Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
ráda bych vás všechny ráda poprosila o radu, co a jak může pomoct u porodu od bolesti? Z epiduralu mám strach, raději bych něco jiného na bolesti…Díky za vaše zkušenosti a rady! Maruška
i při epidurálu jsou bolesti jen mírnější porod bolí s tím se bohužel nic nenadělá dá se jen usnadnit ruzným dýcháním chozením..... ale homeopatika určitě nepomohou od bolesti možná by mohli jen psychicky ulevit
Pomoct ti může jenom Tvoje miminko.Myslela sem na něj a ani to nebolelo ![]()
já už si na o nepamatovala pár minut po porodu jak to bolelo takže neměj strachy ![]()
Mě hodně pomáhala horká sprcha,tam jsem strávila fakt hodně času
,no a pak taky jsem neustále chodila:-) Epidural ani nic jineho jsem nemela a ani jsem ho nechtela:-)
Michaelakkk píše:
i při epidurálu jsou bolesti jen mírnější porod bolí s tím se bohužel nic nenadělá dá se jen usnadnit ruzným dýcháním chozením..... ale homeopatika určitě nepomohou od bolesti možná by mohli jen psychicky ulevit
mela jsem epidural a nebolelo to vubec - proste ani trosicku po celou dobu, co mi ho davali…s epiduralem bych rodila klidne tejden
jinac homeopatika jsem mela, ale ne na bolest ale na otvirani a nepomohlo to, nakonec me museli riznout
Já si beru k porodu tyto homeopatika: Jsou dvoje, já si vemu ty první.
CAULOPHYLLUM THALICTROIDES 5 nebo 9 CH
- dávkování: při nástupu porodní činnosti 5 granulí každých 30 minut, po odtoku plodové vody 5 granulí každých 15 minut
- použití: nepoddajnost děložního hrdla; nepravidelné, neúčinné, křečovité bolestivé stahy; atonická děloha
ACTAEA RACEMOSA 5 nebo 9 CH
- dávkování: stejné jako u léku Caulophyllum
- použití: silné nepravidelné porodní bolesti, křeče děložního hrdla, bolesti vystřelující do stehen
Pak ještě je možnost brát nějaké před porodem, přemýšlím o nich, ale zatím nevím. Zase ty první.
ARNICA MONTANA 9 CH
- dávkování: 5 granulí denně 14 dní před porodem
- použití: pro dobrou funkci svalů a cév, prevence vzniku krvácení
GELSEMIUM SEMPERVIRENS 15 nebo 30 CH
- dávkování: 5 granulí jakmile začnou obavy z porodu
- použití: strach a úzkost před porodem
No tady odkaz na stránky kde jsou vypsaná homeopatika těhotenství, porod, kojení zde
Pudloslava píše:Michaelakkk píše:
i při epidurálu jsou bolesti jen mírnější porod bolí s tím se bohužel nic nenadělá dá se jen usnadnit ruzným dýcháním chozením..... ale homeopatika určitě nepomohou od bolesti možná by mohli jen psychicky ulevitmela jsem epidural a nebolelo to vubec - proste ani trosicku po celou dobu, co mi ho davali…s epiduralem bych rodila klidne tejden
jinac homeopatika jsem mela, ale ne na bolest ale na otvirani a nepomohlo to, nakonec me museli riznout
to je možný třeba to udělali bylbě ten epidurál nevím ak aždýho to je určitě jiný a homeopatika mi nezaíraj ani na nemoce tak od nich holky nečekejte že to nebude bolet!! bude jen se to možná urychlí ale taky bych tromu nevěřila ale budu ráda když po porodu napíšete jestli vám to pomohlo nebo ne!!
Myslím, že každý porod je individuální, na každého působí něco jiného…Já jen každou pomoc, která mi v tu chvíli cokoli ulehčí beru
ale jak říkám, toho epiduralu se bojím…věřím, že mnoha ženám pomohl, ale znáte někoho, komu by ublížil?
No já znám obě skupiny… komu ublížil i komu ne. Té co ublížil, tak nebyla schopná dva týdny se ani otočit v posteli, to ji manžel točil na kojení pokaždé na jinou stranu. Druhá zas měla šílené bolesti hlavy a chodila jen v předklonu ![]()
Pak vím že z 5 kamarádek zabral jen dvoum.
No a ty homeopatika neutiší bolest, ale měly by urychlit porod. Lepší otvírání. Hodně holkám to pomohlo. Prvorodičky a do 5 hodin všechny porodily. Dvě dokonce za 3 hodiny
Já to mám za pár, tak vám pak dám vědět… ![]()
Tak ať to máš rychle za sebou a pak nám napiš! Hlavně ať jste v pohodě a zdraví! Co čekáš??? Já to ještě nevím a to jsem ve středu v 21. týdnu
ja jsem zase dostala typ na čaj s kontrihele,tak 1–2 tydny před porodem ho pít kazdy den a že je perfektni na otvírání.Kamarádka ho pila a porodila syna 5,30kg a bez nastřihu,takže něco na tom asi bude. ja to mam za měsíc a taky to asi zkusím.Z epiduralu mam docela strach.
No já ještě cca 3-4 týdny.
Je toho hodně co lidi doporučují před poroden pít… ![]()
Kontryhel, maliník, lněné semínko… porodní čaj…
Redscherry píše:
ja jsem zase dostala typ na čaj s kontrihele,tak 1–2 tydny před porodem ho pít kazdy den a že je perfektni na otvírání.Kamarádka ho pila a porodila syna 5,30kg a bez nastřihu,takže něco na tom asi bude. ja to mam za měsíc a taky to asi zkusím.Z epiduralu mam docela strach.
Bez nástřihu páni
Ale kamarádka taky rodil bez nástřihu a měla pak velké problémy se sexem už se nikdy nestáhla jako dřív… a ten čaj já zase slyšela o maliníku, ale podle mě to bude podobné… Moje teta rodila předčasně císařským řezem a epidurál jí napíchávali dvakrát a ani jeden nezabral tak šla pak pod narkózu…