Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte.. ten konec závěr je fakt hrozně náročný.. psychicky i fyzicky. Všechno mě bolí, je mi horko, nic nejde… všechno mi padá a všechno mě štve.. navíc včera kontrola.. opět mám streptokoka
a to jsem dělala vše proto aby tam tentokrát nebyl
takže kapačka u porodu mě zase nemine… navíc malý je pořád KP… a posouvá se čím vál tím víc nahoru, nemůžu dýchat… otočit se nehodlá a na porod to jen tak nebude
a nevím co je horší… jestli představa císaře nebo představa přenášení (porod mi vždycky vyvolávali..)
no mám asi nějaké těhotenské deprese nebo co… už je toho na mě moc ![]()
Jo a za chvíli mám jít pro malou do školky a mám z toho uplně hrůzu… v pravé poledne jít na slunko a ještě šlapat do kopce s unaveným dvouleťákem… no držte mi palce at neomdlím ![]()
@Jana0703 Jj, bez nástřihu a na pohodu. Já mám problém s rozjetím porodu a první dobou, druhá byla zatím vždycky dobrá.
@Muchitos Toho streptokoka nijak neovlivníš, kkdyby ses na hlavu stavěla. To se prostě nedá ovlivnit. Kdy máš termín? Taky už jsem jak velryba a s netrpělivostí čekám na déšť a ochlazení. Teď jsem usnula v sedě na gauči, vzbudila mě smska, naštěstí (malej by se divil, kdybych poo nepřišla).
@Muchitos holka jak ja ti rozumim. Vcera jsem vecer bulila manzelovi do telefonu, ze jsem to takhle vubec nechtela. Tesila jsem se na prirozeny porod (ja vim jsem magor). Chtela jsem zazit ten pocit a misto toho mala rozhodla za nas a jdu na cisare. Bolesti na branici jsou celodenni a po tom celym dnu, horku. Snazim se byt vesela, ale nejak to nejde. Dnes jsem zas vychazela za tmy, abych mela pohyb a nemyslela na to porad…
Už to na nás doléhá všechny. Já mám dnes po kontrole, Hamilton za mnou - samo, že po tom špiním jak u prvního těhu a nic to nepřineslo. Od minulého týdne chodím už do porodnice ob den, další kontrolu mám ve čtvrtek a to se budeme už domlouvat na vyvolání.
Ještě trochu doufám v tu změnu počasí, která má zítra přijít.
Dnes na ozvách seděla se mnou maminka, která čeká 4 dítě a všechny 3 děti měla vyvolávané, tož jsem si řekla, že to stejně neovlivním a přinejhorším zatnu zuby a půjdu opět na vyvolávačku.
@Jana0703 píše:
@janulenTak držím palce, aby se to rozjelo samo a šlo to rychle a hladce. Já měla ještě 15 dnů do termínu když měli vzali na cs.
Teď mám termín za 14 dnů a prý císař není nutný zatím.
Díky.
@eva valoi píše:
@janulen Mně se nerozjel sám de fakto ani jeden porod ze čtyř. Doufám a věřím, že na popáté se to podaří.
Jak máš staré děti? Přeju Ti to, aby na popáté byl přirozený porod.
@Muchitos Ahojky
,holka drz se!!! Ja mam taky streptokoka, a bylo mi vysvetleno ze se to stava, no tak jsme to hold vyzraly my no
.Ale urcite bude vse ok
!
Holky, u me docela dobry, az nezvykle…tak vam posilam trosku sil, ja bych mohla hory prenaset, ani depky nemam, nic, jen me nebavi to cekani, to je na prd!!!
@eva valoi
Ty jsi tedy zasloužila maminka
K pátému ditku budeš mít bezva pomocníky a chůvy.
Ten streptokok se dá ovlivnit?? já ho u prvního těhu neměla a teď mi dr oznámil, že je pozitivní tak jsem přemýšlela jestli sem ho něčím „způsobila“. Ale prý to má min.60% maminek u porodu a jde jen o ATB u porodu aby se to nepřeneslo na miminko, jestli jsem to správně pochopila.
Chěla jsem se zeptat brní někomu ruce?? mě občas brní ruce, dostala jsem na to vit. B. Předtím jsem jedla hořčík. O otocích ai nemluvím, včera v tom horku jsem měla pocit že mě bude muset manžel vystříhat z bot ( měla jsem kvůli pohřbu tety baleríny řerný) a nohy mi natekly strašně.
JInak jeden den mám pocit že mě bolí celý člověk a mimčo má diskoteku, jiný den se sotva pohne a já se cítím spíš „jen“ tlustě. Do termínu mám 12dnů, ale už se mě všichni ptají kdy. Včera i prodavačka v obchodě říkala, že mám břicho strašně dole
. U první dcery mi prvně praskla voda a pak křeče. Tak nevím jak to bude teď, abych to poznala ![]()
Maminky co máte více dětí, měli jste vždy stejně plodové vody? Kamarádce praskla ve sprše a prý to ani nepoznala, mě u první dcery když jsme spala a vzbudilo mě to. To jde fakt přehlédnout
??
Čaučík, streptokok se ovlivnit nedá, já ho měla pozitivního u třetí, pak ne a teď zase jo.( Nedá se nic dělat. Nohy mám také oteklé, za týden jsem přibrala 4 kila, což je podle mě z větší části právě voda. Dr. ani nic neříkala. No a našla mi bílkovinu, nicméně tlak je v pořádku, tak zítra znovu moč a pak se uvidí.
já za jeden týden taky 4kg nahoře a další o 1kg méně, dle toho jak je horko a jak oteču, taky mi přijde že zadržju strašně vodu a tlak si tedy 2× denně hlídám doma, celý těhu v poho, ale po těch tropech mi ho párkrát naměřili vysoký tak se mám hlídat a když bude spodní přes 90 tak jet nebo volat doktorovi. JInak bílkoviny v moči prý OK.
Tak ať je to ok!!!
@Jana0703 Doufám, nerada bych nějaké problémy na poslední chvíli. Ale ta vedra nám dávají, co? Já mám právě oteklá i zápěstí (není to vidět, ale vím, to, protože mě brní ruce). Měla jsem to jen u třetího a teď, protože právě kvůli těm vedrům. Třetí byla na konci července a taky byly hnusný vedra.