Poporodní trauma u miminka

19
4.7.07 22:27

Poporodní trauma u miminka

Dobrý den maminky..:)

Jsem nová jak tady, tak je nové všechno kolem moji malé holčičky..:) Tak bych vás všechny zkušené a zkušenější :) požádala o radu. V literatuře se hodně píše o poporodních traumatech u dětí.

Ráda bych věděla, jak se tohle projevuje, a popřípadě zjistit, jestli tím netrpíme..:) Nikde jsem totiž nic nenašla a ani tady v tématech jsem se nic nedočetla.

Malá se mi narodila v 34. týdnu letos v dubnu, ale jsme šikovní:) :oops:

Moc děkuju všem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2263
5.7.07 17:31

Ahoj Krupinko,
myslím, že se to projevuje silným pláčem, který nejde utišit. Většinou se objevuje každý den ve stejnou dobu (většinou v podveřer) a může trvat až několik hodin. Měl to klučina mojí kamarádky, trvalo to asi 5 týdnů. Pomáhala jsem ho utěšit, ale strašlivě řval. Přejde to samo a nic proti tomu nejde dělat , jen se musí miminko nosit a utěšovat.
Taky pořád čekám jestli to nepostihne i nás, ale zatím je malý strašný smíšek. je pravda, že porod jsem měla v pohodě, takže Jája žádný stres neměl.

Přeji zdravé a usměvavé miminko! Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
5.7.07 19:17

IKati: A není to spíš tříměsíční kolika? Já myslela, že je to v souvislosti s nevyspělým zažíváním :o a ne porodním šokem :?: My to měli tak do 2,5měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
5.7.07 19:29

Hm, tak to co popisuje Kati nám na kurzu vysvětlila PA tak, že miminkop je prostě unavené z těch plno vjemů, které za celý den posbírá, a jak je malinkaté, tak se neumí uvolnit jinak, než pláčem, proto pláče tak 30-60minut denně večer před spaním. Prostě se tím uklidní, uvolní stres nasbíraný za den, takže tohle bych za poporodní trauma nepovažovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.7.07 19:52

Děkuji za příspěvky..:)
Malá teď objevuje co se dá, je už dlouho přes den vzhůru a všechno ji doma ukazuju a hodně si s ní povídám.:)
My teď ale asi prožíváme 3. měsíční koliku. Je to jen pár dní, ale doufám, že to za chvilku přejde.. :cry:

Koupila jsem si pro malou polštářek s třešňovýma pecičkama, VÝBORNÝ, můžu doporučit. Používáme ho malé na bříško, když se nemůže vykadit a vyprdět.. :oops: Taky masírujeme bříško spec.olejem na koliky.

Polštářek se dá koupit v DM Drogerii, a používá se nahřátý v troubě. pomohl i mě, když jsem měla zablokované záda..:)

Tak vyzkoušejte i vy a moc děkuju za vysvětlení..:)
Všechny miminka pozdravujeme a přejeme, ať není toho pláče zase až tolik..:)
Radka a Sašenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
6.7.07 09:59

Holky, naše PA říkala, že to bývá i po těžkých porodech. V knížkách sice píšou, že třímesíční kolika je spojena s bolestmi bříška, ale u té mé kamarádky malý prděl a kakal v pohodě a každý večer strašlivě plakal. Bývá to i tím, jak už jste zmínili, že děti za celý den mají hodně vjemů a potřebují se z toho vyplakat. Asi je těžké přesně říct, proč teda pláčou, když nám to nemůžou říct a každý říká něco jiného.

Přeji vám neuplakané miminka. Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky