Poradíte s hypotékou?

Anonymní
12.3.12 23:41

Poradíte s hypotékou?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakou bychom měli šanci na hypotéku, když partner má plat průměrně kolem 15.000 Kč čistého, já ještě také stále pracuju,ale pokoušíme se o dítě. Jde o to, že přítel splácí ještě asi tři roky úvěr na auto měsíčně 3.000 Kč. Je možné si vůbec za těchto podmínek vzít hypotéku a na koho? Přeci jen u mě je možné že za pár měsíců otěhotním, což samozřejmě není jisté, ale musí se i nad tím uvažovat. Odhad nemovitosti chceme do 1200 000, z toho zhruba 300.000 Kč bychom dali dohromady v hotovosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.3.12 23:43

Dívala jsem se na kalkulačku, při splátce cca 800-900 tis. mi to vypočítalo splátku 5.000 Kč na 20 let, což si myslím,že bychom finačně zvládli, i teď platíme vyšší nájem, něco bychom si nechali v rezervě našetřené. Samozřejmě k tomu ještě počítám náklady za elektřinu, topení atd.

• Citovat
  • Upravit
20518
13.3.12 00:03

Já bych radila si vzít hypotéku na oba dva a pomlčet o tom, že možná budete tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.12 00:06

Emilie a je to možné si vzít na oba, když nejsme svoji? V případě,že bych už byla těhotná (a bylo to poznat) popř. bylo už i miminko narozené, tak na mě asi hypotéka nepůjde a na přítele,když má na sebe už napsaný úvěr,který ale řádně splácel?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.12 00:09

a taky jestli je možné vůbec hypotéku dostat s tak malými příjmy partnera? podotýkám,že finačně bychom to utáhnout měli, necháme si nějakou finanční rezervu a už teď platíme nájem kolem 8 tis.

• Citovat
  • Upravit
20518
13.3.12 00:14

My nebyli vzatí, a stavěli jsme, takže možné to je. Těhotenství bych řekla neřeší, pokud to doslova do písmene není vidět, a stejně nemajaí nárok to řešit - nejste tři. Úvěr určitě je brán v úvahu a snižuje bonitu, ale he fakt, že dneska je spíš hlad po „dlužnících“. Takže je spíše na vás, abyste si byli jisti, že jste schopni dluh splácet i při rodičovské.

Doporučuji nezávislý dotaz u poracdů v ČSOB, ČS, KB či ještě Raiffeisenbank a porovnej nabídky. Neboj, k ničemu tě to nezavazuje. Jen se prostě zeptáš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.12 00:16

Sou dvě možnosti:

1. Hypotéku si vezme pouze přítel sám na sebe, bude posuzován jen jeho plat a jeho výdaje
  2. Hypotéku si vezmete oba, budou posuzovány oba platy dohromady a výdaje za společnou domácnost

Doporučuji obrátit se na finančního poradce, který vám poradí, co je pro vás v dané situaci nejlepší.

P.S. Pokud budeš těhotná, stále platí, že jste dva, dítě se do společných příjmů a výdajů počítá až po jeho narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.12 00:22

děkuju Vám a jak je to v případě,že budu už na mateřské, pak je možné vzít hypotéku jen na přítele nebo dávají i na ženy na mateřské? Jenže v tom případě, jestli to nebudou posuzovat tak,že přítel má nedostatečné finance (15 000 plat a z toho jde 3 000 na půjčku), řešíme jestli nepočkat ještě ty tři roky,než se ten úvěr splatí,ale už pravděpodobně budeme mít dítě?

• Citovat
  • Upravit
13.3.12 00:46

Pokud už budeš na mateřské, pak se počítají oba příjmy jak tvůj, tak přítelův, ale výdaje za tři členy rodiny, tedy i za dítě.

Takže hypotéku buď teď než bude mimčo nebo až splatíte úvěr.
Z bank bych doporučila KB jako první možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
13.3.12 04:54

Důležité je,aby na koho je to napsané měl pracovní smlouvu na dobu neurčitou. V některých bankách je jedno zda jste Čech nebo cizinec a chcete hypotéku,důležité je ta smlouva na dobu neurčitou.O dítěti bych raději pomlčela,protože pak se počítá s tím,že ta žena má 7600Kč.Pokud má partner 15000Kč +ty bys měla 7600Kč tj22600.Z toho 8tis.nájem,7tis jídlo pro tři,půjčka auto,ze začátku je takový průměr 2až3 tis.za dítě,poplatky cca1000Kč a na hypotéku už není.Navíc máte půjčku.Nevím kolik,ale máte ještě splatit lízačku na autíko.Většina bank si zákazníka ověří a zjistí,jest-li nemá půjčky popřípadě nějaké pohledávky.Zatajování není na místě.V České spořitelně to ani nezkoušej,KB,GEMB taky ne.Tam je to dost přísné,ale v ČSOB nebo v Reiffce je to lepší,ikdyž :think:.Záleží kolik taky Vám je let,jsou na to takové tabulky.Asi Vám to nevyjde i tak.Máte půjčku na autíko a přítel má jen 15000Kč a vy asi taky tak podobně,tot otázka…klidně stačí jedna pozdě vyplacená složenka za telefon a je to atd to vše se posuzuje…Pracovala jsem před mateřskou na burze prodávala a nakupovala klientům akcie a ještě předtím dělala v bance na přepážce,takže tomu rozumím.Nedají Vám to spíše kvůli té půjčce na autíko a 15000Kč je málo,hm :zed: .Má rada je pomlčet o dítěti a zkusit splatit autíko dřiv než bude mimi,pak by Vám možná tu hypotéku dali v ČSOB nebo Reiffce,jo a ta smlouva a dobu neurčitou je důležitá,jinak to vidím bohužel bledě :( .Doba je zlá a vůbec to tu není pro obyčejné mladé rodiny s dětmi.Přeji hodně stěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
13.3.12 05:01

Jenže tyhle částky co se dají vyčíst na netu jsou orientační,reklamní atd…Realita je pak jiná.Jak jsem psala pozdě vyplacená složenka,lízačka na autíko atd…Zkusit se to může,ale s tou lízačkou to asi těžko pochodíte s hypotékou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
13.3.12 05:36

Na oba si ji můžete vzít určitě. Problém bych viděla v tom úvěru - pokud něco splácí, těžko mu dají hypotéku. Ale jak která společnot, samozřejmě. Doporučuju najít si nějakého finančního poradce, ten vám najde, jaké máte možnosti. A je to zadarmo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.12 07:34

Můžete si vzít hypotéku na oba.U hypotéky je jedno jestli jste manželé nebo jen partneři.Tam se k Vám jako žadatelé můžou přidat i rodiče.Prostě a jednoduše pro banku jste spolužadatelé - spoludlužníci.To,že plánujete miminko nikoho v bance nezajímá.Pokud vyděláváte v době schvalování hypotéky oba dva tak je to všechno v pohodě.Hypotéku na 900 tis určitě dostanete pokud dohromady vyděláváte přes 20 tis.Určitě bych nechodila k finančním poradcům,to je největší verbeš v této republice,snaží se jen rýžovat a poradí Vám prd.Chce to vzít si den dva volna zajít do své banky,zjistit jejich podmínky a zda na hypotéku dosáhnete,to je otázka hodinového sezení a pak si oběhat konkurenci a porovnat.

• Citovat
  • Upravit
17014
13.3.12 07:46

No tak na to, aby si zjistili podmínyk u bank si nemusí brát volno ne :mrgreen: Jinak s vaším příjmem nevím, nevím, ale záleží kolik bereš ty. Plánování rodiny banku fakt nezajímá a jak je již psáno, i v těhotenství budete stále pouze dva. Za zjištění jestli by jste prošli fakt nic nedáte, tak to zkuste a uvidíte. Jinak být tebou šla bych do toho napůl s přítelem, když nejste manželé, byla by pak nemovitost jen jeho :think: Taky jde o to, kolik dlužíte na leasingu, jestli by nebylo výhodnější ho doplatit a pak si zažádat. Většina bank dnes poskytuje 80% hypo, tak pokud máte 300.000 k dispozici, tak to zkusit tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
13.3.12 08:50

My si teď brali hypo na 2 mil, manžel má kolem 18 000,– já měla v době žádání 15 000,– a k tomu jsem splácela 4 000,– auto. V době čerpání jsem byla již těhotná. Finanční poradce = moje sestra mi s tím moc pomohla, o těhu věděla, nikde se o něm nezmiňovala :mrgreen: V bance při podpisu hypo nám bylo řečeno, že kdyby při schvalování na centrále věděli, že jsem těhotná, tak by to neschválili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel