Poraďte prosím něco na zúženou předkožku.

432
3.6.17 07:52

Poraďte prosím něco na zúženou předkožku.

Dobrý den,

poradíte prosím něco, co zaručeně pomůže. Už to řešíme tak cca od dvou let. Dostali jsme triamcinolon a postupně to celkem šlo, až to už opravdu drželo jen na kousku, ale postupem času se to zase začalo zhoršovat(přiznávám, že možná i polevením intenzity a hlídání přetahování). Mysleli jsme, že když už to jednou jde, tak to nemusíme hlídat denně (malý občas usnul bez koupání). Nic méně jsme zase začaly mazat a pět se povedlo upravit, jenže tentokrát, začala kůžička předkožky občas praskat až to nakonec malého začalo i svědět, měl to celé červené, tak jsme tu mastičku vysadili a mazali jen kalciovkou pro zklidnění, přetáhnout to sice šlo, ale pod žaludem se to jakoby po přetažení zaškrcovalo. Jelikož nás čekala operace varlátka, tak už jsme to nechali tak, že se potom domluvíme, co a jak. Operaci, jsme ale museli dvakrát odložit kvůli nemoci. Nakonec jsme na ni byli až teď a doktor mi rovnou řekla, že to vidí na celkovou obřízku a jestli chci, že mu to udělá při jednom. To mě celkem vyděsilo, protože jsme něco k obřízce načetla a moc se mi to teda nelíbí. Tak jsme nakonec řekla, že teda ať udělají jen to varlátko, a že to ještě zkusíme s tou mastí. Doktor se moc netvářil, ale respektoval to. Doufám, že jsem neudělala chybu a stejně později budeme muset na tu obřízku jít a tedy i další narkóza :nevim: No a teď k věci :mrgreen: Jak tedy, co nejúčinněji, nejšetrněji zatočit s tou fimózou :cert:???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
90
3.6.17 07:57

Máme s tím taky problém, snad někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.17 08:09

Napsala jsem na tohle tema deníček ZÚŽENÁ PŘEDKOŽKA. Přečtěte si i komentáře pod ním. Třeba Vám to pomůže. Jinak se musí přetahovat opravdu denně…důsledně, nikdy nezapomenout. V tom to asi je. Kolik je synovi let? Pokud by kvůli prasklinkám mel získanou fimózu a už to opravdu nešlo, opravdu bych zvážila, aby se to udělalo při jednom. Narkóza je u malých dětí riziko v mnohých ohledech a nenechala bych ho tomu vystavit zbytečně 2×. PROSÍM o anonymitu kvuli denícku.

• Citovat
  • Upravit
5803
3.6.17 08:52

Synovi je 5, je.to u nas naprosto stejne. Mazali jsme, pak to bylo asi tyden v pohodě a pak zas.. uz asi 2 měsíce mu opět nejde přetáhnout :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.6.17 09:12
@Anonymní píše:
Napsala jsem na tohle tema deníček ZÚŽENÁ PŘEDKOŽKA. Přečtěte si i komentáře pod ním. Třeba Vám to pomůže. Jinak se musí přetahovat opravdu denně…důsledně, nikdy nezapomenout. V tom to asi je. Kolik je synovi let? Pokud by kvůli prasklinkám mel získanou fimózu a už to opravdu nešlo, opravdu bych zvážila, aby se to udělalo při jednom. Narkóza je u malých dětí riziko v mnohých ohledech a nenechala bych ho tomu vystavit zbytečně 2×. PROSÍM o anonymitu kvuli denícku.

Operace asi bude nutná, ne však celková obřízka, řešení této situace celkovou obřízkou je předpotopní a zmrzačující. Mnozí muži mmají kvůli tomu zničený sexuální život a mnohé ženy mají při pohlavním styku s obřezanými muži bolesti. I tu na emiminu jsou příspěvky od takových žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5803
3.6.17 11:13
@gin 124 píše:
Operace asi bude nutná, ne však celková obřízka, řešení této situace celkovou obřízkou je předpotopní a zmrzačující. Mnozí muži mmají kvůli tomu zničený sexuální život a mnohé ženy mají při pohlavním styku s obřezanými muži bolesti. I tu na emiminu jsou příspěvky od takových žen.

Zkušenost s tim mam a obrezanej penis je dobrej. A i on sám si to vychvaluje. Nacházela bych vsechno do jednoho pytle. On sel na obrizku teda az asi ve 22 letech a lituje, že nešel dřív :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.6.17 11:45
@Moniňoň píše:
Zkušenost s tim mam a obrezanej penis je dobrej. A i on sám si to vychvaluje. Nacházela bych vsechno do jednoho pytle. On sel na obrizku teda az asi ve 22 letech a lituje, že nešel dřív :)

Ono má potíže na 10% obřezaných mužů. Spisovatel Mario Lichtenheld, který byl obřezán ze „zdravotních důvodů“ když mu byly 4 roky píše: „Zákeřnost obřízký spočívá v tom, že její vliv na budoucí sexuální život je dopředu nevyzpytatelný.“ To se shoduje s tím, co píše MUDr Lukáš Frajer, že, „vliv obřízky na budoucí citlivost penisu nelze dopředu predikovat.“ Proto MUDr Frajer nedoporučuje obřízku jako řešení prodloužení výdrže.

Já před 3 lety tyto věci vůbec nevěděl, teď mám však internetový kontakt především s muži, kterým ta obřízka zničila jejich sexuální život a každému takovému muži je to, že si jiný tu obřízku pochvaluje platné jako mrtvému zimník.

Na 95% obřízek ze „zdravotních důvodů“ je naprosto zbytečných a já si vytkl takovou osvětovou činnost, aby zbytečně obřezaných kluků bylo co nejméně, jak mi to napsal jeden mladík, který ve 12 letech unikl takové zbytečné obřízce jen o vlásek. Koneckonců, i Mario Lichtenheldt mi napsal to samé.

Později tu dám dle něho návod, co se s tím dá dělat. U zakladatelky to bylo špatně, takže pozor, aby to jinde nedopadlo stejně.

Žel, to co provádějí nebo radí mnozí doktoři v ČR je truchlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
3.6.17 12:07

@gin 124 Taky bych uvitala postup, jak na to. Syn (10) presne, jak pisou holky. Mast je jen docasne reseni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.6.17 12:31
@cecetka píše:
@gin 124 Taky bych uvitala postup, jak na to. Syn (10) presne, jak pisou holky. Mast je jen docasne reseni :nevim:

Ten je už pomalu zralý na to, se zeptat v poradně sám, píšou tam do poradny už od 11 let. Žel tento pan doktor rodičům neodpovídá. Mám však jiného doktora, který odpovídá matkám, popřípadě to i řeší. Ale uvedu toho prvního, protože tam má návod od Maria Lichtenheldta, který upravil na české poměry.

http://www.strankyprokluky.cz/…a-predkozka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.6.17 23:08

Zkuste se poptat tady, je tam dost zkušeností
https://www.facebook.com/…50729220529/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.17 23:35

Syn měl dost zúženou predkozku. Zkoušeli jsme různé masticky a úplně k ničemu. Taky mu hrozila operace. Bála jsem se toho, tak jsme každy den ve vane pretahovali. Ted to ma úplně v pořádku - po několika letech toho tréninku ve vane. Chce to hodně trpělivosti.

• Citovat
  • Upravit
2614
3.6.17 23:46
@Kraslik píše:
Zkuste se poptat tady, je tam dost zkušeností
https://www.facebook.com/…50729220529/

To je sice pěkné Kraslíku, jenže já nemám rád takové uzavřené spolča:

Už moje prababička říkávala:

„Co je šeptem, to je čertem“

Buďto vylož karty na rovinu na stůl nebo neopruzuj. Pouze sektáři zalézají jako potkani do temnot.

Zakladatelce jsem napsal soukromou zprávu s odkazem na jednoho doktora, který má veřejnou poradnu a dovede toto, byť i s nutnou operací (což v tomto případě nevím :nevim: ) vyřešit bez amputace předkožky neboli obřízky.

Mám svůj důvod, proč dávám jeho link pouze do soukromých zpráv, aby nebyl otravován zbytečně, dle mého posouzení to u zakladatelky zbytečné není, proto jsem jí do zprávy okopíroval i úspěšný případ její jmenovkyně, též Zuzky, z Bratislavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149321
3.6.17 23:52
@Moniňoň píše:
Zkušenost s tim mam a obrezanej penis je dobrej. A i on sám si to vychvaluje. Nacházela bych vsechno do jednoho pytle. On sel na obrizku teda az asi ve 22 letech a lituje, že nešel dřív :)

Syn měl potíže dlouho, bojovali jsme, ale zákroku nakonec neušel. Ale celková obřízka je fakt zbytečná. Pomohl jen malý zákrok. A opravdu pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.6.17 23:54
@Anonymní píše:
Syn měl dost zúženou predkozku. Zkoušeli jsme různé masticky a úplně k ničemu. Taky mu hrozila operace. Bála jsem se toho, tak jsme každy den ve vane pretahovali. Ted to ma úplně v pořádku - po několika letech toho tréninku ve vane. Chce to hodně trpělivosti.

O tu trpělivost jde, dnes jsou na to celkové návody. Jenže jak píše zakladatelka, u jejího syna dle všeho došlo k zajizvení, proto jsem jí dal link na spolehlivého lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
4.6.17 00:09
@Anna766 píše:
Syn měl potíže dlouho, bojovali jsme, ale zákroku nakonec neušel. Ale celková obřízka je fakt zbytečná. Pomohl jen malý zákrok. A opravdu pomohl.

Zda je zákrok nutný posoudí pouze spolehlivý lékař. Žel, těch je v ČR jako šafránu, já zatím vím pouze o jediném. Zuzka 2 z Bratislavy, které tam řekli, že jediné řešení je kvůli jizevnaté fimóze a soustavným zánětům pouze celková obřízka, tam s čtyřletým synem do východních Čech jela třikrát, pouze jednou, pak tam s ním jel pouze jeho otec a nelitovala.

Kopčím:

zuzulamimi @gin124 Dobry den. Vidim, ze tato tema stale pokracuje v hojnej debate 🙂
Tak pridam svoju skusenost.
Maly 4r mal problem so zjazvenou fimozou, uz ledva cikal…na SK vsetci len obriezka, obriezka. Kontaktovala som toho pana doktora co ste mi ho spominali a bol uuuuplne uzasny, ci telefonicky a potom aj osobne. Najprv sme sli na konzultaciu, tam sme dohodli operaciu, potom siel na operaciu, ktora trvala chvilinku a hned ho doniesli muzovi (ja som nebola, siel len muz) a vsetko super zvladli. Prve dni boli tazke, jasne ze ho stipalo cikanie a tak…na zaciatku to vyzeralo hrozne ale kazdym dnom to bolo lepsie, asi treti den uz cikal ok…o 10 dni sme sli na kontrolu, tam mu ho prvykrat stiahol (kus poplackal ale v pohode) a odvtedy doma krasne stahujeme a vsetko je super. O dake tri mesiace mame poslat dr mail co je vsetko ok.
Takze kto ma diagnozu naozaj na obriezku iba a nechce to, odporucam tohto uzasneho dr a ak mate tu moznost ist tam (z Bratislavy to bolo tri hodiny), tak chodte!!!
Este raz dakujem za info, pomoc a radu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect