Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
http://www.crmzlin.cz/…vani-oocytu/ - vlevo je článeček s minimální dobou čekání ![]()
ano, je zde pro cekatelky na ivf kratka doba cekani, ale je dobre se podivat na cenik hlavni a hlavne co cena zakladni nezahrnuje
(jako cestovky co neuvadeli palivove priplatky
). a jako darkyne jsem se podivala na odmenu pro nas … a dle ocekavani, velmi vysoka, k 15 tis!!! oproti 5 tis u apolinare. takze shrnuti: vysoke odmeny pro darkyne, vysoke platby u prijemkyn — to jest kratka doba.
Ahoj,
to je sice pravda, že tam je poplatek o dost vyšší, ale vždy je třeba brát tu cenu celkově. Ve státním u 1.pokusu jsem platila ve finále 24000 a v Reprofitu potom 27900,– a zde to bylo úspěšné. Takže ono vždycky nezáleží jen na odměně. Také čas jsou peníze. Když jsem chtěla jít podruhé tak mi nebyli schopni ve státním říci kolikátá jsem v pořadí, kdy na mě zhruba přijde řada, neustále mlžili, takže si není možné nic naplánovat v práci ani os. životě. Zatímco napoprvé mi to zase řekli ze dne na den. Člověk se potom cítí jako blbec. V Reprofitu vše naplánovali 3 měs. dopředu. Také je rozdíl jestli se čeká 3 měs. nebo 2 roky. Je to nápor na psychiku.
Ajo 2006 ja čekala na vajička v Heliosu asi 3měsice ale že jsem mela penize tak koordinatorka me milostivě posunula,jinak darkyně chodi hodně studentky vydělavaji si na studia,jsou mlade,ale z 20 muže dat do pořadniku 6-8?ostatni zjisti že je problem a jsou v šoku,reklama je i šalinach po Brně,a doba prodlužuje na připravu darkyně-hormony,
Mám jednu „kolegyni“, které je 20 let a vajíčka by chtěla darovat - na základě naší reportáže o umělém oplodnění.
Pokud by si měla zájem, tak písni a spojím tě . Jedná se o velmi sympatickou mladou ženu. Je z Prahy .
napiš prosím na : janina1970@seznam.cz
ahoj holky,
tak se k vám po nezdařeném druhém IVF připojuji , jelikož mi dnes bylo doporučeno zkusit to s darovanými vajíčky, a to ve Zlíně, a bylo mi řečeno že do 3 měsíců není problém sehnat a nastimulovat dárkyni, a dokonce mají nějaký dotazník s požadavky který mám vyplnit a oni se podle toho zařídí. jelikož mám dnes 39 není jisté že pojišťovna bude spolupracovat ale jen pro info :
cena u pacientů, kteří splňují podmínky pro úhradu ZP je cena 38000,.+5000 stimulanty pro dárkyni + 3800 léky na přípravu pro transfer 3800,.= 46800
u samoplátců cena 79500 + 3800 léky na přípravu = 83300,–
V ceně je zahrnuto: konzultace, plán léčby, stimulační léky pro dárkyni do výše úhrady ZP, monitorování IVF cyklu, odběr vajíček, oplodnění vajíček ICSI, prodloužená kultivace a asistovaný hatching, embryotransfér, léky nutné k synchronizaci dárkyně a příjemkyně, kompenzace dárkyně v ceně 15000,– (úspěšnost 50-66%)
cena pro darované hotové embryjko je cena stálá 25000,– at je vám 20 nebo 50 let ( úspěšnost 35%)
TAK A ZASE MÁM NAD ČÍM MUDROVAT ![]()
Vím, že je to staré téma, ale jsem lehce překvapena. Když jsem já zadala téma darování vajíček a napsala, že bych ráda někomu pomohla, tak se na mě sesypaly baby a jenom nadávaly.. Nechápu proč. Člověk chce pomoct posunout ženskou v pořadníku a schytá za to kritiku?
… Stejně půjdu darovat, tak jsem chtěla někomu pomoci. Darovat vajíčka a pomoci 3 lidem? Dá se ještě více? Pomůžu příjemkyni vajíčka, pomůžu čekatelce nepřímo, když ji šoupnu v pořadníku a část dám na charitu. Nevychloubám se, ale zamrzelo mně kdyžjsem akorát schytala kritiku ![]()
A taky posouvám téma nahoru
@JuriskaMa Ahoj, nadávky neposlouchej. Já darovala vajíčka před 8 lety. Darovala jsem je kvůli kamarádce. Ona je sice nedostala, to musí být anonymní, ale když sehnala dárkyni tak se posunula na první místo v pořadníku. Vše se povedlo, vajíčka dostala od anonymní dárkyně, narodila se jí holčička ale kamarádka bohužel před 2 lety zemřela. Jen do toho, držím palce.
![]()
@JuriskaMa Protože si všechny myslí, že to děláte jen pro peníze, v dnešní době prachy hýbou světem… Já osobně jsem musela darovaných vajíček využít a jsem ráda za všechny dárkyně, že nám dáváte možnost mít mimčo, a i když nám to nevyšlo, je spousty jiných, kterým to klaplo
![]()
ale co si budeme namlouvat… v dnešní době není darování vajíček o tom, že chce někdo někomu pomoci, ale spíše o tom, že to dostane dobře zaplacené - promiň, ale dostat 20tisíc na ruku ať bude oplodnění tvým vajíček úspěšné či ne je dost velká motivace… ano, také jsem darovala, byla jsem několikrát a myslím si, že je to byznys k ![]()
čím více do toho vidím, tím více lituju toho, že jsem to udělala a to nemluvím o těch hormonech při stimulaci a o morální stránce
![]()
mohla bych tu psát romány a stovky vět o tom, proč to nedělat, ale je to každého věc a chápu tu kritiku, která tě překvapila… nicméně to, co se děje okolo darování vajíček a umělém oplodnění je opravdu na zamyšlenou ![]()
nicméně přeji všem příjemkyním, aby se jim splnil sen a to dítě milovali a všem dárkyním, aby se do budoucna to píchání hormonů projevilo co nejméně a aby si případně řekli, jooo stálo to za těch pár tisícovek ![]()
Jo, to napíše spousta lidí, že dárkyně jsou hyeny, co to dělají pro peníze
a některé možná i ano, ale na druhou stranu, dát někomu možnost mít dítě - řekla bych, že každé příjemkyni by to stálo i za dvojnásobek, jen aby to embryjko dostala…
takže nevidím nic špatného na tom, vzít si nějaké peníze za vajíčka - sama jsem jednou darovala - a ono to není žádná procházka růžovou zahradou, do centra na několik kontrol, injekce, hormony, narkóza při odběru…
já to dělala proto, že jsem měla pocit, že když můžu já mít dítě, tak by ode mě bylo sobecké, abych nepomohla, když můžu… ![]()
když vidím, i zde na emiminu, jaká je to kolikrát strastiplná cesta pro ty holky, co děti chtějí a nemůžou je mít…
@chozin a že si teda byla darovat - navíc opakovaně, když je to teda tak k zblití ![]()
ale prosím tě ty moralistko… byla jsem darovat vícekrát a možná kdyby sis pořádně přečetla můj příspěvek, tak by si tu nechytračila ![]()
při prvním darování jsem také měla pocit, jak dělám dobrou věca jak pomáhám… vlastně i při druhém, ale při třetím už jsem viděla okolo věci, které jsem z prvu neviděla… a při čtvrtém darování…
peníze jsem dala mému synovy na spořící účet a samozřejmě mu řeknu, že jsem darovala, má totiž hrůzu z incestu a spousty dalších možných podpásovek do budoucna, které se mohou projevit po téhle mé neuváženosti a jak jsem psala v mém prvním příspěvku, tak doufám, že to někomu přineslo štěstí… vím třeba o věcech, které ty ani netušíš ![]()
vůbec mě nepřekvapuje kritika dárcovství a to jsem také chtěla zdůraznit… i přesto, že jsem darovala, tak tu kritiku chápu
samozřejmě čekám, že hnedka napíšeš nějakou rychlou, drsnou a smysluplnou odpověď, aby si mi to nandala ![]()
@chozin já nemoralizuju, kdyby sis přečetla můj příspěvek, tak bys věděla, že já sama jsem darovala, takže i z toho důvodu jsem ta poslední, kdo by mohl moralizovat..,
mě jen přišlo zvláštní, že napíšeš, že je to k
a přesto jsi opakovaně šla - jen mě to zarazilo, to je celé.
ahoj ajo, ja nejsem cekatelka, ale darkyne a porovnavala jsem nahradu pro nas jako darkyne a je pravda, ze prahu, zde mohu jednoznacne rici, ze statni versus soukrome jsou rozdil, i 10 tis kc… , ale jak rikam, kvuli penezum to nedelam a jestli pomuzu pani u apolinare o dva roky tak je to pro me mnohem vetsi hodnota nez vyssi nahrada… brno jsem nezjistovala, preji hodne stesti, petra