Poraďte, prosím, s rodičovským příspěvkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poraďte prosím s rodicivskym prispevkem
Prosím poraďte mi! vyřizovala jsem si rodičovský příspěvek na UP a paní mi dala papír ať si ho výplním a vy počítám si jakou chci dostávat částku a nechtěli po mě ani žádný papír z práce tak sem si to vyplnila a vyšla mi na tři roky částka 6111kc jenže mi pak přišel nějaký papír a tam bylo napsané ze mi přiznali 1987kc tak to nechápu stalo se to někomu z vas? Zajet si tam můžu až ve středu nemam hlídání a vůbec tomu nerozumím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To bude asi částka za první měsíc - né celý. (když ti dávají příspěvek třeba jen za půlku května). Pak už by to mělo být těch 6.000?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě paní neřekla vůbec nic a když sem ji volala ať mi to vysvětlí tak mi řekla ze mam dojet ze se na to musí podívat ale tak snad ví co mi posílala ne?
no mateřská mi končila 15.3.tak jako ze od toho 15 do konce měsíce by mě dali tech 1987?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enicka píše:
Mě paní neřekla vůbec nic a když sem ji volala ať mi to vysvětlí tak mi řekla ze mam dojet ze se na to musí podívat ale tak snad ví co mi posílala ne?no mateřská mi končila 15.3.tak jako ze od toho 15 do konce měsíce by mě dali tech 1987?
Jojo, přesně tak. A jinak ona samozřejmě ví, co ti posílala, ale už těžko může vědět, zda opravdu voláš ty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha měli by to lidem asi vysvětlit hned jak si to vyřizují ať nemusí zbytečně jezdit znovu
a jak se s tím dá vyžít
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enicka V měsíci, kdy máš ještě PPM, dostaneš z RP jen rozdíl mezi RP a PPM. Takže, pokud sis zvolila částku 6111 Kč, tak ti v daném měsíci přijde 6111-PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
@Enicka V měsíci, kdy máš ještě PPM, dostaneš z RP jen rozdíl mezi RP a PPM. Takže, pokud sis zvolila částku 6111 Kč, tak ti v daném měsíci přijde 6111-PPM.
Jenže oni mi od těch 6111odecetli 4237kc jenže já mateřskou dostávala víc než 4tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enicka No, ale to víc než 4 tis. bylo asi za celý měsíc a ne za jeho část, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peczka píše:
@Enicka mně to prave pani rekla a vysvetlila, prave proto, abych se nelekla, ze by mi tahle castka chodila porad
To si myslím ze by měli protože člověk je pak z toho úplně blby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Enicka No, ale to víc než 4 tis. bylo asi za celý měsíc a ne za jeho část, ne?
Ano tak už to chápu děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enicka Akorát mi tedy ještě tak napadlo, z toho co píšeš si brala PPM a tedy pokud sis zvolila 6100,– tak ti rodičák bude chodit 3 roky od teď a tedy skončí v cca 3,5 letech dítka, nikoliv kolem jeho 3. roku, chtěla si to takhle?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už to je hodně let co nemám PPM ani RD, ale nefiguruje tam ještě příjem z PPM v určité hodnotě daný měsíc a pak se ten měsíc RD přepočítával jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Enicka Akorát mi tedy ještě tak napadlo, z toho co píšeš si brala PPM a tedy pokud sis zvolila 6100,– tak ti rodičák bude chodit 3 roky od teď a tedy skončí v cca 3,5 letech dítka, nikoliv kolem jeho 3. roku, chtěla si to takhle?
A to nepobira každý tu ppm? mě je to docela jedno kdy mi to skončí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enicka Ne, ten kdo nepracoval, tak ji nepobírá… a jinak, pak je to vše OK, já se ptala spíš abys pak nebyla překvapená, třeba kdybyste plánovali další dítko, tak že tenhle nestihneš dočerpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit