Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já vím a chápu, že je to hodně blbý, taky bych s nima nechtěla bydlet
Ale bud ráda, že máš kde bydlet a máš městský byt. To my takový „štěstí“ nemáme a platíme podnájem 12000 Kč měsíčně. Taky jsem na RD ![]()
@Anonymní píše:
Já vím a chápu, že je to hodně blbý, taky bych s nima nechtěla bydletAle bud ráda, že máš kde bydlet a máš městský byt. To my takový „štěstí“ nemáme a platíme podnájem 12000 Kč měsíčně. Taky jsem na RD
No ona v tomhle případě to opravdu výhra není ![]()
@blorchi To není o rasismu… A jak jsem psala, jde to i bez násilí a týče se to výlučně nepřizpůsobivých romských spoluobčanů. Je vidět, že vůbec netušíš čeho jsou schopni, jak zneužívají systém i jakýkoliv vstřícný přístup. Pokud jsi tak útlocitná a soucitíš s nimi, tak tato diskuze opravdu pro tebe nebude…
@lyrica
Já bych to řešila jedině tak. Policie, magistrát, nebo družstvo je akorát rozdráždí, za co se ti minimálně nějak „odvděčí“. Tyto instituce navíc budou vždycky omezeni nějakým zákonem, směrnicí (typu dokud platí nájem…). Jediné co na ně vždycky platilo je strach a ten jim žádnej „orgán“ ani pán s kravatou rozhodně nenažene.
@Anonymní píše:
rasisticky? tys s nima asi nikdy nemela konflikt ze?
myho muze v maldi 2× bezduvodne napadli na autobus. zastavce, kde byl sam, ja s nima pul roku zila v jednom baraku - a to byla jen jedna 4clena rodina a nedalo se to vydrzet!
az ti nejakej smrad zmlati nebo znasilni decko, budes taky rasista!
kdybys videla co predvadi 10ti lety decka tady na hristi, asi by ses divila!
Bydlela jsem vedle nich dva roky v jednom panelaku, krom hluku, nemam s nimi naprosto zadny problem.Nase mesto je plne romů, alei presto nemam chut byt rasisticka zalozena a na internetu nadavat na jejich barvu pleti.
Znasilnit decko, ti krome pedofila muze i bilej, hnedej, ruzovej, zlutej clovek. Nevim co to tady meles za nesmysl. ![]()
Ale to je vylozene mimo tema
Zakl. Pohroz jim, v pripade dale trvajiciho hluku, bordelu atd, budes muset zajit na socialku, oni si to rozmysli, tak jako by si to rozmyslel i bilej ![]()
@Anonymní píše:
Klidne budu rasisticka, nevadi mi cerni, zluti ani zeleni, vadi mi vetsina romu a za tim si stojim! a svoje nesmysly si pomelu klidne dal…staci mi co vidim z okna, co jejich decka prevadeji, to bily decka nedelaji, mysli si co chces
To je samozrejme tve rozhodnuti a tvuj nazor, pokud se ti bydleni s,,cernymi" nezda, nechapu proc tam stale ses. ![]()
@blorchi píše:
Bydlela jsem vedle nich dva roky v jednom panelaku, krom hluku, nemam s nimi naprosto zadny problem.Nase mesto je plne romů, alei presto nemam chut byt rasisticka zalozena a na internetu nadavat na jejich barvu pleti.Znasilnit decko, ti krome pedofila muze i bilej, hnedej, ruzovej, zlutej clovek. Nevim co to tady meles za nesmysl.
Ale to je vylozene mimo tema
Zakl. Pohroz jim, v pripade dale trvajiciho hluku, bordelu atd, budes muset zajit na socialku, oni si to rozmysli, tak jako by si to rozmyslel i bilej
Ono je nutné si ale uvědomit, že tu nikomu nejde o barvu pleti. Ikdyby byli růžovi stejně je nikdo nebude mít rád. Jde o to, že je skupina lidi, kteří se ve většině chovaji tak jak se chovají a mají nějakou společnou vlastnost. Kdyby byli lidé co mají ružovou bambulku na hlavě budou mi vadit oni. Kdybych byl rasista vadi mi všichni, vietnamci a podobně.
Myslím, že zakladatelka formulovala tuto diskuzi jasně. Pokud se někomu nelíbí, že tady jsou narážky na cikány, nikdo mu nekáže do ní přispívat a už vůbec ji číst. Nechci za ni mluvit, ale i se svým blond mozkem jsem pochopila, že ji jde o radu jak dosáhnout nějakého konstruktivního řešení, dosažitelného a účinného. Takže nechápu proč se to tady točí kolem něčích citů vůči těm drzým hubám. Myslím, že reakce by byly stejné i kdyby se problém týkal bílých. Prostě když je někdo hovado, těžko se o něm budou lidé vyjadřovat s respektem a úctou.
@neila přesně tak. Když se tu bude řešit otázka rasismu a tak podobně, tak docílíme akorát toho, že bude diskuze uzamčena. ![]()
Ale každopádně děkuju všem za reakce, přeberu si to. Nechám to chvíli ustát a uvidímě, co podnikneme.
@lyrica držím pěsti ať to dobře dopadne, v rámci možností ke spokojenosti všech. Hlavně se nenechte zahnat do kouta. Tak hodně zdaru a pevné nervy ![]()
@neila děkuju a slibuju (i sobě), že to teda jen tak nenechám
![]()
Myslím, že nejdůležitější je neukázat jim strach. Oni, když vycítí, že se člověk bojí, tak je zle. Máme v domě smíšenou rodinu a děti podědily cigánský temperament víc než je zdrávo. Když dělají před domem bordel, tak na ně okamžitě vlítnu a jsou jak pipinky. Zkoušeli se mstít, ale my jsme na ně uhodili, že to máme nafocené a že víme, že to byli oni (propálené zvonky apod.) a od té doby je klid. Občas se musí znova udělat bugr, ale je to v únosné míře.
Zakladatelko, přeji ti hodně štěstí, ať to vyřešíš. Mě to stálo hodně nervů a odvahy. Než se narodil malý, tak jsem to neřešila a zavírala před tím oči, ale teď se biju jako lev, abychom bydleli v hezkém prostředí a ti omezenci to tu neničili…
Zdravím,
přispívejte prosím konstruktivními příspěvky, aby byly užitečné pro zakladatelku, případně i pro další uživatelky v této situaci. Projevy rasové nesnášenlivosti sem nepatří - pokud sem budou přibývat, diskuze bude smazána.
Monika