Popraskané a bolavé koutky

11
12.7.18 10:55

Popraskané a bolavé koutky

Dobrý den,
Už nějakou dobu (asi dva měsíce) mě trápí popraskané a hodně bolavé koutky.
Použila jsem na to snad všechno co jsme doma měla… Vitamín B, kvasnice, framykoin, potom Fungicidin
Jsem z toho zoufalá, jelikož se mi to celé rozlezlo až pod ret, takže mám to mám okolo pusy celé červené a popraskané.

Někde jsem slyšela, že to muže být způsobeno i kvuli atopickému ekzému, na který ja teda někdy trpím.

Poradíte mi, jak se toho zbavit? Koutky mám snad teprve po 3tí v životě, ale vždy se mi to vyléčilo, ale teď se mi to stále horší.
Děkuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
12.7.18 11:06
@anonyme14 píše:
Dobrý den,
Už nějakou dobu (asi dva měsíce) mě trápí popraskané a hodně bolavé koutky.
Použila jsem na to snad všechno co jsme doma měla… Vitamín B, kvasnice, framykoin, potom Fungicidin
Jsem z toho zoufalá, jelikož se mi to celé rozlezlo až pod ret, takže mám to mám okolo pusy celé červené a popraskané.

Někde jsem slyšela, že to muže být způsobeno i kvuli atopickému ekzému, na který ja teda někdy trpím.

Poradíte mi, jak se toho zbavit? Koutky mám snad teprve po 3tí v životě, ale vždy se mi to vyléčilo, ale teď se mi to stále horší.
Děkuji :nevim:

A vitamín C?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
12.7.18 11:09

mám to tak už půl roku. Už jsem objednaná na kožní, zubařka mi říkala hned jak mě minulý týden viděla, jestli už jsem tam byla. Prý to bude chtít nějakou kortikoidovou mastičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
12.7.18 11:10

Mně na tohle pomohla mast Bactroban.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1877
12.7.18 12:13

Me teda vzdy zabral riboflavin jsou to tabletky volne prodejne v lekarne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
12.7.18 12:40

nedostatek železa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
12.7.18 13:52

Taky jsem měla rozpraskané koutky, nakonec olezlou a popraskanou celou pusu. Na kožním mi při druhé návštěvě řekli, že to bude asi atopický ekzém (nikdy jsem na něj netrpěla a nikdy jinde se mi na těle neprojevil). Každopádně se nejhorší přeléčilo jednorázově antibiotiky a kortikoidy a nyní udržuji stav mastičkou na předpis Lipobase. Sem tam se to zhorší (nevypozorovala jsem čím, jen se snažím moc pusu neolizovat). Asi s tím už budu bojovat navždy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.8.18 11:04

Achjo, ja už fakt nevim. Koutky se mi udělaly zase a teď je to teprve bolest :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
8.8.18 11:25

Taky jsem na to trpěla, ale od doby, co jsem začala používat místo balzamu na rty propolisovou mast s medem od Fandy včelaře, tak se mi koutky nedělají. Není to ani drahé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
8.8.18 11:50
@anonyme14 píše:
Achjo, ja už fakt nevim. Koutky se mi udělaly zase a teď je to teprve bolest :,(

Fungicidin? Doplnit vit a mineraly

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
8.8.18 11:51

zvenčí mazat něčím antimykotickým, zevnitř kloktat suspenzí proti moučnivce z lékárny.

Plus zkusit přestat používat pastu s fluorem a omezit sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
8.8.18 11:53

mám už druhou mastičku od kožní a stejně to pořád mám. Nemůžu se toho zbavit už půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
8.8.18 12:18

Na koutky mi pomohl jen bkomplex

• Citovat
  • Upravit
1779
8.8.18 12:28

Koutky podle čínské medicíny značí oslabenost dvanácterníku. Doporučuje se na to přestat pít kafe s mlékem. Kofein s laktózou udělá v dvanácterníku pěknej binec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.8.18 12:30

Taky mam pozitivni zkusenost s tim Riboflavinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí