Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dívala jsem se na kalkulačku, při splátce cca 800-900 tis. mi to vypočítalo splátku 5.000 Kč na 20 let, což si myslím,že bychom finačně zvládli, i teď platíme vyšší nájem, něco bychom si nechali v rezervě našetřené. Samozřejmě k tomu ještě počítám náklady za elektřinu, topení atd.
Já bych radila si vzít hypotéku na oba dva a pomlčet o tom, že možná budete tři.
Emilie a je to možné si vzít na oba, když nejsme svoji? V případě,že bych už byla těhotná (a bylo to poznat) popř. bylo už i miminko narozené, tak na mě asi hypotéka nepůjde a na přítele,když má na sebe už napsaný úvěr,který ale řádně splácel?
a taky jestli je možné vůbec hypotéku dostat s tak malými příjmy partnera? podotýkám,že finačně bychom to utáhnout měli, necháme si nějakou finanční rezervu a už teď platíme nájem kolem 8 tis.
My nebyli vzatí, a stavěli jsme, takže možné to je. Těhotenství bych řekla neřeší, pokud to doslova do písmene není vidět, a stejně nemajaí nárok to řešit - nejste tři. Úvěr určitě je brán v úvahu a snižuje bonitu, ale he fakt, že dneska je spíš hlad po „dlužnících“. Takže je spíše na vás, abyste si byli jisti, že jste schopni dluh splácet i při rodičovské.
Doporučuji nezávislý dotaz u poracdů v ČSOB, ČS, KB či ještě Raiffeisenbank a porovnej nabídky. Neboj, k ničemu tě to nezavazuje. Jen se prostě zeptáš. ![]()
Sou dvě možnosti:
Doporučuji obrátit se na finančního poradce, který vám poradí, co je pro vás v dané situaci nejlepší.
P.S. Pokud budeš těhotná, stále platí, že jste dva, dítě se do společných příjmů a výdajů počítá až po jeho narození.
děkuju Vám a jak je to v případě,že budu už na mateřské, pak je možné vzít hypotéku jen na přítele nebo dávají i na ženy na mateřské? Jenže v tom případě, jestli to nebudou posuzovat tak,že přítel má nedostatečné finance (15 000 plat a z toho jde 3 000 na půjčku), řešíme jestli nepočkat ještě ty tři roky,než se ten úvěr splatí,ale už pravděpodobně budeme mít dítě?
Pokud už budeš na mateřské, pak se počítají oba příjmy jak tvůj, tak přítelův, ale výdaje za tři členy rodiny, tedy i za dítě.
Takže hypotéku buď teď než bude mimčo nebo až splatíte úvěr.
Z bank bych doporučila KB jako první možnost.
Důležité je,aby na koho je to napsané měl pracovní smlouvu na dobu neurčitou. V některých bankách je jedno zda jste Čech nebo cizinec a chcete hypotéku,důležité je ta smlouva na dobu neurčitou.O dítěti bych raději pomlčela,protože pak se počítá s tím,že ta žena má 7600Kč.Pokud má partner 15000Kč +ty bys měla 7600Kč tj22600.Z toho 8tis.nájem,7tis jídlo pro tři,půjčka auto,ze začátku je takový průměr 2až3 tis.za dítě,poplatky cca1000Kč a na hypotéku už není.Navíc máte půjčku.Nevím kolik,ale máte ještě splatit lízačku na autíko.Většina bank si zákazníka ověří a zjistí,jest-li nemá půjčky popřípadě nějaké pohledávky.Zatajování není na místě.V České spořitelně to ani nezkoušej,KB,GEMB taky ne.Tam je to dost přísné,ale v ČSOB nebo v Reiffce je to lepší,ikdyž
.Záleží kolik taky Vám je let,jsou na to takové tabulky.Asi Vám to nevyjde i tak.Máte půjčku na autíko a přítel má jen 15000Kč a vy asi taky tak podobně,tot otázka…klidně stačí jedna pozdě vyplacená složenka za telefon a je to atd to vše se posuzuje…Pracovala jsem před mateřskou na burze prodávala a nakupovala klientům akcie a ještě předtím dělala v bance na přepážce,takže tomu rozumím.Nedají Vám to spíše kvůli té půjčce na autíko a 15000Kč je málo,hm
.Má rada je pomlčet o dítěti a zkusit splatit autíko dřiv než bude mimi,pak by Vám možná tu hypotéku dali v ČSOB nebo Reiffce,jo a ta smlouva a dobu neurčitou je důležitá,jinak to vidím bohužel bledě
.Doba je zlá a vůbec to tu není pro obyčejné mladé rodiny s dětmi.Přeji hodně stěstí
Jenže tyhle částky co se dají vyčíst na netu jsou orientační,reklamní atd…Realita je pak jiná.Jak jsem psala pozdě vyplacená složenka,lízačka na autíko atd…Zkusit se to může,ale s tou lízačkou to asi těžko pochodíte s hypotékou. ![]()
Na oba si ji můžete vzít určitě. Problém bych viděla v tom úvěru - pokud něco splácí, těžko mu dají hypotéku. Ale jak která společnot, samozřejmě. Doporučuju najít si nějakého finančního poradce, ten vám najde, jaké máte možnosti. A je to zadarmo. ![]()
Můžete si vzít hypotéku na oba.U hypotéky je jedno jestli jste manželé nebo jen partneři.Tam se k Vám jako žadatelé můžou přidat i rodiče.Prostě a jednoduše pro banku jste spolužadatelé - spoludlužníci.To,že plánujete miminko nikoho v bance nezajímá.Pokud vyděláváte v době schvalování hypotéky oba dva tak je to všechno v pohodě.Hypotéku na 900 tis určitě dostanete pokud dohromady vyděláváte přes 20 tis.Určitě bych nechodila k finančním poradcům,to je největší verbeš v této republice,snaží se jen rýžovat a poradí Vám prd.Chce to vzít si den dva volna zajít do své banky,zjistit jejich podmínky a zda na hypotéku dosáhnete,to je otázka hodinového sezení a pak si oběhat konkurenci a porovnat.
No tak na to, aby si zjistili podmínyk u bank si nemusí brát volno ne
Jinak s vaším příjmem nevím, nevím, ale záleží kolik bereš ty. Plánování rodiny banku fakt nezajímá a jak je již psáno, i v těhotenství budete stále pouze dva. Za zjištění jestli by jste prošli fakt nic nedáte, tak to zkuste a uvidíte. Jinak být tebou šla bych do toho napůl s přítelem, když nejste manželé, byla by pak nemovitost jen jeho
Taky jde o to, kolik dlužíte na leasingu, jestli by nebylo výhodnější ho doplatit a pak si zažádat. Většina bank dnes poskytuje 80% hypo, tak pokud máte 300.000 k dispozici, tak to zkusit tak ![]()
My si teď brali hypo na 2 mil, manžel má kolem 18 000,– já měla v době žádání 15 000,– a k tomu jsem splácela 4 000,– auto. V době čerpání jsem byla již těhotná. Finanční poradce = moje sestra mi s tím moc pomohla, o těhu věděla, nikde se o něm nezmiňovala
V bance při podpisu hypo nám bylo řečeno, že kdyby při schvalování na centrále věděli, že jsem těhotná, tak by to neschválili ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakou bychom měli šanci na hypotéku, když partner má plat průměrně kolem 15.000 Kč čistého, já ještě také stále pracuju,ale pokoušíme se o dítě. Jde o to, že přítel splácí ještě asi tři roky úvěr na auto měsíčně 3.000 Kč. Je možné si vůbec za těchto podmínek vzít hypotéku a na koho? Přeci jen u mě je možné že za pár měsíců otěhotním, což samozřejmě není jisté, ale musí se i nad tím uvažovat. Odhad nemovitosti chceme do 1200 000, z toho zhruba 300.000 Kč bychom dali dohromady v hotovosti.