Pořád nespí, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.9.18 12:26

@Bídžej Můj syn měl koliku a řval pouze přes den. V noci se budil jen na mliko. Ale naštěstí to trvalo jen pár týdnů. A dost pomáhalo dle Karpa zavinovat, dát na bok, dudel a šum.

Zakladatelce držím palce ať se brzo vyspí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
14.9.18 14:37

@0___Lenka___0 zavinovat moc nepomáhá, dost, že se čertí, stačí když mu dám Morávkovy kalhotky, ale hold musíme, na boku mi neleží furt cestuje, věčně spí v postýlce na štorc a dudák vyplivuje, občas zapůsobí ten šum, ale jen na krátkou dobu, je to prostě neposedný šídlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.18 14:43

@Katjerina No on syn ze začátku taky v té zavinovačce být nechtěl, chvilku se čertil, ale tak do minuty ani né se uklidnil a pomohlo to. Ono je potřeba udělat všechny kroky naráz, né jen třeba jednz nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
15.9.18 22:41

@0___Lenka___0 neříkám, že s kolikou pláčou jen večer, náš taky plakal přes den, jen ty večery bývají častější. S karpem naprostý souhlas :palec: a taky souhlas s tím, že prcek potřebuje čas, si na tu metodu zvyknout a že je třeba dělat ty kroky dohromady :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
3.10.18 01:15

Tak světe div se, děláme pokroky. Neřveme celou noc, jen občas s přestávkami, tak že se i vyspíme. Spíme v zavinovačce na boku a moc nám to vyhovuje. :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.18 18:56
@Katjerina píše:
Tak světe div se, děláme pokroky. Neřveme celou noc, jen občas s přestávkami, tak že se i vyspíme. Spíme v zavinovačce na boku a moc nám to vyhovuje. :D :pankac:

Tak super, bude to lepší a lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.10.18 21:49

Ahojda mamky. Po pulroce zoufalstvi si jdu k Vam pro jakoukoli radu. Nas 6mesicni synek je velmi aktivni ditko, coz bylo dost znat uz v tehu. ( pracovala jsem do posledni chvile a 14dni po nastupu na MD rodila) Narozen o 3tydny drive, ale vse hrave dohnal. Kdyz opominu klasicke problemy jako prdiky do 4mesicu, problemy s kojenim.. po velkem boji ztrata mleka po 2-3mesicich a jeho ukrutna aktivita a mrzutost pres den.. zustava od narozeni jeden velky problem a to SPANEK. Pres den spi dopoledne 30min a odpoledne 30-40min. V noci je vzhuru co 20minut a takto az do rana, takze prakticky nema smysl si lehat, natoz usnout. Bud prosedim celou noc u postylky nebo vedle jen lezim a cekam, kdy znovu procitne.
Momentalne nase noc probiha takto : v 19hod je vykoupany a po mleku probiha uspavani nosenim v naruci, kdy nekdy drive nebo pozdeji usne. (Rozmezi 10-45min) Sam v postylce nebo semnou usinat odmita i napric veskerym snaham jako je zpivani, povidani, drzeni za ruku, nechat vybrecet, plysak, plinka, moje tricko atd. Ne ze by tam brecel.. naopak. Okamzite se otoci na bricho a leze. Ted se nam v 6mesicich postavil, takze v postylce se konna vse, jen ne spanek.
Po uspani jej polozime do postylky na zada (donedavna kvuli prdikum spaval hlavne na brise) a po 20minutach se snazi stocit na bok. Jelikoz ale takto spat neumi, hlavu zakloni dozadu, aby to nejakym zpusobem vyrovnal a rukou se krecovite drzi polstare nebo mantinelu. Po chvilce svaly povoli, on s sebou trhne a je opet vzhuru. Zkratka na zadech spat nechce, na boku to neumi a na brise okamzite automaticky leze i ze spani stylem: zadek a nohy nahore a reje pusou v matraci. Takze nejtvrdsi spanek ma od 20-22hod. Kdy se za me asistence neustale mele, meni polohy, obcas se napul vzbudi. Proste nespi tvrde a v klidu. Pokud ho necham, pretoci se uplne na bricho, je po chvilce hned vzhuru, uz jen proto, ze doleze az na konec postylky a dal to nejde :zed: Kolem 22:30 je vzhuru a uz prakticky nevi co sam se s sebou. Opet ho uspavam v naruci, polozim a situace se opakuje do 1, jen s vetsi razanci. Do 2 se ho snazim udrzet na mleko. Prebalim, nakrmim a opet uspim. V tuto dobu usne pomerne rychle a vlastne i nejklidneji. Mame tedy s malym oba cas se trochu prospat. Tedy on spi (stejne jako od 20-22hod )a ja vedle lezim a nachazim se v jakemsi rezimu Autopilota. Jsou cca 4rano a uz se opet mele ve velkem, knuci a heka ( hlady nebo touhou po me blizkosti to neni) Opet tedy uspavam, jako skoro pokazde kdyz se vzbudi fest a kdyz uz po takovychto nocich nemuzu udrzet oci, nohy se podlamuji.. vezmu si ho k sobe do postele a delim se s nim o polstar. Snazim se ho drzet, mazlit.. nestoji o to. Jen se porad snazi pretocit coz je konecna. Nakonec prakticky samovycerpanim kolem pul 5 usne a ja vedle nej zlomena strezim jeho spanek. (Do toho vseho celou noc mlaskam na manzela, aby nechrapal.. v posledni dobe i na psa :D ) O pul 6 rano uz je prcek vzhuru definitivne a chce zase lezt. Takze preleza me, aby mohl na nocni stolek, na pelest postele o kterou se muze postavit. Preleza manzela aby mohl za sviticim budikem a pak uz neni kam, tak vztekle mruci.
Prakticky takto promruci cely den. Hracky ho nezajimaji, nikde a u niceho nevydrzi ani 2minuty. Lehatko, ohradka, hracky, hrazdicka.. napric ne prilis dobre fin.situaci se snazim, aby mel vse, ale nic mu neni pochuti. Donedavna jen nosit a nostit. Potom lezt a ted uz ho zajima jen o co by se tak mohl postavit. Takze cely den ho taham jen od stolku nebo skrini. Ale to uz je jina kapitola.
Dle doktoru jak detske tak EEG a UZV je v poradku, motoricky napred.
Zaverem velmi sikovne aktivni dite, ktere v noci nespi a pres den pak logicky jen mruci. Ja jsem to odnesla blokaci krcni patere a pulky zad s pocinajici skoliozou. Z chronickeho nevyspani mam malatne stavy, zavrate, zaludecni problemy. O psychice ani nemluvim. Manzel se o volnu snazi pres den pomahat jak muze, v noci se musi vyspat. Pro nej nastesti ho nic nevzbudi.. pro me tim padem bohuzel odpada moznost vymeny hlidani v noci. Ani pres den hlidani nemam. Jedna babicka je ze Slovenska, druha invalidni.
Moc Vas tedy prosim.. mate nekdo radu jak u nej alespon z casti docilit spokojeneho a klidneho spanku? Caje nepije, jen vodu. Zkouseli jsme na doporuceni dr kapky Fenistil i Rivotril.. absolutne zadna zmena.
Docitam se zde o maminkach, co uz chudery nespali 3 dny nebo ze se jim ditko budi po 2hodinach :roll: co bych za to dala.. ale podobny pripad jsem zde nenasla. Moc Vam dekuji a omlouvam se za sloh. Clovek se z toho musel aspon vykecat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
13.10.18 22:15

@Lucis173 Ahojky to co píšeš bylo přesně u mě…byla jsem zoufalá ani hlídání jsem neměla vlastně ani do teď..všichni moc daleko a já na vesnici sama.. prckovi je teď 1,5 roku a stále bohužel nespí..jak píšeš mám denně malatne stavy…psychika nemluvím a zaludek :zed: prcek nespí od narození..a prostě se bude budit a knourat třeba co hodinu…u mě 2hod.spanku v kuse jsou vyhra :) jedinne co mě uklidňuje je,že ztoho snad vyroste..teď máme období vzdoru,takže samé vztekáni…vím jak ti je drž se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.10.18 22:46

Presne.. jsem stastna, kdyz dam dohromady po 15minutach 2 hodky. Obcas mam i to stesti a ulehnu s nim odpoledne na tech jeho 30minut.. ovsem ale zase na ukor domacich praci :nevim:
Samozrejme jsem stastna, kdyz vidim, jak je sikovnej, zdravej. Jsem za to moc rada o naopak obdivuju maminky se skutecnymy problemy. Ale moc me mrzi jeho spanek. Je mi ho lito jak se tam v noci trapi. Ne a ne poradne a tvrde zabrat :( Vim ze to jednou musi prejit. Na druhy den namisto usmevaveho spokojeneho ditka mame umruceneho, protivneho mrzouta. Kdyz uz je naaahodou lepsi noc, je to na nem druhy den hned znat. Je usmevavejsi, pohodovejsi a klidnejsi.
Dekuji alespon za podporu :kytka: a vsem preju klidne noci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.10.18 08:14
@Bídžej píše:
@Katjerina pardon, ale to, ze u kolik musi mit problémy i pres den, je blbost :lol: naopak je velmi typické, ze jsou jen vecer/v noci. Každopádně asi jeste u vas neni tak zle a snad ani nebude :palec: kdyby bylo, zkusis vsechno, tak drzim palce at to neni treba :kytka:

nebo taky od 4h rana do pulnoci. Nase mala to mela spis pres den. vecery byvaly takoy narocne, ale tak cca od pulnoci bylo mozne malou dokonce dat do postylky. Jinak pres den nosit nosit nosit, sedet na gauci cele hodiny zatim co ona si milestive spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
15.10.18 08:58

@Lucis173 no tohle se mi zdá jako dost skutečný problém 8o do 6 měsíců jsme s tím bojovali taky, ale malý ještě nelezl, ani nestál. Dodnes nespí moc, přes den musím ležet v posteli s ním a v podstatě ho „přidržovat“, aby se trhem nevzbudil, nebo nešel na břicho a nelezl. Ale noc už máme relativně vyřešenou - v 7 uložíme, usne sám (naučili jsme, ale funguje nám to jen večer :zed: ), v 10:30 dostane kaši v láhvi a většinou chrní až do 5-6 ráno. Což je oproti dřívějšku zlatý.
@diginiga absolutně nechápu, jak to dáváš 1,5 roku 8o to už bych byla na psychiatrii :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.10.18 09:43

Jak se tak dívám, naše problémy s občasným nespaním jsou malicherné. Sice zase opět spánek bojkotujeme hlavně v noci, ale občas spí aspon ty dvě hodiny. Přes den jak kdy, to si říkám, že když je přes den vzhůru, že bude spát v noci a ono prdek, oči jak angorák a stejně nespí. Nejvíc spí večer tak od 20:00 do dalšího kojení, pak ani za boha, takže si ho beru k sobě, aby nevzbudil manžela a spíme tak do dalšího kojení, někdy spí někdy se jen vrtí a já spím tak na jedno oko. Ráno si připadám jak po flámu. Přes den jak kdy, někdy nakojíme a hned vytuhne a spí až do dalšího kojení, to je vyjímečně, většinou nespíme nebo jen na chvilku, pak je mrzutý, že nemůže spát a řveme a řveme, nosíme uspáváme a nic. Navíc nás čekají rehabilitace, takže šmajdání na cvičení a mučení doma. To se nebude už spát vůbec. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.10.18 10:17

Kdyz mel prvni 3 mesice prdiky a koliky, nespal prakticky vubec a porad jen rval a rval. Hystericke zachvaty, kdy kolikrat nemohl ani dychat. Vykoupila jsme celou lekarnu vsech moznych leku, hrejivy polstarek, cvicila s nozickama a porad jen nosila a nosila abych mu ulevila. Kdyz bylo nejhur, prisla na radu rourka. Stejne se cele dny a hlavne noci propinal do luku, cervenal a tlacil. U nas bylo celou noc slyset rehtani a plac. Do toho ja zatvrdle mleko v prsou, takze jsem nedelala nic jineho nez odsavala, chladila, maleho nosila a zase teple obklady pred kojenim, odsavani a noseni. Vzdala jsem jeho polohu na zadech a zacala ho pokladat na bricho. Situace se tim o neco zlepsila. Ovsem prave do doby kdy zacal lezt. Prdiky presly a opet nespal zase kvuli sve aktivite. Na zada nechtel, hned byl na brise a ze spani lezl a lezl az dolezl na konec postylky a byl vzhuru. Takze celou noc stahovat dolu. Ted se ho snazim celou noc zase udrzet na zadech nebo boku, abychom se tomuhle fest probuzeni vyhnuli. Jinak je uspavani na dlouhy lokte. V kocarku mi v podstate vystupuje z korby za jizdy. Pretoci se, klekne si, chytne se strechy ( at skolepene ci nesklopene) a stoji. Ani sportak to nevyresil. To je zase rev, ze je v pasech a tudiz ma omezeny pohyb. Ani doma v lehatku s vibraci nebude. Bud se snazi lokty do sedu nebo se primo v nem otocit na kolena.. vse se vztekanim.
Nechapu, ze kdyz je tak aktivni a porad celej den jen leze nebo stoji, ze pak neni unavenej. Je na nem videt, jak by chrnel, ocicka cerveny, ale neco mu nedovoli spat klidne a tvrde. Kolem pulnoci uz se mele co 2 minuty. Ja bych padla za vlast :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.10.18 12:40

@Lucis173 u nás občas pomáhá bílý šum, ale je jasné, že v noci nebudu po baráku řádit s vysavačem. Stáhla jsem si na mobil, zvuk vysavače a fénu, občas to zabere. Ted vařím, mám puštěnou digestoř a malý pán u toho pochrupuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.10.18 14:05

@Katjerina dekuju za radu :kytka:
ruzny sum jsem samozrejme zkousela snad hned prvni tyden :D a zkousim dal. Ja bych klidne sumela s mobilem jak diva, kdyby to aspon trochu zabiralo. Namisto toho se pretoci a patra, odkud ten zvuk vychazi :roll:
Taky jsem zkusila premistit postylku.. i manzela :D nakoupila 3 druhy polstaru :roll: ale je uplne sumak na cem lezi nebo cim je prikrytej. Zkousela prikryt i neprikryt. Zkousela jsem i,,aromaterapii,,.. drncat s postylkou..
Ma vyvetrano, prijemnou teplotu. Chodime kolem nej po spickach. V noci ma absolutni klid.. v ramci panelaku. O dudlik nestoji a nikdy nestal. Ani po kasi namisto mleka se nedostavil efekt. Hlady ani potrebou po me to nedela. Dela proste to co pres den. Jakmile polozim na zada, hned se vzteka a okamzite sup na bricho, vyskokem na kolena a pelasi k cemukoli o co se muze postavit nebo si u toho maximalne sedne v sikmem sedu. Kdyz se postavi, okomentuje si to hlasitym HE-HE :lol:
U nas na kline nebo v lehatku s hrackou sedet nebude, hned vztek. Natoz s nim uvarit nebo neco udelat. Vsude je pro nej ted dost nebezpecno. Maximalne behem jeho odpoledniho 30min spanku. Nechci ho chudaka necim dopovat jak doporucuji dr. :?
Je strasne sikovnej, ale v noci prece musi nabrat silu a odpocivat.. stejne jako ja. Cim je pohyblivejsi, tim se to zhorsuje. To bude peklo, az se nauci sedet a chodit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí