Poradíte jak vyčistit, aby to bylo pro dítě hygienické?

3144
23.6.15 15:04

Poradíte jak vyčistit , aby to bylo pro dite hygienické ?

Ahoj maminky, právě mi přišla hrací deka pro našeho prcka.
Hned jsem ji vybalila a, že jí hned vyzkoušíme, ale deka má na sobě lísteček, že se nemá prát a hračky jsou z části plastové z části textilní. Jak vše vyčistit, aby to bylo v pořádku? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
736
23.6.15 15:06

Sanytol sprej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
23.6.15 15:08

Jdou hračky sundat? A jaké tam jsou? Hrací, tahací, něco na baterky?
Pokud jsou tam jen plasťáky, bez baterek a mechaniky, vrazila bych to do pračky. Jen dát nižší otáčky, aby se třeba zrcátko nepomačkalo.
Dítě stejně deku hned ušpiní a prát se bude pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.6.15 15:09

Hrací deku z obchodu jsem nijak před prvním použitím nečistila :nevim: Kluk to přežil :D

• Citovat
  • Upravit
3144
23.6.15 15:13
@Kaac píše:
Sanytol sprej?

Ten mám, ale pak to jen umýt vodou? 8o :think: abych malého ještě nepriotravila :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
23.6.15 15:16
@Sufik píše:
Jdou hračky sundat? A jaké tam jsou? Hrací, tahací, něco na baterky?
Pokud jsou tam jen plasťáky, bez baterek a mechaniky, vrazila bych to do pračky. Jen dát nižší otáčky, aby se třeba zrcátko nepomačkalo.
Dítě stejně deku hned ušpiní a prát se bude pořád.

Něco na baterky je neco neni, to co neni tedy vrazim po pračky, ale zbytek nevim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.6.15 15:19

Ahojky. Já jsem hrací deku i hračky prala na šetrný program a nic se jim nestalo. Pokud to tedy nemá baterky. Taky se říká že když to dáš do pytlíku a do mrazáku že to taky zabije bacili co na tom můžou být a nebo jsem do vody dala sanytol a houbičkou to vyčistila nechala uschnout a v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
23.6.15 15:20

Natahovací hračka pračku přežila, ale ty baterkový se musí vypárat a baterky vyndat, takže bych se na prací vykašlala…

zas bych to s tou hygienou nepřeháněla. Stejně dítě strčí do pusy kde jaký kámen, písek, psí granule, prostě cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
23.6.15 15:38

Z hrací deky jsem vyndavala akorát zrcátko, jinak šla do pračky celá… a jinak jsem ji tedy neprala aby byla hygienická, ale protože byla od dítka jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44210
23.6.15 15:42

Peru všechno, na ruční praní a všechno přežilo, i hračky s natahovacím hracím strojkem.Tam,kde se dávají baterky, je potřeba to předem vyndat, u většiny hraček to jde. Nedovedu si představit tu deku nevyprat, ani ne tak před prvním použitím, je pravda, že dítě později strčí do pusy kde co a přežije, ale na tu hrací deku si např. často ublinkne, v 5 měsících už pod hlavičkou plínku neudrží, jednak se točí na všechny strany, plazí se a taky tu plínku pod hlavičkou umí už šikovně vytáhnout a muchlat si ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
23.6.15 16:08

Vyschlý Sanytol opravdu jedovatý není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
23.6.15 17:17

Před prvním použitím jsem neprala, ani nečistila. Když se malý poblije, nebo jinak ušpiní deku, vyčistím ji vlhčenými ubrousky nebo Jarem a pak vodou.

• Citovat
  • Upravit
583
23.6.15 17:17

Já to běžně prala na šetrný program, nové bych neřešila, ale stejně se to používáním ušpinilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
23.6.15 18:26

Holky všem diky! Moc! Neco si z toho vemu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.6.15 11:11
@lucenka píše:
Hrací deku z obchodu jsem nijak před prvním použitím nečistila :nevim: Kluk to přežil :D

Stejně tak, a to mám ty hrací deky hned dvě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815