po odborné a osobnostní stránce?
Jestli jí to zajímá ať určitě jde na zdravku, obor je to zajímavý, sic náročný, ale určitě se v něm může vyvíjet dál, má to budoucnost

• Citovat
  • Upravit
2402
18.11.22 10:49

Kdyby se rozmyslela a chtěla jít na medicínu, gympl by byl lepší.
Z gymplu může jít na VŠ obor zdravotní sestra. Zdravotní sestry mají běžné Bc.
Mají také možnost nástavby na Mgr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.11.22 10:53

Uvědomuje si tvoje okolí, že zdravotní sestra, aby byla opravdu kvalifikovaná, už v dnešní době potřebuje vysokou školu? Se střední dneska může dělat tak maximálně lepší ošetřovatelku? To opravdu není škola pro blbce, ale pro chytrý a šikovný studenty. Já jí to schvaluju všema deseti. Holka bude mít lepší uplatnění, plat a prestiž než kdyby šla dělat nějakou obchodní školu. A moje švagrová šla ze zdravky na medicínu. Dneska je z ní lékařka.

• Citovat
  • Upravit
3792
18.11.22 10:53

Ono gympl je dost na prt, když pak nepůjde na medicínu, techniku, práva. Se zdravkou má zajištěnou práci s průměrnou mzdou, což se rozhodně o absolventech gymplu říct nedá :nevim: a i po zdravce může na libovolnou VŠ, kdyby se rozmyslela :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
18.11.22 10:58

Nemyslím si, že je zdravka škola pro „blbce“. Mám zdravku vystudovanou a určitě mezi náma nebyl žádný flákač se špatnýma známkama. Somatologie, latina, není to zas tak jednoduché.
Práci bude mít vždy jistou, když bude chtít (a dodělá si vš), může dělat vrchní/staniční sestru, může si dodělat učitelství a jít učit na zdravku, dělat na operačních sálech, dětská sestra… A to bych mohla povídat do nekonečna, těch možností je tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
18.11.22 10:58
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dceru v deváté třídě, v osmé třídě měla vyznamenání a teď ho bude mít též. Dcera chce na zdravotnickou střední školu, protože chce být zdravotní sestra. Ale okolí a teda hlavně babička ji to dost rozmlouva, že na zdravku s vyznamenáním je ji škoda. Jaký na to mate pohled vy?

Zijeme v dobe, kdy se osetrovatelstvi da studovat v bakalarskem, navazujicim magisterskem i doktorskem studiu - Ph. D. Myslis, ze to zvladne nekdo se spatnym prospechem? Ja ne.
Podporovala bych ji, chytrych sester neni nikdy dost, pokud bude sikovna a bude ji to bavit, ma moznost najit sice narocnou, ale dobrou a smysluplnou praci a dobre uplatneni.

• Citovat
  • Upravit
71
18.11.22 11:00

Je parádní, že už v těch 14, 15 ví, kam chce jít. Já jsem nevěděla, proto jsem šla na gympl. Pokud byste přece jenom si to myslela, tak ještě existuje volba zdravotnického lycea, to by podle mě měl být takový hybrid mezi gymplem a zdrávkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4537
18.11.22 11:10

Taky jsem chtěla bych zdravotní sestra, hodně mě to bavilo. Ale studium a průběh praxe mě tak nějak odradily a dělám v úplně jiném oboru.
Jinak pokud tam chce jít, tak proč ji někdo odrazuje? Já to brala tak, že alespoň po střední budu mít specializaci a práci vždycky najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
18.11.22 11:13
@Sisika9 píše:
Ono gympl je dost na prt, když pak nepůjde na medicínu, techniku, práva. Se zdravkou má zajištěnou práci s průměrnou mzdou, což se rozhodně o absolventech gymplu říct nedá :nevim: a i po zdravce může na libovolnou VŠ, kdyby se rozmyslela :nevim: :kytka:

Se současnými podmínkami potřebuje vysokou, aby byla zdravotní sestra, střední nestačí. Takže lepší je gympl nebo alespoň lyceum, aby byla připravena na přijímačky.
Na vysokou může samozřejmě s jakoukoliv maturitou, ale připravit se na přijímačky bude mnohem těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.11.22 11:13

At jde delat, co ji zajima. Babicka by byla radsi, kdyby sla studovat jadernou fyziku a cely zivot trpela tim, ze ji to nic nerika? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze