Poporodní úzkost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@jejjej Ja vím, jen je těžké si přiznat, že je to už na odborníka..možno aj to psaní o tom je pro mne určitý druh terapie, vypsat se z toho, protože doma ani s nikým o tom takhle nemohu mluvit..Za všechny rady všem moc děkuji.
Nejsem si jista, ze Vám psaní nejak pomůže, protože ty myšlenky máte opakovaně a opakuji se.
Koukněte na net a přečtěte si základní informace o obsesich a uzkostnych stavech.
Nejlepe solidnejsi odborny zdroj.
Trpí tím spoustu lidí. Není to nic výjimečného, jak si možná myslíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pozor na to. Mně nemoc v těhotenství a panický strach o zdraví a vývoj dítěte rozjel slušnou depresi a skončila jsem na AD. Pokud to nezvládáš, skutečně vyhledej odborníka. Že pokud se člověk nedokáže sebrat dýl jak měsíc, je třeba to řešit. To už není obyčejná obava…
Názor, na jaký ses neptala: dítěti to neublížilodnes už kadeřnice nepoužívají utrejchy jako dřív. Během těhotenství jsem byla jen na přelijí, ale taky půjdu před porodem na melír, kdo ví, kdy se tam pak dostanu
A to je taky fakt. Mně vlastně dělala kadeřnice - moje osvědčená, které věřím, sama má děti a vím, že používá kvalitní přípravky - melír měsíc před 2. porodem na svatbu
A určitě jsem byla i v 1. těhotenství, děti jsou obě v pořádku.
Zakladatelko, to „ohrožení“ je jen v tvé hlavě - jak už tu někdo psal, my tě tady o tom stejně nepřesvědčíme. Když už to nebude barva na vlasy tak to bude něco jiného, co jsi snědla či vypila. Začni to řešit, ať si můžeš už jen užívat zdravé miminko a nebičovat se za blbosti🙏 A partner ať tě klidně k tomu doktorovi s malým doprovodí, stejně bude nejspíš hlídat, a slyší to i od něj, že si nic nevymýšlíš jen tak z nudy. To jsem si vyslechla totiž taky, že kdybych, tak jako oni za nás, musela vyvařovat pleny a stát frontu na sunar, neměla bych na nějaký depky čas
Hm, a jak to že teda příbuzná na těch antidepresivech skončila už někdy v 50.letech, taky po porodu? Ta na to měla se dvojčaty a 2 staršími dětmi podle téhle logiky „času“ ještě míň, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, jsem zakladatelka diskuse.
Stále se to nelepší.. mám velkou úzkost, stále myslím na to odbarvení vlasů v těhotenství, přitom synovi bude pomalu rok..Jdu se z toho zbláznit, stále to analyzujem, že jsem měla vydržet a nevymýšlet vůbec s kadeřnici, pak si nemohu odpustit, že jsem si to vůbec nechala udělat, když jsem povodně chtěla jenom pár pramínků meliru a nechápu vůbec proč mne ta kadeřnice přesvědčovala na odbarvení a pak ještě na ten přeliv.. i když myslím, že chtěla dřív domů.. Jenomže mně tím úplně zničila psychiku.. Vím, že to mám nechat tak, že čas nevrátím.. Jenomže si nemůžu pomoct, i když mám i lepší dny, kdy na to tak nemyslím.
Ale stále vyhledávám známe těhotné co se odbarvují, zda to dělali i v tehu a některé ano a některé ne..co mi taky nepomáha, když takovou najdu. No a nebyla jsem úplně upřímná, syn je zdravý až na to, že má hydronefrozu ledviny- rozšíření pánvičky ledviny, špatně tak z ledviny odtéká moč, zatím se to jen sleduje, uvidíme co dál..
Mám toho asi i moc na hlavě, u staršího syna je podezření na ADHD, tak to řešíme na doporučení školky, byla jsem s ním už na neurologii, v PPP, ješte bude k potvrzení diagnózy klinický psycholog..
Nevím, co dělat, jak se nezbláznit.. na psychologa memám čas a přiznám se, že ani nechci, neumím si to představit..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
A to se raději zblaznis? Mazej k psychologovi, možná raději k psychiatrovi pro léky na uklidnění. Proboha, je potřeba aby jsi si ulevila, řešíš hroznou kravinu a hlavně tím sobě a i dětem ubližuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli hysterčíš kvůli takovýmu nesmyslů tak bys se sebou měla něco dělat. Ale jako aktivně s odborníkem. Ne se strašit s dalšíma kravinama. Kdybys řešila něco fakt závažného, tak ok, ale rok dokola řešit jednu blbost, to už je nejspíš na odborníka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Doufala jsem, že diskuzi obnovil někdo jiný než ty. Ale tak trochu tušila. Jsi nemocná, máš rozjetou úzkost. Není hanba jít k odborníkovi, dostaneš antidepresiva a budeš vnímat vše zase běžným způsobem. S takovou se fakt zblázníš a pak budeš trávit čas někde zavřená na psychiatrii místo s dětmi, když to necháš dojít daleko. Nehledě na to, že tvé nynější stavy ovlivňují to jak se k dětem chováš. Své úzkosti na ně přenášíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jejjej Ja vím, jen je těžké si přiznat, že je to už na odborníka..možno aj to psaní o tom je pro mne určitý druh terapie, vypsat se z toho, protože doma ani s nikým o tom takhle nemohu mluvit..Za všechny rady všem moc děkuji.