Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, právě mi přišla hrací deka pro našeho prcka.
Hned jsem ji vybalila a, že jí hned vyzkoušíme, ale deka má na sobě lísteček, že se nemá prát a hračky jsou z části plastové z části textilní. Jak vše vyčistit, aby to bylo v pořádku? Děkuji ![]()
Jdou hračky sundat? A jaké tam jsou? Hrací, tahací, něco na baterky?
Pokud jsou tam jen plasťáky, bez baterek a mechaniky, vrazila bych to do pračky. Jen dát nižší otáčky, aby se třeba zrcátko nepomačkalo.
Dítě stejně deku hned ušpiní a prát se bude pořád.
Hrací deku z obchodu jsem nijak před prvním použitím nečistila
Kluk to přežil ![]()
@Kaac píše:
Sanytol sprej?
Ten mám, ale pak to jen umýt vodou?
abych malého ještě nepriotravila
![]()
@Sufik píše:
Jdou hračky sundat? A jaké tam jsou? Hrací, tahací, něco na baterky?
Pokud jsou tam jen plasťáky, bez baterek a mechaniky, vrazila bych to do pračky. Jen dát nižší otáčky, aby se třeba zrcátko nepomačkalo.
Dítě stejně deku hned ušpiní a prát se bude pořád.
Něco na baterky je neco neni, to co neni tedy vrazim po pračky, ale zbytek nevim ![]()
Ahojky. Já jsem hrací deku i hračky prala na šetrný program a nic se jim nestalo. Pokud to tedy nemá baterky. Taky se říká že když to dáš do pytlíku a do mrazáku že to taky zabije bacili co na tom můžou být a nebo jsem do vody dala sanytol a houbičkou to vyčistila nechala uschnout a v pohodě ![]()
Natahovací hračka pračku přežila, ale ty baterkový se musí vypárat a baterky vyndat, takže bych se na prací vykašlala…
zas bych to s tou hygienou nepřeháněla. Stejně dítě strčí do pusy kde jaký kámen, písek, psí granule, prostě cokoliv.
Z hrací deky jsem vyndavala akorát zrcátko, jinak šla do pračky celá… a jinak jsem ji tedy neprala aby byla hygienická, ale protože byla od dítka jako prase.
Peru všechno, na ruční praní a všechno přežilo, i hračky s natahovacím hracím strojkem.Tam,kde se dávají baterky, je potřeba to předem vyndat, u většiny hraček to jde. Nedovedu si představit tu deku nevyprat, ani ne tak před prvním použitím, je pravda, že dítě později strčí do pusy kde co a přežije, ale na tu hrací deku si např. často ublinkne, v 5 měsících už pod hlavičkou plínku neudrží, jednak se točí na všechny strany, plazí se a taky tu plínku pod hlavičkou umí už šikovně vytáhnout a muchlat si ji.
Před prvním použitím jsem neprala, ani nečistila. Když se malý poblije, nebo jinak ušpiní deku, vyčistím ji vlhčenými ubrousky nebo Jarem a pak vodou.
Já to běžně prala na šetrný program, nové bych neřešila, ale stejně se to používáním ušpinilo
@lucenka píše:
Hrací deku z obchodu jsem nijak před prvním použitím nečistilaKluk to přežil
Stejně tak, a to mám ty hrací deky hned dvě. ![]()