Poraďte - jak fungují rodinné finance?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
10.1.10 19:11

Kocunka, no, když myslíš, že jsem se do tebe pořádně obula :think: :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
10.1.10 23:42
Cappy píše:
Kocunka, no, když myslíš, že jsem se do tebe pořádně obula :think: :roll: :nevim:

já jen řekla,že ses do mě obouvala a že o to znova nestojím… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
11.1.10 17:50

Myslím,že Nikola se už asi neozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
11.1.10 19:48
sexyfraga píše:
Myslím,že Nikola se už asi neozve.

Taky mám ten dojem :mrgreen: asi chtěla slyšet něco jiného 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.1.10 11:44
nikol18 píše:
Dobrej, je mi 18let a chci miminko vím že je to moc brzy, ale prostě po něm toužím. Mám velmi osobní otázku na to jak by jste se zachovaly vy v mé situaci. Takže, bydlím u rodičů můj přítel také a když se bavíme o naší budoucnosti a o tom jak budeme žít máme jiné názory a já se bojím že to nebude klapat i když ho miluju tak s miminkem to bude hrozný. Já si myslím že o peníze se má starat žena a pokud budu mít mateřskou že je pro me a pro to miminko a ne proto abych jeste davala penize jemu a jeho mame nechapu proc! kdyz bydlim u svych rodicu… a kdyby jsme mely byt tak chci rozhodovat já jako kazda zena o tom komu pujcime penize a komu ne. Proste zena se stara o domacnost a muz o videlavani penez ne snad??? hodne se skrz to hadame ted a nevim jak teda potom… poradte i kdyz je to asi hloupa otazka :nevim:

Hodně záleží na domluvě mezi vámi to je alfa a omega všeho,u nás je to tak že se o finance starám já a přítel mi zase věří že je nerozházím.Každý měsíc mi dá peníze a já je rozděluji podle toho co je potřeba,zaplatíme dům a složenky. Pokud se nedokážete dohodnout jak hospodařit bude to pravděpodobně špatné.Nejdříve s ním zkus pořádně ale v klidu promluvit a pak teprve uvažuj o mominku i když tvoji touhu chápu,ta si prostě poroučet nedá,ale promysli to dobře,abyste se měli všichni dobře a hlavně to malé. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.1.10 11:58

Pročetla jsem všechny příspěvky a musím tady se všemi souhlasit miminko je strašně krásná věc a dneska taky hodně finančně náročná.Já jsem měla mimi v 16 neplánovaně a musím říct,že to nebylo lehké i když jsem samozřejmě dnes ráda že je tady.Přítel od nás hned vzápětí odešel,protože mu to připadalo asi těžké a mimo to chtěl i jiné ženské.Myslím,že kdybych neměla rodiče bylo by to ještě horší. A také byla trochu jiná doba,už je to 18 let.Dneska se na vás každý vyprdne a je mu jedno jestli máte co jíst nebo ne a nikdo vám nic nedá.Myslím že opravdu v tvém případě není kam spěchat.nemluvě o tom že se to pak podepisuje i na tom dítěti. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lol
2543
15.1.10 23:50

kocunko, ty jsi koukam pekne hrda na to, ze jsi tehotna v tak mladem veku a jeste do toho se chces za to rvat za kazdou cenu…hm, no to radsi nebudu komentovat…
nikdo myslim, ze na to neni zvedavy, tak se zklidni…papky :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
16.1.10 00:13

Zakladatelka mohla alespoň odpovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
16.1.10 08:05
lol píše:
kocunko, ty jsi koukam pekne hrda na to, ze jsi tehotna v tak mladem veku a jeste do toho se chces za to rvat za kazdou cenu…hm, no to radsi nebudu komentovat…
nikdo myslim, ze na to neni zvedavy, tak se zklidni…papky :huban:

Nechápu, proč se navážíš do někoho jen proto, že otěhotněl brzo. :nevim: Příspěvky Kocunky jsou v této diskuzi naprosto korektní (z jiné ji neznám, ne že by jinde nebyly), zato ten tvůj tedy ne :nevim:
Já jsem zvědavá na názory všech, pokud jsou k tématu a je mi fuk, kolik komu je. :mrgreen: Podstatné je, co píše. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
16.1.10 08:11

LOL taky nechapu tvuj prispevek, Kocunka otehotnela brzy (a ze to v tomto veku bylo driv uplne normalni), ma s pritelem pro dite vse zajistene. Je z nasi diskuze Kveten 2010 a bud si jista, ze to ta holka ma v hlave dostatecne srovnane na to, abych si myslela, ze to bude fajn mama. A nehlede na to, proc by na to nemohla byt hrda? Ja jsem otehotnela tesne pred 20. rokem a hrda jsem na to byla taky. A dnes o to vic, protoze jsem se dokazala a dokazu postarat o dite (deti), rodinu, domacnost. Tudiz opravdu nerozumim tomu tvemu prispevku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
16.1.10 08:20

Nikol být těhe je krásná věc,ale musíš na to být dostatečně zralá, mít podporu partnera a hlavně mít dostatek financí,protože děti jsou hodně nákladné ! V 18ti letech bych spíše přemýšlela jak si vydělat dost peněz, jak si pořídit bydlení a hladně bych hledala vhodného partnera,protože co ty píšeš,tak pokud zůstaneš s tím současnýmn,tak to skončí pravděpodobně rozchodem tipovala vych že pokud s ním otěhotníš déle jak do roku dítěte s tebou nezůstane!Já toužil apo dětech od dětství,tak jsem si vystudovala obor dětská sestra, starala jsem se o děti jiných, žila jsem v Anglii, a jiných zemích a tam jsem lidem lídala děti a vydělala si dost peněz na to abychsimohla pořídit vlastní! Pokud odjedeš dělat Au-pairku tak si prověříš jak moc jsi na děti připravená…a zjistíš, že skuten¨čně není kam spěchat! Dneska je optímální doba na první díte mezí 25-30rokem ,dříve bych do toho skutečně nešla :-) Samozřejmě, je to na každé z nás ,ale s malými dětmi jsi malinko omezená možnostmi… pokaždé když by jsi chtěla někam jít ,tak ti třeba nebude mět kdo hlídat, teď ti to třeba buou všichni slibovat,ale věř , že si spousta lidí přijde jednou mimi podrncat a pak je douho neuvidíš! Přeji hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
16.1.10 08:28

Být na sebe hrdá, protože jsem přišla do jiného stavu? :think: Copak je to nějaká soutěž? :roll:

Já po roce a půl bohužel ještě nemohu říct, že jsem na sebe hrdá. Ač mám krásné zdravé dítě a (občas) chápajícího partnera, tak to pořád ještě není ono.
Zvládli jsme hrozné věci a tak nějak cítím, že se pomalu olepujeme ode dna.

P.S.: Holky, nesrovnávejde pořád domu minulou a současnou, vždyť to přeci nejde .
Nebuďte přece jak ti důchodci.
Ti taky pořád nedovedou pochopit, že dnes to prostě na tom světě funguje trošku jinak než tekrát :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
16.1.10 08:36

cappy já myslím že u te hrdosti to bylo o tom že je hrdá na to kolik jí je leta jak to zvládají doma, s přípravou a se vším., je hrdá na to že má fungující vztah ,má domov ,má zázemí a lásku…kdo v dnešní dobe by na to hrdej nebyl…nemyslím si že to bylo smerovaný nato že je hrdá na to že otehotnela…myslím si že lol..to trošku nafoukla víc než by mela..a nekteří comaj rýpací naladu se toho jenom chytly..uvedomsi že že sposta ženských to zázemí nemá ani ve 30 ti…zbytečne se tu s komára delá velbloud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
16.1.10 08:37

Cappy, jasne, ze nejde srovnavat tu dobu, to ani nechci, jen, ze driv se na to koukalo jinak, dneska se spis odsuzuje.
A s tou hrdosti, myslim, ze jde hlavne o hrdost byt maminka, nebo teda takhle jsem to citila ja. Take jsme toho museli mnoho zvladnout, ale pravdou je, ze kdyz je tehotenstvi neplanovane v takovem veku, tak to je urcite daleko narocnejsi, nez kdyz je vlastne vse zajisteno a partneri do toho rozhodnuti spolecne jdou, protoze vedi, ze ditko i sebe mohou zajistit, maji kde bydlet atd.
Ja jsem treba opravdu byla hrda na to, ze jsem maminka, s manzou jsem 7 let, vychazime bezvadne (i kdyz jasne obcas jsou nejake ty bourky), otehotnela jsem hned, ale chtene - manzel mel praci, byt, vydelaval dost. A i ja zvladam i pres postizeni dcerky… u zakladatelky je to samozrejme neco jineho, ta nema pro dite absolutne nic, navic vztah kdy oba partneri ani neziji spolu…
Takhle jsem to myslela Cappy s tou hrdosti. Proste pokud jsou partneri pripraveni po materialni strance tak je to super a nemene pokud jsou na to oba dusevne vyzrali a je to jejich spolecne rozhodnuti, naplanovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lol
2543
16.1.10 13:30

holky klidek, ja tady urcite nechci nikoho odsuzovat, to mi vubec neprislusi, jen nesnasim takovy ty chvastaci kecy, jako tady nektere z nas maji. Skromonost mam rada, tot vse a jestli ma nekdo dite v 18ti nebo ve 30ti, jeho problem…jen mi vadi, ze nekdo si porizuje dite mladej a neustale s tim machruje…ptz si myslim, ze to k vychloubani zrovna neni, je to jen jeho potreba a to je jedine co jsem tady chtela zkomnentovat. Ale ze to tak nekdo citi, ja mu to preju, jen ty vyrazy by se nekdy mohly krotit 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí