Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@BohunkaP píše:
Připadá mi to jako bércový vřed…
to je bércový vřed
Přesně, bércový vřed. S tím je potřeba zajít na kožní. Nemá nějaké jiné zdravotní potíže?
Bércák jak vyšitý. S tím musí k lékaři, musí se mazat, převazovat nebo si tam zanese infekci a bude zle ![]()
To je jak bércový vřed, diabetická noha. To, že nechce k lékaři, je její problém, určitě bych ji doporučila i celkové vyšetření, vč. krve
Vsem dekujeme, budeme se snazit ji tam dotlacit.Ma jen 52let a uz toto a tak to zanedbava
@Anonymní píše:
Vsem dekujeme, budeme se snazit ji tam dotlacit.Ma jen 52let a uz toto a tak to zanedbava
„TO“ nezanedbává, zanedbává hlavně sama sebe. Jen chci říct, že bércový vřed nevzniká jen sám od sebe, je to spíše jako druhé onemocnění již přidružené nemoci, ať už žilního onemocnění, cukrovky či špatné lymfy. Takže lékař je na místě, bez něj se neobejde, bude se to stále vracet a je třeba léčit příčinu.
@pannda dekuji za vystiznou odpoved.Jeste se chci zeptat,nez presvedcime na navsteve u lekare. Lze neco volne koupit v lekarne na zmirneni nebo proste aby se to nehorsilo?..
@Dojcanis píše:
Viděla sem tohle hlavně na bezdomovcich
Já to znám od mé tety a ta tedy bezdomovec nebyla. I moje maminka ho měla, otevřel se jí, a byla to práce to zhojit. Staří lidé mají kůži strašně křehkou, doslova jako papír.
@Anonymní píše:
@pannda dekuji za vystiznou odpoved.Jeste se chci zeptat,nez presvedcime na navsteve u lekare. Lze neco volne koupit v lekarne na zmirneni nebo proste aby se to nehorsilo?..
oni v lekárně něco poradí ,ale tohle je veliké a bez doktora to může skončit hodně špatně
tohle se může udělat každému ,stačí že má třeba křečáky a uhodí se do holeně ,to není žádná ostuda.jen ona to nechala dlouho být ,takže to bude běh na dlouhou trať.
@Dojcanis Vim co je googl pani vtipna…jen jsem chtela primou zkusenost.Nemate co rict,nepiste,dekuji
Dobry den, nase znama ma pres 4roky co vime vyrazku/flek na holenni kosti tesne nad nartem osklivy flek, ktery je fialove barvy, svedi, krvaci a kdyz se zahoji tak jen na chvili a je supinata kuze, ktera je pak vsude po byte. K lekari odmita, dela jakoby nic na noze nemela, kryje dlouhym oblecenim. Prilozim foto, omlouvam se za kvalitu. Prosim o zachovani anonymu, jinak smazat, dekuji