Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kralovnalovu ty jo takže ještě minimálně rok jo? ![]()
jo mně taky jedna spí bez problémů a druhá od pul roka takhle po nocích blbne.
![]()
@Bídžej no také už jsem zralá na psychiatrii..a celé dny je mi nic moc teda ![]()
@Lucis173 ahoj, jak jste na tom? Jen jsem tě chtěla uklidnit, že ty koliky přecházející hned v zuby jsme měli taky
koliky 4,5 měsíce, pak cca dva měsíce zuby (byl tam překryv) a vylezly až těsně před jeho 6 měsíci a taky dva naráz. Známá zubařka mi vysvětlovala, že to trvá tak dlouho, protože se ještě rovnají zuby v dásni, než se proříznou. Spousta mimin si toho ani nevšimne, ale některé to bolí, nebo je jim to nepříjemné.
Jo a pak když se zuby doklubaly, udělala jsem s malým dohodu, že si teď dá pár měsíců pauzu, že potřebuju taky oddech.. takže abych se nenudila, začaly mu růst další 4 zuby naráz
![]()
Noční spánek už jsme dikybohu celkem podchytili, ale ty první zoubky se budil běžně 11× za noc ![]()
@Bídžej dekuju za uklidneni. U nas zadna zmena k lepsimu. K zubum se pridaly horecky a vyrazka. Takze jeste 6 nemoc. Ted ma i nekolik boulicek velikosti hrasku na hlavicce, za usima i na krku. Snad uzlinky. Uvidime, cekame na vysledky. To aby toho nebylo malo ![]()
Mela jsem za to, ze se prvni zoubky proriznou a bude aspon chvilicku klid. Prdlajs ![]()
Je aktivnejsi jeste vic, uz se nechce ani nosit. Hned se mi v naruci vzpouzi… noci jsou porad stejne hrozne. Mele se tam, mruci. Po ukonejseni v naruci usne, po polozeni si jede znova tu svou. Uz ani v posteli semnou neni v klidu a dela totez. Zkousime prirodni doplnek stravy na uklidneni a dobry spanek. Davam mu pit uklidnujici caje.. nema to zatim efekt. A navic mi uz dobrejch 14dni nechce absolutne jist. Prikrmy ani mliko. Dostanu do nej v podstate nasilim sotva 5 lzicek a mlika si jen cucne. A to byl mega jedlik. Tak rada bych rekla, jak si materskou uzivam. Ale ono to k tomu vsechno patri. Zase bude lip ![]()
@Lucis173 teda ty si to vyžíráš
snad už je to poslední pohroma a bude to jen lepší
u nás pro změnu začínají zlobit stoličky, takže rýma jako řemen, sliny až na zem a dnes v noci 15× vzhůru
uklidňuje mě, že těch zubů může mít jen omezený počet ![]()
Ahojda
Tak jen informativne.. stale nespime. Nasadili jsme homeopatika, Fenistil kapky, mazeme zuby, pije medunkovy caj.. nic. Nedavno jsem opet zkusila nasoukat ho do spaciho pytle a kupodivu neprotestoval a dokonce mi 3 dny a noci krasne spal. Pres den pokazde 1,5hodky a v noci se prakticky fest vzbudil jen na mliko ve 3 rano a vstaval v 6:30. Ja mela zrovna mega chripku, takze jsem pro zmenu nespala ja.
Ted uz jsme tam, kde jsme byli. Chvilku lezi na zadech nebo boku, po umornem uspavani a nakonec se stejne pretoci na to svoje bricho a uz se mele. Navic mu ten pytel nedovoli pohyb, tudiz je hned vzhuru. Ale i tak je to o krapet lepsi. Alespon pres den uz je to veselej rostak. Uz nemruci a furt nekde leze, stoji, obrazi nabytek a zkouma. Nebo mi vysi na teplacich a vola mam mam mam 😃 takze nadobi meji pravidelne s holou zadnici. V noci tatinka absolutne odmita. Proste mamanek 😕
Taky chodi od 8mesicu na nocnik. Pokazde se nam povede vysledek. Takze sikula kazdym coulem. Ale zase nas trapi hamani. Jogurt, presnidavku nebo ovoce zvladame, ale plnohodnotny, jakykoli masozeleninovy obed ani tuk. Polkne lzicku a konec. V zidlicce rev, takze krmime za pochodu, abych do nej neco dostala. A takovej to byl jedlik 😕 Do toho se nam objevil po celem tele atopicky ekzem, narezavali mu trosililinku predkozku kvuli boulicce smegmatu, kterou jsem objevila hned po prvnim pretazeni a jeste dostal zanet prudusek. Tak to bych taky nespala ![]()
Porad doufam, ze bude lip ![]()
Drzte se holky ![]()