Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, můj skoro 3 letý klučina měl laringitidu a po antibiotikách dostal průjem.Samozřejmě měl opruzený zadeček, tak jsem používala bepanthen a sudocrem, jenže dnes po 14dnech, jsem si všimla, že se mu udělali u konečníku bělavé pupínky, na záchod chodí s brekem a stěžuje si že ho bolí zadeček. Můžete mi poradit co s tím.Máte někdo nějaké zkušenosti. Děkuji
Kvasinky, plíseň? Spíš kvasinky, možná stejné projevy jako moučnivka
Zkusila bych nemýt mýdlem, úplně nejlíp bych myla nějakým kyselým mycím gelem pro intimní hygienu, taky syndet od sebamedu (je to kostka jako mýdlo) je kyselý, hodně větrat, pokud byse to do 2-3dnů nezlepšilo, šla bych k dr.
(mmch, nedá mi to, vy jste dostali atb na laringitidu?
)
Jojo, dostali jsme Amoksyklav, pročpak? Měli jsme jít ležet do nemocnice, ale zvládli jsme to doma, akorád mi nikdo neřek jaké to má následky a že bychom si měli koupit probiotika.
No syn trpí na laringitidy, už několikrát měl, nikdy teda nedošlo na dušení, naštěstí, ale atb nikdy ani nebyli zvažované ![]()
Gladys,u nás dětská dr.taky dává atb,ale jen při těžších formách
Jestli je to něco jako moučnivka,co zkusit genciánku
nicméně přeju at je malý brzo fit ![]()
Mě to jen překvapilo, že jsem o tom ještě neslyšela, myslela jsem, že laringitida je hlavně ten otok, že není bakteriálního původu. ![]()
no náš malej to má teprv po druhé, ale antiba dostal poprvé a musím říct že to opravdu za 2 nebo 3 dny pomohlo, s tím, že jsme teda museli doma udělat velkou zimu. Slyšela jsem že se to vrací, ale doufám, že to nebudeme mít 12× do roka, což je prý možné. Taky vám přeji at se vám to vyhýbá, je to škaredá nemoc.
Zadeček má malej takovej poprvé, takže vůbec nemám představu co to může být, nejspíš naklušem v pondělí k Dr. a uvidíme. Díky za rady
Já bych genciánu nedávala dřív, než to uvidí doktorka, přes to fialový se pak moc nedá poznat, co to je
a jinak souhlasím s výše napsaným - kyselé mýdlo a větrat..
než fialku tak boraxglycerin,má stejný efekt a není karcinogenní a nešpiní
jinak my od dětské dostávali fungicidin proti kvasinkám a zabíral
jinak u atb probiotika vždycky,se divím že když ti to neřekla dr.tak mohli aspoń v lékárně ![]()
Holky a bolí to toho prcka, když má tu moučnivku, bo on se tomu záchodu vyhýbá až až.
Jo a v lékarně mi taky nic neřekli, až kámoška se divila a na kontrole mi to pak řekla dětská, my totiž byli i u ORL.
Ajka a Domi píše:
než fialku tak boraxglycerin,má stejný efekt a není karcinogenní a nešpiní
jinak my od dětské dostávali fungicidin proti kvasinkám a zabíral
Ta karcinogenita nebyla úplně prokázaná, ale nedávala bych jí ![]()
má ten konečník,to okolí i zarudlé,mokvavé?smrdí mu to?jsou to blbé otázky,ale vidíš to jen ty
asi ho určitě bude bolet dupka když tlačí,a neutírala bych ho papírem ani ubrousky a pokaždé sprchla vodou a tím intimgelem,osušila.kdyžtak mázla tím boraxglycerinem a fakt větrat,nechat bez slipků jen ponožky a pod peřinu, pustit pohádku,je blbé že je tedkom chladno
horší,v čem,vždyť ten boraxglycerin je i v pagavitu který se normál používá v nemocnicích,u nás je fialka ztažená ![]()