Poradna duly
Jana Čurdová
@sarkavilma píše:
Jsem 21.týden na utz jdu příští týden a už se těším, protože to bude v podstatě poprvé, co si ho budeme moct užít, ten první bohužel dopadl se špatným výsledkem, ten druhý byl při odběru plodovky, takže taky nic moc a teď se konečně těším, že si mimino prohlídneme a „užijeme“.
Jinak taky nejsem žádný atlet, ale pilates je skvělé cvičení, člověk si dávkuje sám, kolik zvládne a chce a ta lektorka je skvělá, upravuje mi cviky tak, abych je mohla dělat, takže vím, že jsem v dobrých rukách:)
K Majce jsem chodila v prvním těhotenství i na předporodní kurz a následně na nějaké kurzy po porodu, na cvičení tam jdu dnes poprvé, ale lektorka je moje kamarádka a hlavně fyzioterapeutka, takže tam je taky jistota, že budu cvičit správně a neublížím si:)
Beru to hlavně jako protahování a trochu pohybu, abych moc nekynula. Poprvé jsme přibrala 18kg a rozhodně jsem nezhubla všechno, takže teď mám cíl nepřibrat tak moc a hlavně to pak shodit.
Ta Hybeška, je celkem fajn, že je v podstatě v centru a dá se tam dopravit relativně snadno, parkování už je horší, ale taky se to dá
Tak to ti moc závidím, ten USG, na který se těšíš. Já se toho příštího týdne snad nedočkám. ![]()
A jakou jsi měla výchozí hmotnost u prvního? Já mám už teď nahoře 5kg, trochu mě uklidňuje, že za první polovinu mám 5 a druhá i kdyby bylo 10kg tak to neni, tak hrozné. Ale stejně je to dost. Já jsem se nehlídala na začátku, ty tři měsíce. Bylo mi odpoledne špatně, to jsem jídlu moc nedala, ale zato jsem jedla dopoledne. Teď jsem se hlídat začala, ale už je asi pozdě.
@kalypsoooo u prvního jsem začínala na 60kg teď o 5 víc:( ale zatím jsem přibrala 3 kg a krotím se (i když včera třeba tu byla kamarádka a to čokoláda mizela razdva:) ) No nehodlám se ale zbláznit, ono to tělo trochu zásob potřebuje, takže přinejhorším budu hubnout až na to bude síla:)))
@sarkavilma píše:
@kalypsoooo u prvního jsem začínala na 60kg teď o 5 víc:( ale zatím jsem přibrala 3 kg a krotím se (i když včera třeba tu byla kamarádka a to čokoláda mizela razdva:) ) No nehodlám se ale zbláznit, ono to tělo trochu zásob potřebuje, takže přinejhorším budu hubnout až na to bude síla:)))
jestli na to bude síla ![]()
čekám první, tak si naivně myslím, že miminko bude spinkat, papat, kakat a budeme chodit na procházky. Tak si myslím, že síla bude, ale kdoví, jaká bude realita, když čtu a vidím kolem sebe domácnosti s malými dětmi
Někdo řekne, že se po dětech s dětmi hubne samo, někdo, že to nejde, tak jsem zvědavá. Popravdě se těším. Protože, do teď jsem měla práci, kde nebylo možné pravidelně cvičit. Teď se bojím, tak potom to bude skvělé. Jen bych ráda něco v docházkové zóně ve středu města
@kalypsoooo Hlavne se tim moc netrap:) dite v cervnu bude super! Bude teplo, clovek muze vetsinu casu travit venku na vzduchu, venku se da nakojit i prebalit a hybat se:)
Prvni dcera je v listopadu a to bylo trochu horsi, porad byla tma, venku zima, tak jsem to dohanela cokoladou:)
Ale je fakt, ze zmena je to velika, jak pro denni rytmus tak samozrejme i pro telo, ale kazdy to zvlada jinak:) treba Ti kila pujdou po porodu dolu samy, ten kolotoc je narocny, nocni vstavani, kojeni…
A kila nejsou to podstatne (pokud to teda neni tricet kilo, zdravotni potize a deprese), clovek si to nejak maluje a pak je vsechno jinak:))))
Ahojky holky dneska jsme byli na ultrazvuku a cekame asi holcicku.
Mame 12 cm a tripltest nam taky vysel negativne, tak jsem rada ![]()
@katanek Gratuluju! Holcicka je super a hlavne, ze je v poradku!
Já doufám, že se mi po porodu podaří zhubnout a vydrží to..
Katanek-super zprávička..
My jdem příští čtvrtek na druhý uz těším se i bojím, ale miminko dvá víc a víc o sobě vědět, tak je to super..
Jen by už mohlo být tepleji, poněvadž když je namrzlo a klouže to tak se i vcelku bojím, abych sebou někde nešvihla..
Presne tak, taky mam strach aby sebou nesvihla. My jdeme na usg 17.2., taky se uz moc tesim ![]()
Holky nevite nektera, treba o nejake praci na doma? Moc bych neco potrebovala
Katanek-to je moc složité, poněvadž narazit na někoho dobrého, aby to nebyl nějaký podvod je v dnešní době opravdu um! tak hodně štěstí při hledání, možná zkusit nějakou diskuzi tady na emiminu, zda něco není a nemá někdo lepší zkušenost..
Ahojky maminy, jak se vám daří? Mě se blíží pátek a velky usg, tak odpočítávám dny ![]()
Chtěla jsem se zeptat, od kdy plánujete chodit na předporodní kurzy? Já jsem se divala na Obilňáku na kurzy a mají to tam rozdělené v podstatě do tří části, přičemž, každá stojí 400, jestli jsem to dobře pochopila. Plánujete některá někde něco jiného, ev. levnějšího?
Ahojky všem
Kalypsoooo-já jdu na druhý uz ve čtvrtek..sem pěkně nervozní.. My byli na kurzu u prvního syna teď asi nepůjdem, ještě sme o tom nemluvili..Byli sme na jednom a platili sme také asi tak kolem 500 a to si nejsem jistá, zda za jednoho to už nevím..
Kalypsoooo
ahoooojte…mame se fajn, až na záda. v pondělí nás čeká taky velký UZ, tak se mooooc těšíme
jinak mám v břišku pěkného fotbalistu
Na předporodní kurz si budu volat až za 14 dní (Bulovka Praha), zatím neměli stanovené termíny. Jinak se platí cca 1000Kč za celý kurz a za cvičení pro těhotné 50Kč/h.
Holky není tady některé z Vás po operaci štítné žlázy??? potřebuji se na něco zeptat..
@lucypaja píše:
Ahojky všem
Kalypsoooo-já jdu na druhý uz ve čtvrtek..sem pěkně nervozní.. My byli na kurzu u prvního syna teď asi nepůjdem, ještě sme o tom nemluvili..Byli sme na jednom a platili sme také asi tak kolem 500 a to si nejsem jistá, zda za jednoho to už nevím..
a byl vám k něčemu? Mě kamarádka říkala, že nebyla a že to byla chyba. Doporučovala mi, ať jdu. S mužem jsme to tak nějak moc něřešili, protože je čas. Ale zase to nechci nechat na poslední chvíli.
Mě dávala na výběr při objednání, jestli čtvrtek nebo pátek a já si vybrala pátek, teď bych šla raději už ve čtvrtek.
Vezmeš s sebou muže?