Poradna duly
Jana Čurdová
@lucypaja naše malá smrkala dokud nechodila do školky. Co je tam, vidí že řada dětí to nedělá, utírá si nos do rukávů a podobně a děsně si jí to zalíbilo
. Každá rýma je u nás horor ![]()
Ahojky, můžu se přidat? My máme termín 22.6.
Necetla jsem všechno, ale koukala jsem že si tu někdo psal o porodním plánu. Můžu se zeptat, jak to funguje a kde se to sestavuje?
@kalypsoooo ano, to jsem psala asi ja
sestavis si ho sama doma, a nějaké vzory mas na netu tak mrkni
záleží na tvých představách a přáních ![]()
@AndreaS92 píše:
@kalypsoooo ano, to jsem psala asi jasestavis si ho sama doma, a nějaké vzory mas na netu tak mrkni
záleží na tvých představách a přáních
To se mnou neprobere třeba v poradně sestra nebo lékařka. To si můžu sespsat, „co mě napadne?“ a pak to predložím před porodem?
@kalypsoooo pokud absolvuješ nějaký předporodní kurz, poradí Ti, jak plán napsat. Každopádně, pokud plán máš, v porodnici k němu musí přihlížet a respektovat ho. Například pokud nechceš nástřih hráze, musí se s Tebou domluvit, že v případě nutnosti se Tě zeptají a neudělají ho bez Tvého vědomí. I když, co si budeme nalhávat, to vědomí při porodu není úplně standardní:) A tak je to s každou položkou. V podstatě si tak hlavně zajistíš, že s Tebou nebudou jednat jako s kusem masa. Ale záleží i na porodnici, kterou si vybereš.
@kalypsoooo tak co Tě napadne, to si klidně napiš, ale myslím, že třeba zákusky Ti na sál nedonesou:))))
Spíš jde o respekt k rodičce, jejím potřebám u porodu a jejímu právu na porod dle vlastních potřeb v rámci státní nemocniční péče:)
@kalypsoooo plán s Tebou samozřejmě před porodem (pokud na to bude čas) proberou a upřesní podle jejich možností
@evina1407 píše:
Mě se začalo stupňovat noční chození na záchodno jo no… to by mě zajímalo co to mimčo tam dělá, když potřebuje tolik místa
už i močák mu překáži
Ne, že by mě těšilo tvoje časté noční močení.
Omlouvam se @evina1407 píšu na tabletu a nevím na co jsem poťápla, že se mi poslala pouze část a ještě jako anonym.
Zbytek byl…že zahajujeme 19.tt a přesto, že všude čtu, že časté močení ustupuje. A tak me těší, že nejsem sama kdo ma tyto potíže, protoze je mám asi od 11.tt a rozhodne neustupují.
tak to mě těší
děkuju za porozumění… nejvíc co mě vyčerpává jsou moje střídavé nálady
jako např. dneska: byli jsme se koukat na kočárek, celý den jsem měla z toho radost a ted mě chytla úzkost a strach… vůbec nevím proč a takhle to je se všim… no jo no ![]()
jinak zdravím nové členy a taky se jdu mrknout na ty plány… děkuju ![]()
Kalypsoooo-vítej, také zítra začínám 18+0 a termín mám zatím 21.6.